Vaadates Alleveri tähelendu gomoku edetabelis, teen ettepaneku reitingusüsteemi muutmiseks.
Täpsemalt räägin reeglist: Võitja peab alati saama vähemalt 2 punkti.
Soovin muuta seda reeglit kujule: Võitja ei kaota kunagi punkte.
Vaatame veidi arvutusvalemit:
R(uus) = R(vana) + (S x 21) + (R(vastase) - R(vana)) / 25
Milline oleks mängijate reitingu vahe piir, et võitja saaks ühe punkti?
R(uus) - R(vana) = (S x 21) + (R(vastase) - R(vana)) / 25
S(tulemus) = 1 (võit)
21 + (R(vastase) - R(vana)) / 25 = 1
R(vastase) - R(vana) = (21 + 1)*25 = 550
Järeldus: mängides mängijaga, kellel on sinu reitingust 550 võrra väiksem punktisumma, ei võida sa ühtegi punkti.
Mida sellisest muudatusest arvate?
Muudaks õige reitingusüsteemi?
Loetud 117 kasutaja poolt
Mina pooldaks veidi suuremat reitinguvahet, kusagil 1700-2000. Nt kabes on ka u 1650 reitinguga korralikke mängijaid ja Ruudul poleks muidu üldse huvi nende vastu mängida. Pealegi, kuna Allever edestab gomokus kõiki juba üle 550p peaks talle ka jätma võimaluse punkte juurde teenida:)
700-1000, mitte 1700-2000 loomulikult:p. Aga muidu päri.
Jah - enim puudutab see just kolme kasutajat:
Ruut, Allever ja Ants. Ma siiski loodan, et asjaarmastajatena ei teki neil motivatsioonipuudust lauamänge mängida.
Üks võimalus nende motiveerimiseks on nende reiting 2200 punkti peale muuta:)
Ruut, Allever ja Ants. Ma siiski loodan, et asjaarmastajatena ei teki neil motivatsioonipuudust lauamänge mängida.
Üks võimalus nende motiveerimiseks on nende reiting 2200 punkti peale muuta:)
Nii Eesti Maleliit kui rahvusvaheline maleföderatsioon FIDE rakendavad nimetatud küsimuses muide 500 punktist reitinguvahet. Nii et selle valguses tundub 550 vägagi mõistlik.
Ma olen reitingusüsteemi muutmisega kindlasti päri. Arvan aga nagu fantunes algul et 550 on liiga väike vahemik. Ma ei mäleta täpselt palju saab FIDE süsteemis ühe partiiga punkte teenida, kuid minu meelest oli see tunduvalt vähem kui 41 punkti nagu vindis. Renju kasutab nt rahvusvahelist reitingusüsteemi millega saab võita-kaotada 32 punkti ja maksimaalne vahemik on 725, seega 41 punkti korral võiks see olla proportsionaalselt 900-1000
Me kasutame CXR reitingusüsteemi. Selle kohta on ka mängude infode all lingid olemas, kust saab lugeda selle reitingusüsteemi kohta ühtteist.
Isiklikult arvan et vahet pole, kas see arv on 500 või 1000 või 2000. Ükskord kui kõva tegija selle vahe saavutab (ja selle ta kindlasti saavutab), siis on ta nii või teisiti sama situatsiooni ees - ei saa punkte võidu eest. Olgu see vahe siis nende keskmiste mängijatega, või teise koha omanikuga.
Aga seda ma küll ei poolda, et 2200 peale langetada kõvemate meeste punktisummad. Las nad olla seal kaugel ees.. küll nad oma punktid kaotavad - võita nad neid ju niikuinii ei saa. Usun et peagi läheb olukord jälle stabiilseks mõnda aega pärast muudatusi.
Isiklikult arvan et vahet pole, kas see arv on 500 või 1000 või 2000. Ükskord kui kõva tegija selle vahe saavutab (ja selle ta kindlasti saavutab), siis on ta nii või teisiti sama situatsiooni ees - ei saa punkte võidu eest. Olgu see vahe siis nende keskmiste mängijatega, või teise koha omanikuga.
Aga seda ma küll ei poolda, et 2200 peale langetada kõvemate meeste punktisummad. Las nad olla seal kaugel ees.. küll nad oma punktid kaotavad - võita nad neid ju niikuinii ei saa. Usun et peagi läheb olukord jälle stabiilseks mõnda aega pärast muudatusi.
Jah - see reitingu muutmine kolmel parimal oli väike nali:)
Aga homme (29.11) hommikul hakkab kehtima uus reitingusüsteem!
Aga homme (29.11) hommikul hakkab kehtima uus reitingusüsteem!
Mõeldud - tehtud!
Ega ma väga ei masenduks kui mu reiting ka miinus 2000 peale paigutatakse :)Igatahes alleveri kättesaamiseks sisuliselt kuldsel ja minul shansid puuduvad, kuna ta ju ikka ei hakka tugevatega mängima. Aga see selleks, mul on üks täiendav ettepanek. Mitmel pool võetakse passiivsed mängijad kas tabelist üldse välja või võetakse neil mingi aja pärast mingi kogus reitingut ära. Seda viimast vbl ei pea siin just tegema, aga kui mõni mängija nt kuu ei mängi võiks ta värv tabelis nt halliks muutuda ja 2-3 kuu järel üldse tabelist eemaldada.