Mõttespordi olümpiaad 2020/2021

Loetud 36 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2020-09-14T08:44:46+03:00
Tere,

Algamas on uus mõttespordi olümpiaadi hooaeg!

Eelmise hooaja lõpp läks veidi kaootiliselt - kuna kevadel olid koolid kinni, otsustasime medalid ja karikad koolidesse toimetada alles augusti lõpus. Loodetavasti on kõik õpilased tänaseks oma medalid kätte saanud.

Seda hooaega alustame mitme uuendusega:

1) Vint.ee on saanud endale uue kujunduse
Uuele kujundusele on viidud enamik sisulehti. Viimata on veel seesama foorum siin ja ürituste kalender. Tõenäolilselt aasta lõpuks on ka need lehed uue (mobiilisõbraliku) kujundusega. Kuna muutunud on ka portaali sisse logimine, on oluline, et õpilased tutvuksid uue kujundusega enne esimest võistluspäeva!

2) Vint.ee on muutunud mitmekeelseks
Mõttespordi olümpiaadi kontekstis pole sellel nii suurt tähtsust - pigem saavad nüüd välismaised külastajad aru, et selline võistlus meil siin toimub. Ehk soovib mõni naaberriik tulevikus ka enda kooliõpilastele sarnast võistlust korraldada. Selguse mõttes: Eesti koolidele mõeldud võistlust me rahvusvaheliseks ei muuda.

3) Sellel aastal lisandub viies võistlusala: Ristsõnade lahendamine!
Oleme mitu aastat mõelnud viienda võistlusala peale, sellel aastal otsustasime ära - reedeti toimuvad ristsõnade lahendamise turniirid.

Miks ristsõnad?
* Ristsõnade lahendamine on kasulik noorte sõnavara arenemisele.
* Ristsõnade lahendamine on olemuselt erinev lauamängude mängimisest (ja ka sudokute lahendamisest) mistõttu muudab see kogu võistlust mitmekesisemaks ja ehk toob võistlusele uusi huvilisi.
* Kuna lubame ristsõnu lahendades kasutada kõrvalist abi (google otsing või online õigekeelsussõnaraamatud), arendab see noorte informatsiooni otsimise oskuseid.
* Ristsõnu on lubatud lahendada ka proovimise teel, mistõttu tuleb lahendades kasutada ka loogilist mõtlemist.

4) Treenerite funktsionaalsus
Arendaime kevadel välja treenerite funktsionaalsuse, mis võimaldab luua lihtsalt vindis kasutajakontosid ja korraldada turniire. Pakume seda võimalust ka kõikidele õpetajatele: kui soovite korraldada koolisiseseid turniire või tulla õpilastega aeg-ajalt sudokusid või ristsõnu lahendama, kirjutage emailil info@vint.ee

5) Mõttespordi tutvustamine koolides
Pakume esmakordselt võimalust kutsuda meid koolidesse rääkima mõttespordist, portaalist vint.ee või IT-st üldisemalt. Kõik kaasnevad kulud katab Eesti Mõttespordi Liit. Huvilistel palume kirjutada mottespordiliit@gmail.com

Võistluste ajakava ja juhend on leitav Mõttespordi olümpiaadi lehelt. Ühtlasi tegime eraldi lehe, kus on näha kõik õppeaasta jooksul toimuvad turniirid: https://www.vint.ee/et-ee/mso/tournaments/2020

Soovime kõikidele vanadele ja uutele võistlejatele edukat mõttespordi olümpiaadi hooaega!

Parimat,
Marten Meikop
Eesti Mõttespordi Liidu president
Vint.ee asutaja

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele