Uus sudokugeenius või petis?! 2

Loetud 269 kasutaja poolt

driv4r 2013-01-14T04:42:05+02:00
2. osa sissejuhatuseks: taas on välja karanud võimalikud päevakapetised, kellest juttu tulebki. Jah, seekord on tegu lausa kahe võimaliku petise/geeniusega, kelle tegevuski on laialdasem!


Esimene kahtlane tegelinski on Kohver (http://www.vint.ee/kasutaja-profiil/?user=22228), kes lahendas eilse ehk 13. jaanuari raske 9x9 päevasudoku ajaga 1:28 pühkides sellega teelt nii charlie chaplini kui TiiDu, kelle ajad olid vastavalt 1:50 ja 1:59. Raskes erikujulises oli asi veelgi selgem, seal oli tema aeg 3:10, võrdluseks 2. koha saanud TiiDu aeg oli juba 4 minutit ja Vincent van Gogh kolmandana piirdus 9:18-ga.

Kas siin on tõesti tegu uue sudokugeeniusega? Ka see on võimalik, aga teades veidi Kohvri statistikast ma kahtleks selles sügavalt...
Nimelt polnud Kohver varem lahendatud saanud ei ühtegi rasket 9x9-t ega rasket erikujulist sudokut. Samas tema keskmise 9x9 rekord on 6:53 ja kerge erikujulise 9x9 rekord 3:46.


Teine võimalik sindrinahk on Rolf (http://www.vint.ee/kasutaja-profiil/?user=4806), kellele langes tõsisem kahtlus just tänu Kohvrile, aga sellest rohkem juba allpool. Rolf lahendas 27. detsembri keskmise erikujulise 6x6-e ajaga 26 sekundit lüües TiiTu (32 sek) ja kraskat (36 sek), järgmiste ajad olid juba 40 sekundit ja aeglasemad.
28. detsembril lahendas ta sama variandi 30 sekundiga, võrdluseks kraska teisena sai kirja aja 50 sekundit ja TiiT kolmanda 58 sekundit. (Võiks lisada veel nt eilse 2. koha samas sudokus.)

Rolfi puhul ei saa muidugi öelda uus sudokugeenius, aga võib ju mõelda, et mees on omajagu lahendand, äkki tulevad vahest need sähvatused kogemusega (ja geenius jääb tavaliselt lihtsalt varju). Võimalik, aga mõningad asjaolud seavad selle kahtluse alla...
Esiteks, Rolf on keskmise erikujulise 6x6-e rekordites 6., aga tema keskmine aeg on kõigest 4:17, kõigil top 10-s jääb keskmine 0:49-e ja 2:12-e vahele, ja järgmine, kelle keskmine on aeglasem, on rekordites alles 31. Seega jube ebastabiilne lahendamine.
Teiseks, alati, kui Rolf pole tabelitipus (või 2.), on tema ajad selles päevakas tabeli teises pooles, sageli viimaste hulgas.
Kolmandaks, Rolf on võitnud ainult neil päevadel, kui Kohver on samuti lahendanud (mainin seda järgneva tõttu).
Viimaseks ma julgen öelda, et Rolfi jutt pole just teda aidanud, näiteks eile, kui vähe asja uurisin, ütles ta, et mõtlesin õigesti, kui jutt oli sellest, kas Kohver aitab Rolfi. Samuti tunnistas ta, et tema aeg keskmises erikujulises 6-s tuli tänu Kohvrile. [Selle vestluse ekraanitõmmiseid võin vajadusel jagada.] Kas see oli lihtsalt bluff?? Ei usu eriti, kuigi see pole võimatu.
Lisaks kunagi varem, kui tuli jutuks Rolfi rekord ühes teises sudokus, ütles ta, et selle tegi tema poeg kasutades tema kontot.


Rolfi seosest Kohvriga ja vastupidi. Seda seost on märganud ka üks teine, ütleme anonüümseks jääda sooviv, kasutaja (ma pole küsinud luba tema mainimiseks). Nimelt on märgatud, et üks kahest lahendab mingit sudokuvarianti enne ja teine varsti pärast seda, muidugi võib see olla ka juhus. Ja näib, et siin pole tegu topeltkontoga nagu Anubise puhul, sest mõlemad on sees korraga, nii et juhul kui nad koostööd teevad, siis kas saadavad üksteisele ekraanitõmmise lahendatud sudokust või elavad ühes majas või kasutavad mõnda muud meetodit.


See on praeguseks kõik, aga kui midagi veel selgub või meelde tuleb, siis lisan siia teema alla. Kui kellelgi on veel mingit infi antud juhtumi kohta, siis ärge olge vait ;)
Ja loodetavasti polnud liiga igav lugemine!
raidop 2013-01-14T10:22:04+02:00
Ei olnud igav lugemine.Jääme ootama siis Rolfi v Kohvri kommentaari v selgitust sellele huvitavale juhtumile või siis kokkusattumusele.
babahh 2013-01-14T18:34:58+02:00
Suured mehed ja selline jama käib koguaeg, kabes teatud tegelased kahtlustavad-samas võiks ise peeglisse vaadata, st samamoodi võiks neidki kahtlustada , sina siin jne.
Ühesõnaga , kui reeglite vastaselt siin keegi tegeleb ,las moderaatorid siis otsustavad......aga mitte igaüks paneb kuidas tahab ja heaks arvab!
Mis puutub Rolf-i siis võin pea anda, et millegi ebaseaduslikuga tema ei tegele , ei ole lihtsalt selline mees! Punkte ta ei korja , mängib kõigiga ja ükskõik mis reiting tal on-pean silmas kabet! Ja hiljuti ta mainis mulle kui küsisin, et oled sees ,aga kabes sind ei näe ,sain teada, et siinsed Sudokud ka tema suur huvi!! Jah , tal 3 poega,aga sellist valskust ta ei teeks iialgi........üks poegadest võib vahel tema kontoga olla kuid seegi kahtlane, teised ei mängi!süüdistage kedagi või midagi muud..kas siis siinne sudokuprogramm talle kingituse teinud või mis iganes!! Olen kindel, et Kohver tema teema küll ei ole, kui siin lihtsalt tuttavad!! Muide olen kabes küll näinud mänge kus äkki ilmses eduseisus vend annab lihtsalt kõik nupud vastasele ära......Rolf minu töökaaslane ,kellega kabet mängime kui ta valves on, igakord ca 10 partiid päevas ,areng meeletu olnud, miks mitte sudokudes?! Nii palju kui mina näen kui ta valves on ,lahendab paberil sudokusid ka koguaeg.....miks ei võiks siin siis vahel vedada??!! Ah jaa, muide ta ei ole eriti interetiga väga sina peal ja siin võivad asjad vahel kinni kiiluda ,peas ......
Lõpetuseks pettuses teda süüdistada on väga alatu!!
Saage üle ja vaadake peeglisse!!
Kurvaks teeb see nõiajaht!!
ps. nali naljaks tuttavate kaudu olen kuulnud, et üks poeg oli sõbrale rääkinud, et isa Vint-i suur fän ,nagu haigus juba isal......:-))))
Piigem mees väärt aplausi, aga mitte sellist sopa loopimist!:-))))
Lihtsalt selgitus Rolf-i kohta!!
ps. ei ole sudoku eriline fänn ja sellepärast ei saa ka aru ,milles teda täpsemalt süüdistatakse!?:-))
Mis puudutab vestlusesse Rolf-ga, siis palun arvestada sellega , et paras huumorivend on ka , st kui vastab -kõike ei tasu tõepähe ka võtta! :-))
Minu soovitus, et sellistest kahtlustest peaks modesid mitteavalikult teavitama ( saab ju otse kirjutada nendele) ja siis moded saaks asja uurida ,mehega ühendust võtta jne....alles hiljem kui tõsi-siis avaldada, mitte enne avalikult süüdistada!! Mis teie arvate!?

Edu Kõigile!!
raidop 2013-01-14T18:56:12+02:00
Ma arvan, et sa ei tunne oma töökaaslasi piisavalt ja su pead ma ei taha :D aga kui rolf ise ei ole midagi susserdanud, siis on see vb poegade teema.mullegi tundub see asi kahtlane, sest selline areng ei ole lihtsalt võimalik ja alati kui on rolfi ajad müstilised, siis on kohver ka päevakad ära lahendanud.kui kohver lahendanud ei ole, siis on rolfi ajad suhteliselt tagasihoidlikud olnud.kui asi on pehmelt öeldes kahtlane, miks siis vait olla, et selline jura jääkski kestma?võimalik, et oleks võinud vaikselt mainida, aga kui teised ka loevad siis vb mõnigi jätab selle nalja tegemata.
artsan 2013-01-14T19:02:45+02:00
Sellistest kahtlustest tulekski kõigepealt modedele teatada.Võimalus selleks ju on.Kui ilmneb et tõesti on petisega alles siis avalikult hukka mõista.
TiiT 2013-01-14T20:28:13+02:00
Esialgu võiks süüdlane oma viga tunnistada ja enam mitte teha. Varemgi on seda juhtunud, aga väga üksikutel kordadel. Üksikute kordadega ei tahaks kohe kasutajat blokeerida, aga kui ütlemise peale ka kordub, siis ei jää vist muud üle.

babahh paneb rängalt puusse sellega kui ütleb, et äkki tal oli hea päev. Raskes erikujulises pole midagi pistmist õnnega. Õnnest saab rääkima hakata alles siis kui on näha, et on inimesel selline lahendamise kiirus mis võimaldab 3 minutiga see ära lahendada. Head ajad tulevad eelkõige kergemates sudokutes. Juhuslikult numbrite panek isegi kui iga numbriga enam vähem vaadata, et päris ridades ja veergudes kordama ei hakkaks, on kaduvväike võimalus, et tuleb korrektne lahendus. See, et aastas 4-5 korda nii juhtub, ei ole lihtsalt võimalik.

Muidu poleks ju väga hullu, aga paljud ikkagi võrdlevad ennast siin ja päris nõme on näiteks kui õnnestub kellelgi üle pika aja esikolmikusse näiteks saada ja siis keegi petmise teel lükkab neljandaks.

Keegi aga ei vaidle siin vastu, et tegemist on inimesega kellele meeldib sudokusid lahendada ja et ta võib üsna hästi lahendada. Loomulikult võib päris hästi välja tulla juba, aga need üksikud ajad siin on olnud maailmaklassi ajad - võin pea anda, et see eilne erikujulise 3:10 on üsna vähestele siin ilmas jõukohane.

Petturid on üsna kergelt tuvastatavad sest kergemates sudokutes nad ei pääse etteotsa ja see reedab nad.
babahh 2013-01-14T20:46:12+02:00
Mis puutub poegadesse, siis nemad kidlasti ei susserda, 1 võib mängida, aga kahtlen ja eriti susserdamisse.
Raidop jah tean teda, võin ka pea anda, kui sa veel ei tea, siis "pea anda" on kõnekäänd!
Ja veel- Rolf ei oska susserdada, selles mõttes ei jaga matsu, et siin sedasi manipuleerida, tean tema võimeid ja suhteid arvutiga!!!!
tiit -sinu oskustes ei kahtle ,aga siin peab mingi muu selgitus olema......
Helistan ja küsin!!
Ja veelkord, Raidop ..nagu sa tead, inimene ei ole enne süüdi kui tõendid on ja see liiga varajane - et teistele hirmutamiseks- veelkord.....ei ole veel selgust asjas!!artsaniga nõus - enne võiks modedega kahtlustega korral diskuteerida ja siis avalikustada.
Kas keegi võiks selgitada, milles siis kahtlustatakse?! Sain aru , et liiga kiiresti lahendab teatud asju?! aga kas keegi oskab siis selgitada, mille abis teda kahtlustate?! Kas on ka programmid olemas jne?! o nendest ei tea tema küll midagi!! Kuigi....kui Kohver teda õpetanuid jne...kahtlen!!!
Ok helistan talle kohe tööle, küsin!!
babahh 2013-01-14T21:01:48+02:00
Võtan sõnad tagasi......homme selgitatakse asjaosalistele ,mis toimus!
Vabandused!
jah peab mainima- usalda ,aga kontrolli!!
Hob 2013-01-15T13:52:33+02:00
lugemine ei olnud tõesti igav. meenutab vanu inkvisitsiooni aegu. "puhas mahl" nagu öeldakse. inkvisitsiooni ajal tuli ka kõigepealt avastada. (olid ka märgid mille järgi võis pettust avastada ja kavalused mida kasutati valvsuse uinutamiseks.)
soovitan edaspidiseks analoogsete juhtude jaoks, et tuleks teatavaks teha Vint kasutajatele kahtluste ilmnemisel teada andmise viis ja vorm.
rong 2013-01-15T14:33:20+02:00
Ei saa mina siin küll enam miskit aru:D. Kui on 1 päevasudoku, siis võivad sllist lahendamisviisi mitmed ära kasutada(üks lahendab ära ja teisel pilt ees), mis selles kriminaalset on?
Kas keegi saab/jääb rikkmaks, kui päevasudokus teiseks jääb-----MINU JAOKS JÄÄB SEE ARUSAAMATUKS!

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele