Sasku turniiri punktid ja eesmärk

Loetud 86 kasutaja poolt

Nurme 2016-03-20T17:27:52+02:00
Olen nüüd turniiril mitmeid kordi turniiril osalenud ja tekkinud mõned küsimused.

Reegleid olen lugenud, aga ma olen ilmselt nii blondiin küll, et aru ma nendest ei saa.
Küll aga olen ma aru saanud, et mängudes peaksin ma justkui tajuma, kas minu kaartidega peaksin ma punktide saamiseks kaotama või võitma. Ülelöömisel on jälle teised reeglid...kuigi ka ülelöömine ja võitmine ei pruugi mulle veel maksimumpunkte tuua, sest ...minu kaartidega oleks tulnud sel hetkel hoopis kaotada.

Kas sasku eesmärk, turniiril või mitte - vahet ju pole, ei peaks olema kõigepealt võit ja seejärel maksimaalselt suur võit. Ülelöömine on alati magusaim võit ning ülelöömine jänniga bonus?

Praegu aga ei saa ma keskenduda mängimisele eelkõige, vaid peaksin vaatama kõigepealt, mida minult oodatakse - kas võin kaotada või peaksin võitma?
Osad räägivad siin mingist loogikast, aga seda pole ma veel tähele pannud.

Äkki keegi targem oskaks mind valgustada?
Mets58 2016-03-20T21:36:25+02:00
Šveitsi süsteemi maleturniiril on ka mõnikord kavalam viik teha (siis saab järgmiseks vooruks nõrgema vastase) - sama on ka sasku turniiridel siis kui on palju mängijaid
Nurme 2016-03-20T21:45:17+02:00
Nojah, eksole.

Näide:
http://www.vint.ee/turniiritabel/?id=66558
5. voor.

Lõime üle vastaste ruutu ja saime selle eest kõigest 50 punkti. Ma ausõna ei saa aru, mille järgi need punktid seal siis arvestatakse. See võiks ju teoorias olla selle vooru parim, aga vat ei olnud. Keegi, kes kaotas, sai rohkem:)
MeikopVint.ee asutaja 2016-03-21T07:07:45+02:00
Saskuturniiride eesmärk on oluliselt vähendada juhuslikkuse osakaalu (kaardiõnne) mängus - kõik lauad mängivad samade kaartidega. tulemuse hindamisel võrreldakse sinu tulemust teiste laudade samal positsioonil mängijate tulemusega.

Sinu tulemuse võrdlemisel teiste laudadega saad sa punkte järgmiselt:

1) Kui punkte on teise lauaga võrdselt, saad 2 punkti
2) Kui said rohkem punkte:
a) Trumbi tegija ei olnud sama positsioon ning mõlema laua tulemused on positiivsed, saad 3 punkti
b) Teistel juhtudel saad 4 punkti
3) Kui said vähem punkte
a) Trumbi tegija ei olnud sama positsioon ning mõlema laua tulemused on positiivsed, saad 1 punkti
b) Teistel juhtudel saad 0 punkti

Punktid summeeritase ning arvestatakse protsent maksimaalsest tulemusest. Maksimaalne tulemus on (laudade_arv - 1)*4

Varem oli loogika lihtsam: samad punktid andsid ühe punkti, kui said rohkem punkte, said 2 ja maksimaalne punktide arv oli seega (laudade_arv - 1)*2. Selle süsteemiga aga tekkis probleem näiteks tulemustega: N4 N4 N2 - tulemused olid 75 75 0, mis oli ebaaus N2 suhtes, üritasin seda nüüd parandada.

Üldised põhimõtted on endiselt samad. Hea tulemuse saamikseks pead Võimalikult suure punktiskoori saama. Seda saavutad kui:

1) Pakud realistlikult ning oskad välja mängida. Jänniga välja mängimine on alati parem kui ilma jännita mängimine

2) Halbade kaartidega mängi kaitses hästi, väldi jänni, võimalusel löö üle. Teised mängivad samuti samade hlbade kaartidega ning parima tulemuse saab tõenäoliselt see, kes tulid jännist välja.

MeikopVint.ee asutaja 2016-03-21T19:00:04+02:00
Toon ka ühe konkreetse näite:

4 lauda, N tulemused +2 ja +2 +1 ja -1 (E tulemused vastavalt -2 -2 -1 ja 1)

Esimene saab turniiripunkte 10 (2+4+4),
teine samuti 10,
kolmas 4 ja
viimane 0

Maksimaalne turniiripunktide arv oli (4-1)*4 = 12

Seega protsendid:
(10/12) = 83,
83,
25,
0

E Punktid on siis vastavalt 100 - N ehk:
17,