Mängu analüüs statistika abil

Loetud 92 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2013-04-03T08:01:01+03:00
Tere,

Kostja pöördus minu poole ühe põneva mõttega:

Vindis on mängitud tänaseks pea pool miljonit malepartiid ja pea sama palju vene kabe partiid. See on piisavalt suur hulk mänge, et nende põhjal statistilisi järeldusi teha.

Kuidas olemasolevat infohulka mõistlikult kasutada? Üks mõte on teha mängu uuestivaatamise juurde lisafunktsionaalsus: igas mängu seisus oleks näha, milline on olnud kõige populaarsem käik selles seisus (kas kõige populaarsem arvuliselt või kõige enim võidetud partiisid selle käiguga edasi minnes).

Rakendada saaks seda kõigis lauamängudes (Gomoku, Rendzu, Fischeri male, Othello jne).

Selline funktsionaalsus annaks hea õppimisvõimaluse: Enda partiid analüüsides saaksid näha, pärast millist käiku võidulootus 0-läheaseks muutus, milline käik oleks selle asemel parim olnud jne.

Selline analüüs nõuaks väga palju serveri resurssi (kujutate vast ise ette, et vaja on läbi analüüsida 500 000 partiid koos kõigi käigupuudega nendes partiides), mistõttu ei peaks me server vastu kui kõik kasutajad seda funktsionaalsust kasutama hakkaks. Seetõttu oleks see VIP kasutajate lisafunktsionaalsus.

Mida mõttest arvate?

rong 2013-04-03T08:13:04+03:00
Siis oleks mõte edaspidi korraldada ka turniire ainult VIPPIDELE- mis mõtet on mängida, kui võtad aga kartoteegi lahti ja käid ainult parimaid käike. ma arvan, et sellises portaalis ei ole see kindlasti õigustatud.
rong 2013-04-03T08:17:20+03:00
Lisaks veel niipalju, et paljudel mängijatel on tekkinud omad variandid ja konksud 10neid aastaid mängides. Kes on analüüsinud ja vaeva näinud on loomulikult neile rohi leitud, kuid lasta arvutil kõik see eelnevatel aastatel tehtud töö lörri lasta- ei saa sellega kuidagi nõustuda.
MeikopVint.ee asutaja 2013-04-03T08:29:55+03:00
Seda peaks olema suhteliselt lihtne realiseerida et mängu ajal seda kasutada ei saaks. Mis puudutab ühe kasutaja 10 aasta jooksul välja mõeldud "nippe" siis mina oskan selle kohta öelda ainult järgmist: Seoses arvutite levikuga ongi professionaalne male / kabe muutunud pigem mälumänguks. Kui Keres läks pärast partiid koju ja analüüsis seisu nädalaid sõpradega siis täna saab arvuti abil seisu analüüsitud sekunditega.
Seega on loomingulisust vähem - võidab see kes suudab avangupuud kõige pikemalt meeles pidada. Mängige Fischeri malet! Äkki peaks tegema ka loosiavangutega vene kabe / rv kabe? Võtame näiteks esimese rea nuppudest tühjaks:)? See jutt läheb algsest teemast liiga kaugele, keskendume ikka algsele ettepanekule.

rong 2013-04-03T08:43:21+03:00
See, et arvutid on võimust võtnud ma ei vaidle, kuid austagem mängijaid kes ei ole kunagi programmi kasutanud, ega plaani ka!
MeikopVint.ee asutaja 2013-04-03T08:53:23+03:00
Selles osas olen sinuga samas seisus - pole kunagi kabe/male programmi kasutanud. Küll on aga tekkinud vahel küsimus "Mis läks valesti / mida oleks saanud paremini teha". See uus funktsionaalsus aitaks nendele küsimustele vastata. See uus funktsionaalsus oleks siiski õppimiseks, mitte petmiseks!
piraaja 2013-04-03T16:16:47+03:00
Täitsa põnev oleks tulemusi näha!
matumartin14 2013-04-03T18:01:27+03:00
Olen Kostja ettepanekuga vägagi nõus. Kindlasti annaks see analüüsimisele palju juurde. Vint on ju ka selline koht, kus mängijad käivad harjutamas ja hiljem oma partiisid analüüsides on ju algajatel (ja ka edasijõudnutel) huvitav vaadata, kus oleks võinud teisiti mängida ja mis käigud olid head.

Samuti olen nõus selle ideega, et teha loosiga avakäigud kabes. Vähemalt minu puhul teeks see mängimise huvitavamaks ja paneb mängijate oskused rohkem proovile.

Aga ei saa hästi rongi arvamusest aru. Vahet ju ei ole, kas partiisid saab analüüsida Vint leheküljel või kasutada mõnda muud arvutiprogrammi, kuhu paned seisu sisse ja lased arvutil parima käigu valida. Kindlasti on kasutajaid, kes kasutavad mängimisel programmide abi ja see, et Vint teeb juurde võimaluse partiisid analüüsida, ei mõjuta küll midagi.

See on minu arvamus ja ei ole kindlasti kõigiga samasugune, aga ma usun et kui Vint laseb ka mänge analüüsida ei muuda see mitte midagi. Lihtsalt teeb kasutajatele analüüsimise mugavamaks, sest enam ei pea muid programme kasutama.
vaher 2013-04-04T05:05:25+03:00
leian ,et võimalus vindis partiid analüüsida on hea. kes tahab kasutab võimalust kohe , kes hiljem peale enda poolt teostatud analüüsi.
velvel 2013-04-04T09:50:10+03:00
Valesid liigitati kunagi suurenevas järjekorras nii: Väike vale, suur vale ja statistika.
See selleks, aga mängude statistilise analüüsis on mitu eksitavat põhjust:
1. Ajakaotusega lõppenud mängud, mis ei määra mängu kvaliteeti
2. Mängijate tase. Algajad võivad mängida palju madala tasemega partiisid.
3. Kuidas statistiliselt määrata, millises mängustaadiumis saavutati edu? Kas avangus, keskmängus või lõppmängus? Enamik partiisid võidetakse lõppmängus.
4. Neid põhjusi on veelgi.
Mis kasu on eksitavast statistiast? Pigem kahju nendele, kes õppivad mängima.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele