Tere,
jQuery on üks ajale jalgu jäänud javascripti library, mida me kasutame aegade algusest.
Mul on ammu olnud plaanis sellest vabaneda ja kasutada puhast JavaScripti (VanillaJS). Töö maht oli päris korralik (võis mõõta päevades) sest jQuery oli kasutusel vähemalt 30-l lehel. Seega ei saanud see kunagi piisavalt prioriteeti.
Eile mõtlesin, et katsetaks veidi AI tööriistu ja hakkasin kasutama Github Copilot Agent mode'i. Ja lähteülesandeks võtsin selle sama jQueryst vabanemise. Minu üllatuseks oskas AI-agent üllatavalt hästi genereerida koodi, mis asendaks jQuery koodi.
Kogu töö sai tehtud päevade asemel kolme tunniga!
Lugu oleks võinud siinkohal ju õnnelikult lõppeda... aga ei!
Kui öösel sai muudatused üles pandud siis täna hakkas tulema e-maile, et enam ei saa vinti sisse logida! Ehk siis päris kriitiline intsident.
Jah, sisselogimisel oli ka kasutusel jQuery seega sisselogimise probleemid olid ilmselgelt minu muudatustega seotud.
Ja muidugi mul endal kõik toimib. Loomulikult läheb mõte kohe sinna, et inimesed kasutavad mingeid veidraid brausereid (nagu MS Edge ;)) aga kui üks kasutaja väitis, et temal on Google chrome, läks asi kahtlasemaks.
Javascript asub ühes eraldi failis (general.js), mida brauserid võivad cacheda. Lahenduseks on siis ctrl+F5 - brauser laeb uued failid mitte ei kasuta enda mälus olevaid.
Aga ka see ei toiminud osadel kasutajatel!
Ja siis lõpuks tuli meelde, et meil on ju kasutusel Cloudflare, mis innukalt ka kõiki faile cache'b ja neid siis serveerib!
Tegin just Cloudflares cache purge sellele failile.
Ja hetk enne selle postituse tegemist sain kõne, mis tõi ühe aspekti veel juurde. Nimelt ei toiminud sisse logimine just mänguruumist. Avalehel kõik toimis.
Hakkasin asja uurima (õnneks see probleem reprodutseerus arenduskeskkonnas) ja selgus, et AI oli kõikidesse failidesse genereerinud window.onload funktsiooni. Aga neid funktsioone ei tohi ühel lehel mitu olla! Tuli uuesti 30 faili lahti võtta ja window.addEventListener("load", function() {}); funktsiooni kasutama panna.
Tegijal juhtub.
Vint.ee viskas ära jQuery. Ja muidugi tuli sellest üks korrlik intsident.
Loetud 17 kasutaja poolt
kõlab nagu raketiteadus inimesele, kes kardab lennata