Joonistamise mäng Vindis

Loetud 289 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2017-01-10T12:40:58+02:00
Tere,

Kuna juba paar inimest "tänavalt" on seda mängu küsinud, mõtlesin, et panen mõtte siia kirja ja vaatan, palju huvilisi on.

Mäng olla kunagi portaalis jipii.ee väga populaarne olnud.

Mängu põhimõte: Ruumis/lauas on rahvas, üks hakkab midagi joonistama ja teised üritavad ära arvata, mida joonistatakse. Kes ära arvab, saab reitingut juurde ja ise järgmisena joonistada.

Mulle endale oleks see parajaks tehniliseks väljakutseks (kuidas joonistust reaalajas edastada) niiet kui sellel postitusel laike piisavalt, võtaks selle mängu ette.

Arvamusi?
Llepatriinu 2017-01-10T17:23:03+02:00
Kahe käega poolt!
MeikopVint.ee asutaja 2017-01-10T22:13:29+02:00
Mõte kogub hoogu:

1) Tuleb värvivalik, et pildid ikka ilusamad oleks.

2) Joonistajale antakse ette sõna, mida tuleb joonistada. Peame tekitama sõnade andmebaasi (1000 sõna)

3) Lauas olijatel on kast, kuhu vastus kirjutada. Vastuse kontroll toimub serveris ehk vastus peab olema täpselt samal kujul nagu sisestatud, kirjavigu ei tohi olla.

4) Reitingusüsteemiks pakuks järgmist: Kes arvab sõna ära, saab sama palju reitingupunkte kui lauas olijate arv - 1, teised saavad -1.

5) Joonistajal on aega 5 minutit joonistamiseks. Kui selle aja jooksul keegi ära ei arva, saab joonistaja sama palju miinuseid kui lauas olijaid, teised saavad +1

Igal juhul see mäng siia sobiks - paneb mõtte tööle veidi teise nurga alt:)
MeikopVint.ee asutaja 2017-01-10T22:24:02+02:00
Muidugi tuleb mängule ka ilus nimi mõelda. "Kunstitund" vms :)
liina87 2017-01-11T09:50:47+02:00
Põhimõtteliselt sama mis Playforia Joonista ja arva?
Lisa siis ka võimalus lihtsalt arvata.. ma joonistamises nii tugev ei ole. :D
MeikopVint.ee asutaja 2017-01-11T13:09:47+02:00
Mõtlesin siis, et lähen ja uurin, kuidas asi Playforis lahendatud kuid jooksin kohe vastu seina: Mängimiseks on vaja javat:) Üritades javat installida, tuli järgmine probleem: "Chrome no longer supports NPAPI (technology required for Java applets)" Ehk siis ma paks mingi teise brauseri installima... Ei viitsi.

Me viskasime java mängud minema juba 3 aastat tagasi (nähes, et see platvorm sureb peatselt välja).
MeikopVint.ee asutaja 2017-01-11T22:08:21+02:00
Keegi võiks siis sellele veidi valgust heita, kuidas Playforias asi lahendatud: Kas lauas saab olla lõputu arv mängijaid, mida laua looja konfigureerida saab vms.

Ja muidugi - kuidas vindis paremini teha :)
ormus 2017-01-13T08:20:19+02:00
Mängisin vanasti väga palju iSketch'i. Kuna see on Shockwave mäng, ei saa ma oma fakte kontrollima minna.
Mõned tähelepanekud sellest mängust, mis võiks Vindi joonistusmängus olla:

-Mängijaid võib olla ühes toas piiramatult. Lauad on jagatud sõnade järgi: üks laud on lihtsate inglise sõnade jaoks, teine keeruliste jaoks, kolmandas lauas joonistab kaks inimest kahte sõna ühel lõuendil jne.

-Igal laual on jutukas, iga jutukas jagati kaheks: arvamise jutukaks ja jutustamise jutukaks. Kui vastamise jutukasse vastust või vastusele sarnast sõna saata, siis ei näe teised su sõnumit ning sa kas saad punkte, või teavitatakse sulle, et su vastus on ligilähedane. Jutustamise jutukas on olemas sellepärast, et vastamise jutukas kipub väga kiiresti liikuma.

-Kui joonistaja ei pane lõuendile ca. 5 sekundit midagi, siis visatakse ta mängust välja. Kui teemaks on asi, mida sa pead guugeldama või muidu rohkem kui 5sec mõtlema (nt. kuulsused), siis on soovitatav panna lõuendile punktike.

-1. õigesti vastaja saab 10 punkti, 2. vastaja 9 punkti, 3. vastaja 8 punkti jne., miinimum 1 punkt. Ma ei mäleta, kuidas joonistajale punkte jagati.

-Vastust saab vihjata nupuga. Iga vihje avaldab vastusest ühe tähe. Vihjamine langetab punktide arvu, mida joonistaja võib saada.

-Mängu lõpus kuulutatakse võitjaks see, kellel on kõige rohkem punkte. Tema nimi ja skoor näidatakse suurelt.

MeikopVint.ee asutaja 2017-02-01T19:03:02+02:00
Mõned kommentaarid:

1) Mängulaua looja ise valib, mitmele mängijale laua loob, samuti lubab ta lauda ainult neid, keda ise tahab (et vältida ebameeldivaid kasutajaid)

2) Lihtsamad sõnad ja keerulisemad sõnad on hea mõte. Laua looja ise valib, millised seal lauas tulevad

3) Sõnad on ikka eestikeelsed

4) Jutustamise aken on lauas nagu tänagi, kuhugi tuleb vastuse sisestamise kast.

5) Joonistaja ajalimiit on hea mõte. 5 sek. vähe. 10 sek. võiks olla. Kogulimiit võiks ka olla - 3 min. vms. Kui aega ei mahu, saad reitingumiinuseid.

6) Kuidas sa joonistust googeldad?

7) Punktiarvestuse mõtleme välja. Kes ees, see mees - esimene äraarvaja saab reitingut juurde, teised kaotavad. Kui sõna ära arvatakse, hakkab uus joonistamine.

8) Vihjeid ei tule (vähemalt esimeses veraioonis)

9) Mäng lõpeb (laud suletakse) siis kui laua looja lahkub süsteemist.
MeikopVint.ee asutaja 2017-12-17T16:57:46+02:00
Pärast pikka vaagimist ja teistega suhtlemist otsustasin selle mänguga hetkel tegelema hakata:
Selleks, et vinti tuua uut rahvast, on siia vaja täiesti teistsugust mängu (näiteks uus kaardimäng nii hea selles osas ei ole).

Olen tänaseks niipalju edasi mõelnud:

1) Lauas on max 10 mängijat. Kui on 3 lauas koos, algab mäng. Teised mängijad saavad jooksvalt liituda ja lahkuda.
2) Kes sõna ära arvab, hakkab ise joonistama
3) Sõnadel tuleb 2 raskusastet - kerge ja raske. Väga kergeid tõenäoliselt ei sisestagi (päike, kuu, auto, pall). Kurk, lutt või raisakotkas annavad juba mõtlemisainet ehk :D Kes aitaks sõnu sisestada? Mõlemat oleks vähemalt 1000 vaja, et need korduma ei hakkaks liiga tihti. Sõnade sisestamine saab olema vähemalt sama raske kui mängu tehnilineteostus. Äkki on vaja samasugust kasutajaliidest nagu ristsõnade küsimustel?
4) Joonistuse edastamisega on kaks varianti: kas reaalajas iga piksel või iga joon korraga. Eks seda peab katsetama, mis koormuse see serverile tekitab.
5) Joonistamise aja valib laua looja ise 1 - 5 min.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele