Teine sessioon lines of actionit sujus hästi. Martyn Hameri vastu olin pikalt halvemuses, kuid lõpuks õnnestus suure surmaga võita. Ulejäänud partiid olid suhteliselt kontrolli all algusest lõpuni. Kuna Dekker kaotas eelviimases voorus ootamatult ei kellelegi muule kui Madlile, siis püüdsin ta isegi kinni ja tasuks 97 punkti. Madli tegi samuti oma trumpalal suurepärase etteaste ja teenis Pentamindi arvestusse 80 punkti. Martin kogus 50% ja sellest talle ilmselt abi kuidagi ei ole.
Turniiriseis muutub seega kohe paremaks. Hetkel siis 3 parimat tulemust 100, 97 ja 87. Praegu sellega küll paremate sekka ei mahu, kuna paremuselt neljas tulemus on alles 50, aga arvestades kõrgeid lootusi bokus ja entroopias on medalishansid päris head.
Mõttespordi viievõistluse MM 2014
Loetud 111 kasutaja poolt
Eile oli pokkeris taas eestlaste päev - Martin võitis, mulle kolmas ja Madlile kuues koht. Martinil nüüd kaks 100 punktist tulemust koos ja seis umbes nagu mul - hetkel veel tipus ei ole, aga arvestades et tema trumpalad (kamisado, gomoku, renju, boku) alles ees, siis on seis paljulubav.
Pärast tänaseid kamisadot ja gomokut võib ta juba liidrikoha sisse võtta.
Eile täpsemalt tabeliseisu uurides selgus, et Matthew seis polegi nii võimas, kui esmapilgul paistab. Tal küll neli kulda ja kaks hõbedat (eilne 91 punkti ei andnud talle isegi punktilisa), kuid puudu teine pika sessiooni tulemus. Kuni eilseni tundus, et see tuleb kindlasti pokkeri koondarvestusest (oli enne eilset liidrikohal), kuid nüüd võttis Martin sealgi juhtohjad üle.
Kui oleks vaja panuseid teha, siis minu valik oleks 2 medalit eestlastele ja kolmas Matthewle. Seejuures võib otsustavaks saada, kas suudame Matthew pokkeri koondarvestuses selja taga hoida või mitte. Naljakal kombel pole kellelgi favoriitidest seni sugugi hästi läinud.
Pärast tänaseid kamisadot ja gomokut võib ta juba liidrikoha sisse võtta.
Eile täpsemalt tabeliseisu uurides selgus, et Matthew seis polegi nii võimas, kui esmapilgul paistab. Tal küll neli kulda ja kaks hõbedat (eilne 91 punkti ei andnud talle isegi punktilisa), kuid puudu teine pika sessiooni tulemus. Kuni eilseni tundus, et see tuleb kindlasti pokkeri koondarvestusest (oli enne eilset liidrikohal), kuid nüüd võttis Martin sealgi juhtohjad üle.
Kui oleks vaja panuseid teha, siis minu valik oleks 2 medalit eestlastele ja kolmas Matthewle. Seejuures võib otsustavaks saada, kas suudame Matthew pokkeri koondarvestuses selja taga hoida või mitte. Naljakal kombel pole kellelgi favoriitidest seni sugugi hästi läinud.
Tegime Martiniga kamisados puhta töö, mulle kuld, talle hõbe. Tasuks esimese koha eest 88 punkti, mis kindlustab medali shansse, kuigi heitluses kulla eest ei pruugi abiks olla. Kahjuks oli osavõtjaid nii vähe, et teise koha 80 punkti Martinile ilmselt viie parema tulemuse hulka ei jää.
Teisel sessioonil kavas gomoku, kus medalid jagunevad eeldatavalt eestlaste vahel: Martinile kuld, Madlile hõbe, mulle pronks.
Teisel sessioonil kavas gomoku, kus medalid jagunevad eeldatavalt eestlaste vahel: Martinile kuld, Madlile hõbe, mulle pronks.
Martin ja Madli tegid oma töö edukalt ja võtsid kaks esimest kohta. Mina paraku feilisin ja kolmikvõitu ei tulnud. Alavõit annab Martinile umbes 88 punkti ja Madlile teise koha eest 77.
Õhtul mängime kogu kambaga (va. Madli, kes kabetab renjut) Omahat ja eesmärk võimalikult mitmekesi Matthewst kauem kesta.
Õhtul mängime kogu kambaga (va. Madli, kes kabetab renjut) Omahat ja eesmärk võimalikult mitmekesi Matthewst kauem kesta.
Ikka raske teil seal neid punkte saada, kui osalejaid pole. Ei tea, kas see on mingi väike taktika juba, et Andrese ja Martini trumpaladel kipub vähem kui 10 osalejat olema.
Näed, ootasin üleeilsest saati tulemusi Pentamind-i leheküljel, aga hoopis siit oleks tulnud otsida. Pöidlad endiselt pihus kõigile eestlastele!
Kes Andres Sinu eest gomoku kolmanda koha ära napsas?
Mina suutsin viimases voorus kahjuks või õnneks Andrest võita Gomokus. Panin suht lihtsa lõksu püsti ja Andres astus sinna kohe sisse. Tal olid päris adekvaatsed ähvardused peal, aga ma sutsin neid kaitsta nii, et tal oli seis otsast läbi. Homme panen www.pentamind.ee lehele üles ka Andrese ja tema konkurentide seisud, pragu kõik peale tänaõhtuse pokkeri sisse löödud, aga ümardamise valem vaja läbi arutada.
Kust ma gomoku (ja rendžu, kui see aset leidis) tulemused võiksin leida, et panna gomokulehtele üles Meelise ja teiste meie omade kangelastegude kajastused? Ausalt öeldes ei oska ise üldse infot kätte saada.
Eileõhtuse Omaha võitis Martyn Hamer, meile oli tähtsam aga Matthew Hatthrelli varajane väljalangemine. Pokkeri koondarvestuses hea tulemuse saamiseks on tal nüüd vaja pühapäevaõhtune Holdem kindlasti esikolmikus lõpetada. Ise olin neljas ja nii tõusin ootamatult pokkeriarvestuse liidriks. Endale sellest küll suuremat tolku pole, kuna pokkerist juba 100 punkti kirjas, aga äge oleks sarjavõit ikkagi.
Eeldades, et Matthew pokkerist vajalikku tulemust ei saa, on tema ainsaks võimaluseks teine korralik pikk sessioon kirja saada pühapäevane agricola. Kuna see ala on kavas esimest korda, siis puudub kellegi võimetest ülevaade ning üritame homset puhkepäeva kasutada agricola trenniks, et siis mitmekesi Matthewle kambakas teha.
Tänahommikuse sessiooni Martiniga puhkasime, et teisel sessioonil hare@tortoiseiks valmis olla. Puhanud pea on seal väga vajalik, et vastaste porgandivarul silm peal hoida. Madli mängib abalonet, kuid praeguse seisuga sealt midagi head tulemas ei ole.
Õhtust sessiooni täna ei toimu, selle asemel on Planning Committee, kuhu mindki kutsutud. Homme samuti uusi tulemusi oodata pole mõtet, kuna on puhkepäev, kuid kasutame seda aega lisaks agricolale ka kokkuvõtete ja prognooside tegemiseks. Esialgsed arvutused näitavad, et ootamatul kombel on nii mul kui Martinil täiesti reaalsed shansid isegi kulla eest heidelda (muidugi eeldades, et bokus tulemas vähemalt teine kui mitte esimene koht). Praegu mul koos 100, 97, 88, 86 ja 50 punkti ehk kokku 421 punkti. 90-100 punkti bokus tõstaks selle 460-470 peale. Täiesti üllataval kombel keegi peale Matthew praegu 470 punktise summa peale minemas ei ole, varasematel aastatel on sellega kohati raskusi olnud ka medali saamiseks. Martini 4 parimat tulemust on 100, 100, 88 ja 77. Talle 90-100 punkti bokust tähendaks samuti jõudmist 455-465ni. Ideaaljuhul kõrvetame eelviimasel päeval Matthew shansid läbi, et siis viimasel omavahel kuld ära jagada. Samas on 460-470 punktine tulemus alati selline, milleni võib keegi tagantpoolt paari aalvõiduga küündida ja plaanid lörri keerata. Igal juhul pühapäevastes agricolas ja pokkeris on jube palju kaalul.
Eeldades, et Matthew pokkerist vajalikku tulemust ei saa, on tema ainsaks võimaluseks teine korralik pikk sessioon kirja saada pühapäevane agricola. Kuna see ala on kavas esimest korda, siis puudub kellegi võimetest ülevaade ning üritame homset puhkepäeva kasutada agricola trenniks, et siis mitmekesi Matthewle kambakas teha.
Tänahommikuse sessiooni Martiniga puhkasime, et teisel sessioonil hare@tortoiseiks valmis olla. Puhanud pea on seal väga vajalik, et vastaste porgandivarul silm peal hoida. Madli mängib abalonet, kuid praeguse seisuga sealt midagi head tulemas ei ole.
Õhtust sessiooni täna ei toimu, selle asemel on Planning Committee, kuhu mindki kutsutud. Homme samuti uusi tulemusi oodata pole mõtet, kuna on puhkepäev, kuid kasutame seda aega lisaks agricolale ka kokkuvõtete ja prognooside tegemiseks. Esialgsed arvutused näitavad, et ootamatul kombel on nii mul kui Martinil täiesti reaalsed shansid isegi kulla eest heidelda (muidugi eeldades, et bokus tulemas vähemalt teine kui mitte esimene koht). Praegu mul koos 100, 97, 88, 86 ja 50 punkti ehk kokku 421 punkti. 90-100 punkti bokus tõstaks selle 460-470 peale. Täiesti üllataval kombel keegi peale Matthew praegu 470 punktise summa peale minemas ei ole, varasematel aastatel on sellega kohati raskusi olnud ka medali saamiseks. Martini 4 parimat tulemust on 100, 100, 88 ja 77. Talle 90-100 punkti bokust tähendaks samuti jõudmist 455-465ni. Ideaaljuhul kõrvetame eelviimasel päeval Matthew shansid läbi, et siis viimasel omavahel kuld ära jagada. Samas on 460-470 punktine tulemus alati selline, milleni võib keegi tagantpoolt paari aalvõiduga küündida ja plaanid lörri keerata. Igal juhul pühapäevastes agricolas ja pokkeris on jube palju kaalul.