Mõttespordi meistrivõistlustel paarismängus võitsid Andres Kuusk ja Marek Kolk

Loetud 84 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2012-05-28T08:12:37+03:00
Eelmisel nädalavahetusel (26.- 27.05) kogunesid Tartusse Eesti parimad mõttesportlased et selgitada meister Mõttespordi meistrivõistlustel paarismängus.

Kohale oli tulnud 14 võistkonda (28 võistlejat - nende seas 8 naist), kelle seas oli mitmeid oma ala tuntud nimesid:
Eesti üks parimaid naismaletajaid Triin Narva, mitme(kümne) kordne Eesti meister kabes Kaari Vainonen, Eesti üks tituleeritumaid pokkerimängijaid Marek Kolk, Eesti mõttespordi portaali Vint.ee asutaja Marten Meikop, Eesti meister Rendžus Timo Ilu, Lääne-Virumaa male-elu eestvedaja Eino Vaher, Eesti ja maailma parimaid sudokute lahendajaid Tiit Vunk, tuntud ristsõnade koostaja Rauno Pärnits ning mõttespordi maailmameister Andres Kuusk.

Traditsiooniliselt oli kahepäevasel võistlusel kavas 5 ala: Sudokute lahendamine, Male, Bridž, Gomoku ja Kabe.

Sudokute lahendamine
Ülesandeks oli lahendada 14 sudokut ühe tunni jooksul. Kõikide sudokute korrektse lahendamise puhul oli lisakriteeriumiks lahendusaeg. Nagu viimased kaks aastat, olid kiiremad lahendajad paar Tiit Vunk / Marten Meikop, kõik sudokud said korrektselt lahendatud veel Villem Mesila / Martin Hõbemägi ja Rauno Pärnits / Martin Grosberg.

Male
Mängiti 7-vooruline turniir šveitsi süsteemis. Ajakontrolliga 10+0.
Minimaalse eduga võitsid Andres Kuusk / Marek Kolk (10,5 punkti), järgnesid Jüri Raidväli / Eino Vaher ja Rauno Pärnits / Martin Grosberg (mõlemal 10 punkti).

Bridž
Mängiti 26. jaotuseline paariturniir maksimumile (matchpoints).
Paljudele üllatusena võitsid Bridži Ralf Ahi / Ivo Adermann tuntud Bridžimängijate Andres Kuusk / Marek Kolk ja Ants Põldoja / Marko Kolk ees.

Gomoku
Mängiti värvivahetusega Gomokut 7-voorulisel turniiril šveitsi süsteemis. Ajakontrolliga 10+0.
Suure eduga võitsid Villem Mesila / Martin Hõbemägi, järgnesid Timo Ilu / Kuno Kolk ja Rauno Pärnits / Martin Grosberg.

Kabe
Mängiti samuti 7-vooruline turniir šveitsi süsteemis, ajakontrolliga 10+0.
Kuigi pärast Gomokut oli üldvõitja juba selge, käis tihe rebimine teistele medalitele. Kabeturniiri võitsid samuti Andres Kuusk / Marek Kolk, järgnesid Tiit Vunk / Marten Meikop, millega nad kindlustasid ka üldarvestuses teise koha. Kõigile üllatusena said kabeturniiril kolmanda koha maletajad Triin Narva / Enith Li Saag.

Koondarvestuses võitsid veenvalt Andres Kuusk / Marek Kolk, teise koha said (kolmandat aastat järjest) Tiit Vunk / Marten Meikop ning kolmanda koha said Rauno Pärnits / Martin Grosberg.

Parima naispaarina esinesid Kertu Luht / Kaari Vainonen.

Kõikide tulemustega saab tutvuda siin .
fantunesTreener 2012-05-28T13:14:41+03:00
Ahi-Adermanni võit bridžis enam eriti üllatus polnudki, nad on viimasel aastal päris komeedina Eesti bridžitaevasse kerkinud. Mõne kuu eest võideti Eesti juuniorite meistritiitel ning alles hiljuti saadi esikoht Tallinna meistrivõistluste etapil, kus oli kohal enamus meie koondisest.
Triinu ja Enithi kolmandat kohta kommenteeriks nii palju, et Enith on siiski noorteklassis tulnud kabes Eesti meistriks.
Mis meie paari esitusse puutub, siis Marek oli ennast küll sellisesse tippvormi ajanud, et piisas isegi minu keskpärasest mängust. Paarismängu võlud. Mis aga puutub peatsesse individuaali, siis pean vaikselt lootma hakkama, et Marek kohale ei ilmu:P
Eriti positiivne on ala elujõulisuse seisukohast muidugi noorte jõuline esiletõus. Kui Villem Mesila jahmatas kõiki eelmisel aastal individuaalil, siis nüüd koos Martin Hõbemägiga olid nad samuti kuni viimase ala viimaste partiideni medali eest võitlemas. Ja nad pole meil kaugeltki ainsad tulevikutähed - kui nii tituleeritud paar nagu Eino Vaher - Jüri Raidväli pidi võitlema keskmiste kohtade nimel, siis see annab selgesti märku, et põlvkondade vahetus on edukalt toimumas.
antsTreener 2012-06-01T08:20:40+03:00
Arvan, et Marek ei osale individuaalil. Tal on kindlasti mõni petankivõistlus läheduses, nii et peame olema valvsad, et kuuliga pihta ei saa:)

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele