Beijing International Sudoku Tournament 2012

Loetud 47 kasutaja poolt

TiiT 2012-05-25T17:29:45+03:00
Aega 50 - 58 minutit, mille jooksul tuli lahendada 8 sudokut. Minul siis oli aega 52:42.

Sudokud olid järgmised:
1: Klassikaline
2: Klassikaline
3: Klassikaline
4: Extra-Region
5: Odd sudoku
6: Blackout sudoku
7: Palindrome sudoku
8: Windmill sudoku

Jätsin teadlikult Blackout sudoku viimaseks, et kui sellega pusima jään, siis vähemalt teised ehk on valmis ja annavad punkte.

Umbes nii läkski, et mida edasi, seda kauem justkui aega kulutasin (v.a võib-olla palindrome, mis tuli üsna lihtsalt).

Janek Mrozowski lõpetas, kui aega oli veel 20 minutit, ehk võimas aeg.
Kota lõpetas, kui oli 8 minutit jäänud, ning Ondrousek kui 7 minutit jäänud. Silmanurgast veel nägin kui Kota lõpetas - mina tegin siis juba Blackouti.
Mina jõudsin valmis 5 minutit enne lõppu, ning nähes, et 3 esimest on valmis, ning Snyder ikka veel lahendab, siis tekkis vaikselt lootus 4-ndale kohale (seda muidugi juhul kui mõnda tobedat viga sees pole). Viiendana lõpetas Yuhei Kusui, kes tõstis käe samal ajal, kui löödi lõpugongi. Paraku aga oli viga nii Janekil kui Yuheil, nii et tuli III koht. Kui arvestada veel ajavahet, mis oli enne finaali esimestega, siis võib uskuda, et ma sisuliselt võitsin semi-finaali. Jakubiga vähendasin tunduvalt vahet, Kotaga oli enam vähem võrdne ja Janekil oli viga.

Kuna 3 lahendajat said kõik korrektselt enne aja lõppu valmis, siis seetõttu oligi esimese kolme vahe üliväike. Ajaboonus oli 0,1 punkti per sekund. Janek tegi vea suhteliselt odavas sudokus, seega sai 4-nda koha ikkagi. Hideaki ja Yuhei jäid kohta jagama, Hideaki sai siiski 5-nda tänu eelvoorude paremusele. Snyder ei suutnud valmis saada ning sai alles 8-nda koha, ning Florianil läks ilmselt eelmine õhtu kole pikaks, niiet tema jäi sootuks 10-ndaks.
TiiT 2012-05-25T17:32:20+03:00
Kota ja Jakub läksid finaali, kus neil tuli ära lahendada 6 sudokut, ning kiirem (Kota) võitis. Enne finaale oli selge, et sisse tuleb 2 klassikalist, ning siis anti neile 8 sudokut, mille hulgast mõlemad valisid 2, mis tulevad võistlusele, ning mõlemad valisid 2, mida nad ei taha võistlusele. Valikuid tegid nad korda-mööda.

Seega finaalis olid
1: Klassikaline
2: Klassikaline
3: Erikujuline
4: Diagonal consecutive
5: Diagonaal
6: Killer

Kota tegi erikujulise häämastavalt kiiresti, ja Jakub hämmastavalt aeglaselt ning see sisuliselt otsustas lõpptulemuse.
Sudoku 2012-05-26T15:29:33+03:00
Huvitav lugemine, tore et jagasid. Mrozowski kohta kuulda oli üllatav, küllap hakkas nüüd harjutama, kuna viimane MM ebaõnnestus. Minu arust on see ikkagi võistlussüsteemi vajakajäämine, et niimoodi juhtuda saab.
TiiT 2012-05-26T19:11:25+03:00
Ilmselt oleks olnud mõistlik, et peale sudoku valmissaamist, keegi 30 sekundit või 1 minut kontrollib, ja siis saad järgmist tegema asuda. Ning kui viga sees, siis on võimalik see parandada.
Sellise süsteemiga oleks Janek Mrozowski kindlasti esimesena finaali saanud.
driv4r 2012-05-28T22:26:23+03:00
Väga huvitav ja päris palju erinevaid sudokusid!

Mõnda neist (või nende taolist) olen CrocoPuzzle'is näind, liitusin seal paar nädalat tagasi.

Aga kui suured auhinnad olid (ma ei viitsi ikka ise uurida)??

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele