Mõttespordi MM 2012

Loetud 176 kasutaja poolt

mell123Treener 2012-08-23T11:31:22+03:00
Kuna medalishantsid on suht olematud, siis ma soovitaks sul minna gamblima. Vaatasin ajakavast, et homme/ülehomme õhtal pokker. Lähed istud lauda ja üritad kiirelt saada duublit või triplit. Kui ikaldub, siis pole hullu ala peale raiskasid ju ainult 10 min, kui aga saad algul stacki üles siis shantsid head turniirivõiduks.
fantunesTreener 2012-08-23T22:50:16+03:00
Carcassonne on kahtlemata väga lõbus mäng, aga minu meelest napib tal siiski sügavust, et maailmameistrikate kavva kuuluda. Kavas oli ta esimest korda ja otsustati katsetada 5 mängija varianti (järgmisest aastast minnakse ilmselt üks ühe vastu süsteemile), mis tõi kaasa tõelise taktikamängu. Niisiis, kõigest lähemalt.
Minu jaoks kulges turniir üllatavalt soodsalt, esimese kolme vooruga alla kolmanda koha ei saanud ja jõudsin finaallauda liidritest Bharat Thakharist ja Ankush Khandelwalist kaks punkti maas (kohapunkte jagati 5-3-2-1-0) ning kolmandat kohta jagamas. Finaalist kujunes aga tõeline komejant.
Pihta hakkas asi tõelise blokeerimistaktikaga, kus kellelgi oma plaane ellu viia ei võimaldatud, mis tõi lõpuks kaasa selle, et teise koha sai 40 punktiga (tüüpiline on pigem 60p kanti). Seejärel läks taktikamänguks teemal, kes on kõige ohtlikumad vastased, kellele mitte mingul juhul mitte midagi võimaldada ei tohi ja kellele natuke saab. Lõpuks leidis Bharat, et tema seis finaalmängus on nii halb, et head kohta enam loota ei ole ja seetõttu on tema shanss, kui võidab finaallauda kõige kehvemas positsioonis alustanud Michael Dixon, kes talle kokkuvõttes ohtlik enam ei olnud ja oleks kõigilt konkurentidelt väärtuslikke punkte röövinud. Seetõttu ehitaski Bharat paar ringi lihtsalt külmalt Dixoni linnu, kellel selle vast muidugi midagi ei olnud ja tehti vaikiv kokkulepe teineteist abistada (huvitaval kombel mõlema kaardid olid just sobivad teineteisele). Asi lõppes sellega, et kogu mängu juhtinud Ankush (sai neli kloostrikaarti järjest) nägi, et esikoht on ohus ja see päästis õnneks viimasest kohast mind. Ankush nimelt ühendas parema käigu puudumisel meie linnad, millesse tema oli investeerinud 7 ja mina kõigest 2 punkti, kindlustades endale võidu ja nagu selgus aitas mind ülitihedas konkurentsis teiseks. Sama järjestus ka kokkuvõttes: alavõit Ankushile, teine koht mulle. Kogu selle komejandi eest teenisin 88 punkti ja skoor hakkab juba enam-vähem viisakas välja nägema. Ankushi alavõit tõstab aga tedagi väga kõrgesse mängu, omades juba kolm maksimumskoori nagu Dario De Toffoli. Muide edetabel näeb tegelikult isegi natuke parem välja, kui eile sai ära toodud - entroopiat ei olnud nimelt veel sisse arvestatud ja üritasin seda ise käsitsi teha, aga ennast unustasin seejuures ära:P Seega on mul tegelikult umbes 20 punkti enam (ehk ligi 400). Samuti Paco skoor on tegelikult ligi 30 punkti madalam (eeldasin, et tal teist suurt ala kirjas polegi, aga oli mingi alla 30-punktine tulemus) ja koht hetkel kolmas (homme kriban täpse seisu). Paco puhul peab aga muidugi arvestama, et trumpäss ja -kuningas on veel lauale käimata, mistõttu usun temalt endiselt skoori vähemalt 470 juurde, aga pigem rohkem. Kas sellest ka kullaks piisab, pole aga üldsegi enam kindel - väga võimsa tulemuse peale läheb päris mitu tegelast: eelkõige Dario, aga ka James Heppell, David Jameson ning nüüd ka Ankush ja miks mitte Hebbes. Kõik see teeb medali eest võitlemise paraku väga keeruliseks (aga mitte võimatuks).

Pärastlõunase sessiooni jätsin vahele ja õhtul proovisin kaardijooksu London lowball pokkeris. Läks paremini kui senistel pokkeriõhtutel, jõudsin finaallauda ja kuigi seal lõppes lugu kiiresti, on kuues koht siiski senistest pikalt parim tulemus.

Toimus ka entroopia autasustamine, mis oli väga vahva. Poseerisime Paco ja Alain Dekkeriga medalitega riigilipud ümber nagu olümpiamängudel. Ehk saavad paremad pildid sellest ka Vindi facebooki lehele üles. Karikat mulle paraku siiski Eestisse kaasa ei usaldata. Selgus, et see rändkarikas teps mitte ei rända, ilmselt on selleks liiga väärtuslik. Parem ongi, nüüd jääb reisikohvrisse ehk kingitustekski ruumi.

Homme: loogika (sudoku ja kenken) ja kings cribbage.

TiiT 2012-08-24T07:27:14+03:00
Edu Sudokuks ja KenKeniks. See võib olla hea võimalus parandada oma seisu oluliselt, kuigi see on lühike ala, kuid siiski (arvesse läks vist ka 2 pikka ala). Kunagi muidugi ei tea kui kõvad lahendajad sinna kohale tulevad, aga eelmisel aastal küll tundus, et kõige teravamaid tippe kohal polnud ja eeldatavasti on nii ka seekord. Igaljuhul edu.
fantunesTreener 2012-08-24T15:45:43+03:00
Arvestades, et sudokusid lahendan umbes täpselt kaks korda aastas (Eesti mõttespordi meistrikatel, üksik- ja paarismängus) ning kenkeni olen üldse väga vähe harjutanud ja sedagi rohkem kui aasta tagasi, siis mingeid erilisi ootusi selle ala suhtes ei olnud. Nagu võis arvata, olin üsna roostes ja jäin parimatele kiiruses selgelt alla.
Ülesanded olid seatud raskusastme järgi: esiteks puhas kirjutamise vaev, mis andis 1p ja mida koostaja David Levy kommenteeris, et isegi tema kass ära lahendas, siis posu 5 punktiseid, ligi niisama palju 8-seid ja lõpuks tõeliseks proovikiviks 10 punktine. Suuri vaevu jõudsin kõik ülesanded lahendatud, aga tugevamad olid selleks ajaks juba kohvipausiltki tagasi ning enne mind jõudis 8 lahendajat. Õnneks oli aga mitu neist vigu sisse teinud ja olin lõpuks üks neljast, kes maksimumskoori teenis, seega ka neljas koht. Eriline ebaõnn tabas David Jamesoni, kes oli puhtkiiruslikult kusagil 3.-5., aga tenis 99p 100-st võimalikust ehk siis jäi hätta sellega, mille isegi David Levy kass ära lahendas.

Keset kõige pingelisemat lahendamist elasime üle ka mõned ärevamad hetked, kui hoones puhkes tulekahju ja kogu kambaga tänavale pidime kolima. Tulekolle oli turniirisaalidele ilmselt üsna lähedal, kuna vingu oli koridoris selgesti tunda. Õnneks midagi hullu siiski ei juhtunud (ilmselt), tuli saadi oma jõududega kontrolli alla ja juba poole tunni jooksul lasti inimesed majja tagasi.

Pärastlõunal proovisin kings cribbage mängu, mida olin Tartu Mõttespordi Klubis korra mänginud ja kuna toona läks hästi, siis arvasin et võin nüüdki normaalse tulemuse kobistada. Selles suhtes ma aga paraku eksisin rängalt. Selgub, et mäng pole mitte nii uus, kui olin arvanud ja juba enne turniiri algust tehti mulle selgeks, et ilma regulaarselt mängimata (kui mitte kings cribbaget siis vähemalt tavalist cribbaget) pole erilist mõtet kaasa lüüagi. Huvi pärast siiski proovisin ühe mängu, vastaseks loositi Sam Smith, kes ütles, et mängib spidevalt ja mängu käigu põhjal pole selles ka põhjust kahelda. Ületasin kogu mänguks ettenähtud aja vaevalt kahe kolmandiku peal ja ausalt öeldes olin juba selleks hetkekski lootusetult maas. Lõpp-protokolli märgiti lõpuks tulemuseks 346-98 (kui aja ületasin, siis vastane jätkas mängu üksi), mis on ilmselt mängu ajaloo kõige suurem häving. Seejärel tegin kõigile teene ja edasisest turniirist loobusin.

Momendil kestavad lisaks kings cribbage'ile ka pacru ja acquire, millest viimane on kuldmedali heitluses otsustava tähtsusega. Finaallauda nelja parema hulka on jõudnud nii Ankush Khandelwal kui Dario De Toffoli ja peaks üks neist võitma või isegi teiseks tulema, läheb Paco jalgealune juba väga ebakindlaks. Ilmselt isegi hullem veel, emmale kummale oleks alavõit juba neljandaks maksimumskooriks ja oleks juba ime, kui sellest kuldmedaliks ei piisaks (mina sain eelmine aasta kolm maksimumi ja edestasin järgnevaid 20 punktiga). Õhtul veel Texas Holdem, seni õpin ekspertide peale acquiret mängima.
TiiT 2012-08-24T16:15:48+03:00
Arvestades, et olid 5-punktised, 8-punktised ja üks 1 ja 10 punktine, siis tõenäoliselt viitab see sellele, et oli 5 5-punktist ning 8 8-punktist. 100 punkti muudmoodi eriti kätte ei ole võimalik saada. (vaevalt seal oli 13 5-punktist ja 3 8-punktist). Seega vaja oli lahendada 15 sudokut/kenkeni. Palju aega anti selleks? ja kui suured nad olid (8x8, 9x9)?
Puhtalt erialase kretinismi tõttu küsin...:)
fantunesTreener 2012-08-24T21:12:04+03:00
Täna oli kurb päev. Dario De Toffoli võitiski acquire ära ja jõudis 484 punkti peale, mis tähendab paraku seda, et olen nüüd ametlikult eksmaailmameister. Dariot püüda on põhimõtteliselt võimalik veel Paco Garcial (tema täielik nimi on tegelikult Francisco Garcia de la Banda, aga nagu brasiilia jalkaässadel on temalgi mängijanimi - Paco), aga selleks peab ta mõlemad oma trumpalad - go ja loominguline mõtlemine - kindlasti ära võitma. 2010. aastal ta seda suutis, loodan väga et suudab seegi kord. Paco võidu üle oleks mul oluliselt parem meel, kuna ta on minu arusaamist mööda parem mängija ja ka meeldivam isiksus (Dario on liiga sirgjooneliselt võidu peal väljas, muudkui kurdab ja vaidleb kohtunike ning korraldajatega, kui asjad soovitud suunas ei edene).

Praegune paremusjärjestus eesotsas on 1. Dario, 2. David Jameson, 3. James Heppell, 4. Ankush, 5. Paco, 6. Michael Dixon. Mina hetkel 7. (sain mööda Tim Hebbesist), kuid medalishansid endiselt õhkõrnad. Isegi kui peaksin võitma edaspidi kõik alad, või isegi kõik partiid, kõik jaotused ja kõik käed, mida mängin, on maksimumtulemuseks kõigest 474 (ehk 10 võrra vähem, kui Dariol juba koos).

Ma arvan, et Tiidu pakutud numbrid sudokside arvu osas peavad paika, kuigi ma neid ei lugenud. Aega oli kokku 3 tundi, alavõitja kasutas aga ilmselt alla poole sellest. Arutasime Alain Dekkeriga ka Tiidu shansside üle (kui ta oleks osalenud) ja tal oli raske uskuda, et võistlus siis täiesti ühe hobuse võidujooks oleks olnud, aga lõpuks vist suutsin teda siiski selles veenda. Sudoksid olid kõik klassikalised 9x9, ken-kenid 6x6.

Õhtul proovisin Texas Holdemit. Kuna kõik pokkeriturniirid on siin pot-limit, siis melli soovitatud duublit või triplit kohe kiirelt üritada ei saa, aga üliagressiivset stiili katsetasin ikkagi. Tulemus sai ka selline nagu mell arvas - ikaldus ja kiire kodutee.

Muide, selgus et oma elu ainsa kings cribbage mängu tegin selle ala tõelise tulevikutähega. Sam Smith, kellega mängisin, võitis nimelt turniiri pika puuga ära, hävitades oma teel kõik vastased (mitte küll nii masendavalt kui mind). Tegu on Guernsey esindajaga, kel vanust maksimaalselt 15 aasta ringis, aga on tugev muudelgi aladel võites mind näiteks ka kamisados.

Homme kavas: hommikul shacru, pärastlõunal azacru, õhtul Omaha pokker või bridži individuaal.

PS. Tuul, kas kihlvedu on endiselt jõus? Võtaksin vastu ja luban, et sohki ei tee (meelega kaotama ei hakka). Minu poolest võib ka koefiga kaks ühele.
Mask 2012-08-24T21:46:09+03:00
Palju õnne fantunes! Võitsid Entroopia ära. See ei ole alavõit, vaid ühe mängu maailmameister. Eelmine aasta see vist ei õnnestunud?
Tuul 2012-08-25T06:20:51+03:00
Hästi, Andres. Paneme siis vahele karbi Toffifeed, nagu ikka. Kui sa saad medali, ostad mulle kaks karpi, kui ei saa, siis ostan mina sulle ühe karbi.
fantunesTreener 2012-08-25T09:04:38+03:00
Eile hilisõhtused turniirid kukutasid mind üheksandaks. Esikaheksa moodustavad:
1. Dario De Toffoli, Itaalia 484,6
2. James Heppell, Inglismaa 456,2
3. David Jameson, Inglismaa 453,6
4. Tony Niccoli, Itaalia 444,3
5. Ankush Khandelwal, India 442,3
6. Paco Garcia, Hispaania 440,5
7. Tim Hebbes, Inglismaa 436,4
8. Michael Dixon, Inglismaa, 435,6

Minu järel lõpetab esikümne Matthew Hattrell.
mell123Treener 2012-08-25T09:10:16+03:00
Ära bridge individuaali küll mängima mine. Vihastad ennast välja seal veel avstu õhtut ja pärast öö otsa näed unes, kuidas sa 8ses mastis emandat lõikad (küll ühelt poolt ja siis teiselt pool ning koguaeg näppu).

Mine mängi OMAHAT!!! Vaevalt seal suuri omaha experte on ja keskmise tasemega (või siis päris algajaid) mängijaid peaks olem selles mängus lihtne võita. Loodan, et jõuad seda lugeda. Kirjutan sulle siia kiirelt mõned soovitused.

1. Omaha on nelja kaardi mäng. Kõik neli peavad kokku sobima! Näiteks KQJ4 on täis saast võrreldes T986. Kuna käest loeb alati 2 kaarti, siis võid enda algkätt hinnata moodustades kõikide kaartide vahel paarid ja siis vaadata kõiki enda stardikäis eraldi ja kui seal on palju halbu paare pole käsi mängitav (esimese näite puhul K4, Q4, J4 ei ole head stardikäed holdemis).

2. Omaha on mäng, kus positsioon on palju olulisem, kui misiganes muudes mängudes. Varasest positsioonist on mängitavad käed kuskil 10-15%, samas buttonilt on võimalik kasumlikult mängida isegi 50%+ käsi. Kindlasti peaks vältima SB või BB olles selliste poolheade kätega flopi vaatamist, sest liiga tihti on vaja teah raskeid otsuseid.

3. Setmine ei ole omahas kasumlik tegevus (holdemis suht standard väikeste paardiega koguaeg odavalt floppe vaadata). Näiteks JJ87 (AA-KK võib, sest siis on shants väga väike, et avstas on suurem set) on ikka suht rämps, sest isegi J hittimine floppi ei garanteeri sulel võitu. Öeldaks, et omaha on mastide mäng. Parema meelega vaataks ma floppi Axxx, kus Ax on samast mastist.

4. Üldislet omahas flopatud 2 paari on suht nõrk käsi. Head käed on combotõmbed. Isegi flopatud nut rida võib olla taga set+suurema rea tõmbe vastu. Kui floppi näeb 4+ mängijat, siis tavalislet riveril ilma total nutsita potti ei võida!

5. Esimestel levelitel soovitan olla suht tigh ja reisida reeglina pole mõtet vaid limbi sisse calli reisi ja vaata floppi (eriti veel vastase vastu positsioonis olles). Üldiselt annab omaha turniire mängida väga rahulikult, sest erinevalt holdemist on omahas ka 7-8 BB stack täitsa mängitav. Paanikaks on põhjust alles siis, kui stack kukub 5-6 BB peale, et siis tuleks juba preflopp nupud sisse saada ja enamvähem any 4 kahest mastist (ds) on hea. AAxx võid rereis POT teha, kui saad vähemalt pool stacki preflopp sisse (siis lähed enamvähem 99% floppitest allin). KKxx ei tee sellist liigutust kunagi (kui just stacki liiga vähe). Parim leht on AAJTds ja ka AAKKds. Samas on väga tugevad stardikäed ka T987ds, 9876ds (6543ds on juba suht saast!). Nende kahega ka preflopp allinn minnes ei ole sa millestki olulislet taga (kahjuks olulislet ees oled sa ka vähestets kätest). Näiteks AAxx ja KKxx vastu oles natuke ees, kui su mastid ei ole blokitud. Head käed on ka KQJTds ja QJT9ds, aga kuna enamus mängijaid on seal algajad, kes mängivad suuri kaarte ja suuri paare, siis KQJT minnes allinn KKQJ vastu oled sa põhimõttelislet suht surnud ja tõmmad heal juhul splitti.

6. Kui Omahas flopist midagi ostma lähed, siis soovitan osta ainult nutsi. Näiteks omades 7654 flopil 89A on häid kaarte sulle tegelikult ainult kolm (5), sest T saamise puhul on suure tõenäosusega suurem rida vastas. Samamoodi ei ole mõtet osta masti, kui see ei ole nut mast! Paardunud laual ei TOHI mittekunagi masti ega rida osta, sest 90% juhtudest oled sa juba maja vastas. Olulised on combotõmbed. Näiteks omades JT98 flopil 986 on sul palju oute ükskõik mille vastu (isegi kui vastasel on juba rida koos). Ära mitte kunagi sloplay (väljaarvatud, kui floppad neliku või mastirea ehk käe mida ei ole võimalik teistel ära tõmmata).

7. Ära bluffi, sest algajad ei suuda never/ever kahte paari või isegi TOP paari maha panna.

8. Ära mängi selliseid käsi nagu 7765 või 9887. Probleem on see, et tihtipeale floppad endale reatõmbe (ainuke hea flopp sulle peale seti hittimise), aga tegelikult see paar blokib sul enda oute. Näiteks 7765 flopil K43 ei ole üldse nii hea, kui samal flopil 7652 (enne ma calliks ennas preflopp sisse viimase käega, kui esimesega!).

9. Vaata mis käsi vastased mängivad. Kui keegi limbib varases positsioonis sisse KJ97 või JJ58 või QQQ2, siis arvesta sellega, et need chipsid tema ees on sinu omad. Ühesõnaga nende vastu, kes suht marginaalsete käetga potti sisenevad mängi ise ka võimalikult palju käsi olles nende vastu positsioonis!

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele