Kaardimäng "Džentelmen"

Loetud 126 kasutaja poolt

antsTreener 2012-05-29T17:29:42+03:00
Mängul on mitmeid nimesid, samuti varieeruvad reeglid mõnevõrra. Toon ära variandi, mis mulle kõige enam meeldinud. Mängida võib nii 36-se kui ka 52-se pakkiga ja vindis oleks sobiv 3kesi või 4kesi.
Jagatakse laiali kõik kaardid (valides vajadusel eelnevalt trumbi). Kõigepealt kõik mängijad hindavad oma lehte ja pakkuvad tihide arvu, mida nad loodavad mängus saada. Pakkumiste arv kusjuures ei tohi võrduda tihide üldarvuga, et keegi kindlasti eksiks. Esimesena pakub jagajast järgmine mängija.
Nüüd järgneb tihide võtmine, vastava trumbiga, mis algul välja selgitati (ilma trumpamiskohustuseta, s.t mastile tuleb panna masti, ent kui masti pole, siis trumpama ei pea). Kui mängija sai soovitud arvu tihisid, siis ta saab tabelisse tihide arvu + 5 preemiapunkti. Kui ei saa soovitud arvu tihisid, siis saab lihtsalt võetud tihide arvu.
Vindis võiks mängida näiteks 50 punktini, see ei tohiks liialt palju aega võtta
jonx36 2012-05-29T18:19:46+03:00
Niipalju kui mina seda mänginud olen(ühikas elades iga õhtu),on trumpamine siiski kohustuslik.Ilma selleta on väga keeruline tihide arvu prognoosida.Lisaks olid veel mustad seitsmed kõvad.Nende kasutamisel said ise valida kas kõva või nõrk.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele