Marjas

Loetud 162 kasutaja poolt

blufar 2011-12-11T16:55:48+02:00
MÄNGIJATE ARV: Marjas on paarismäng. Marjasest on aga ka varijante kolme ja kahe mängija jaoks.
MÄNGUKS VAJALIK: Tavaline kaardipakk, millest körvaldatakse kaardid 2-5. Nii jääb mängimiseks 36 kaarti. (Eemaldatud väikseid kaarte saab kasutada punktiarvestuseks)
MÄNGU KÄIK: Kaardid jagatakse köigile vördselt. Mäng ise on tihimäng, milles suurema kaardi käinu vöidab tihi. Neid vöidetud kaarte enam mängus ei kasutata, kuid hiljem saab nende eest punkte.
REEGLID: Igal ringil tuleb alati lüüa sama masti mis ringi alustaja. Lisaks tuleb lüüa suurema kaardiga, kui on seni sel ringil löödud suurim kaart. Seda nimetatakse ülelöömiseks. Kui sama masti kaarti ei ole, peab alati lööma trumbiga,
kui selline on mängus. Masti järgimine on tugevam reegel kui ülelöömise sund, niisiis ei saa kasutada trumpi, kui mängijal on algset masti käes. Ülelöömise kohustus ei kehti samuti siis, kui seni suurima kaardi on käinud välja oma partner.
TRUMP: Trumbi vöib teha ainult kohe pärast tihi vötmist. Siis on mängijal öigus teha trump sellest mastist, millest tal on käes kuningas ja emand. Piisab ka, kui paaril on kahe peale sama masti kuningas ja emand, selleks vöib mängija küsida partnerilt,
kas tollel on teatud masti poolt. Kui partner vastab jaatavalt, vöetakse trump kasutusele. Kui vastus on eitav, ei saa esitada uut küsimust teiste mastide poolte kohta, vaid tuleb oodata, kuni nad vötavad uue tihi. Samuti on lubatud küsida
poole asemel tervet. Siis ei ole vaja küsimuses nimetada masti, ning kui partneril on käes sama masti emand ja kuningas, vöib teha trumbi. Igal juhul kui trump tehakse, peab see olema samast mastist, mis on kuninga ja emanda mast.
Mängus vöib teha ainult ühe trumbi. Trumbi teinud paar saab selle eest 2 punkti.
ABITRUMP: Pärast trumbi tegemist vöib samade reeglite järgi teha ka abitrumpe teistest mastidest. Abitrump ei möjuta tihide mängimist ega kaartide tugevuse järjekorda mingil viisil. Iga moodustatud abitrumbi eest saab paar ühe punkti.
MATT: Tihidega kogutud kümned ja ässad vöivad samuti anda punkte. Neid kaarte nimetatakse mattideks. Kui mäng on löppenud, saab paar, kellel on rohkem matte, ühe punkti. Kui mölemal paaril on ühepalju matte, saab punkte see,
kummal on suuremad pildikaardid (Pildikaardid annavad punkte järgmiselt: kuningas= 3 punkti, emand= 2p, södur=1p). Pildikaartidel ei ole väärtust rohkem kui ainult matipunkti saaja otsustamisel vördse seisu korral.
Sellisel juhtumil, kui ka need punktid on jaotunud vördselt, lükkub matipunkt edasi järgmise mänguni ja siis saab vöitja korraga 2 punkti.
VIIMANE TIHI: Viimase tihi vötnu paar saab samuti ühe punkti.
VÖITMINE: Mängu vöidab see paar, kes esimesena saab 12 punkti. Paar peab aga saama just täpselt 12 punkti, sest kui punkte koguneb rohkem, langeb paari seis 7 punktini.
KOLME MARJAS: Seda mängitakse köigiti nagu tavalist marjast, kuid igaüks mängib enda eest. Et kaardid jagatakse kolmele, saab iga mängija 12 lehte.
KAHE MARJAS: Mäng toimub nagu kolmekesi ja kaarte jagatakse ikka kolme hunnikusse, millest üks jääb kasutamata.
blufar 2016-02-29T11:53:16+02:00
Millal see mäng Vint.ee tuleb ??
kämby 2016-02-29T15:06:25+02:00
vastan arvan et sel aastal kindlasti mitte kui üldse tuleb seda on raskem teostada kui tuhandet peab rohkem vestlema ka küsima kas sul on ühte poolikut jne.meikopil vaja veel kaardimängude turnad paika panna bism turna jne.teine asi on see kui paljud seda mängu mängiks ja tahavad mängida.selleks tuleb panna ta veel hääletusele jne.meikopi vastus oleks lõhidalt, et see aasta ei jõua ....D
MeikopVint.ee asutaja 2016-02-29T18:11:10+02:00
Jah,

Uue mängu vinti toomisel on küsimus number 1: "Kas see mäng tooks vinti uusi inimesi?"

Kui palju on Eestis inimesi, kes Marjast teavad kuid muid vindis olevaid mänge (sasku, tuhat, podkidnoi) mitte? Ma arvan, et minimaalselt.

Kaardimängudest on meil kõige populaarsemad mängud esindatud. Pigem on järgmine mäng mitte-kaardimäng. Scrabble või ristsõnade lahendamine näiteks. Ja needki ei tule vinti see aasta. Enne vaja Bismarcki turniirid teha, mindokut populariseerida jms.

Aga kiidan ettepanekut/initsatiivi!
MeikopVint.ee asutaja 2018-11-25T18:07:10+02:00
See teema on kogunud 7 aastaga 2 "laiki". KAhjuks lähitulevikus seda mängu vinti oodata ei tule.

Liigutan teema "Kaardimängud" foorumisse
blufar 2018-11-25T19:13:56+02:00
[i]postitas Meikop[/i]
See teema on kogunud 7 aastaga 2 "laiki". KAhjuks lähitulevikus seda mängu vinti oodata ei tule.

Liigutan teema "Kaardimängud" foorumisse


Tead Meikop , ei huvitagi enam. Mis tuleb või mis ei tule.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele