Variatsioonmängud ja nende reiting

Loetud 78 kasutaja poolt

ain1234 2009-12-04T17:40:24+02:00
Põhimängude variatsioonid nagu gomokus pente, males kolm tuld ja marineerimine, mida eriti ei harrastata, ei tohiks kuuluda üldlevinud mänguga samasse reitingusse. Lahendusena võiks nende mängude mängimine kas reitingut üldse mitte muuta või kuuluda eraldi reitinguarvestusse. Nii oleks raskem mängu ennast oskamata suurt reitingut koguda. Reiting peaks ju ikkagi näitama mängija taset?

Ehk ei ole reiting piisavalt tähtis, et oleks mõtet mingeid muutusi teha?
Kurb on vaadata, kuidas mõned mängijad julmalt olukorda ära kasutavad. Eelkõige räägin kannatajana kasutajast Ants. Eesti rendžuelu juhtfiguurina võtab ta missioonitundest vastu kõik mängulekutsed, mistõttu kaotab tihti pente mängimise tõttu palju reitingut. Pente sarnaneb rendžule ja gomokule väga vähe. Ehk Antsu see üldse ei segagi, aga madala reitingu mõju on siiski olemas. Ants on vinti tutvustanud paljudele lastele mitmetest koolidest, kellest osa käib ka rendžutrennis. Lapsed hindavad mängija tugevust tihtipeale just vindi reitingu järgi ning ei oska oma treenerit ebasobiliku reitingusüsteemi tõttu piisavalt hinnata.

Point - Playoki laudadega liitumise süsteem on kõvasti parem, võite küll üritada olla originaalsed ja pingutatult teha mitte midagi nii, nagu on tehtud varem, kuid kas on siiski mõtet kasutada halvemat süsteemi?

Kahel nimetatud süsteemil on mõlemal küll samad funktsioonid, kuid arvestada tuleb ka psühholoogiga.

Sudokus võiks muutuda võimatuks 3 minutise ajakontrolliga väga rasket kutsuda, see on kah variatsioon sisuliselt.
Clarkson 2009-12-07T16:26:18+02:00
Kui ta seda mängu ei oska, siis ta ju ei pea seda mängu mängima. Ja kui ta tahab seda mängida võib ta mängida ilma punkte arvestamata. Nii tal punktid ei kao...
ain1234 2009-12-07T17:04:38+02:00
Olen neist variantidest teadlik, arvamus ei muutu.
Sinatra 2009-12-09T18:42:53+02:00
Nojah... võiks olla et need mängud toimuvad ühes ruumis aga reiting on erinev. Nt. rendzul ja gomokul. Aga siis tekib jällegi küsimus kuidas reitingut näidata ilma et tuleks liiga palju asju ette. Kui jällegi teha kõikidele mängudele eraldi ruumid, nt. males sa ei viitsi hakkata eraldi ruumidesse minema et mängida tavalist malet ja kolme tuld sa tahad et need oleksid ühes ruumis. Või teed kaks akent korraga lahti, et vaadata male ruumi ja kolme tule ruumi aga ka ei viitsi ju hakkata kogu aeg vaatama kes seal on ja et siis temaga mänima hakkata. Kui sa mängid malet ja sul jooksevad viimased sekundid nagu vastaselgi tuleb sulle järsku ette kiri nt. kasutaja Raadio (täiesti suvaliselt võetud nimi) kutsub sind mängima kolme tuld. See hakkab sind segama ja samal ajal ju jookseb ka aeg. Võiks siis olla ühes ruumis aga reitingud on erinevad. Kasutaja all võiks olla riba mis näitab erinevates värvides reitinguid. Nt. sinine on male, punane on kolm tuld ja roheline oleks siis marineerimine. See on minu arust ainuke loogiline lahendus sellisele teemale, kui see teema on nii tähtis.

Muidu võiks ju olla, aga ma loodan et see segama ei hakka. Kui hakkaks siis ma selle poolt küll eriti olla ei tahaks. Võib olla tuleb kellelgi teisel parem idee, aga mina ei näe siin paremat lahendust.
MeikopVint.ee asutaja 2011-04-16T22:53:11+03:00
Reitingureform lahendas vist selle probleemi ära.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele