Kunagi ammustel aegadel oli üks kabe (ja tõenäoliselt ka male) vorme kirikabe. Mängiti turniire, mis kestsid aasta või isegi rohkem ja käike saadeti üksteisele tigupostiga.
Mingil hetkel sai siin Kabeliidus natuke fantaseeritud erinevatel teemadel ja tekkis mõte, et äkki võiks elustada ka nö kirikabe natuke teisel kujul. Viimane kirikabe maailmameister oli ikkagi eestlane:) Mis oleks kui üritada korraldada vindis mõni rahvusvahelise kabe turniir ülipika mõtlemisajaga (a'la 1 nädal mõtlemisaega kummalegi mängijale)? See annaks osalejatele võimaluse oma partiisid analüüsida arvuti, sõbra, sugulase või kellega iganes ja leida absoluutselt parim variant mängimiseks. Kas sellel osalisi oleks ja kui paljud oleksid sellisest mängimisest huvitatud - ei oska öelda. Kas peale viikide ka mõni tulemus tuleks - samuti ei tea. Samas ei nõuaks selle idee realiseerimine ka väga suurt pingutust vist.
Kirikabe, -male
Loetud 77 kasutaja poolt
Tehnilise poole pealt on ajakontrolli 7*24 = 168 tundi / partiile realiseerimine poole tunni töö... Välismaalased saaksid mindoku kaudu osaleda (inglisekeelne kasutajaliides).
Minu meelest "leiutate jalgratast". Rahvusvahelistes mängukeskkondades (nt chess.com) on sellised turniirid ammu olemas ja tavalised. Muuseas inglisekeelne termin mitmepäevase ajakontrolliga internetimale kohta ongi "correspondence chess". Üks turniir, millel ise osalen, on tänaseks kestnud üle viie aasta, seejuures ajakontroll on 5 päeva käiguks, mitte 7. Seejuures ei ole selline turniiri kestus kindlasti rekordiline. Küll kehtib sellistes keskkondades reegel, et käikude leidmiseks arvutiprogrammide abi kasutada ei tohi. Rõhuv enamik mängijatest seda reeglit ka järgib, vastasel juhul oleks mul võite ja viike ilmselt palju vähem. Avastatud petjad diskvalifitseeritakse, aga, nagu öeldud, rõhuv enamus mängijatest mängib ausalt.
Kardan, et siinne kasutajate arv on selliste turniiride jaoks piisava arvu osalejate leidmiseks pisut väike. Samas katsetada ju võib.
Kardan, et siinne kasutajate arv on selliste turniiride jaoks piisava arvu osalejate leidmiseks pisut väike. Samas katsetada ju võib.
Kabes on see sisuliselt välja surnud asi. Mõned head aastad tagasi veel midagi üritati, aga reeglina oli see rohkem vanemate mängijate nostalgia kui tõsine turniir.
Mis puudutab arvutiga partii analüüsimist, siis seda on sisuliselt võimatu avastada. Põhimõtteliselt saab seda teha ainult juhul kui keegi tõesti avalikult tunnistab, et jah ma tegin seda. Reaalsus on see, et vähemalt kabe puhul tegid seda tõenäoliselt ka need vanemad mängijad.
Mis puudutab arvutiga partii analüüsimist, siis seda on sisuliselt võimatu avastada. Põhimõtteliselt saab seda teha ainult juhul kui keegi tõesti avalikult tunnistab, et jah ma tegin seda. Reaalsus on see, et vähemalt kabe puhul tegid seda tõenäoliselt ka need vanemad mängijad.
Olles ise mitmed korrad tulnud kirikabes EMV medalile, on see formaat minu jaoks tänu arvutitele lõplikult surnud.Just seetõttu lõpetasin omal ajal nendel turniiridel mängimise. Kui on entusiaste, siis jõudu tööle:) Kuid kes soovib oma taset parandada ja pole seda formaati mänginud- julgen soovitada!!!
Tegelikkuses siiski on võimalik avastada seda, kas mängija kasutab arvuti abi või mitte. Olen nõus, et kavalamaid "petiseid" ilmselt nii ei püüa, aga chess.com-is olen näinud päris palju diskvalifitseerimisi põhjendusel, et mängija on kasutanud arvutiprogrammi(de) abi. Ilmselt on selleks tarbeks loodud programm, mis võrdleb mängija käike teatud arvutiprogrammide väljapakutavatega ja piisava arvu kokkulangevuste puhul teavitab sellest moderaatoreid. Tõenäosus, et ükskõik kui tugeva mängija nt 10 järjestikust käiku ühtiksid Deep Fritzi või Rõbka soovitusega samas seisus, on üliväike (loe: nullilähedane).
Isiklikult ei saa ma aru, mis mõte on arvuti abi kasutamisel, et võita internetimale partii. See ei ole ju sellisel juhul tegelikult mängija enda võit ega anna talle midagi ka malelise arengu mõttes. Tundub äärmise ajaraiskamisena. Olen ise vahel analüüsinud mõne oma huvitama partii seise arvuti abil tagantjärele (pärast partii lõppu), aga seegi tundub liiga aeganõudev tegevus. Eelistan mängida ja kasutada selleks oma aju.
Isiklikult ei saa ma aru, mis mõte on arvuti abi kasutamisel, et võita internetimale partii. See ei ole ju sellisel juhul tegelikult mängija enda võit ega anna talle midagi ka malelise arengu mõttes. Tundub äärmise ajaraiskamisena. Olen ise vahel analüüsinud mõne oma huvitama partii seise arvuti abil tagantjärele (pärast partii lõppu), aga seegi tundub liiga aeganõudev tegevus. Eelistan mängida ja kasutada selleks oma aju.
[Olen ka ise kirikabe turniiridel kuskil 10 kuni15 aastat mänginud.Lõpetasin selle umbes 20 aastat tagasi.Siis veel arvuteid ei kasutatud.Otsiti ise variante ja teooriat kirjandusest ja ajakirjadest.See oli minu jaoks nagu treening.
Paraku on aeg edasi läinud ja tänapäeval kasutadakse arvuti abi.See annab eelise,kes arvutit kasutab.Olen ise mänginud turniiridel nn.programmimeeste vastu.Laua taga ilma "abita",
ei kannata nende mängu tase mingit kriitikat.
Miks mängijad programme võistlustel kasutavad, ma ei oska ütelda.
Väga tore oleks,kui sellised mängijad avastatakse ja kõrvaldatakse.
jack
Paraku on aeg edasi läinud ja tänapäeval kasutadakse arvuti abi.See annab eelise,kes arvutit kasutab.Olen ise mänginud turniiridel nn.programmimeeste vastu.Laua taga ilma "abita",
ei kannata nende mängu tase mingit kriitikat.
Miks mängijad programme võistlustel kasutavad, ma ei oska ütelda.
Väga tore oleks,kui sellised mängijad avastatakse ja kõrvaldatakse.
jack