Mõned lehed on tulevikus nähtavad ainult VIP kasutajatele

Loetud 107 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2020-11-24T21:59:56+02:00
Tere,

Andmemaht Vint.ee andmebaasis kasvab jõudsalt, meil on mängitud miljoneid mänge ja iga aasta tuleb neid sadu tuhandeid juurde.

Me oleme andnud kasutajatele kasutada funktsionaalsust, mille pakkumine muutub järjest "kallimaks": Andmebaasi päringud nende lehtede kuvamiseks nõuavad järjest rohkem aega.

Täna oli üks juhtum, kus üks õpilane suutis ühel sellistest "kallitest" lehtedest 10x järjest refreshi teha ja vint.ee serveri sellega üle koormata.

Üldiselt lahendatakse selliseid probleeme andmete denormaliseerimisega (näiteks sudoku rekordite hoidmine eraldi andmebaasi tabelis) - see nõuab päris palju arendust ja mõnedel juhtudel ei ole see üldse võimalik (näiteks mängude otsing).

Kiire lahendusena otsustasiem piirata ligipääsu sellistele "kallitele" lehtedele ja lubada ligipääsu neile lehtedele ainult VIP kasutajatele.

Hetkel oleme tuvastanud kolm sellist lehte:
* Mängude otsing
* Kokkuvõtlik turniiride edetabel
* Sudoku rekordid
* "Parimad reitingud" vaade mänguruumis

See nimekiri ei ole tõenäoliselt lõplik.

Mõistvale suhtumisele lootma jäädes,
Vint.ee Meeskond
gboxer 2020-11-26T17:32:45+02:00
...jutt sul aga... miks piirad ära siis ilma vip-ita minu enda parema reitingu (ära aja segamini üldise hetke reitinguga) nägemise kasutajal? Ma saan aru, et piirad mingeid nn ok mis ei puutu kasutajasse nägemise ilma vip-ita aga kasutaja enda asju hakata piirama...hmmm See nagu mingi karistus, et vip pole ja ei tekita küll isu vip-iks enda tegemist... eriti nn vanadel sinu klientidel, kes ka kaua juba vip-id olnud ja ka maksnud sulle juba nagu piisavalt või kuidas?

PS! ära unusta ka seda, et andmemahud lähevad odavamaks ka...kui samaväärse mahuga kõvaketas või serveriruum maksis omal ajal x raha siis praegu saad sellesama x raha eest kordades suurema andmemahu :)
MeikopVint.ee asutaja 2020-11-26T18:27:27+02:00
Asi ei ole andmemahtude salvestamises (kõvaketta suuruses) vaid protsessori töös mis on vaja teha informatsiooni otsimiseks sellest andmemahust.

"Parimad reitingud" vaade tuli vinti 4 aastat tagasi, mis tähendab, et 9 aastat mängiti rõõmsalt ilma selleta!
sumo 2020-11-27T13:16:02+02:00
Tuli millal tuli kui midagi ära võetakse mis enne oli on ikka kahju ju :) Ja see ei ole ju nn üldinfo vaid nähtav vaid konkreetsele kasutajale :)
MeikopVint.ee asutaja 2020-12-03T09:23:33+02:00
Leidsime võimaluse avada taas mängude otsing kõikidele sisseloginud kasutajatele - võtsime lihtsalt ära võimaluse otsida üle kõikide duellide (mängu liik peab olema nüüd määratud)!

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele