Lauamängude turniirid

Loetud 101 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2007-12-11T18:53:18+02:00
Nähtavasti looksid online lauamängude turniirid vindile olulist lisaväärtust.
Kuna mul endal puuduvad selliste turniiridega kogemused, võiksime siin veidi arutada nende turniiride teemadel (teha korralik analüüs enne realiseerima asumist:)).

Kommentaariks veel niipalju, et turniirid toimuksid siis kõikides erinevates mängudes: Brasiilia kabe turniir, äraandmise turniir, male turniir, rendzu turniir jne.

Jaotan turniiride teema esmapilgul järgmiselt:

1) Turniiri formaat
Võimalusi on siin nähtavasti mitu:
a) Kõik mängivad kõigiga läbi
b) Loositakse alagrupid. Alagruppides mängivad kõik kõigiga läbi, parimad pääsevad Play Off'idesse. Play Offi mängitakse kahe võiduni (max kolm mängu). Ise eelistan seda varianti.
c) Sama mis variant b, kuid tekitatakse mingi lohutusring, et anda võimalus veel Play Offi pääseda vms.

2) Mängijate arv
Erinevatel mängudel on kindlasti erinev mängijate arv turniiril. Kui kabes ei ole kindlasti probleemi 32 mängija leidmisega, siis näiteks Reversis võib tekkida probleem 16 mängija leidmisel:)

3) Registreerimine
Registreerimine algaks pärast vastavasisulise teadet turniiride alamlehel. Registreerimiseks kuvatakse mängijale eraldi vorm.
Registreerimine toimib põhimõttel - kes ees see mees:) Registreerimiseks antakse mingi kindel periood - näiteks 4 päeva. Selle aja jooksul on võimalik ka registreerimine tühistada - teistel avaneb võimalus see koht täita.
Kui registreerimise tähtajaks soovitud hulk mängijaid ei registreeru, tekib kolm võimalust:
a) Pikendatakse registreerimise tähtaega (turniiri algust lükatakse edasi)
b) Muudetakse turniiri formaati (turniir mängitakse läbi olemasolevate mängijatega)
c) turniir tühistatakse.

4) Alagruppidesse jaotamine
Mängijate jaotamine alagruppidesse toimub üldise turniiri põhimõtete alusel: Ühte alagruppi asetatakse üks tugeva reitinguga ja üks nõrga reitinguga mängija. Ülejäänud mängijad sinna alagruppi loositakse.

5) Mängimine
Kahele mängijale antakse kindel ajavahemik, millal nad omavahelise(d) mängu(d) mängima peavad.
Et kaks mängijat saaksid turniiril omavahel mängida on mitu võimalust:

a) Mängitakse mänguruumis. Kutse esitamisel antakse teada, et tegemist on turniiri mänguga.

b) Turniiri lehel kuvatakse link, kuhu klikkides kasutajale kuvatakse mängulaud ja jäädakse vastasmängijat ootama. Seda varianti pooldaksin võibolla isegi, kuna nii on lihtsam kasutajl näha, kellega ja millal ta järgmisena mängima peab.

Nii. Esimesed mõtted sai kirja pandud. Nähtavasti oleks mõttekas erinevad alampunktid erinevatesse teemadesse viia, aga seda teeb nähtavasti siis, kui siia teemasse piisavalt vastuseid / arvamusi tuleb.

Kokkuvõtteks: Kellel on kogemusi / ideid / ettepanekuid, andke teada! Muudame vinti üheskoos paremaks:)!

fantunesTreener 2007-12-13T12:34:40+02:00
Turniiride läbiviimine on kindlasti hea mõte. Tooksin siinkohal välja, kuidas on mõned küsimused lahendatud suurepärases bridžimängusaidis BBO (Bridge Base Online). On teatud iganädalased turniirid, mille aeg ei muutu. Samuti saavad kasutajad aga ka ise turniire kokku panna, pakkudes neid välja spetsiaalses turniiride ruumis, kus täpselt näha, mis turniir millal tulemas ja kus igaüks ennast turniirile registreerida (ja maha registreerida) saab. Kui turniirile registreerinud mängija viibib hetkel mõnes muus ruumis, "visatakse" ta turniiri algades automaatselt turniiri ruumi. Turniirid toimuvad enamastu šveitsi süsteemis ja paaride moodustamise ja omavahel kokkuviimise teeb programm ära automaatselt st mängijal pole teha muud, kui oodata uue vooru algust.
Turniiride juures tuleb muidugi arvestada, et tuleb ette anda aeg kogu partiile mitte käigule, kuna vastasel juhul võib kogu turniir väga kauaks 1 partii taha pidama jääda.
m00sekant 2008-01-02T08:10:18+02:00
Olen eeskõnelejaga nõus, et:
1.Turniir või turniirid peaksid olema kindlatel päevadel ja kellaaegadel, soovitatavalt õhtupoolikuti.
2.Toimuksid Sveitsi süsteemis ntx 11 vooru.
3.Toimuksid välkturniiridena, kuna muidu veniks Turniirid väga pikaks.
4.Tuleks luua omaette Turniirireiting, mis oleks eraldatud tavareitingusüsteemist.
5.Registreerimine Turniirile võiks alata ntx mitte rohkem kui 15 min enne Turniiri algust.
Lilleke5 2008-01-11T16:44:29+02:00
Olen samuti sellest huvitatud.M00sekandi poolt punktide viisi ülestoodud näited on väga head:)
m00sekant 2008-01-18T10:28:39+02:00
ma ei pidanud küll sellist punktiarvestust silmas, sest kui turniirid hakkaksid olema ntx 3 korda nädalas oleks suht lootusetu et sealt saaks kogu aeg osa võtta!!!! Ja ma ei usu et nn. seeriaturniirina asi toimiks selliselt.
Kuid eraldi turniirireiting oleks kindlasti vajalik, sest iga turniir on kindlasti uusi mängijaid kellel siis tuleb esmane reiting!! Sest kui see reiting oleks kõik üks ja uusi mängijaid oleks väga palju kaoks tugevamatel motivatsioon mängida.
alleverModeraator 2008-01-24T08:36:32+02:00
Mulle meeldivad moosekandi pakutud tingimused, ja see F1 punktisüsteem on ka hea mõte :)
MeikopVint.ee asutaja 2008-03-27T13:53:58+02:00
Käisin täna kabeliidu inimestega kohtumas ja sai otsustatud:

1) Iga mängu alamtüübi kohta hakkab toimuma üks turniir - See tähendab, et ühel nädalal on Vene kabe Turniir, järgmisel Rahvusvahelise kabe turniir jne. Niikaua, kui ring täis saab - siis alustatakse otsast peale. Turniirid toimuvad nädala sees (soovitati kolmapäeval kell 20.00 :P).

2) Turniiri formaadina kasutatakse šveitsi süsteemi või (Keisri - kirjapilt kindlasti vale:D) süsteemi. Voorusid oleks 10-11 (iga mängija saaks turniiri vältel mängida 10-11 mängu).

3) turniiril osalevate mängijate arv on piiramatu

4) Turniiri toimumise aeg reklaamitakse välja nädal enne, kuid registreeruda saab turniirile maksimaalselt kaks tundi enne turniiri algust (see välistab ka nn. "turniiri unustamise")

5) Turniiril kasutatakse järgmisi ajakontrolle: Vene kabe puhul 3 minutit / partii (+2 sekundit) ja Rahvusvahelisele kabele 5 minutit / partii (+ 3 sekundit).

6) Eelmisest punktidest järeldatuna kestab üks turniir kuni 3 tundi.

7) Turniiri alustamiseks peab kasutaja minema turniiri lehele - sellel lehel peab ta viibima kuni turniiri lõpuni (erandiks on interneti ühenduse katkemised). Partii alustades kuvatakse mängija ette mängulaud

8) Kasutajal tekib igale mängu alamtüübile oma reiting (Näit. äraandmise reiting jms). Reitingusüsteemiks on vindis kasutusel olev lauamängude reitingusüsteem - algselt on kasutaja reiting 1400 ning punkte lisatakse / eemaldatakse vastavalt partiikaaslase reitingule.

9) Kõiki turniiri mänge saab pealt vaadata, kuid turniiri mängus saavad tekstisõnumeid vahetada ainult mängijad (et vältida etteütlemist)
DilbertTreener 2009-11-16T10:43:22+02:00
praeguse turniirisüsteemi 1 häda on see et alati võidavad "ässad".

mis oleks kui teha omaette turniirid erinevate mänguklassidega mängijatele - siin on ju mingi loomulik jaotus juba olemas: punased, rohelised, mustad jne.

nii jaguks ka nõrgematele mängijatele võidurõõmu :)



MeikopVint.ee asutaja 2009-11-16T13:57:50+02:00
Dilbert - võid ju alati teha suletud turniiri ja lubada turniirile ainult neid mängijaid, keda soovid.

Vindi meeskonnal on üldiselt väga hea meel et meie Kabe/gomokuturniiridel tase nii kõrge. Vint.ee Ametlikud turniirid peavadki olema kõrge tasemega.
DilbertTreener 2009-11-16T14:44:17+02:00
jah muidugi võin.

kuid pakun et nõrgemad pole huvitatud tasulistest turniiridest kui neil absoluutselt puudub võimalus võita.

Või eeldan ma valesti et tasulistel turniidel võitjad ei teeni midagi?

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele