Online treeningud

Loetud 133 kasutaja poolt

laiskloomTreener 2011-02-21T14:05:44+02:00
Heip,

Tekkis mõte ja väikest viisi ka vajadus, et äkki saame vinti lisada online treeningute funktsionaalsuse. See kergendaks oluliselt nende vaeva, kes tahavad ühe või teise mänguga spordi tasemel tegeleda. Panen siia alla enda koostatud funktsionaalsuse kirjelduse, mida siis kõik huvilised võiksid kommenteerida:


Selgitus

Edaspidine kirjeldus on tehtud lähtuvalt kabe spetsiifikast, aga paljuski võib seda kasutada tõenäoliselt ka teiste lauamängude puhul.

Eesmärk

Eestis tegutseb hetkel 17 kabeklubi, kes vajavad klubilise tegevuse läbiviimiseks eelkõige ruume ning treenerite aega. Üks suurimaid kabeklubisid Lasnamäe Male-Kabeklubi ei oma hetkel üldse treeninguteks eraldi ruume ja seega tuleb trennide tegemiseks jõuda alati kokkuleppele koolidega. Sama probleem on kindlasti ka paljudel teistel klubidel. Samuti on probleemiks lastele sobivate treeningaegade leidmine ning juhul kui treeningu ruumid asuvad kodust kaugel, siis see omakorda vähendab lapsevanemate motivatsiooni oma lapsi nädalas kaks-kolm korda trenni ja tagasi sõidutada.
Seega oleks antud arenduse eesmärk võimaldada treeneritel oma klubi lastele võimalikult reaalsetele trennidele sarnaseid treeningtingimusi online keskkonnas.

Tingimused

• Piirangud – Peab olema võimalik piirata huviliste juurdepääsu erinevatele trennidele vastavalt treenerite soovile. Samas peaks olema võimalik korraldada ka nö avalikke treeninguid, millega saaksid õpilastena liituda kõik soovijad.
Rollid – treeningkeskkonnas on määratud ära kaks rolli.

o Treener – ainult üks kasutaja ühes treeningruumis, kellel on järgmised õigused:
 Suhelda treeningtoas õpilastega
 Lisada õpilasi treeningtuppa
 Eemaldada õpilasi treeningtoast
 Panna ise ja lasta õpilastel panna mängulauale erinevaid seise analüüsimiseks (võimalusega mingist seisust edasi nö mõlema värviga nuppe liigutada ning käike tagasi võtta). Sama asi peaks kehtima partiide läbi vaatamise kohta. Peaks saama algusest peale mõlema vastase nuppe liigutades partiisid läbi lükata ja analüüsida (analüüsimine toimuks läbi suhtlemise jutuaknas).
 Panna mängulauale lahendamiseks kombinatsioone (paigaldada seis ja lasta õpilastel kombinatsioone aja peale lahendada ja ette näidata). Kombinatsioon peaks muutuma õpilastele nähtavaks peale paigaldamist ning “nö avalikuks tegemist” nupuvajutusega.
 Panna õpilased omavahel mängima ja kommenteerida ning vajadusel peatada partiisid, et seise analüüsida. Treeneril peab olema õigus käike ka tagasi võtta (seis switchitakse umber mängu režiimist analüüsi režiimi ja vastupidi).
 Mängida ise õpilasega ning vajadusel partii peatada, et seise analüüsida. Treeneril peab olema õigus käike tagasi võtta.
 Lõpetada trenn ja sulgeda treeningtuba.
 Keelata õpilastel jutuaknas rääkimine.
 Lisada treeninguaeg kalendrisse sarnaselt turniiridega (a’la rahvusvahelise kabe trenn Lasnamäe klubi lastele – treener Mari Part – kestvus 1,5 tundi)


o Õpilane – võimalik üks või mitu kasutajat ühes treeningkeskkonnas.
 Suhelda treeningtoas teiste kasutajatega
 Liigutada analüüsitavas seisus nuppe kui treener on selleks loa andnud. See võiks toimuda nö käe tõstmise printsiibil – ehk siis õpilane vajutab sooviavalduseks nuppu, mille peale treeneril tekib vastava õpilase taha roheline märguandetuluke, millele klikates on treeneril võimalik anda õpilasele õigus nuppe ise edasi liigutada.
 Näidata treeneri poolt pandud ülesannetele lahendusi. Juhul kui korraldatakse nö ülesannete lahendamise võistlusi, siis peale seda kui treener on seisu nupuvajutusega avalikuks teinud, saab lahenduse ette näidata see õpilane, kes kõige kiiremini antud ülesande ära lahendab. Ühtlasi võiks mõõta lahendusele kulunud aega. Õpilane peab ise liigutama mõlemat värvi nuppe (automaatseid löömisi jms ei toimu). Treeneril peaks olema peale lahenduse ette näitamist võimalik nupuvajutusega kas lahendus õigeks tunnistada või valeks (vale puhul pannakse esialgne ülesanne tagasi).


Läbi peaks mõtlema ka selle, kellel oleks õigused treeninguid üldse korraldada. Tõenäoliselt ei ole hea mõte treeningute korraldamiseks loa andmine kõigile kasutajatele. Kas defineerida treenerid läbi nö eraldi taotluse esitamise vint.ee meeskonnale või kuidagi teistpidi.
TiiT 2011-02-21T18:28:15+02:00
Väga tõsine teema. Ja üsna huvitav pealegi. aga eks siinkohal peab ilmselt siin seda teemat edasi aretama...kes teab, ehk tuleb sellest ka miskit välja.
laiskloomTreener 2011-02-21T19:34:05+02:00
Selleks see teema püstitatud oligi, et oleks võimalik arutada seda.
kraska 2011-02-25T12:36:13+02:00
Kohatu on suht mõttetu, sest on mitmeid arvutiprogramme, mis omavad selliseid funktsioone juba. Teiseks, kui klubid kolivad netti, siis kaob see klubi mõte üldse ära, kuna laua taga mängimine on teine asi, mis arendab isegi rohkem kui netis nagu laua nägemistaju ja nuppude asetus.

Siiski, ma arvan kui mõni mängija nagu Kaido Külaots tuleks siia õpetama, siis oleksid mõnined nõus isegi maksma selle eest.
MeikopVint.ee asutaja 2020-04-13T04:51:34+03:00
Aega ideest teostuseni läks 9 aastat kuid nüüd meil on olemas kabe treeningkeskkond!

Mis funktsionaalsus hetkel olemas on:

1) Esiteks eraldi treeneri roll. Treener saab vindis lõpmatult
a) turniire korraldada
b) kasutajagruppe luua
c) treeningruume luua
d) kabeülesandeid sisestada.
2) Treeningruumis saab
a) Luua ühe treeninglaua mida kõik näevad ja kus ainult treener saab laual nuppe liigutada. Laua saab luua ka importides mingi partii.
b) Panna õpilased ülesandeid lahendama ning näha ülesannete lahendamise tulemusi all tabelis.

Lähinädalatel tuleb veel juurde:
1) Võimalus luua õpilasele personaallaud, mida teised saavad ka pealt vaadata kuid kus ainult treener ja õpilane saavad nuppe liigutada
2) Treeninglaua loomine ülesande importimisel

Ning sügiseks võiks olemas olla ka lihtne kõne loomise võimalus treeningruumis.

Mingi hetk teen ka õppevideo, et anda funktsionaalsusest ülevaade - ehk tekib ka maletajatel mingeid mõtteid :)
laiskloomTreener 2020-04-13T09:45:44+03:00
Eesti rahvatarkus ütleb ka, et parem Hilja kui Leida:)

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele