Ettepanek: Ülekülaga karvast pole
Loetud 117 kasutaja poolt
hakkab mõistlikku juttu ka tulema:)
siis võiks jänn ka jänn olla - ka ülekülal...
võibolla su vanaisa eluaeg ühes paigas elanud ja tõepoolest, on eripaigus erinevad reeglid ja mängisid lapsest saadik niimoodi, aga loogikaga pole siin mittemingisugust pistmist...
ja sina koba ära haugu pidevalt vahele, kui sul tarka midagi suust välja ei tule...
võibolla su vanaisa eluaeg ühes paigas elanud ja tõepoolest, on eripaigus erinevad reeglid ja mängisid lapsest saadik niimoodi, aga loogikaga pole siin mittemingisugust pistmist...
ja sina koba ära haugu pidevalt vahele, kui sul tarka midagi suust välja ei tule...
[i]postitas MegaJopski[/i]
MJ,
mu mees käib siiamaani oma kursavendadega 1-2 x aastas saskut koos mängimas ja usu, nad kõik mängivad niimoodi. On aastaid mänginud. Kursavennad elavad üle Eesti ja karvane ON karvane!
Ma oma vanaisa ei ole näinud ja ma arvan, et tema ei teadnud Saskust midagi, sellele vaatamata oli ta kuuldavasti tark ja tubli mees. Minu isa, kes kannab ka vanaisa austavat tiitlit, eksole!...tema on eluaeg niimoodi mänginud, et karvane on karvane. Elukohti oli tal nooruses palju, sest nad kolisid Vene võimu eest pidevalt..aga ka mitte see pole oluline.
Oluline on, et karvane ON karvane. Päriselt.
Ainus vahe minu lapsepõlvest pärit ja mu mehe ning tema kursavendade Sasku vahel on punktide arv, mis saadake mängu lõpus. Meil mängiti 12 punktini, mast andis 1 punkti, ruutu 2 ehk nagu siingi. Nemad mängivad 16ni ja mastid annavad 2 punkti, ruutu 4. See pole aga oluline ja kuigi suur vahe.
sina megajopski ajad jube tarka juttu ära ise haugu arvutitaga oled kõvamees küll
Ehk teeks nii, et karvane lõpetab koheselt mängu (nii oli siin ka varem)- esimese jaotuse karvasega saaks kohe õhtule. Siis saaks nendel, kes ei ole VIP-id kiiresti kolm mängu mängitud ja nad võiksid tulla malet või kabet mängima.
tehke, mis tahate ja Meikop las teeb nii, nagu vajalikumaks ja otstarbekamaks peab - lõppudelõpuks on mulle see täiesti ükskõik - pole mittemingisugune kõrgmatemaatika, et üleküla karvasest ja selle punktidest aru ei saaks...mind tegelikult ei huvitanudki miski muu, kui see, kas on või ei ole....on - sain omal nahalgi tunda....avaldasin siin lihtsalt oma arvamusi ja kogemusi...enamal vaidlusel ei näe ma mõtet ja pealegi need mõned vastajad siin, kaasaarvatud mina, ei ole veel rahvas....ja võimalik, et tõde polegi...
just, karvane on karvane, aga üleküla karvase ja jänni eest ei saa punkte - nii on kirjas ka Vikipeedias...
krt.ikka vaidlen veel...
krt.ikka vaidlen veel...
[i]postitas MegaJopski[/i]
just, karvane on karvane, aga üleküla karvase ja jänni eest ei saa punkte - nii on kirjas ka Vikipeedias...
krt.ikka vaidlen veel...
krt.ikka vaidlen veel...
See küll hea põhjendus, vikipedia... Nurme sõnavõttu ei pea seekord objektiivseks, sest olesn ka üle Eesti seda mängu ja väga erinevate reeglitega mänginud ja ei ütlegi seda , et nii pole ( karvane on karvane) mängitud, pigem isegi rohkem nii ongi. Samas siis ju tõesti võib öelda, et jänn on jänn. Miks see aga nii pole , selleks ongi ju loogiline põhjendus, mida eespool omaarust selgitasin. Kui pakkuda ei osata, siis ei ole ka vaja palju punkte saada. Hoopis lihtsam oleks ju mängida kas siis ainult ruutu trump kogu aeg, loosiga trump jne ning mitte mingit pakkumist ega paarilisega koostööd enne avakäiku...Kui ikka karvase leht käes ja lased üleküla peale, siis aitab 1-st punnist küll, pole siin hiilida midagi!
Raba,
mu jutt pole objektiivne?
objekt`iiv+, objekt`iivne <2: -t`iivse> esemeline, tegelikult eksisteeriv; erapooletu. Vastand subjektiivne. Objektiiv+idealism, objektiiv+idealistlik. Objektiivselt. Objektiivsus
Et siis, miks mu jutt ei ole objektiivne? Milline mu jutu osa ei ole erapooletu?
Ehk siis, millisel juhul võiks tulla üleküla karvane?
Näiteks kui mul on 1 mast lüüa, kuid midagi liiga erilist käes ei ole, siis ma ei pruugi pakkuda. Kui mu partneril on sama teema ja ka tema ei paku, kuid kokkuvõttes on minul ja paarilisel siiski karvase jaoks sobilikud kaardid, lähebki asi ülekülasse.
Kas mu jutus, raba, on sinu jaoks mingi loogika sees?
See, kui paljudega ja kui paljudes kohtades mänginud on, läheb selliseks liivakastijutuks "a´la" ma kutsun oma suurema venna ja ta näitab teile kõikidele!
mu jutt pole objektiivne?
objekt`iiv+, objekt`iivne <2: -t`iivse> esemeline, tegelikult eksisteeriv; erapooletu. Vastand subjektiivne. Objektiiv+idealism, objektiiv+idealistlik. Objektiivselt. Objektiivsus
Et siis, miks mu jutt ei ole objektiivne? Milline mu jutu osa ei ole erapooletu?
Ehk siis, millisel juhul võiks tulla üleküla karvane?
Näiteks kui mul on 1 mast lüüa, kuid midagi liiga erilist käes ei ole, siis ma ei pruugi pakkuda. Kui mu partneril on sama teema ja ka tema ei paku, kuid kokkuvõttes on minul ja paarilisel siiski karvase jaoks sobilikud kaardid, lähebki asi ülekülasse.
Kas mu jutus, raba, on sinu jaoks mingi loogika sees?
See, kui paljudega ja kui paljudes kohtades mänginud on, läheb selliseks liivakastijutuks "a´la" ma kutsun oma suurema venna ja ta näitab teile kõikidele!
Arvata võib,et karvase mõte on võita käimasolev mäng ja sellega tõsta võitja reitingut nii palju, et ka teised mängud, kaasa arvatud male ja kabe, oleksid juba ette võidetud või siis vähemalt saata mängijad sinna moraalselt hävinuna. Või vastupidi tõsta kaotaja reitingut, et ta läheks järgmistesse mängudesse suurte oskustega, mida tegelikult pole, võimalik saavutada piirangute pärast ja siis seal langeda kiiresti uude karvasesse olematu pealesunnitud reitingu tõestamisvajaduse pärast ja hirmust langeda uude karvasesse. Mõlemal juhul on kurikaval plaan, mitte osaleda võistlevas mängus vaid võita see sohiga. Neid ilminguid on mängus otseselt näha, kui mängijad teineteist sõimates võita püüavad. Kuidas niimoodi, normaalse mänguni jõuab?