Kabe turniirisarjade tulevikust

Loetud 60 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2020-03-17T20:39:54+02:00
Tere,

Vaadates ühe toimunud ja käimasoleva kabe turniirisarja populaarsust, siis on selge, et neid võiks olla rohkem kui 2x aastas. Formaati võiks ka ehk lihvida.

Formaat
30 päeva järjest iga õhtu on päris intensiivne, nõus.
Pakuks välja: Pühapäeva õhtust neljapäeva õhtuni (5 päeva) ja 6 nädalat järjest.

Millised kabeliigid
Vene kabe ja rahvusvaheline kabe vajavad eraldi turniirisarja, selles pole küsimust.
Aga ülejäänud 3 kabeliiki on ka toredad.
Üks mõte on teha segasari - samuti pühapäevast neljapäevani (5 päeva = 5 kabeliiki) ja 6 nädalat järjest. Teeks selle segasarja juba aprillist?

Teine võimalus on, et kõigis viies liigis toimuvad turniirisarjad. Mul on natuke kahtlusi, kas eraldi inglise kabe turniirisari osalejad kohale meelitab.
Pöördkabes ma niipalju ei kahtle - selles proovime turniirisarja see aasta ära teha.

Reitingumuutusest
Kui vene kabe reitingumuutuseta sarja kohta kommentaare ei tulnud, siis rv. kabe kohta on öeldud, et see oleks võinud sama hästi reitingumuutusega olla.
Nõustun - selles segasarjas võiks näiteks reiting muutuda!

Mõtteid?

nuja 2020-03-18T01:56:47+02:00
Kuus nädalat läheb äkki paljuks. Muide siin kuu algul kuulsin, arvamust, et praegu arvesseminev 20 turniiri kuu jooksul kipub äkki võimalik, et ka liiast olema. Kuid erinevad mänguliigid võib äkki huvilisi nendele vähempouplaarsetele liikidele juurde tuua. Kui järgi ei proovi ei saagi seda teada.
rong 2020-03-18T19:31:26+02:00
Olen ka seda meelt, et piisaks kui arvesse läheks 15 turnat. Sellise mahu juures oleks see täiesti piisav, et pere kõrvalt mitte igal õhtul mängida ja ka ajule nata puhkust anda. samuti olen seda meelt, et kõik turnad peaksid olema reitingumuutusega. Seda näitab ilmekalt ära just 100-se turna, kus paljud algreitingu mängijad on läti meistrid vb isegi suurmeistrid. Mis puudutab aga seda arvamust, et tugevamad ei mängi siis selles ma nüüd küll tahaksin kahelda. Kas Vindi reiting on olulisem headest tasemel mängudest?
rabapalm 2020-03-18T23:59:59+02:00
Kabedes ja maledes võiks olla tõesti kokku aasta jooksul 3 eri sarja:
1. Tavamale välk ja kindlasti ka pikem versioon ( 10+2 või 15+0)
2. Sama vene kabes ja 100-s ruudus.
3. Mitme- või ka segavõistuste sarjad male- ja kabealadel.

Pikema ajakontrolliga turniiriseeriad korra kuus ja 12-st 9 paremat arvesse! Mis siis, et osalejaid vähem, aga mängukvaliteet kindlasti pikemates partiides parem.

Ja muidugi võiks olla ka täispika ajakontrolliga turniire, kus mängitakse ööpäevas 1 voor ja oleks vajadusel võimalik juba vastast teades mängida nendele endale sobival ajal , kuid siiski teatud aja jooksul ehk järgmise vooru alguseks peab partii olema mängitud.
Vene kabes ei piisa ilmselt sarja jaoks 7-st voorulistest turniiridest šveitsi-süsteemis, keskmiste kohtade tulemuste võrdlus pole objektiivne.
Ja nii üleüldiselt oleks vaja stimuleerida ka osavõistlusi ja seda kõikidel aladel!! Suurendaks kindlasti huvi ja osavõttu, kui ka vaheturniiridel eraldi auhinnad või kasvõi "lilletseremoonia" :D . Paljud loobuvad just poole pealt , et enam pole stiimulit esimese 6 hulka üldarvestuses tulla.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele