unenäod

Loetud 73 kasutaja poolt

greten 2012-07-13T07:57:04+03:00
tahaks oma unenägudele seletusi. vaatasin unenägude seletajast äkki leian sealt midagi mis aitaks mõista mida mu unenäod ennustavad(kui see ültse võimalik on). vaatasin aga kahjuks ei leidnud,järgmises postituses kirjutan mõned unenäod mida näinud olen:) aga võibolla leiate teie sealt midagi mis aitaks teada saada mis tähendavad teie unenäod. aga mida tähendavad teie unenäod teie arvates? sellest kõigest võite kirjutada siin teemas.
greten 2012-07-13T08:03:27+03:00
http://unenagudeseletaja.blogspot.com/2012/03/unenagude-seletaja-seletused-teemade.html
vaadake!
ema 2012-07-13T10:32:27+03:00
unenägusi aitab näha ja seletada järgmine roog: võtad sada erinevas suuruses vähki ja pesed mitmes vees läbi. siis paned nad keeva vee ja vähese soolaga tulele ning keedetakse pooletunniga valmis, kurnad läbi sõela. puhastatakse kaela ja sõraliha välja, pannakse külma vee sisse, kuhu on vähe soola juurde lisatud. nüüd puhastatakse must kraam nende koorte juurest ära ja puhtad koored aetakse läbi liha masina või raiud õige peenikeseks, siis 900 grammi võid ja saadud mass kastruli sees ümbersegades läbi röstida, kaks liitrit rammuleent juurde lisada ja siis läbi keeta, nüüd tõmmatakse kõrvale, ja lastakse see kollane või, mis peale tuleb läbi peene sõela kaussi. hea oleks mingi võrk sõel. seda võid pruugitakse vähi supi ja soustide juurde. liha võib salatiks, soustide ja suppide juurde pruukida või võileibasid teha.
veel on abi unenägude seletamisel seente roogadest, näiteks proovi seda: võetakse ükskõik milliseid soolatud söögiseeni, leotakse mitme vee läbi magedaks ja lõigatakse peenikeseks. nüüd keedetakse paar peeneks lõigatud sibulat paari lusika täie võiga kastruli sees läbi, lisatakse siis need seened, peenikest pipart, natuke sidrunit ja mao järgi äädikat sinna juurde, keedetakse läbi ja pruugitakase lamba prae või mõne muu keedetud ja eelnevalt soolatud elaja liha juurde.
Hob 2012-07-13T12:03:21+03:00
magades aju tegutseb. tegutsemine muutub järguti. on 2 põhifaasi ja veel mõned staadiumid, mis une jooksul 4-5 korda vahelduvad. deltaune ajal taastub organismi füüsiline seisund, toimub valkude ja nukleiinhapete biosüntees. sel ajal täituvad aju toiterakud(gliiarakud). samasugused protsessid hõlmavad ka närvirakke. päeval kogutud teave talletatakse pikaajalisse mällu. (need, kes arvavad, et ei maga magavad tegelikult ikkagi lühikest aega delta und. deltaund iseloomustab igasugune ajataju kadumine, ärgates ei tea inimene, kui pikalt ta on maganud. deltaunele järgnev kiireuni paneb kella jälle korda).
kiire une ajal toimub psüühika korrastamine. seal kajastuvad peamiselt eelmise päeva sündmused. unenäos peegeldub see mida soovitakse või kardetakse. ka mõjub unenägudele organismiseisund magamise ajal.(soe -külm, tekisurve ja muud mõjud). kiire uni ergutab ka aju arengut. sel ajal suureneb vere hulk ajus ning tõuseb aju temperatuur. kasvab närvirakkude aktiivsus, mis võib ületada isegi ärkveloleku. unenägude aeg. :)
hea on uinumise lähteasendiks valida parem külg, mitte olla algul sellili ega kõhuli. see viis väldib hirmuunenägusi ja painajaid. ka ei takista see asend siseelundite tegevust. pärast une jooksul muutub asend küllalt tihti. need kes unes palju asendit vahetavad ärkavad hommikul puhanuna ja värskena. veel tähtis tegur on termoregulatsioon. tuleks magada alasti, see kergendab ühtlase kehatemperatuuri hoidmist, parem ka hingata ja õhk liigub paremini teki all. unes asendit vahetada ka lihtsam. hea õhu temperatuur uneks oleks 20 kraadi.
aju aktiivsus võib unes olles aktiivsem olla kui ärkvel olekus. magav aju suudab lahendada keerulisi ülesandeid. õppida magades ei saa, siis ei teki delta und ja päeval õpitu ei jää mällu.
Mask 2012-07-13T12:22:47+03:00
Jaa ema oskab hästi teha. Olen isegi seda rooga söönud ja kiitnud. Eriti just tema tehtud, viivad keele alla.
greten 2012-07-16T18:47:21+03:00
siin üks unenägu(ärge siis naerma hakake eks) oli siis selline et ma armastasin ühte poissi ja siis lõpuks juhtus midagi et me no nagu ta ei tahtnud mind enam või noh ma ei mäleta aga ärgates oli mul jube hea tunne. mnida see tähendab?
bazooka 2012-07-16T19:32:21+03:00
Väga suure tõenäosusega ei tähenda see midagi. Muideks mina nägin unes kuidas Lasnamäel majadel järjest viimased korrused õhku lendasid.
driv4r 2012-07-16T20:42:05+03:00
Ausalt öeldes ei oska öelda.
Mul Eestis on unenägude seletaja muidu olemas, aga jah, pole kaasas kahjuks.
Muidu nagu siin mainitud on, siis netis on ka mõnel pool unenägude seletusi, kunagi olen isegi vaadanud, aga ausalt öeldes oli seal selgelt vähem tähendusi, kui selles raamatus, mis meil on.
Siin siis üks link veel sulle: http://www.armastusesaal.ee/seletaja
Hob 2012-07-17T14:43:54+03:00
[i]postitas bazooka[/i]
Väga suure tõenäosusega ei tähenda see midagi. Muideks mina nägin unes kuidas Lasnamäel majadel järjest viimased korrused õhku lendasid.
see on kindlasti etteennustuslik unenägu kui see nähti kella 3 kuni kella 6 vahel st. vastu hommikut, mis näitab tulevikku. muul ajal nähtud uned võib deleiti panna, tavaliselt mingi soga, eriti päevased unenäod. :) aga ajaperioodi, kui pikalt unes tulevikku ettenähti on raske pakkuda. mina näen tavaliselt 3 päeva ette tava asju, aga näiteks 2 korda nähtud und, kus ookeani vesi üle USA pilvelõhkujate(hiidlaine) uhab, pole veel täide läinud. pole veel ka ise USAsse sattunud. oli ju uni minuga seotud. bazooka uni võib kokku minna ka eesti pommitamisest nähtud unenäoga mida nägin mõned aastad tagasi...
Hob 2012-07-17T15:09:31+03:00
[i]postitas greten[/i]
siin üks unenägu(ärge siis naerma hakake eks) oli siis selline et ma armastasin ühte poissi ja siis lõpuks juhtus midagi et me no nagu ta ei tahtnud mind enam või noh ma ei mäleta aga ärgates oli mul jube hea tunne. mnida see tähendab?
oleneb detailidest mida sa veel nägid ja oluline on vaid see uni mida nägid vastu hommikut, muud uned on puhas jama ennustuse koha pealt. üldiselt tähendas see uni head ennet ja et, tervis on korras. vabanemist asjatust muretsemisest ning tühjadest unistustest. võis olla ka seotud tegelikuses olevast armsa või tuttava inimesega. halvemas võtmes võis uni olla hoiatus hoidumaks lähiajal sattumast kergesse häbitundesse ja tühjadest unistustest.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele