Küünte Mängu reeglid
Loetud 176 kasutaja poolt
Homme lähevad ülesse väikesed modifikatsioonid. Muudan reeglite sõnastuse ka niipea, kui mahti saan.
need homsed reeglid on peris normid-muidugi võiks veel lisada punnide lugemise kaartide pealt+emandaga lõpetamise eest 40 või midagi
mängisime isegi siis harjumusest esimesena suuremad kaardid kohe käest ära...
muidu niigi õnnemäng ja võidu peale punnide saamine on justkui -sa peaks ööpäevaringselt siis kogu aeg mängima et mingigi vahe sisse teistega tuleks
ja veel võiks olla mingisuguse turniiritaolise asja värgi moodu ka olla või miskit....
muidugi kõikidest reeglitest veel ei kuulnud täna aga kui saab uuendada siis varjante peaks ikka uimaa olema..
et ikka azotaazi ja hasarti juurde tuua...
näiteks soldatiga lõpeamise eest peaks vastane läbi veebikaamera siis 10 kükki tegema vms..-nali muidugi aga annaks veel ju arendada igatpidi populaarsuse tõstmiseks...
mängisime isegi siis harjumusest esimesena suuremad kaardid kohe käest ära...
muidu niigi õnnemäng ja võidu peale punnide saamine on justkui -sa peaks ööpäevaringselt siis kogu aeg mängima et mingigi vahe sisse teistega tuleks
ja veel võiks olla mingisuguse turniiritaolise asja värgi moodu ka olla või miskit....
muidugi kõikidest reeglitest veel ei kuulnud täna aga kui saab uuendada siis varjante peaks ikka uimaa olema..
et ikka azotaazi ja hasarti juurde tuua...
näiteks soldatiga lõpeamise eest peaks vastane läbi veebikaamera siis 10 kükki tegema vms..-nali muidugi aga annaks veel ju arendada igatpidi populaarsuse tõstmiseks...
tuli veel paar reeglit meelde-kui näiteks viimane kaart on äss
6
7
äK
-ei lõpe kohe mäng vaid Sa peaks veel kaardi juurde viskama nigu mängu ajal...
emandaga aga võid topelt nõuda lõpetades-nigu vanaste...
siis peale homseid reegleid ikka kogud mõnsa armaada kokku ja siis kui lajatad...nu või lajatatakse sulle kaua kogumise eest-aga missugune värvikirevus seeeest ja azutaaz ning kõik ümberringi lööb keema ja kihelema...
6
7
äK
-ei lõpe kohe mäng vaid Sa peaks veel kaardi juurde viskama nigu mängu ajal...
emandaga aga võid topelt nõuda lõpetades-nigu vanaste...
siis peale homseid reegleid ikka kogud mõnsa armaada kokku ja siis kui lajatad...nu või lajatatakse sulle kaua kogumise eest-aga missugune värvikirevus seeeest ja azutaaz ning kõik ümberringi lööb keema ja kihelema...
ma mänginud seda mängu juba aastaid ja ma tean et on reegel selline ka, et kui sul on käest panna mingi sobiv kaart peale aga sa mõtled ja loodad maast kaarti saada mis võiks päästa seisu. Aga praegu on nii, et kui võtad maast kaardi ja sealt ei tule midagi sobivat siis pead järje üle vastasele andma, kuigi endal oli käes kaart mida oelks võinud peale käia...
[i]postitas nublu[/i]
ma mänginud seda mängu juba aastaid ja ma tean et on reegel selline ka, et kui sul on käest panna mingi sobiv kaart peale aga sa mõtled ja loodad maast kaarti saada mis võiks päästa seisu. Aga praegu on nii, et kui võtad maast kaardi ja sealt ei tule midagi sobivat siis pead järje üle vastasele andma, kuigi endal oli käes kaart mida oelks võinud peale käia...
minu meelest oli ka selline reegel... et kaardi maast võtmisega ei loovuta sa just oma korda.
[i]postitas odin[/i]
Venelased mängivad ärtu kunnile pane mis tahad peale,siin paraku mast vöi kunn?!
Venelased mängivad ärtu kunnile pane mis tahad peale,siin paraku mast vöi kunn?!
ma ka nii mängin et ärtu kunnile saab ükskõik mida peale panna.. ja ärtu kunn ei ole 4 kaarti üles andnud muidu ülejäänu käik sama..
Eks neid variatsioone on sellel mängul nii palju, kui palju on inimesed igasugu reeglitemuudatusi ise teinud oma mängudes. Isiklikult olen mänginud igasugu erinevaid variatsioone, aga praegune ärtu kunniga 4 üles ja minu arust väga mõnus rakendus sellele kaardile. Päästab tihtipeale kõige halvemast.
Mina olen seda mängu alati mänginud nii:
1)Ärtu kunnile saab ükskõik mis kaarti peale käia.
2)Käike vahele jätta ei saa.
3)Ühte tüüpi kaardid saab korraga ära käia. Nt käid ära korraga kõik 9-d.(Teeb mängu kiiremaks ja huvitavamaks)
4)Kaarti võid ükskõik kuna üles võtta, isegi siis kui sa tegelikult saad käia.
Kõige olulisem asi, millest puudust tunnen:
5)Kui vastasel saavad kaardid otsa, siis on sinul võimalus veel talle kaarte ülesse anda või lasta tal soovida. Nt kui vastasel on kaardid otsas ning sul on juhuslikult emand käes. Soovid ärtut ja kui ta lehe tõmbab ja ärtut ei saa, siis on sunnitud ta edasi mängima.
3)Ühte tüüpi kaardid saab korraga ära käia. Nt käid ära korraga kõik 9-d.(Teeb mängu kiiremaks ja huvitavamaks)
5)Kui vastasel saavad kaardid otsa, siis on sinul võimalus veel talle kaarte ülesse anda või lasta tal soovida. Nt kui vastasel on kaardid otsas ning sul on juhuslikult emand käes. Soovid ärtut ja kui ta lehe tõmbab ja ärtut ei saa, siis on sunnitud ta edasi mängima.
[i]postitas KrisGerhard[/i]
ei see on väga halb mõte sest kui se hakkaks ki nii olema siis kestaks üks mäng terve igavik
minu arvatess võiks olla niimoodi, et kui sa ka käia saad, siis võib ka kaardi maast võtta.