Tiit Vunk tuli viiendat korda Eesti meistriks sudokute lahendamisel

Loetud 97 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2015-03-09T11:00:41+02:00
Tere,

Eile Paides kümnendat korda toimunud Eesti meistrivõistlustel sudokute lahendamises tuli viiendat korda Eesti meistriks Tiit Vunk.

„Tiit Vunki ülekaalukas võit oli oodatud, kuna tegemist on ikkagi maailma tippklassi lahendajaga. On tal ju taskus nii MM-i ponks kui ka hõbemedal eelmisest aastast,“ ütles võistluste korraldaja, Kuma ristsõnade peatoimetaja Jaanus Laidna.

Kuna tegemist oli kümnendate võistlustega, tehti muudatusi ka võistluskorralduses. See koosnes tavapäraselt kolmest osast – valiklahendamine, sprint ja finaal. Finaali aga pääses seekord kümme kahe esimese vooru parimat lahendajat.

„Finaali lahendasime sel korral väga põnevalt,“ selgitas Laidna. „Finalistidele anti aja peale lahendada neli ülesannet. Enne iga järgmise sudoku kallale asumist kontrollis kohtunik lahendi ära. Õige lahenduse korral liikus võistleja edasi järgmise ülesandelaua juurde. Kaks kõige aeglasemat võistlejat langesid iga uue ülesande juures välja kuni jäid järele viimased neli lahendajat. Kes esimesena lõpetas, oli võitja. Selline meetod annab uue võimaluse kõikidele finalistidele, samas võib see pöörata kõik pahupidi. Nii näiteks juhtus teiselt kohalt startinud Margit Ooliga, kes lõpetas finaali hoopis kümnendana.“

Laidna sõnul on sellist finaalvooru kasutatud tihti ka maailmameistrivõistlustel. „See on pealtvaatajatele väga põnev, sest võitja ja kogu paremusjärjestus selgub pingelises heitluses nende silme all.“

Meistrivõistluste teiseks tuli varasem mitmekordne võitja Ain Salula ning kolmandaks Ragnar Kruberg, neljas oli Villem Mesila. Seenioride arvestuse parim oli Jaan Sepp. Kokku osales võistlustel 41 lahendajat üle Eesti.

Laidna lisas, et võistlejate tase on Eestis jätkuvalt hea. „Rõõm on näha osalemas ka päris uusi tegijaid, kes suudavad ka finaali välja jõuda,“ ütles ta.

Võistluste neljale paremale tehakse ettepanek osaleda sudokute lahendamise maailmameistrivõistlustel, mis toimuvad sügisel Bulgaarias Sofias.

Tulemused (Täielikud tabelid ilmuvad siia pärast seda kui need on ilmunud kuma.ee lehel)
1. Tiit Vunk
2. Ain Salula
3. Ragnar Kruberg
4. Villem Mesila
5. Marek Kolk
6. Regina Vunk
7. Art-Mihkel Tedrema
8. Karin Luiv
9. Jaan Laks
10. Margit Ool

Seeniorid:
1. Jaan Sepp
2. Alar Heinaste
3. Urmas Raude

Meistrivõistluseid korraldas AS Kuma koostöös Eesti Mälumänguliidu, Conceptis Puzzles Ltd ja World Puzzle Federationiga.

Uudis TV3-s: http://www.seitsmesed.ee/meelelahutus/uudis/2015/03/07/eesti-parim-kulutas-sudoku-lahendamisele-vaid-mone-minuti/

Parimat,
Vint.ee Meeskond
MeikopVint.ee asutaja 2015-04-15T13:40:22+03:00
Viide ka kuma.ee lehele (seal on ka täielik paremusjärjestus): http://www.kuma.ee/sudoku-emv-2015-2/

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele