EMV mõttemitmevõistluses 2009 paarismängus

Loetud 64 kasutaja poolt

TiiT 2008-12-05T20:33:36+02:00
3-4. jaanuar 2009 korraldab Vint.ee Tartus Eesti meistrivõistlused mõttemängude mitmevõistluse paarismängus

EESMÄRK
Sportlik-intellektuaalne meelelahutus, mille käigus selgitada välja Eesti parimad mõttemängude mitmevõistluse paarismängus. Ühtlasi mitme aastakümne vanuse traditsiooni ülevalhoidmine endisel kujul.

AEG JA KOHT
Võistlus peetakse 3-4.01.2009 Tartu Kutsehariduskeskuses, aadressil Kopli 1. Võistluste algus laupäeval, 3.01 kell 11.00.

KORRALDAJA
Vint.ee, Eesti Mõttemängude Mitmevõistluse Liit.

EELREGISTREERIMINE
Osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine.
1. Saata vastavasisuline postitus kasutajate fantunes või TiiT vint.ee postkasti
2. Registreerida saab ka siinsamas foorumis. Jätke vaid oma postitus. Ühtlasi saab see foorum foorum olla ka kohaks, kus saavad infot vahetada need, kel kindel osalemissoov, kuid partner puudub.

VÕISTLEJAD
Osaleda võivad kõik soovijad, kes on õigeaegselt registreerunud ja tasunud osavõtumaksu. Osavõtumaks on 125 EEK mängijalt, (üli)õpilastele, pensionäridele ja puudega inimestele 25 EEK. Osavõtumaksu tasumine toimub enne võistluste algust koha peal.

TURNIIRI KORRALDUS
Üldist
Võisteldakse 5 alal: male, vene kabe, bridž, mälumäng ja sudokude lahendamine. Kõik alad toimuvad paarismänguna ning arvestust peetakse paaridele. Üldparemusjärjestus selgitatakse 5 ala kokkuvõttes kohapunktide alusel. Kohapunkte jagatakse järgnevalt: 1. koht – 16p, 2. koht – 14p, 3. koht – 12p, 4. koht – 11p, 5. koht – 10p, 6. koht – 9p, …, 14. koht – 1p. Sõltuvalt osavõtjate arvust võib kohapunktide süsteem muutuda.

[i]Ajakava[/i]
Võistlused algavad 3. jaanuaril kell 11:00, esimese alana on kavas mälumäng. Laupäeval mängitakse veel male- ja bridžiturniir. Orienteeruv võistluste lõpp on laupäeval kell 19. Pühapäeval, 4. jaanuaril alustatakse kell 10:00 sudokude lahendamisega aja peale. Võistluste viimase alana on kella 11 paiku kavas vene kabe. Võistluste lõpetamine orienteeruvalt kell 15.00.

[i]Mälumäng[/i]
Mälumängus tuleb vastata 30 küsimusele erinevatest valdkondadest. Mäng toimub 5-6 küsimuste blokkidena, igale blokile vastamiseks on aega 5-6 minutit.

[i]Male[/i]
Võistlus toimub šveitsi süsteemis 7 voorulisena. Olenevalt osavõtjate arvust (kuni 10 osalejat) võib turniir toimuda ka ringsüsteemis. Iga võistkond (paar) peab eelnevalt määratlema laudade järjekorra, mida turniiri käigus muuta ei saa. Arvesse lähevad partiipunktid, st võimalikud on nii tulemused 1-1, 2-0 kui ka 1,5-0,5. Mõtlemisaeg on 15 minutit partiile kummalegi vastasele. Võrdsete punktide korral arvestatakse progresseeruvat koefitsienti (vooru järgsete punktide summa koos laiendustega).

[i]Bridž[/i]
Mängitakse 24 jaotuseline paariturniir maxile. Täpsem turniiri süsteem sõltub osavõtjate arvust.

[i]Sudoku[/i]
Lahendada tuleb kuni 10 erineva raskusastmega sudokut etteantud aja piires. Kes võistkonnaliikmetest millist sudokut lahendab, ei ole oluline. Punkte saab ainult täiesti korrektselt lahendatud sudokude eest, kusjuures raskemate sudokude eest on võimalik teenida ka rohkem punkte. Võrdse tulemuse korral otsustab aeg. Sudokud on koostanud Eesti selle ala tunnustatumaid spetsialiste Rauno Pärnits.

[i]Kabe[/i]
Mängitakse vene kabet šveitsi süsteemis 7 vooru. Olenevalt osavõtjate arvust (kuni 8 paari) võib turniir toimuda ka ringsüsteemis. Iga võistkond (paar) peab eelnevalt määratlema laudade järjekorra, mida turniiri käigus muuta ei saa. Arvesse lähevad partiipunktid, st võimalikud on nii tulemused 1-1, 2-0 kui ka 1,5-0,5. Mõtlemisaeg on 10 minutit partiile kummalegi vastasele. Võrdsete punktide korral arvestatakse progresseeruvat koefitsienti (vooru järgsete punktide summa koos laiendustega).

AUTASUSTAMINE
Võistluste 3 paremat paari autasustatakse medali ja rahalise auhinnaga. 4. -6. koha saavutanuid autasustatakse diplomiga. Täpsed rahalised auhinnad sõltuvad osavõtjate arvust, 1. koha auhind on vähemalt 1200 EEK. Eriauhind on parimale naispaarile. Korraldajate otsusega võidakse välja anda veel eriauhindu.

ÜLDIST
Kõik juhendis mittekäsitletud ettetulevad probleemid lahendatakse kohapeal peakohtuniku ja abikohtunike otsustega.

Majutuse info
Mõisavahe Hostel, tel. 7 40 06 74.
Tähtvere, tel. 7 42 13 64.
Eha Suia Kodumajutus, tel. 7 30 40 80.
Salimo, tel. 7 36 18 50.
TiiT 2008-12-05T20:44:00+02:00
Lisan veel seda, et igaljuhul tasub tulla osalema. Lõbus kogemus ja saab erinevatelt aladelt teadmisi juurde. Eelmine aasta käisin esimest korda ja jäin väga rahule. Ja selle üle ei tasu muretseda kui mõnda ala ei oska... selliseid inimesi on ülivähe, kes kõike valdavad :)
fantunesTreener 2008-12-28T09:14:25+02:00
Praeguse seisuga on turniirile registreerunud:

Silvi Salupere - Aalo Mõttus
Enn Koppel - Uno Plakk
Kalev Pagar - Ervins Veitsurs
Jüri Raidväli - Eino Vaher
Marten Meikop - Tiit Vunk
Tuul Sarv -Andres Kuusk
Meelis Tätte - Ants Särgava
Argo Lukner - Heigo Reima
Pihel Sarv - Indrek Kuusk
Mati Kure - Mart Arst
Tiit Parts - Heino Kääp
Marko Siil - Ants Põldoja
Arvo Reiman - Viktor Kass
Mairi Tempel - Marie Tempel

4 paari neist on nö küsimärgiga, kindlalt tulemas seega 10 paari. Eks viimane nädal toob kindlasti osalejate ringi ohtrasti lisa.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele