Tallinn Openi bokuturniiri võitis Andres Kuusk

Loetud 31 kasutaja poolt

antsTreener 2012-01-01T16:13:38+02:00
Traditsioonilisel aastalõputurniiril Tallinn Openil, kus lisaks rendžule on viimastel aastatel kavas olnud veel gomoku ning pente, prooviti sel aastal Andres Kuuse eestvedamisel ka bokut. Teatavasti oli boku üks Andrese trumpalasid Londoni mõttemängude olümpial.
Kes ei tea kuidas bokut mängitakse, siis Andres väljendas umbes, et seal elemente nii gomokust, pentest kui ka go-st. Laud on selline naljakas pisike, eelnevalt mainitud mängude omast hoopis erinev. Eesmärk on kordamööda musti ja valgeid lauale asetades moodustada viisik mööda neid imelikke ridu. Pentega on ühist see, et paare saab ümber piirata kuid süüa saab vaid 1 nupu omal valikul kumma. Go-ga on ühist, et ärasöödud nupu asukohta ei saa uuesti käia (tõsi, ainult järgmisel käigul)

Turniiril Kullos osales 15 mängijat. Nendest umbes pooled teadsid vähemaly enam-vähem, kuidas mäng käib, ülejäänud said enne turnat teada :)
Kindla võidu sai Andres 6,5 punktiga 7-st. Mina sain 6 ning Paul Kolk 5 punkti. Ülejäänud osalejaid ja nende kohti saab vaadata siit : http://www.vint.ee/yrituse-detailid/?event=147

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele