Mõttespordi mitmevõistluse MM 2013

Loetud 100 kasutaja poolt

driv4r 2013-08-25T00:39:44+03:00
Njaa, küüned said otsa juba, aga loodetavasti läheb teil hästi :D
Nuffu 2013-08-25T20:58:51+03:00
Kiire postitus, tulemustest täpsemalt hiljem. Andres jagab maailmameistritiitlit Ankushiga 492,5 punktiga. Palju õnne! :) Martin on juuniorite pentamind-i maailmameister ja üldkokkuvõttes 5. kohal 448 punktiga. Nii tubli :)
antsTreener 2013-08-25T21:39:43+03:00
Palju õnne Andresele ja Martinile! Madli, Sinu treeneritöö üle oleme ka uhked!:)
kypsis 2013-08-26T08:51:58+03:00
Vägev! Õnnitlused!
Nuffu 2013-08-26T15:06:01+03:00
Otsustasime laupäeva hommikul monopoly mängida. Sellest küll suurt kasu ei olnud Andresele, sest osalejaid oli seal lõpuks kokku 7, ka Ankush nende seas. Andres, Martin ja Ankush olid finaallauas kolmekesi ning Andres võttis sealt tugeva teise ja Martin esimese koha. Mina olin kindel neljas, punkte oli rohkem, kui Ankushil, kuid see oli alles lõpuks ning medalit mulle kahjuks ei antud.

Õhtul mängisid poisid individuaal bridži ja mina katsetasin oma kätt omahas. Mina langesin viimasena enne finaallauda välja, kuid selleks ajaks ei olnud poisid isegi esimest vooru lõpetanud. Jama oli selles, et kui korraldajad olid kõll hunnikutes kaardipakke bridžiks muretsenud, siis mitte ühtegi muud abivahendit kohtunikule - David Pearce-ile - turniiri korraldamiseks ei antud. Seega pidi pakkumisi tegema paberi peale ning jaotusi hakati ka alles turniiri alguses paika panema. Turniir kestis kuni südaööni ning siis jäi veel üks voor mängimata ka. Kusjuures kui mängida oli veel kolm vooru, tuli mind otsima mures Ankush ja küsis, kas olen varem bridži mänginud. Ütlesin, et olen kunagi ja sellega otsutati, et osalen bridžis ühe härra asemel, kes minema jalutas. Mängisin ühe vooru Ankushi vastu, kus tema väitel, sain ilusti hakkama, ning ühe vooru Andresega paaris, kus pidin ise ühe käe välja mängima, saime selle eest maksimum punktid :D Kokkuvõttes oli Martin bridžis teine ning Ankush kolmas. Ants on Martini treenimisel ilmselgelt head tööd teinud ;)

Viimasel päeval oli hommikul boku. Viimases voorus oli Andres liidrina vastamisi Ankushiga. Andres pidi 1,5 punkti kahest võimalikust saama, et endale võit kindlustada. Esimeses mängus oli Ankush mustaga, kuid ei suutnud otsustavad võitvat rünnakut ette võtta. Mäng lõppes viigiga ning mõlemal mängijal oli 10st kahe mängu peale ette nähtud minutist vaevu 1 alles jäänud. Viimane mäng käis väga kiirelt, Ankush ei suutnud, et Andrese vastu kaitsta ning Andres sai endale neljanda 100 punktise alavõidu. See tähendas, et Andres ja Ankush olid täpselt võrdse skoori peal - mõlemal oli 4 100 punktist alavõitu ning mõlema viies tulemus oli Lines of Action-i jagatud esikoht.

Viimane ala oli Lost Cities. Kui Andres või Ankush oleksid kas esimeseks või teiseks tulnud, oleksid nad endale pentamind-i esikoha kindlustanud. Seda aga ei juhtunud, esimese ja teise koha näppasid endale vastavalt hoopis James Heppel ja Alain Dekker.

Enne auhinnatseremooniat oli Andres üsna kindel, et tema tiitlit ei saa. Jama oli selles, et enne võistlust ei oldud otsustatud ega kirja pandud kuhugi, milline on nö "tie break" reegel. Mis otsustab võrdse punktisumma korral võitja? Andres arvutas igatpidi, et tema jääks tiitlist ilma: kuldasid oli Ankushil rohkem, summaarne punktisumma oli tal ilmselt parem ning kuues tulemus oli samuti parem. Üllatuseks kuulutati lõputseremoonial välja aga esikoha jagamine, mis tegi meile muidugi palju rõõmu.

Peamine on nüüd kirjas, usun, et Andres lisab varsti ka endapoolsed kommentaarid. ;)
Nuffu 2013-08-26T15:10:13+03:00
Unustasin lisada, et täielikud tulemused on ära toodud siin. http://www.msoworld.com/2013-results/ ning siin ka lühikokkuvõte kogu üritusest ning mõned pildid: http://www.msoworld.com/ ja võib-olla veidi huvitavat vaatamist ühelt MSO kavas olnud alalt: http://www.youtube.com/watch?v=FcmWv06iEwM
driv4r 2013-08-26T18:23:14+03:00
Õnnitlused Andres Kuusele esikoha jagamise puhul!!! Võimas saavutus, mis siin öelda (y)
fantunesTreener 2013-08-26T18:27:48+03:00
Selleks korraks ongi mõttespordi mitmevõistluse MM läbi saanud. Möödus ta sel korral kuidagi väga kiirelt ja närviliselt ning taktikamängude tähe all. Teen lühida kokkuvõtte sellest, mis senistes postitustes rohkem kaadrite taha on jäänud.
Algas kõik üle igasuguste ootuste ja suure õnnejumala soosinguga. Ootamatu alavõit hare&tortoise´is ning teine koht lines of actionis ja poole punktise eduga saavutatud maksimumpunktid entroopias asetasid mind punktide arvult suurepärasesse positsiooni, kus eelmise aastaga võrreldes oli edasiminek mäekõrgune. Paraku oli Ankush aga hirmsas hoos ja juba 7. päeva hilisõhtuse sessiooni eel oli tal koos 6 esikohta ja uskumatud 492.857 punkti 500-st võimalikust. Eriti valus oli tema võit Carcassonne´is, kuna minu lootused kustutas seal räige (ja reeglitevastane) kokkumäng inglaste poolt, kus ise juba viimase kohaga leppinud võistleja tegi kõik enda võimuses oleva, et mul vooru võitmist välistada ja see oma rahvuskaaslasele kätte mängida. Selge sohk. Paraku ei olnud midagi tõestada lihtne ja pärast pikki vaidlusi otsustasin protesti mitte sisse anda.
Just siis, kui tundus, et kullaheitlusesse asja ei ole selgus aga, et õnnejumalanna soosing on sel korral minuga algusest lõpuni. Vahepeal juba väga näruks kiskunud stäkist hoolimata tuli 7. päeva hilisõhtul ootamatult esikoht Texas Holdemis, mis tähendas et vajasin veel ühte 100 punktilist tulemust Ankushi kinni püüdmiseks ja teist möödumiseks (kuna tie break oli mul eeldatavalt halvem). Reaalne võimalus üheks maksimumskooriks jäi bokus, kuidas saada aga teine? Eelviimasel päeval algas suur taktikamäng, kus viimasel hetkel alavahetused olid pigem reegel kui erand. Üritasin jätta valikut viimasele hetkele, et valida piisava osavõtjate arvuga ala (vajadusel valmis minu aladesse lülituma ka Madli ja Martin), kus Ankush ei osale. Rivaal jälgis aga iga mu liigutust ja kuhu iganes läksin, oli kohe platsis ka tema, et olukorda kontrolli all hoida. Esimestes sessioonides jäigi tema strateegia peale - ühtegi sobivat ala ei tekkinud ja liitusin monopoliga, et ise shansse omamata (ka alavõit ei andnuks piisavalt punkte) toetada Madlit ja Martinit. Õhtul taktikamäng aga õnnestus ja liitusime Martiniga individuaalbridge turniiriga, Ankush loomulikult järgnemas. Tagantjärgi tarkusena oli see aga viga, järgnes MSO ajaloo suurim läbikukkumine: mingil põhjusel olid kõik bridgevahendid (v.a. mängukaardid) jäänud organisatsiooni peakontorisse ning ilma pakkumiskaartideta ja kaarditaskuteta mängust kujunes tõeline naljanumber, mis lisaks kõigele mul ka suht õnnetult lõppes. Siiski, õnneks ei saanud alavõitu ka Ankush, mis jättis enne viimast päeva mulle vähemalt teoreetilised shansid.
Viimase päeva hommikul kogesin taas head õnne, kui kõigest poole punktise eduga õnnestus esikoht ja maksimaalsed 100 punkti koju tuua. See tähendas, et olime Ankushiga nüüd koma koha pealt viigis, mõlemal 492, 857 punkti. Ankushi jaoks oli närvipinge isegi suurem kui minul, terve viimase päeva oli ta äärmiselt murelik, hoidis kahe käega peast kinni ja korrutas "I am destroying my Pentamind. I am destroying my Pentamind". See avaldus ilmselgelt ka mängus, kus ta ome reaalsele tasemele tugevasti alla jäi.
Tie breakist täpset ülevaadet ei olnud, kuid nii varem kasutatud kõigi alade summeering kuid ka parem 6. tulemus andsid eelise talle ehk tuli ära võita ka Lost Cities. See mul paraku aga ei õnnestunud ja nii jäi närviliselt oodata lõputseremooniat. Eeldasin hõbedat, aga lootust andis korraldajate poolne kidakeelsus tie break reegli osas. 2009. aastal võitja selgitamine kõigi alade summa alusel põhjustas paraja skandaali ja sai lahenduse alles siis, kui kaotajaks tunnistatud Tim Hebbes viimasel hetkel kohtuasjast loobus. See sisendas lootust, et ehk soovitakse sama olukorda vältida ja tie breaki üldse ei arvutatagi. Suur oli muidugi rõõm, kui selgus, et nii ongi ja meile mõlemale marmorist võidukarikas ulatati ning auhinnaraha jagamisele läks.
Eufooria valguses on vast paslik fännidele teatavaks teha ka veidi kurvem uudis. Olen nimelt otsustanud poolprofessionaalse mõttesportlase karjääriga lõpparve teha, vähemalt mitmevõistlejana. Tippsportlase elu hakkab lihtsalt üle jõu käima: lugematud aastaringsed treeningtunnid ja poolteist nädalat pidevat tohutut närvipinget on natuke liiast. See ei tähenda sugugi, et ma järgmine aasta tiitlit kaitsma ei läheks, lähen kindlasti ja mitte ainult järgmisele vaid ilmselt ka mitmetele järgnevatele turniiridele. Ainult et amatöörina ja puhtalt lõbu pärast.
Seda otsust tegi palju lihtsamaks Martini täiesti uskumatu esinemine seekordsel turniiril, mis näitab, et vääriline järelkasv on sirgumas. Kui keegi oleks enne turniiri talle 448 punkti pakkunud, oleksin ka üks tuhande vastu olnud valmis kihla vedama, et ta sellele lähedalegi ei jõua. Aga jõudis ja kuidas veel. Kui vaadata, mis aladel Martin peamiselt edu saavutas, võib tunduda, et tal oli ikka kamaluga õnne, kuid küpset mängu ja väga kiiret arenemisvõimet näitas ta ka punktiskoori järgi vähemõnnestunud aladel. Täiesti uskumatu, millise kergusega ta suudab pokkeris üle mängida professionaale ja tunnustatud pokkeriõpikute autoreid ning kuidas ta backgammonis 0-2 kaotusseisust alistas selle ala maailmanime Dario de Toffoli. Tema peamine trump on tohutult kiire õppimisvõime ja uute mängude omandamine. Nende aspektide osas ei jää ta mulle põrmugi alla ja see on ometi alati olnud minu tugevaim külg.
Lõpetuseks lõpptabeli esikümme, kes olid ka ainsad 400 punkti ületajad.
1.-2. Ankush Khandelwal (IND) 492,86
1.-2. Andres Kuusk (EST) 492,86
3. James Heppell (ENG) 480,99
4. Michael Dixon (ENG) 467,78
5. Martin Hõbemägi (EST) 448,81
6. Dario de Toffoli (ITA) 446,72
7. David Jameson (WLS) 435,78
8. Alain Dekker (RSA) 422,69
9. Matthew Hathrell (ENG) 411,55
10. Martin Thompson (ENG) 406,93

Madli kogus 309,65 punkti ja oli naistest 4., jäädes 3. kohast maha kõigest 10 punktiga.
Juunioride arvestuses Martini järel hõbeda ja pronksi teeninud Saravanan Sathyanandha Indiast ning Sam Smith Guernsey´st olid üldarvestuses vastavalt 23. ja 28., kaotades Martinile juba tublisti üle 100 punkti.
driv4r 2013-08-27T19:36:58+03:00
Njaa, väga hea tulemus ka Martin Hõbemägilt, eriti arvestades seda, et ta on alles 15 ja kogemusi kindlasti napib! (y)
Õnnitlused tallegi!
DavidJameson 2013-08-27T23:50:43+03:00

The 7th place competitor in the pentamind was not from England!!!!!! but from a little place next door with hills and sheep called Wales :@

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele