Ilmselt pani Tiit mulle David Kotinit mainides needuse peale, aga igatahes ei jõudnud ma veel University of London Unioni uksest sissegi astuda, kui David Kotin vastu jalutas. Nagu alati, kutsus Pardubice festivalile, aga imekombel seekord tukuz kumalaki ei maininudki.
Turniirisaali jõudes tabas mind aga tõeline šokk - backgammoni laua taga istus 2010. aasta maailmameister Paco Garcia, kes praktiliselt 100% kindlalt turniirist eemale jääma pidi. What a bluff! Tegelikult siiski asi kavaldamises ei olnud, lihtsalt umbes kaks nädalat enne võistlust olla talle helistatud institutsioonist, mis on midagi spordiministeeriumi taolist ja pakutud lennukipiletite ning osavõtumaksu kinnimaksmist. Igatahes on Paco kohal ja hetkel veel käimasoleval backgammoni turniiril on kindlustanud vähemalt 2. koha, mis garanteerib 91 punkti ehk suurepärase alguse turniirile (kui peakonkurent viimases voorus kaotab, siis tõuseb isegi esikohta jagama ehk 95,5 punktini).
Minu algus turniirile läks keskeltläbi kehvasti. Sain kamisados 4 punkti 7-st, mis annab kõigest 57 punkti ehk sisuliselt nurjunud üritus. Alavõidu ja 89 punkti pani tasku David Pearce. Loodame jänesest ja kilpkonnast paremat.
Kõik vanad tuttavad on jälle kohal: lisaks Pearce'ile ja Garciale ka de Toffoli, Hebbes, Hamer, Dekker, Khandelwal, Hatthrell, Dixon, Jameson ja teised. Sarnaselt eelmisele aastale on kohal ka meedia (seekord küll fotokate mitte kaameratega) ja esimene intervjuu-aeg pinniti mul ka juba välja. Pikemalt kribada praegu ei jõua, hilisõhtul siis kolmandast sessioonist ehk Hare&Tortoise'ist.
Mõttespordi MM 2012
Loetud 176 kasutaja poolt
Esimese päeva viimane võistlusala algas minu jaoks igati hästi - esimene viie inimese laud õnnestus ära võita ja esimesed 4 punkti kirjas (punkte jagati viie mängijaga laudades vastavalt 4-2-1-0-0 ja nelja mängija korral kõigile kohtadele täpselt nii nagu 5 puhul). Juba teises voorus toodi mind paraku aga maa peale tagasi - tuli leppida 4. kohaga ja 0 punktiga, kusjuures shansse polnud kõrgemaks kohaks mingeid. Kolmandas voorus langetati mind 4 mängija lauda ja kui üle 3. koha saada ei õnnestunud, oli juba enne otsustavat vooru rong läinud. Viiasest voorust laekus 2. koht ja 2 punkti lisaks, mis kokkuvõttes tõstis mind 7 punkti peale ja ilmselt kuhugi tabeli keskele (täpset kohta ei tea, tulin ära, kui üks laud veel mängis). Alavõidu napsas Michael Dixon 12 punktiga 16 võimalikust. Dixonil oli üldse väga hea päev ning ta asus ka üldarvestuses 185 punktiga liidrikohale. Tema tundub oleka üks neist hulludest, kes enamasti ilma ühegi puhkepausita täisprogrammi kaasa teeb, mis ei ole ei rohkem ega vähem kui 104 tundi ajutööd.
Nagu näha, siis eile seatud prognoosidega võrreldes hävisin täna korralikult, ennustatud 82 punktist polnud juttugi (kamisado 57 ja H&T ka ilmselt 60 punkti kanti). Üldarvestust silmas pidades oli halb muidugi ka Paco 91 punkti backgammonis, temaga sammu pidamine tundub ausalt öelda suhteliselt vähetõenäoline. Paco kolm trumpässa - go, entroopia ja loominguline mõtlemine - on kõik veel tulemas, lisaks on ta viimasel kahel aastal üle 90 punktilisi tulemusi saanud owares, blokuses, mastermindis ja pokkeris. Tõele näkku vaadates tundub ta minust lihtsalt parem olevat.
Muidugi, Pacole kaotamine poleks veel maailma lõpp, medali võitmise osas tänane midagi hullu kaasa ei toonud ning oleksin pigem üllatunud, kui sellest ilma jääksin, aga tõtt öelda pole see siiski see, mille järele sai tuldud.
Nagu tavaliselt ikka ei ole halba ilma veel halvemata, sain kehva üllatuse osaliseks ka koju jõudes. Eile olin kindluse mõttes Harrilt uurinud, kas siinne joogivesi ikka juua kõlbab (rohkem niisama jutujätkuks, ega ma reaalselt selles kahelnudki) ja vastuse peale, et pole tal viga midagi, kustutasin janu päris tublisti. Täna õhtuks oli aga saabunud kiri, milles teatati, et isegi dushi all käimine võib ohtlik olla ning joomine on juba praktiliselt kindel enesetapp. No tore lugu küll. Praegu veel õnneks mingeid haiguse tundemärke näha ega tunda ei ole, kui ainult jube väsimus, mis on aga tingitud pigem millestki muust.
Kertust tunnen ka puudust, üksinda on ikka päris igav ja kurb südaöösel kodu poole kõmpida, eriti kui võistlused pole soovitult sujunud. Nii et, Kertu, kui sa seda loed, siis võta kompsud selga ja asu siiapoole teele.
Ühesõnaga on hetkel meeleolu üsna kehva, natuke õnnetu ja palju väsinud tunne on. Aga ei maksa unustada, et eelmine aasta olin löödud mees veel kolmandagi võistluspäeva järel ning siis kõik pöördus pea peale ühe päevaga (ja 2010 õnnestus alguses kõik, aga lõpuspurdiga tegi Paco mulle ikkagi ära). Seega pole kadunud tegelikult veel midagi ja juba homme seisab ees väga tähtis maleturniir. Loodan väga, et Triinu saab aega mind toetama tulla, siis oleks täiesti reaalne asjad paremuse poole pöörata (võib tunduda uskumatu, et kellegi kaasaelamine midagi oluliselt mõjutab, aga vaadake näiteks jalg- või korvpallis kodu- ja võõrsilmängude võiduprotsendi statistikat; eelmistel aastatel koos Tiidu või Kertuga oli hoopis lihtsam endast 100% välja pigistada, täna kuidagi ei jagunud energiat). Eile öösel jooksid mul unenäos jänesed ja kilpkonnad ringi, täna ilmselt näen hobuste taga vankrites valgesse ja musta rüütatud kuningaid
Nagu näha, siis eile seatud prognoosidega võrreldes hävisin täna korralikult, ennustatud 82 punktist polnud juttugi (kamisado 57 ja H&T ka ilmselt 60 punkti kanti). Üldarvestust silmas pidades oli halb muidugi ka Paco 91 punkti backgammonis, temaga sammu pidamine tundub ausalt öelda suhteliselt vähetõenäoline. Paco kolm trumpässa - go, entroopia ja loominguline mõtlemine - on kõik veel tulemas, lisaks on ta viimasel kahel aastal üle 90 punktilisi tulemusi saanud owares, blokuses, mastermindis ja pokkeris. Tõele näkku vaadates tundub ta minust lihtsalt parem olevat.
Muidugi, Pacole kaotamine poleks veel maailma lõpp, medali võitmise osas tänane midagi hullu kaasa ei toonud ning oleksin pigem üllatunud, kui sellest ilma jääksin, aga tõtt öelda pole see siiski see, mille järele sai tuldud.
Nagu tavaliselt ikka ei ole halba ilma veel halvemata, sain kehva üllatuse osaliseks ka koju jõudes. Eile olin kindluse mõttes Harrilt uurinud, kas siinne joogivesi ikka juua kõlbab (rohkem niisama jutujätkuks, ega ma reaalselt selles kahelnudki) ja vastuse peale, et pole tal viga midagi, kustutasin janu päris tublisti. Täna õhtuks oli aga saabunud kiri, milles teatati, et isegi dushi all käimine võib ohtlik olla ning joomine on juba praktiliselt kindel enesetapp. No tore lugu küll. Praegu veel õnneks mingeid haiguse tundemärke näha ega tunda ei ole, kui ainult jube väsimus, mis on aga tingitud pigem millestki muust.
Kertust tunnen ka puudust, üksinda on ikka päris igav ja kurb südaöösel kodu poole kõmpida, eriti kui võistlused pole soovitult sujunud. Nii et, Kertu, kui sa seda loed, siis võta kompsud selga ja asu siiapoole teele.
Ühesõnaga on hetkel meeleolu üsna kehva, natuke õnnetu ja palju väsinud tunne on. Aga ei maksa unustada, et eelmine aasta olin löödud mees veel kolmandagi võistluspäeva järel ning siis kõik pöördus pea peale ühe päevaga (ja 2010 õnnestus alguses kõik, aga lõpuspurdiga tegi Paco mulle ikkagi ära). Seega pole kadunud tegelikult veel midagi ja juba homme seisab ees väga tähtis maleturniir. Loodan väga, et Triinu saab aega mind toetama tulla, siis oleks täiesti reaalne asjad paremuse poole pöörata (võib tunduda uskumatu, et kellegi kaasaelamine midagi oluliselt mõjutab, aga vaadake näiteks jalg- või korvpallis kodu- ja võõrsilmängude võiduprotsendi statistikat; eelmistel aastatel koos Tiidu või Kertuga oli hoopis lihtsam endast 100% välja pigistada, täna kuidagi ei jagunud energiat). Eile öösel jooksid mul unenäos jänesed ja kilpkonnad ringi, täna ilmselt näen hobuste taga vankrites valgesse ja musta rüütatud kuningaid
Me siit Liiva-Putlast hoiame kogu kambaga sulle ikka väga hoolega pöialt. Kui sul koonuke norgu kipub vajuma, siis mõtle, et me saadame sulle head tuju ja vastupidavust!
Pihel
Pihel
Mina ka nüüd jõudsin oma konverentsilt tagasi ja asun kogu hingest pöialt hoidma ja kaasa elama. Pea vastu!
Pool maleturniirist on selja taga ja hetkel olen küll püha viha täis. Asi on nimelt varemgi kirutud nõmedas süsteemis, kus korraga toimub 3-4 ala ja konkurentide tugeval alal kaasa lüüa pole mõtet. Huvitaval kombel kuni käesoleva aastani midagi väga hullu seetõttu juhtunud ei olegi, ega nüüd on asi püsti täbaraks kätte läinud. Eilehommikune hexdame turniir tühistati sootuks, kuna lõpuks jäi osalejaid kõigest neli ja praegu oleme maleturniiril kuuekesi, mis on muidugi täiesti ennekuulmatu. Korraldajad astusid ikka parajalt ämbrisse, pannes male samale ajale monopoliga (mille kuradi pärast see mäng üldse kavas peab olema) ja loomulikult kõik, kes omal males shanssi ei näinud, valisid (kas siis lihtsalt kokkusattumuse või kokkumänguna) monopoli, kuna seal võib võita igaüks. Kui males jäi osalejaid alla 10, siis sai asjast villand juba ka maletippudel (alla 10 mängija korral ei jagata maksimumpunkte välja isegi mitte males) ja lõpuks kuuekesi alustasimegi. Ühesõnaga, on kõigi tugevate maletajate shanssidele valus hoop antud, isegi turniiri võit annab kõigest 85,7 punkti ja kõik muu on juba täiesti kasutu.
Kõige selle juures on mul mäng seni sujunud täiesti normaalselt ja tulemused on isegi paremad kui normaalsed. Kolmest mängust olen kogunud 2,5 punkti ja jagan esikohta Martyn Hameriga. Kõik partiid on olnud äärmiselt pingelised ja lõppenud viimaste sekundite välgutamisega. Seejuures pidin Hameryt omavahelises mängus võitma aga eelmises USA meistrit Etan Ilfeldi kaotama.
Peatselt algab pärastlõunane sessioon, nüüd rahuldavad ainult võidud.
Kõige selle juures on mul mäng seni sujunud täiesti normaalselt ja tulemused on isegi paremad kui normaalsed. Kolmest mängust olen kogunud 2,5 punkti ja jagan esikohta Martyn Hameriga. Kõik partiid on olnud äärmiselt pingelised ja lõppenud viimaste sekundite välgutamisega. Seejuures pidin Hameryt omavahelises mängus võitma aga eelmises USA meistrit Etan Ilfeldi kaotama.
Peatselt algab pärastlõunane sessioon, nüüd rahuldavad ainult võidud.
Eks te peate siis pärast turniiri teiste varasemate maailmameistritega jõud kokku panema ja oma ettepanekud tegema selle kohta, kuidas reegleid ja korraldust muuta nii, et üritus oma taset ja tõsiseltvõetavust ei kaotaks.
See on jama küll, kui male on sisuliselt välja lülitatud turniirist. Samas loodan, et Sul õnnestub vähemalt sellest, mis alles on jäänud, maksimum võtta.
Edu järgmisteks päevadeks! Küll ta tuleb, kui tulema peab.
Aliis
See on jama küll, kui male on sisuliselt välja lülitatud turniirist. Samas loodan, et Sul õnnestub vähemalt sellest, mis alles on jäänud, maksimum võtta.
Edu järgmisteks päevadeks! Küll ta tuleb, kui tulema peab.
Aliis
Pärastlõunane sessioon midagi positiivset paraku ei toonud. Juba esimeses partiis mängisin avangut kohutavalt ja pidin terve partii väga ebameeldivat seisu kaitsma, mis lõpuks ajapuuduses ikkagi ei õnnestunud. Viimases voorus küll võitsin, kuid see tähendas kõigest 2.-3. koha jagamist, mis väikse osalejate arvu tõttu annab ainult 60 punkti. Seega seni kõik tuksis, kuid vähemalt ei õnnestunud ka konkurentidel täna väga häid tulemusi koguda (sealhulgas Paco Garcial Cribbage'is). Õhtul osalen veel 7 card stud pokkeris, ülevaade sellest jääb aga Eesti aja järgi juba homsesse.
Teise võistluspäeva viimane ala 7 card stud pokker lõppes minu jaoks üsna varakult. Algusest peale kaart ei jooksnud ning isegi esimest paari tuli oodata ligi tund (ja seda kolmest mitte kahest kaardist nagu Texas Holdemis). Kui mõned ebaõnnestunud otsused lisada, siis olin umbes pooleteist tunnise mängu järel all-inis (selleks ajaks oli alles 9/14 algstäkist). Seekord olin ometigi kätte saanud paari - emandad, neist üks lahtiselt (selles pokkeri variandis jagatakse igaühele alguses 3 kaarti, neist kaks kinniselt (face down)) ja üks lahtiselt (face up) ning alustasin kohe maksimumpanusega, ehkki kahel tagumisel käel olid lahtiselt kuningas ja äss. Ässaga naisterahvas, Medeleine Heppell, tuli kaasa ja võib-olla oleks see pidanud mind ettevaatlikuks tegema, aga kuna tal oli õnnestunud endast pigem calling stationi mulje jätta, siis läksin järgmise kaardi pealt - mul sõdur, tal 7 - kohe all-in. Paraku oli vastane ässa kätte ahnitsenud ning kuigi kobistasin omale teisegi paari, siis sama õnnestus temalgi ja kodutee võis alata. Tasuks ei paremat kui 20. koht. Kõik üldarvestuse rivaalid jäid minu lahkudes veel konkurentsi (v.a. Alain Dekker) ja minuga samas lauas mänginud Paco Garcia oli ome esialgse stäki juba rohkem kui kahekordistanud.
Senise 5 alaga pole mul ette näidata paremat tulemust kui 60 punkti. Kui nii peaks edasi minema ja 5x60 (praegu pole mul sedagi) lõpptulemuseks saama, võib oodata kohta kuhugi kolmekümnenda kanti. Lisaks Michael Dixonile on suurepärase turniiri alguse teinud ka David Jameson, kes eilsele hõbemedalile Hare&Tortoise'is (92 punkti) lisas täna esikoha monopolis (89 punkti). Peavaforiitidest vähemalt keegi täna esimeste sessioonidega supertulemusi ei teeninud. Parimana sai Alain Dekker 87 punkti kolmanda koha eest Cribbage'is, Tim Hebbesi monopoli teine koht oli väärt vaid 76 punkti, Paco Garcia teenis strategost 60 punkti ja cribbagest veel vähem. Eks näis kui palju Paco pokkerist skoorib. Homme siis minu jaoks kogu turniiri kõige otsustavam päev, kavas on lines of action. Loodame, et homme õhtul kuldmedalijahti juba nurjunuks ei pea lugema.
Senise 5 alaga pole mul ette näidata paremat tulemust kui 60 punkti. Kui nii peaks edasi minema ja 5x60 (praegu pole mul sedagi) lõpptulemuseks saama, võib oodata kohta kuhugi kolmekümnenda kanti. Lisaks Michael Dixonile on suurepärase turniiri alguse teinud ka David Jameson, kes eilsele hõbemedalile Hare&Tortoise'is (92 punkti) lisas täna esikoha monopolis (89 punkti). Peavaforiitidest vähemalt keegi täna esimeste sessioonidega supertulemusi ei teeninud. Parimana sai Alain Dekker 87 punkti kolmanda koha eest Cribbage'is, Tim Hebbesi monopoli teine koht oli väärt vaid 76 punkti, Paco Garcia teenis strategost 60 punkti ja cribbagest veel vähem. Eks näis kui palju Paco pokkerist skoorib. Homme siis minu jaoks kogu turniiri kõige otsustavam päev, kavas on lines of action. Loodame, et homme õhtul kuldmedalijahti juba nurjunuks ei pea lugema.
Pool lines of actioni turniiri on selja taga ja paraku on üpris paslik kasutada kinolinal äraleierdatud lauset: it's alla over. Kaotasin juba kaks esimest partiid, millega kadusid shansid alalt head tulemust saavutada ning samuti sisuliselt üldarvestuse kulla- ja võib-olla ka medalilootused. Et lood oleks veel hullemad, siis eilse pokkeri kaks esimest kohta võtsid Tim Hebbes ja Paco Garcia (vastavalt 100 ja 96 punkti) ning Paco on teel umbes samasuguse skoorini, mis mul eelmine aasta (489). Hebbes tundub olema teel hõbedale ja maksimum mida veel püüda seega pronks (turniir on muidugi veel pikk, aga varasemate aastate tulemuste põhjal saab teha juba üsna täpseid ennustusi).
Päris inetu kambakas siis korraldati sinu vastu males. Aga eks maailmameistrina peab sellega arvestama, et teised näevad sinus ohtu ja teevad su elu raskeks. Seda suuremaks väljakutseks on sinu jaoks medali kojutoomine. Igasugune medal oleks siit seisust kõva tulemus, nii et pinguta lõpuni. Ja järgmine kord korraldame sulle bridžipartneri.