Renju on testkeskkonnas!

Loetud 53 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2007-11-14T11:24:33+02:00
Seoses sellega vajan abi testimises.

Kes leiab veidi aega, võiks vaadata:

1) Kas kutsumisaken käitub vastavalt ootustele

2) Kas mängu algfaas (Swap2) koos värvivahetusega toimib korrektselt

3) Kas toimib foolipunktide leidmine. Alguses valige foolipunktide leidmisel hoiatamine (muidu peate iga kord uue seisu laual looma), hiljem aga proovige, kas must kaotab automaatselt foolipunktile käies. Kui siinjuures esineb probleeme, siis andke vigadest kindlasti siin teada. Oleks väga hea, kui foolipunktide probleemi juures oleks ära toodud laua seis, kus viga tekkis. Laud võiks olla esitatud maatriksi kujul (nagu on kirjeldatud siin ) või lihtsalt ScreenShot lauast.

Renjuga testkeskkonnas saab tutvuda siin !

PS! Et te ei peaks ootama, kuni keegi ka testkeskkonda siseneb siis väike vihje: Avage eelpool mainitud renju testkeskkonna aadress kahes erinevas aknas. Niimodi olete te kahe erineva uudistajaga mängus ja saate nende kasutajatega mõne testmängu teha.

Ootan tagasisidet:)!
kuldne 2007-11-14T14:00:45+02:00
Renju praegune avangureegel "swap2" on vigane.

Swap2 reegel:
Esimene mängija asetab kaks musta ja ühe valge nupu mängulauale (seda nimetame avanguks).

Teisel mängijal on nüüd kolm võimalust:
1) Jätkata mängu valgega (mille puhul lisareeglit ei ole ja mäng jätkub tavapäraselt: esimene mängija mustadega, teine mängija valgeteda).

2) Jätkata mängu mustaga (mille puhul lisareeglit ei ole, ja mäng jätkub tavapäraselt: esimene mängija valgetega, teine mängija mustadega).

3) Asetada lauale üks valge ja üks must nupp seisu balanseerimiseks.
Sellisel juhul kandub mängukord üle esimesele mängijale, kes valib mustad või valged nupud ning mäng jätkub tavapäraselt.

Reegel 3) on nö lisareegel, mis eristab swap avangureeglit swap2-st.
Selle mõte seisneb selles, et teisel mängijal tekib võimalus avangu balanseerimiseks ja põgenemiseks teise seisu. See selleks, kui teisel mängijal tekib kartus, et esimene on lauale seadnud nö lõksuga avangu ja teab täpselt, kuidas oleks optimaalne mängida nii mustade kui valgetega.
See reegel kindlustab seda, et rohkem võidaksid oskused kui ettevalmistus.

Küsimus on selles, et kas vindis on esialgu üldse vaja swap2 reeglit renjuga rakendada. Kogenud mängijad mõistavad selle vajalikkust, kuid ehk on esialgu tähtsam lihtsus. On ju gomoku all ka swap1 võimalus. Sel juhul eristaksid vaid foolid swap gomokut renjust. Kuna avangureeglid on swap1 puhul mõistetavamad leiaks renju ehk rohkem populaarsust.
Samas, päris algajad alustavad ikka tavalise gomoku mängimist ja kogenedes avastavad avangureeglite vajalikkuse ja ehk ka renju ilu.

Tippmängijate vastu meeldiks mulle swap2 reeglitega küll mängida, kuid arenevas keskkonnas uute mängijate kaasamisel arvan, et swap1 oleks parem variant.

Kindlasti ei soovita ma lisada renju alla mitut erinevat avangureegli võimalust. See teeks asja liiga segaseks.

Sooviksin ka teiste arvamust kuulda.

Tunnet


MeikopVint.ee asutaja 2007-11-14T14:29:32+02:00
Arusaadav.

Pärast esimese kolme nupu asetamist lauale, peaks teisel mängijal avanema aken, kus on 3 valikuvõimalust:

"Mängi mustade nuppudega" "Mängi valgete nuppudega" ja "Aseta lauale veel kaks nuppu".

Enne implementeerima jooksmist kuulaks võibolla tõesti ka teiste kommentaare, kas swap2 avangureegel on vint.ee keskkonnas põhjendatud. Idee andis mulle Ants, kes arvas, et selline avangureegel vint.ee-s võiks olla.

Mina kahjuks oma vaimsel tasandil nii kaugele pole jõudnud, et Renju avangureeglite mõttekuse üle vaielda, seega midagi kaasa rääkida ei oska.
alleverModeraator 2007-11-14T14:45:17+02:00
Mina nõustun ka kasutaja kuldsega, et ei ole vaja mitut erinevat reeglit renju alla, muidu läheb mõnede kasutajate jaoks keeruliseks ära.
Gomoku Swap1 foolidega oleks parem reegel minu arvates, , see oleks lihtsam reegel ka algajatele gomokumängijatele.

Ses suhtes, et ma nõustun igati kasutaja kuldse arvamusega.
antsTreener 2007-11-15T15:55:51+02:00

Tere ka minu poolt!

Minu seletused Martenile rendzu avangureeglite koha pealt on olnud kardetavasti vähe segased. Mõtsin veel asja üle järele ja nõustun Tunnetiga - swap 1 peaks olema primaarne, gomokumängijatel on sellele tunduvalt lihtsam üle minna. Eesti tippmängijad siiski väga hoogsalt siin omavahel mängima ei hakka, Tunnet suudab mind küllaldaselt ka laua taga klohmida :). Kui ingliskeelne versioon tuleb, siis tõuseb uuesti ka swap 2 aktuaalsus (lisaks swap 1-le), sest välismaa tippmängijatega mängides eelistaks me swap 2 -te.

Martenile jätkuvat indu soovides :)

Ants
MeikopVint.ee asutaja 2007-11-16T07:52:47+02:00
Tere!

Parandasin vea, kus valge ei võitnud kuue ja enam järjestikuse nupuga. Nüüd võidab:)

Renju testkeskkond asub endiselt siin .

Parimat,
Marten

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele