Idee sudoku turniiritüübi jaoks

Loetud 81 kasutaja poolt

ain1234 2010-01-18T20:54:30+02:00
Kõigil on määratud aeg lahendamiseks, järjest tulevad sudokud, enne igat sudokut saab valida, mis raskustet soovitakse lahendada. Sudokusid tuleb selle aja jooksul piiramatult. Iga raskusastme eest saab kindla arvu punkte. Võidab see, kes kogub kõige rohkem punkte.

Ajaks pakun 40 minutit, senise turniirikogemuse põhjal tundub, et inimesed kipuvad ära väsima ja hakkab ka silmadele.

Saadavateks punktideks võiks olla 2+3+5+8 olenevalt raskusastmest.
MeikopVint.ee asutaja 2010-01-19T09:10:36+02:00
Ootan Tiidu kommentaari sellele.

Idee oli teha Online sudokuturniirid võimalikult sarnased päriselus toimuvatele.
TiiT 2010-01-19T09:35:38+02:00
Puudus aini idee juures: Kui ükskõik kui palju antakse sudokusid, siis eeldab see ilmselt seda, et kõigil on erinevad sudokud. See teeb lahendamise ebavõrdseks. Teine variant on genereerida ette hulk sudokusid (see hulk peab päris suur olema - kergeid 70, keskmisi 60, raskeid 50, väga raskeid 40 (aeg 40 minutit - ja see variant ei luba alla andmise valikut)). Ja seejärel tuleks neid ette sööta kindlas järjekorras kõigile. Siiski säilub ebavõrdsuse moment kui esimene lahendatav raske sudoku juhtub tulema raskem kui väga raske. See kes valib tegemiseks väga rasked, see saab eelise (ja vastupidi)

Ühesõnaga selle eelneva jutu idee on selles, et minu arust peaks olmea mingi hulk sudokusid mis tuleb ära teha ja kui saad kiiremini siis sad kiiremini. (asi pole siiski niivõrd selles, et kõik peaksid saama sama aja lahendada)

Teine puudus juba natuke oli kirjeldatud esimese puuduse teksti sees. Kas peaks olema võimalik alla andmine? Kas anda miinuspunkte selle eest? Kui alla andmine on võimalik siis ette genereerida pole üldse mõtet sudokusid, las genereeritakse koha peal. Sellega kaasneb see miinus, et hakatakse valima selliseid, mis tunduvad kergemad.
Kui ikkagi miinupunkte anda, siis läheb jamaks kui satud mõne väga hullu sudoku ette, millest jagu ei saa. Pead ohverdama kas punkte või aega. Idee huvitav, aga see pole enam päris normaalne sudokuturniir (päristurniiril ma valin teise sudoku ja teen seda, keegi ei hakka mult punkte sellepärast ära võtma).

Pluss on aga tõepoolest see, et turniir ei lähe väga pikaks ja seetõttu ei kurna kasutajat nii palju. Ja väsitama peavad end kõik ühepalju.

Teine pluss on see, et pole piiravat aega igal sudokul. Kõik jõuavad mingi hulga sudokusid valmis saada. Samas ma ei pea ka suureks miinuseks seda, et on aeg ees. Mõningase harjutamise järel on kõik need ajad võimalik ületada.
ain1234 2010-01-19T15:20:26+02:00
Ma ei näe selles eriti suurt probleemi, et võistlus pole täiesti aus/võrdne, ka teistes mängudes määrab lõppjärjestuse tihti nt see, millised vastased millal sattusid, kaardimängudes on tõenäöliselt juba algusest peale ühel mängijal võit.

Vältimaks, et antakse selle pärast alla, et saada kergem sudoku, võib teha nii, et enne alla andmist peab vähemalt 1 minuti lahendama.

Üks erinevus ja ka puudus reaalsusega võrreldes on praeguse turniirisüsteemi juures see, et kontroll aeg üksikutele sudokutele on eraldi. Peaks olema aeg kõikide sudokute lahendamiseks, siis võivad vabalt ka need osaleda, kes 5 minutiga kõige lihtsamat tehtud ei saa.
TiiT 2010-01-19T16:35:46+02:00
[i]postitas ain1234[/i]
Üks erinevus ja ka puudus reaalsusega võrreldes on praeguse turniirisüsteemi juures see, et kontroll aeg üksikutele sudokutele on eraldi. Peaks olema aeg kõikide sudokute lahendamiseks, siis võivad vabalt ka need osaleda, kes 5 minutiga kõige lihtsamat tehtud ei saa.


See point mulle isegi täitsa meeldib. Et annaks samad sudokud täpselt, parimad võistlevad ajaga. kes valmis ei jõua, see saab punkte. Lahendamine oleks mõistlik järjest ilmselt, et ei saa alustada raskemast. (See nüanss ilmselt pole suur miinus)
TiiT 2010-01-20T20:42:58+02:00
Idee:

Võimalik oleks asja nii lahendada, et annaks kõikidele sudokudele 2x pikema ajakontrolli, aga kogu aeg oleks ikka 1h 40min (vajadusel võib muuta seda väiksemaks). Et kui vamlis ei jõua, siis teatud aja möödudes lõpetatakse turniir ära ja arvesse lähevad need sudokud, mis on lahendatud juba. Et järjestust selgemaks teha, võib iseenesest arvestada ka viimases sudokus täidetud ruute.

Üks eeldus selle juures oleks ilmselt, et alla anda ei saa. Et tuleb järejst ära teha nii palju kui võimalik. Muidu läheb punktide arvestamine raskeks.

PS: Teine variant järjestuse selgitamiseks on see, et kui mitu mängijat jõuavad näiteks 5. sudokuni, siis võidab see, kes tegi kiiremini esimesed 4 ära.

PPS: Või anda igale sudokule lahendamiseks 1h 40min - turniiri algusest kulunud aeg.


- Suur pluss sellise asja juures oleks, et kõik jõuaksid valmis oma sudokud, mida nad vähegi teevad. Praegu jäävad väga paljudel tegemata.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele