Mõttespordi mitmevõistluse MM 2013

Loetud 100 kasutaja poolt

fantunesTreener 2013-08-16T22:43:18+03:00
T2na, 18. augustil algas Londonis j2rjekordne mõttespordi olympiaad, mille peaalana algab homme mitmevõistluse MM. Eestist osaleb sedapuhku ajaloo suurim delegatsioon - 5 võistlejat, kellest tõsi kyll, algusest peale olen kohal yksinda, Kertu, Madli, Liise ja Martin saabuvad pyhap2eval.
Erinevalt eelmistest aastatest saavad sel korral esimeste p2evade ylevaated olema lyhidad, kuna l2pparit kaasa ei võtnud ja hosteli arvuti kasutus (see selgitab puuduvaid t2pit2hti)on tasuline. J2rgnevalt mõne sõnaga oma selleaastasest programmist.
Esimesel võistlusp2eval ehk homme on kavas kamisado ja hare@tortois, vastavalt teisel (meie aja j2rgi kell 12-16) ja kolmandal sessioonil (17-21), esimesel sessioonil midagi sobivat ei leidnud ja kasutan seda aklimatiseerumiseks. Midagi erilist homsest oodata ei maksa, kumbki ei kuulu just minu trumpalada hulka.
Lisan ka v2ikese prognoosi yle kogu turniiri, millistest aladest mida oodata võib, grupeerituna 5 ryhma.
1. V2ga tugev ala: boku - esikoht ja 100 punkti on niisama tõen2oline, kui sellest ilma j22mine.
2. Tugevad alad: lines of action ja entroopia - hea õnnestumise korral võivad tulla ka maksimumpunktid ja esikolmikust v2lja j22mine oleks ebaõnnestumine.
3. Keskmiselt tugevad alad: male ja kabe - reaalne on esikolmikukoht.
4. Nõrgad alad: hare@tortoise, acquire ja twixt - ebatõen2oline et õnnestub koguda skoor, millest 5 parima tulemuse seas abi võiks olla.
5. Mustad hobused: kamisado, pokker, mastermind, carcassonne - juhtuda võib kõike.
Kokku seega plaanis 12 ala.
driv4r 2013-08-17T00:46:23+03:00
Siin oli vist mõeldud 16. augustit?
Tuul 2013-08-17T20:45:08+03:00
Andrese esimese ala tulemus: esikoha jagamine "musta hobuse" alal kamisados! Kahjuks annab see suurepärane tulemus küll vähe punkte (73, kui mul õigesti meelde jäi) ja seega üldarvestuses ilmselt olulist rolli ei mängi.
kypsis 2013-08-17T21:22:56+03:00
Pöidlad peos!
Pihel
fantunesTreener 2013-08-18T10:11:04+03:00
Esimese ala - kamisado - info kõik õige - laekus esimese koha jagamine 6 punktiga 8-st võimalikust, mis aga andis kõigest 73 punkti (osad alad on "odavamad" kui teised, umbes nii nagu 400m jooks kümnevõistluses). Enne viimast vooru kaotasin liidrikohta hoidnud David Pearce'ile punktiga, kuid ees omavaheline kohtumine ja see õnnestus mul võita. Kolmanda koha sai mängu looja Peter Burley.
Hilisõhtusel sessioonil oli kavas Hare&tortoise, millest suuremat loota ei osanud, kuna varasematel aastatel pole kunagi head punktisaaki teeninud. Siiski, mõningane ootus selle ala suhtes oli, kuna seda on saanud iganädalaselt Tartu Mõttespordi Klubis harjutada. Selgus, et harjutamine teeb tõepoolest meistriks (aga põnevuse hoidmiseks kõigest järjekorras).
Mängiti neljastes laudades neli vooru. Juba esimeses voorus sattusin kokku ekspertide Matthew Hathrell'i ja Michael Dixoniga ja sain korraliku õppetunni - Hathrell kadus eest nagu Usain Bolt ja ohtlikusse kaugusesse enam jõuda ei õnnestunudki; siiski õnnestus kuidagi 50% tulemus välja võidelda. Järgmistes voorudes läks kõik aga rohkem kui ideaalselt.
Pärast teise vooru võitu tõusin tagasi suurde mängu ja kolmas voor kujunes vägagi otsustavaks. Olin lauas koos liidrikohta hoidva Matthew Hathrelli ja teisel positsioonil oleva valitsema maailmameistri Dario de Toffoli'ga. Esimesena startinud võistleja (kelle nime kahjuks ei mäleta) valis jänesetaktika (kiirelt minema) ja Dario sekundeeris sellele väga huvitava kilpkonnastrateegiaga mind samaaegselt sisse visates - ei saanud tema ideed küsitavuse alla seada, kuna muidu oleks liiga seis tekkinud Hathrellil. Nii saavutas Dario varajases keskmängus eduseisu. Otsustavad sündmused toimusid enne kolmandat salatiruutu - Dario mängis juba kogu turniiriseisu mitte ainult üksikut vooru ja otsustas teha riskantse hüppe salatile, hävitades nii Hatthrelli positsiooni. See mängis aga trumbid kätte mulle, nüüd oli selge, et jagame Darioga esikoha lõpuspurdis omavahel. Närvilises taktikamängus oli mul õnneks Dario energiavarudest täielik ülevaade (kaardid loetud) ja nii õnnestus teha õigeid otsuseid - tuli esikoht ja enne viimast vooru liidripositsioon.
Otsustavas voorus oli parasjagu õnne. Esiteks oli mul viimasteks käikudeks just õige kogus energiat, üks ühik vähem tähendanuks juba esikohast ilma jäämist. Ja veelgi olulisem, James Heppell loobus lõppmängus mulle oma seisu hinnaga käki keeramisest, misjuhul jäänuksin sootuks medalita. Selliste asjaolude õnneliku kokkusattumusena tuli alavõit ja maksimaalsed 100 punkti sealt, kus seda sugugi oodata ei osanud.
Pärast esimest päeva olen kolmandal kohal Michael Dixoni ja Matthew Hatthrelli järel, kuid arvestades asjaolu, et kumbki senistest mul trumpalade hulka ei kuulunud, pole nurisemiseks kindlasti põhjust. Pigem meenub 2011. aasta viies võistluspäev, kus täiesti ootamatutest kohtadest (inglise kabe ja pokker) 200 punkti koguda õnnestus.
Millest selline varajane edu? Oluline põhjus on kindlasti Tartu Mõttespordi Klubi treeningud, mis on mul Hare&tortoise'it tublisti edasi aidanud. Samuti aga püsisin ka pärast keskööd üllatavalt värskena, mis võimaldas veatult vastaste energiavarusid loendada (energia hulk on suletud info, mille täpne arvestus polegi kuigi lihtne ülesanne). Tundub et varasemaltki edu toonud range dieet, enne hilisõhtust sessiooni vaid müslibatoonid, banaanid ja allikavesi ning igal vabal hetkel värske õhu hingamine on tõeline võluretsept (siinkohal tänud toitumisalastele taustajõududele, eelkõige Tuulele).
Täna esimesed kaks sessiooni kavas male ning õhtul proovin pokkerit. Ehk õnnestub ka pärast male lõppu kellegiga tulemustest sõna saata.

PS. Driv4r, mõeldud on tõesti 16. augustit.
Tuul 2013-08-18T11:46:57+03:00
Väga võimas! Tubli, et suutsid oluliste vastaste energiavarudel silma peal hoida, see on juba oluline samm õnnemängust oskusmänguni. Loodame, et saabuvad kaasmaalased annavad innustust veelgi juurde (kuigi palju paremaks kui esikoht igal osaletud turniiril muidugi minna ei saa).
MeikopVint.ee asutaja 2013-08-18T19:28:53+03:00
Males sai Andres 4. - 10. koha. "Oleks võinud paremini minna" oli tema kommentaar. Täna õhtul veel kavas pokker.
kypsis 2013-08-18T21:02:18+03:00
Loodame siis ilusale kaardijooksule! Aitäh põneva ülevaate eest. Kas leidsid mugavama arvuti kui hotelli oma?
driv4r 2013-08-18T22:54:22+03:00
(;

Ilus algus, hoia sama tempot!
TiiT 2013-08-19T20:48:24+03:00
Edu minugi poolt. Selgus, et sel aastal taaskord ei mängi see tulek välja, kuigi vahepeal juba tõsimeeli mõtlesime Reginaga, et tuleme Londonisse. Eks kõige rohkem nurjas plaane mu Pühapäevane Leetusõit, muidu ehk isegi oleks olnud mõeldav. Aga kui Acquiret saadaval on ja kui pagasis ruumi, siis ehk krabaksid ühe mulle ka? Viimasel mõttemängude õhtul osutus see liiga põnevaks, et lasta käest väike võimalus see omalegi soetada. Loodetavasti oli sellest mõttemängude õhtust ka kasu sulle ja õnnestub hea tulemus saada.

Edu igaljuhul!

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele