Mõttespordi viievõistluse MM 2016

Loetud 126 kasutaja poolt

TiiT 2016-08-21T14:31:24+03:00
Kes seal osalevad üldse? Ei tahaks ennustada esikolmikusse nimesid, keda kohal pole. Äkki viskad siia mingi nimekirja osalejatest.
mell123Treener 2016-08-21T20:31:20+03:00
[i]postitas fantunes[/i]
Ok, diil. Tundub nagu win-win peaaegu, kas hea koht või hea jäätis. Suhtlen Ankushiga kohe hommikul, ta tuleb ka Settlersit mängima (kuulub seal favoriitide hulka; kusjuures suht ebameeldiv kahvel tema jaoks, et Settlers ja male kattuvad, kuna ta on mõlemas tippekspert).

Mul ka win-win, kas sa saad hea koha või mina õlut :)
fantunesTreener 2016-08-21T20:48:37+03:00
Settlersist nagu karta oli, midagi head ei tulnud. Enne viimast vooru jagasin veel 4 kohta, aga lõpuks umbes 8. Mänguliselt polnud hullu ja erilisi vigu ei teinud, aga kauplemise osas on tippudega võrreldes ilmselgeid puudujääke. Võitis portugallane Ricardo Gomes, kes nüüd ka täiesti reaalselt medalit võib nõudlema hakata. Ankush alustas oodatult hästi ligi 95 punktise tulemusega, nii et juba tunnen jäätise lõhna. James Heppell seeeest ebaõnnestus, nii et tiitlikaitsja on eelmise aasta imegraafikust juba maas.
fantunesTreener 2016-08-22T00:15:05+03:00
Esimene päev paraku head tulemust ei toonud, aga seda oligi oodata. Pokkeris mängisin väga halvasti ja see selgitab, miks tänast raportit nii vara kirjutan. Aga vähemalt oli lõbus, Settlersis isegi üle ootuste. Nii et homme proovin uuesti, sedapuhku laiendusega (cities and knights) varianti.
Konkurentidest oli halb pave tiitlikaitsjal James Heppellil, kes ei saanud kirja isegi minuga võrdset tulemust. Sama kehtib David Jamesoni kohta, aga tema alasid täna polnud ka. Ankushil on lisaks heale skoorile Settlersist ka lootusrikas seis õhtuses sessioonis.

Kes jäätise betist huvitatud, siis kohal on kõik tavapärased kahtlusalused: (eks)maailmameistrid James Heppell, Ankush Khandelwal, Dario de Toffoli, Tim Hebbes, David Pierce, Alain Dekker, mullune pronks David Jameson ning muudest favoriitidest Matthew Hattrell, Mike Dixon ja Ricardo Gomez. Paco on samuti olemas, aga treeneri, mitte võistlejana. Tema juhendatavast seitsmeliikmelisest Hispaania koondisest vast sel aastal veel medaliste ei tule.
Praegu, kui osad kolmanda sessiooni alad veel kestavad, on ametliku tabeli järgi juhtimas ameeriklane Etan Ilfeld 159,68 punktiga.
fantunesTreener 2016-08-22T20:43:58+03:00
Millegipärast on mul selleaastase turniiri osas algusest peale hea eelaimdus olnud ja tänane päev seda kinnitas. Sissejuhatuseks aga eilse päeva kohta, et Ankush sai Dominionis 90 punkti ja oli seega esimese päeva suurim võitja.
Aga nüüd tänasest. Otsustasin viimasel hetkel vangerdada ja Catanist malesse üle kolida, kuna selgus et Catani Cities&Knights versioonis saab ainult esikoht kasulikud punktid ja seda oleks palju loota ka hea õnne korral. Males oli palju rahvast ja veel 3.koha eest võis saada 90 punkti. Lootsin siis heale loosiõnnele, mis 6-voorulise turniiri korral võib teinekord päris oluline olla,et ehk õnnestub kahe suurmeistri järel kolmas koht ära kobistada. Kuna osalemas oli ka mitu FM-I ja omasin 10. asetust, siis kuigi reaalne see muidugi ei tundunud.
Pärast suhteliselt lihtsat vastest esimeses voorus sain teises mängida suurmeistriga. Kahjuks ei tulnud juba avangust välja muud moodi kui kvaliteedikahinguga ning null tuli kiiresti.
Kolmandas voorus oli jälle natuke lihtsam vastane, aga siis hakkas juhtuma. Neljandas voorus mängiti ming puhtalt üle ning pidin ohverdama kõigepealt etturi ning seejärel ka kvaliteedi, tagatipuks olin malekellal suures miinuses. Kuidagi õnnestus kahingutega aga seis segaseks ajada ning peagi mängis ka vastane viimaste sekundite peal. Mingil hetkel võttis ta mõned sekundid aega ning arvestas välja kindla tee matini ... paraku tegi aga käigu sekundi jagu liiga hilja.
Eelviimases voorus mängisin vahelduseks hea partii. Survestasin valgetega noort Hispaania lootust, kes paari vooru eest oli Ankushi alistanud, järjekindlalt kuni lõppmänguni ja seal triikisin parema, kuid viigilise, seisu carlseni stiilis punktiks.
Otsustavaks kohtumiseks inglise FM-iga sain taas valged ja otsustasin avangut vältida. Paraku läksid asjad untsu ikkagi juba 10 esimese käiguga, kaotasin etturi ja võitlesin selle nimel, et mitte loovutada teist. Siis aga, ilmselt tüdinenult, et ma ikka veel alla ei anna, otsustas vastane teha ilusa võidukombinatsiooni - kahis viguri, seejärel lipu, et kõik intressidega tagasi korjata. Juhtus aga nii, et just sellele olingi oma viimase lootuse rajanud, lippu nimelt ei olnud vaja võtta, kuigi see tundus esmapilgul kohustuslik. Selle asemel pakkusin hoopiski vahekäiguna oma lippu, mis vajaliku tempo andis. Pärast kogu seda tulevärki olin ootamatult enamviguriga kahe etturi eest, mille realiseerisin punktiks. Nii saingi 5 punkti 6st, kui pidanuks saama 2,5 kuni 3 ning tasuks 3. koht. Veelgi parem, üldarvestuse jaoks oli tegu isegi 1.-3. koha jagamisega (seal tie-breaki ei arvestata), mis annab magusad 93 punkti.
Tegu oli pikalt minu elu kõige õnnelikuma maleturniiriga. kus vedas nii vastastega kui partiides. Turniiri heast tasemest annab tunnistust fakt et suurmeistrid kogusid vastavalt 5 ja 4,5 punkti 6-st, seejuures omavahel kohtumata ning Ankush lõpetas sootuks 3,5 punkti peal.
Eelnevalt paika pandud graafikut silmas pidades oli tegu suurepärase boonusega, mis medalishansse kindlasti suurendab. Kogu loo püänt on aga muidugi selles, et kogu idee male asemel Settlers of Catan-i mängida oli selles, et seal on võimalik hea õnne korral omajagu kobistada, sel ajal kui males see nagu võimalik ei tohiks olla. Aga oli.

Ametlik punktiseis enne tänast teist sessiooni andis mulle 15. koha, sealt kerkin nüüd tublisti ettepoole. Edetabeli esiviisik oli selline: 1) James Heppell (võitis hommikul cribbage), 2) David Pearce, 3) Ankush (tema oli sisuline liider, kuna tabelis ainu;t 2 ala), 4) Paul Smith, 5) Matt Hathrell.
umbluu 2016-08-22T21:56:44+03:00
Ma võin sulle kinnitada, et malevorm ja saavutatud tulemus on sageli pöördvõrdelises vahekorras...
:-)
fantunesTreener 2016-08-22T23:14:40+03:00
Nagu arvata võis, kasutasin kogu õnne maleturniiril ära ning pokkerisse seda ei jagunud. Sain London Lowballis rahad sisse ees olles ja kaotasin 8643A vs 8642A. Vähemalt oli lõbus.

Tundub, et sel aastal pokkerist esikohta tulemas ei ole, olen seni mõlemad turniirid mänginud halvasti. Omaha realselt viimane võimalus, kuna Holdem kattub continuoga.

Koondarvestuses on seis põnev, James Heppell edestab Ricardo Gomesit vaid 1 punktiga, kolmas on Paul Smith. Järgnevad David Pierce, Alain Dekker ja Ankush Khandelwal. Live edetabel (mitte küll alati päris live) leiab http://www.msoworld.com/2016-live-pentamind-standings/

Homme ilmselt 2 esimest sessiooni puhkan või proovin naljaviluks hommikul abalonet, kui koosseis on soodne.
fantunesTreener 2016-08-23T09:46:01+03:00
Pilk live standingule näitab, et Ankush on juba kõigist pikalt ette rebinud, edestates teasel kohal olevat Etan Ilfeldi 34 punktiga. Ankushil on kahe päevaga juba kolm 90 punktist tulemust koos ja näib, et läheb eelmise aasta Heppelli tempos. Ise hoian hetkel 18. positsiooni ja täna sealt erilist lootust palju ettepoole ronida ei ole. Minu tugevad päevad on eelkõige 4.-6., kus loodan esikolmiku kandadele astuda.
TiiT 2016-08-23T10:53:56+03:00
Pakun 1. Ankush 2. Andres 3. David Pierce.
fantunesTreener 2016-08-23T11:10:44+03:00
Haa haa haa, sain just toreda ego boosti. Sattusin Hispaania juuniorite koondisega samasse hommikusöögilauda ja lisaks suurele ühisfotole, tahtis igaüks ka eraldi selfiet. Ametliku statistika järgi on Hispaania koondises 12 juuniorit, aga tundus küll pigem nagu 24 või 36. Kahtlustan et hispaanlased tegid 2-3 ringi peale, et igaüks saaks rohkem kui 1 foto :P

Arvata võib ,et kui selline oleks iga hommik, oleks päris tüütu, aga praegu oli igatahes pigem äge. Naljakas on see inimeste vastupandamatu soov ennast tähtsana tunda. Kuna sel aastal on TiimAndresPentamind2016Medal liikmete seas ka Arizona ülikooli evolutsioonibioloogia tippteadlane, siis tean vähemalt, kelle käest selle kohta uurida.

PS. Hispaania kaheliikmelise tiimiga on kaasas kaameramees, kelle ülesvõtteid saab vaadata näiteks Ricardo Gomesi feissari lehel https://www.facebook.com/ricardojorgegomes.boardgames?hc_ref=NEWSFEED
Muuhulgas saab head catani õppematerjali lauast, kus kolm eksperti kokku sattusid ja mina vaeseks neljandaks, autsaideriks, pidin olema.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele