Mõttespordi olümpiaad 2014/2015 õppeaastal

Loetud 663 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2014-09-29T13:48:33+03:00
Tere,

Eesti Mõttespordi Liit korraldab taas mõttespordi online olümpiaadi koolidele.
Võistlused toimuvad interneti vahendusel - õpilased saavad olümpiaadist osa võtta oma kooli arvutiklassist.
Eelmisel aastal osales võistlustel 624 õpilast 57-st koolist. Eelmisel aastal osalenud koolide nimekiri: http://www.vint.ee/?module_action=Tournaments-school_tournament_participants&year=2013&action=overall

Võisteldakse neljal alal: vene kabe, male, gomoku ehk viis ritta ja sudokude lahendamine. Õppeaasta jooksul toimub 4 etappi ning arvestus toimub kolmes erinevas vanusegrupis: algkool (1.-4. klass), põhikool (5.-9.klass) ning gümnaasium (10.-12. klass).
Eesmärgiks on mõttespordi populariseerimine koolinoorte seas, seega on osalema oodatud kõik - ka need õpilased, kes varem male / kabega kokku puutunud ei ole.

Võistluste juhend: https://docs.google.com/document/d/1032cdrNHPtURAYRC-ACFpnTZP-F8vHmy-qRw-idd84g/edit?usp=sharing

Korraldajad
Eesti Mõttespordi Liit, Eesti mõttespordi portaal Vint.ee, Eesti Kabeliit, Eesti Maleliit, Eesti Rendžuliit, AS Kuma

Ajakava
29.09 - 03.10.2014 Koolide teavitamine turniirist
03.11 - 06.11.2014 Treeningturniirid kõikidel aladel keskkonnas Vint.ee
14.11.2014 - Registreerumise tähtaeg koolidele
24.11 - 27.11.2014 toimub võistluste I etapp
Esmaspäeval (24.11) toimuvad maleturniirid (Vint.ee keskkonnas toimub 3 turniiri - kõigile vanuseklassidele eraldi turniir)
Teisipäeval (25.11) toimuvad kabeturniirid
Kolmapäeval (26.11) toimuvad gomokuturniirid
Neljapäeval (27.11) toimuvad sudokuturniirid
12.01 - 15.01.2015 toimub võistluste II etapp (turniirid toimuvad sarnaselt I etapile)
16.02 - 19.02.2015 toimub võistluste III etapp
06.04 - 09.04.2015 toimub võistluste IV etapp

Algkooli turniirid algavad kell 13:00, põhikooli turniirid kell 13:30 ning gümnaasiumi turniirid kell 14:00.

Võistlusest osavõtt
On oluline, et iga kool määraks ühe isiku (direktor / huvijuht / õpetaja), kes oleks koolipoolseks kontaktiks võistluse korraldajale, kes juhendaks õpilasi turniirilt osavõtmise küsimustes ning kes füüsiliselt oleks kooli arvutiklassides kohal turniiride toimumise ajal.
Kõik koolid peavad teavitama soovist võistlusest osa võtta koos õpilaste nimekirjaga aadressil mottespordiliit@gmail.com kuupäevaks 14.11.2014
Iga õpilase kohta tuleb teada anda:
Õpilase ees- ja perenimi
Klass (et õpilane saaks osaleda õiges vanusegrupis)
Õpilase Vint.ee kasutajanimi

Autasustamine
Kõik alaliidud autasustavad kolme parimat õpilast kõigis vanusegruppides nimelise medali/meenega vastavalt:
Eesti Kabeliit - kabe arvestuses
Eesti Maleliit - male arvestuses
Eesti Rendžu Liit - Gomoku arvestuses
AS Kuma - Sudokute lahendamises
Eesti Mõttespordi Liit - koondarvastuses (parimate mõttesportlaste selgitamisel)

Muudatused võrreldes eelmise aastaga
* Autastustatakse kolme parimat õpilast igal alal igas vanusegrupis nimelise medali / meenega
* Eesti Mõttespordi Liit selgitab esmakordselt välja ning autasustab parimaid mõttesportlasi koondarvestuses. Eelmise õppeaasta parimaid saab näha (koondtabeli vaade): http://www.vint.ee/mottespordi-olumpiaad/
* Kõikidele turniiridele on võimalik hilineda 10 minutit. Sudoku turniiri puhul liidetakse hilinemise aeg esimese sudoku lahendamise ajale otsa, teistes mängudes saab õpilane puudutud voorude eest turniiritabelisse kirja nulli.
* Toimuvad treeningturniirid.
Treeningturniiride eesmärgid:
Uued võistlejad saavad tutvuda Vint.ee keskkonnaga ja luua endale Vint.ee kasutajanime
Juba võistlustel osalenud õpilased saavad meelde tuletada oma vint.ee kasutajanimed ja paroolid
Õpilased ja õpetajad, kes ei ole veel otsustanud, kas võistlustel osaleda, saavad parema ettekujutuse, kuidas võistlused toimuvad
Koolid saavad kontrollida, kas nende arvutiklassis on võimalik turniirist osa võtta (kas interneti ühendus ning arvutid on piisavalt kiired)
Koolidel on võimalik kasutada treeningturniire, et välja selgitada parimad keda lubada mõttespordi olümpiaadile (kui osalejate huvi koolis on liiga suur)
Korraldaja saab kontrollida tehnilist valmisolekut turniiride läbi viimiseks. Soovitame võimalikult paljudel õpilastel treeningturniiridest osa võtta!
Treeningturniiridel ei eristata erinevaid vanuseastmeid - kõik õpilased osalevad ühel turniiril. Treeningturniiride tulemused ei mõjuta mingil viisil osalemist mõttespordi olümpiaadil või selle tulemust. Turniirid toimuvad järgmiselt
03.11 kell 14:00 - Male
04.11 kell 14:00 - Kabe
05.11 kell 14:00 - Gomoku
06.11 kell 14:00 - Sudoku

Kõik küsimused on teretulnud mottespordiliit@gmail.com

Tervitades,
Marten Meikop
Eesti Mõttespordi Liit
MeikopVint.ee asutaja 2014-12-01T22:19:37+02:00
Üldist
* I Etapil osales rohkem koole ja õpilasi kui eelmisel aastal kokku: 68 kooli ning 727 õpilast!
* Kuna suure hulga mängijate puhul muutus vint.ee turniiriruum aeglasematel arvutitel talumatust aeglaseks, tuleb vindi meeskonnal vaeva näha, et II etapiks kasutajaliidest oluliselt optimeerida
* Päevakorras on juhendi muutmine - koondarvestuses läheksid arvesse kolm parimat tulemust (tänase nelja asemel)
* Maleturniiride 7 vooru jääb 100+ osaleja puhul väheks. Mõte on lisada 2 vooru ja et mitte pikendada turniiri kogukestust,peaksime partii ajakontrolli vähendama 7+2-le.

Tulemused alade kaupa

Male
Algkoolis võitis I etapi Anastassia Sinitsõna Narva Kesklinna Gümnaasiumist, põhikoolis Georg Nero Tallinna Reaalkoolist ning gümnaasiumi astmes Georg Abozenko Tallinna Südalinna Koolist

Vene kabe
Alg-ja põhikoolis võidutsesid Triinu Jalg ja Merilii Jalg Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumist. Gümnaasiumi astmes võitis Reivo Vinter Kuressaare Gümnaasiumist.

Gomoku
Algkoolis võttis Tallinna Reaalkool kolmikvõidu, parim oli Ardi Raag. põhikoolis võitis Kuno Kolk Prantsuse Lütseumist ning gümnaasiumi astmes Paul Kolk Kuressaare Gümnaasiumist.

Sudokute lahendamine
Algkooli astmes võitis (nagu Gomokuski) Ardi Raag Tallinna Reaalkoolist. Tundub, et Gomokul ja sudokute lahendamisel on sarnasust rohkem kui esmalt paistab - ka põhikoolis läks sudoku võit Gomoku võitjale - Kuno Kolk Prantsuse Lütseumist. Gümnaasiumi astmes võitis Kalle Klaos Nõo Reaalgümnaasiumist.

Koondarvestus
Algkoolis ja põhikoolis juhivad kahe alavõiduga Ardi Raag Tallinna Reaalkoolist ning Kuno Kolk Prantsuse Lütseumist. Gümnaasiumis juhib kabe alavõiduga Reivo Vinter Kuressaare Gümnaasiumist.

Parimat,
Marten Meikop
Eesti Mõttespordi Liit
MeikopVint.ee asutaja 2015-01-25T17:37:16+02:00
Üldist
* Kahel etapil on kokku osalenud 813 õpilast ja 70 kooli
* Toimus muudtus juhendis - koondarvestuses lähevad arvesse kolm parimat tulemust (neljast)

Tulemused alade kaupa

Male
Algkoolis juhib Anastassia Sinitsõna Narva Kesklinna Gümnaasiumist, põhikoolis läks juhtima Aleksei Garanin Narva Kesklinna Gümnaasiumist ning gümnaasiumi astmes juhib kindlalt Georg Abozenko Tallinna Südalinna Koolist

Kabe
Algkooli astmes juhivad Robert Antoi Tallinna Pääsküla Gümnaasiumist ja Triinu Jalg jaOskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumist. Põhikoolis juhib kindlalt Merilii Jalg Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumist ning Gümnaasiumi astmes Reivo Vinter Kuressaare Gümnaasiumist.

Gomoku
Algkoolis juhib Markus Ikla Tallinna Reaalkoolist, põhikoolis Kuno Kolk Prantsuse Lütseumist ning gümnaasiumi astmes Martin Hõbemägi Tallinna Reaalkool.

Sudokute lahendamine
Algkooli astmes juhib Anastassia Sinitsõna Narva Kesklinna Gümnaasiumist, põhikoolis juhib kindlalt kahe võiduga Kuno Kolk Prantsuse Lütseumist. Gümnaasiumi astmes juhivad kaks Nõo Reaalgümnaasiumi õpilast: Kalle Klaos ja Regina Laur.

Koondarvestus
Algkoolis juhib Anastassia Sinitsõna Narva Kesklinna Gümnaasiumist, põhikoolis Kuno Kolk Prantsuse Lütseumist ning Gümnaasiumi astmes hoidis esikohta Reivo Vinter Kuressaare Gümnaasiumist.

Detailsed tulemused

Parimat,
Marten Meikop
Eesti Mõttespordi Liit
MeikopVint.ee asutaja 2015-03-03T13:31:46+02:00
Kolme etapiga on üldkokkuvõttes kindlustanud endale võidu:

* Gümnaasiumi male - Georg Abozenko Tallinna Südalinna Koolist
* Gümnaasiumi kabe - Reivo Vinter Kuressaare Gümnaasiumist
* Gümnaasiumi Gomoku - Martin Hõbemägi Tallinna Reaalkoolist
* Põhikooli sudoku - Kuno Kolk Prantsuse Lütseumist

Teistes vanusegruppides ja aladel on seis järgmine:

Male
Algkoolis juhib Rihard Aga Narva Kesklinna Gümnaasiumist ning
põhikoolis Aleksei Garanin Narva Kesklinna Gümnaasiumist.

Kabe
Algkoolis juhib Triinu Jalg Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumist ning põhikoolis Merilii Jalg Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumist

Gomoku
Algkoolis juhib Ardi Raag Tallinna Reaalkoolist ning põhikoolis Kuno Kolk Prantsuse Lütseumist

Sudoku
Algkoolis juhib Anastassia Sinitsõna Narva Kesklinna Gümnaasiumist ning gümnaasiumi astmes Kalle Klaos Nõo Reaalgümnaasiumist

Koondarvestus
Algkoolis juhib Anastassia Sinitsõna Narva Kesklinna Gümnaasiumist, põhikoolis Kuno Kolk Prantsuse Lütseumist ning gümnaasiumi astmes Reivo Vinter Kuressaare Gümnaasiumist

Üldist
1) Kolmanda etapi maleturniiril tekkis serveris 2-4 minutiline katkestus. Tegemist oli tarkvaralise veaga, mis parandati järgmise päeva kabeturniiriks. Oleme ühelt koolilt saanud palve muuta õpilase tulemus kuna õpilane kaotas partii katkestuse tõttu. Ootame infot ka teistelt koolidelt, millistel õpilastel mõjutas see katkestus partii tulemust. Muudame partii tulemuse viigiliseks kui õpilane, kelle käigu ajal katkestus tekkis, ei olnud selleks hetkeks juba kaotusseisus ning kes kaotas partii (kas siis mängu seisuga või aja lõppemise tõttu). Pretensioonid palume saata mottespordiliit@gmail.com

2) Jätkuvalt on just põhikooli astmes sudokulahendajaid (kolmandal etapil oli neid 8), kes eksivad juhendi vastu ja ei sisesta numbreid loogilises järjekorras. Nende õpilaste kolmanda etapi tulemused nulliti.

Olümpiaadi viimane etapp sellel õppeaastal toimub 06.04 - 09.04.2015.

Parimat,
Marten Meikop
Eesti Mõttespordi Liit

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele