Eile oli vint.ee maas umbes 25 minutit. Kuna sellist juhtumit pole varem juhtunud, tahaksin juhtunut jagada.
Eile kella 18.20 UTC paiku katkesid kõik vint.ee mängutoa kliendid serveriga, kaasa arvatud mina.
Ping to vint.ee server vastas, aga ma ei saanud enam VPS-i ( transip.eu- s) ssh-i sisestada.
Transipis olev juhtpaneel töötas (selle juhtpaneeli kaudu sain isegi ssh-i serverisse), kuid kõige huvitavam asi, mida ma nägin, oli võrguliikluse järsk langus 0-ni (vt lisatud pilti). Ja loomulikult oli protsessori kasutus ja serveri koormus nulli lähedal.
Seega oli esialgne otsus, et teenust osutava (transip) võrguga on midagi valesti.
Hakkasin serveris erinevaid logisid läbi vaatama ja midagi ei leidnud.
Kui juhtum oli kestnud umbes 20 minutit, otsustasin VPS-i taaskäivitada... ja see töötas! Vint.ee oli taas võrgus.
Nii ma siis hakkasin uuesti palkides kaevama ja sain meelehärmi, sest seal polnud midagi kasulikku.
Lõpuks kirjutasin transipi toele ja sain vastuse (1 tund pärast intsidendi algust!):
Seega – see oli nende poolel probleem. Ma ei mäleta nii suurt juhtumit nende poolel viimase 7 aasta jooksul – nad on tegelikult olnud korralik hostipartner. Sellegipoolest, kui sellised juhtumid jätkuvad, peame võib-olla leidma uue partneri.Lugupeetud klient! VPS-i tulemüüriga seotud intsidendi tõttu on teie VPS praegu vähem saadaval. Meie insenerid teevad kõik endast oleneva, et probleem võimalikult kiiresti lahendada. Kui te ei soovi seda oodata, saate lahendusena VPS-i tulemüüri oma TransIP-i juhtpaneelil välja ja uuesti sisse lülitada. Soovime teid kursis hoida ka https://transnoc.nl kaudu. Vabandame ebamugavuste pärast. Lugupidamisega TransIP
Parimate soovidega
Marten Meikop
Vint.ee asutaja