Mõttespordi MM 2010 - Andres Kuusk võitis hõbemedali!

Loetud 220 kasutaja poolt

TiiT 2010-08-27T21:30:13+03:00
[i]postitas Tuul[/i]
Kui te sinna läksite, ei uskunud ma küll, et medalite eest võidelda võiksite, ikkagi MM ju. Aga tulemused on võimsad, tulgu siis kokkuvõttes medaleid või mitte. Põnevalt kirjutatud ülevaade, pidin seda lugedes täna hommikul peaaegu hotellis hommikusöögile hiljaks jääma!
Edu edaspidiseks, pusige veel tublisti, nagu pokkerivõit näitas, võib täiesti ootamatust kohast punkte saada. JA teine võimalus on püüda osaleda nendel aladel, kus peamised konkurendid, ja nende vastu mängides püüda neilt mõned punktid ära võtta.
Tuul.


Ma ei suudagi medalite eest võidelda, kui rõhuda selle sõna mitmusele. Või oli see mõeldud Andresele pigem vist. Siiani üks on ja ma olen superrahul selle tulemusega. See viib mu mõtte Andrese postituseni, kus ta ütles, et mu tulemus on pettumus - ma ei ütleks nii. Ma ei lootnud siit ühtegi medalit, aga sain ühe hõbemedali. Ja samas on mul ka 4. koht. Minu arust on see hea koht. Need kohad lihtsalt kahvatuvad Andrese tulemuste kõrval.

Sudoku 18. kohaga on see 16. koht küll võrreldamatu, sest siin üldarvestuses minu arust 18 nime ainult välja toodud oligi. Niiet niivõinaa ma ületaks oma sudoku tulemuse arvuliselt. Seda teeks ükskõik kes minu asemel. Ilmselt ma siiski olen pigem parem sudokute lahendaja, kui mõttemängur - ja see on fakt, sest ma olen sudokutega lihtsalt rohkem tegelenud.

Aga kokkuvõttes, kui kokkuvõtet teha võib juba - sest ega ma ühtegi tulevat ala pole kunagi elus mänginud, siis see oli tore kogemus ja soovitan järgmisel aastal kõigil tulla, kellel on vähegi huvi mõttemängude vastu. See on võimalus proovida uusi ja väga lahedaid lauamänge.

Eks kui miskit veel huvitavat tuleb, siis kirjutab veel.
fantunesTreener 2010-08-28T08:58:54+03:00
Tunni aja pärast algab 8. võistluspäev. Minu programmis ootavad Mastermind ja Abalone, Tiit mängib Pacrut. Veel on kavas Diplomaatia ja õhtul Omaha pokker.
Kommentaariks Tiidu viimase postituse juurde, siis arvestades ta kiiret õppimisvõimet, oleks tal tulemus kindlasti tunduvalt parem, kui oleks selja taga sama palju trenni kui mul. Enamusel aladel saavutab ta kõrgema taseme kusagil poole turniiri pealt ja näiteks Bokus järgmine päev pärast turniiri loputas mind juba nagu ise tahtis.
Täpsustuseks osavõtjate arvu kohta: vähemalt 5 ala on kirjas 30 mängijal (lihtsalt seinal üleval on 20 parimat), 3 ala ligi viiekümnel ja vähemalt ühel alal on osalenud vähemalt 130 mängijat (võistluste alguseks oli registreeritud 120, aga neid on oluliselt juurde tulnud).
TiiT 2010-08-28T19:14:59+03:00
Omaha - pot limit

Alguses jagatakse kätte 4 kaarti kõigile. Siis panustamise voor ja edasi läheb nagu Texas hold'em, et kolmene flopp ja siis veel 2 kaarti lahtiselt lauale. Arvesse lähevad 2 kaarti käest ja 3 kaarti maast. Parim selline kombinatsioon võidab.
Nagu järeldada mu varajasest postitusest võite, siis ei tulnud täna taaskord erilist tulemust. Nagu läksin tihti mängima ja enamasti ootasin flopi ka ära - Absoluutselt kombinatsioonitu mäng. Ja kui miskit natuke tuli, siis reeglina oli kellegil parem. Ühe võitsin bluffiga ja üks oli selline käsi, kus julgesin panustada ja sain ka parasjagu tagasi, tänu millele ma ikkagi natuke suutsin vastu pidada.
Kuna siin oma ala tegijad ka langevad alguses välja, siis julgen ka väita, et sellise lühikese turniiri perspektiivis on pokker õnnemäng (mitte et see minu kaotust vabandaks), ja pikas perspektiivis võidab see kes oskab - see teeb sellest oskusmängu. Respekt neile kes suudavad sellega midagi ära teha, mina jään lootma armastusele vist pigem:P

Muidu oli ka Pacru turniir.Suutsin ühes matšis võita valitsevat maailmameistrit ja kuni viimase mänguni oli mul lootus isegi hõbe võita. Aga tuli kaotus ja sain 4. koha. Kuna turniiril osales 4 mängijat, siis miskit nii säravat pole, aga sain ühe väga toreda mängu kogemuse juurde. See mäng on midagi hoopis uut ja teistsugust ja põnevat.
Homme tulevad ka selle mängu teised versioonid, mis nii põnevad küll ei tundunud, aga midagi ehk proovin siiski.
fantunesTreener 2010-08-28T23:10:19+03:00
Minu tänasesse päevakavva kuulusid siis Mastermind ja Abalone. Abalones oli kohal üks tõeline ekspert, prantslane Vincent Frochot, kes turniiri ka 100% tulemusega võitis. Minu turniir algas hävitava 6-0 kaotusega (mängitakse 6 punktini), kuid õnneks piisavalt tugeva vastase vastu, kelle mängu põhjal nii mõnedki nipid teada sain. Seda kogemust kasutades (ja kui nüüd ikka lõpuni aus olla, siis sai ka mõnevõrra salatrenni tehtud) tõusin isegi medalikonkurentsi ja olin ainus kes Frochot´i vastu reaalset võiduvõimalust omas - tegelikult oligi ta mul täitsa kotis (eks ta selgelt alahindas), aga nagu ikka keeras aeg asja tuksi. Kokkuvõttes mingi 4. või 5. koht.
Kuna David Pearce oli teine, siis lisandus tema kontole 90 punkti lisaks ja lähenes mulle juba päris vahetusse lähedusse. Hea et niigi läks, vähemalt ei saanud ta alavõitu.
Mastermindi turniiri ajal surisesid mängusaalis taas telekaamerad. Seekord mikrofoni nina alla ei topitud ja seega end väga lolliks tegema ei pidanud.
Osalemas olid ka maailma parimad kalkuleerijad sakslane Gert Mittring ja peastarvutamise teemalise bestselleri autor George Lane, kuid mõlemad pidid pettuma - Lane jäi napilt medalita ja kümmekond korda peastarvutamise maailmameistriks tulnud Mittring hävis sootuks. Lane´iga kusjuures sain kas ise mängida, tulemuseks sõbralik 6-6 viik. Just pärast Lane´i vastast partiid tulid mul kaks üldarvestuses eriti tähtsat partiid eksmaailmameistrite Tim Hebbes´i ja David Pearce´i vastu ja mõlemad õnnestus mul ka võita (Pearce vastu oli ka õnne, et 5. pakkumisega pihta kobistasin)! Seejärel sain aga valusa kaotuse Dario De Toffolilt ja tundus, et lisapunktid libisevad jällegi käest, kuid sedapuhku oli õnn minu poolt. David Pearce´i viimase vooru vastane Paco Garcia kobistas juba 4. pakkumisega koodile pihta ja nii tuli Pearce´il turniirivõidu asemel leppida 4. kohaga. Esikohta jäimegi lõpuks jagama Toffoli, Garcia ja mina. Huhhh.
See Mastermindi tulemus tähendas väga olulist punktilisa - sisse tuli 91 punkti ja sellega parandasin oma senist 81 punktist tulemust 10 võrra ja olen nüüd 776 peal. Need 10 punkti võivad olla otsustava tähtsusega hõbeda-pronksi või isegi kulla-hõbeda konkurentsis. Päris medalita jäämine oleks nüüd juba suur pettumus.
Homme siis viimane täispikk võistluspäev, kavas Azacru, Creative Thinking, Go, Hare and Tortoise ja Shacru. Kuna alad on suhteliselt tundmatud, siis hommikupoole võtame puhkuse ja pärastlõunat kaalume, kas proovida Shacrut või kuulutada võistlus enda jaoks lõppenuks (esmaspäeval me monopoli ei mängi).
fantunesTreener 2010-08-29T13:16:34+03:00
Täna tegime taktikalise lükke ja hommikusest programmist osa ei võtnud (punktilisa loota niikuinii pole), ilmselt läheb sama taktika käiku ka õhtuses programmis. Paraku näitab sündmuste käik turniirisaalides, et asjad ei arene oodatud radu pidi. Go turniiril on oma suurfavoriidi seisust tõestamas hispaanlane Francisco Paco Garcia, kes täiseduga juhtimas ja turniirivõit sisuliselt juba garanteeritud. See aga tähendab järjekordset 100 punkti tema kontole ning 4 parimat tulemust on tal juba 3 korda 100 ja kord 91. Arvestades, et minu skoor on 476, siis vajab ta 5. tulemust 85 maailmameistri tiitli kindlustamiseks.
Positiivse külje pealt kadusid eile David Pearce´i võimalused, kui kahel suurmeistri tiitlit omaval alal tuli leppida 2. ja 4. kohaga. See aga tähendas üle 30 kadumaläinud punkti.
Seega saavadki tõeks valitseva meistri Martyn Hameri sõnad, kes ennustas et võitja selgub alles viimasel päeval Monopoliga. Paraku on seal osalemas metsik rahvamass, mis tähendab et mängus on metsikul kombel punkte. Võib-olla peab isegi meelt muutma ja end Monopolile kirja parema, kuigi üldse ei meeldi need täringumängud. Nöök on küll Monopoli tõttu meistritiitlist ilma jääda, aga mis parata kui süsteem on selline.
fantunesTreener 2010-08-29T22:28:03+03:00
Täna sai siis teoks see, mida ammu karta oli - hispaanlane Francisco Paco Garcia võitis ka Loomingilise Mõtlemise ja võttis liidrikoha üle. Ja hullem veel, tundub et kirjutasin liiga vara korstnasse ka David Pearce shansid, kuna tänase Shacru võiduga on ta endiselt mängus ja peaks homme Monopoli võitma, võib temagi mööda vuhiseda. Vähemalt medalita jäämine tundub ebareaalne, ehkki ilmselt teoreetiliselt võimalik (pole päris kindel, milline on hetkel Martyn Hameri ja Tim Hebbes´i kehvim arvesseminev tulemus).
Täna jätsime hommikuse programmi vahele, kuid õhtul siiski osalesime Shacrus - mis ikka neli tundi passida ja pealegi oli nüüd juba endale punkte juurde vaja mitte niivõrd vastaseid takistada. Kuna selles mängus mingit trenni teinud ei ole, siis midagi suuremat loota ei olnud ja ega ei tulnud ka. Lõpetasin +1 peal, Tiit ilmselt nullis (või siis -2, tema viimase vooru tulemust ei tea). Positiivse asjaoluna tegin viigi hilisema võitja Pearce´iga, mis muidugi oli täiesti teenimatu - seis oli mul avangust saadik tuksis ja mängisin juba keskmängust alates 3 lisasekundi arvel, see aga just uinutas Pearce´i ja paar hooletust lasidki kindla võidu käest.
Homme jõuab pooleteistnädalane võistlus viimaks lõpule. Kavas on vaid üks "lõõgastusala" (Monopol) ja sellele järgneb siinse aja järgi pool 7 lõputseremoonia. Koduigatsus on juba peal küll, samuti on 10 pikka päeva vaimselt päris läbi võtnud ja viimastel päevadel on teravusest selgelt puudu jäänud. Medal, olgu ta siis hõbe või pronks, on kindlasti palju rohkem, kui enne turniir algust oodata võis ja kahju on ainult sellest, et kuldki oli lähedal. Õnnitlused Hispaaniasse, lisaks jalkale nüüd siis ka mõttespordi maailmameistritiitel.
TiiT 2010-08-29T22:45:56+03:00
Heads up - no limit

Mängisime texas holdemit üks-ühe vastu. 5 vooru mängiti läbi shveitsi süsteemis. Aega oli 20 minutit. 1000 anti kätte, small ja big blind olid 10 ja 20. Pärast 10-t minutit muutusid blindid 50 ja 100 peale (ehk ideaalne võimalus kõigepealt vastast tundma õppida ja siis mängima hakata).

Mul õnnestus jagama jääda 1-4 kohta oma ühe kaotusega, ning lõpuks koefitsent andis - arvake ära - 4. koha loomulikult :)
Kripeldama jäi teises voorus tulnud kaotus, kus mul oli selge edu vastase üle. Vastane läks all in ja aeg sai läbi. Ma callisin, kuna ma lihtsalt tahtsin põnevust ja niikuinii ei lootnud eriti kaugele jõuda (teades minu pokkeri oskust). Ja selles seisus oli vastasel veidi õnne ja sealt siis kaotus. Aga mind see ei morjenda, sest ülejäänud ma ju võitsin kõik :)

Tänelepanu tahaks aga juhtida ühele huvitavale jaotusele:
Niisiis, kummagil 20 sees, suhteliselt kohtumise algusseisus tuli järgmine flopp: Ruutu K,Q,10
Minul käes mingi risti 5 ja poti 7. Mitte midagi ütlevat ühesõnaga. Vastane tõstis mingi 400 või 500 vist. Ma julgelt ja puhtast instinktist panin kohe all in lootes sellele et ta hakkab kartma ja viskab kaardid ära - ehk siis puhas bluff. Ja kuna mast oli lauas siis sel oli igasuguste kombinatsioonide võimalus. Avasime siis kaardid ja ennäe - tal oli risti A ja ärtu K. Seda vaadates ma isegi mõtlesin, et miks ta callis, sest mul võiks ju vabalt mast käes olla või straight. Anyway, kohe järgmise asjana ma mõtlesin, et natuke jama olukord on ka, sest mul puudusid igasugused võimalused seda võita. Aga õnneks tuli maast veel ruutu 5,A ja pott läks jagamisele. Lõpuks õnnestus võit võtta ikkagi selle vastase vastu ja edaspidi olin ka natuke targem :)
fantunesTreener 2010-08-30T20:58:29+03:00
Tänasega jõudis Mõttespordi MM lõpule. Toimus monopoliturniir, seejärel autasustamistseremoonia ning lõpuks ümarlaud. Turniiriseisus midagi olulist ei muutunud, tuli hõbemedal, 476 punktiga. Seejuures jäi kuld kõigest 0.6 punkti kaugusele.
Turniiridel osales kokku 155 inimest 22 riigist. Eesti hõivas medalitabelis 5. koha nelja kuld-, ühe hõbe- ja 5 pronksmedaliga. Medalitabelis troonis Inglismaa, kulda jagus 12 riigile.
Üldarvestuse medalistid olid järgnevad:
1. Francisco Garcia 476.62
2. Andrs Kuusk 475.95
3. David Pearce 456.16
Tiit saavutas 16. koha 309.14 punktiga.
Kokkuvõttes oli tõeliselt vahva üritus ning kindel plaan on järgmine aasta tagasi olla. 2011. aasta MM toimub tõenäoliselt Itaalias, Veneetsias.
MeikopVint.ee asutaja 2010-08-30T21:46:11+03:00
Väga hea tulemus!
Eesti 5. koht ka väga hea saavutus.
Eks suvepäevadel muljetame pikemalt.
siuz 2010-08-30T21:46:54+03:00
Palju õnne !! Väga tublid :)

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele