Pean alustuseks ütlema, et ei kasutaja aktiivslet Vint.ee maleteenuseid. Vabandan ette, kui mõni mu mõte on teostamisel või isegi teostatud - ma räägin nii, nagu esimesel pilgul asi tundub.
Esiteks - kohutav soft. Usun, et ei pea rohkem seletama. Vaadake mõnda maleprogrammi, seal leiab palju rohkem sobivamaid nuppe jms. Siia alla kuuluvad ka sellised asjad nagu see, et iga käiguga lisandub sekundeid - see on ju täielik absurdsus! Igaüks, kes mängib netis malet, teab et aeg on väga oluline.
Samui tahaks teada, kuidas on siin reguleeritud lagi kompensatsioon.
Turniiridest - olen lugenud seda tasuliste turniiride postitust. Peaks ütlema, et üheminutilised turniirid, kus lisandub veel aega ka - minu arust oleks need mõttetud ja mina neist osa ei võtaks. Peaks tegema 3 minutilised, ca 90 sekundilise lag-kompensatsiooniga ning reguleerima arvuti kasutamise võimalust. Kuidas - seda ei oska mina öelda.
Muide, turniiride puhul soovitan võtta kasutusele süsteemi, et teha nõrgematele oma turniiril. Ala alla 2000 reitinguga turniirid, osalemiseks peab olema mängitud sama konto alt ca 30 mängu.
Saidi teeks populaarsemaks see, kui oleks võimalus ise turniirire organiseerida ja läbi viia. Samuti võiksite mõelda ka sellele, et korraldada ise tasulisi simultaane - leppige mõne tugevama mängijaga kokku, et ta teeb näiteks 10'l laual simultaani ning maksab mäng näiteks 50 krooni. Paljudele võib see olla ainsaks võimaluks mängida suurmeistriga vms.
Vint.ee ainus pluss (teiste saitide ees) on see, et siin mängivad "omad" inimesed. Seda peaks aktiivselt kasutama. Üks mõte näiteks on viia läbi netipõhine Vint.ee meistrivõistlsute turniir, see oleks prestiižikam kui mõni suvaline turniir.
Hetkel on vint.ee algajate sait, kuhu aeg-ajalt satub ka mõni tugevam mängija, aga seda harva. Lihtsalt vähe mängijaid on.
Minu mõtteid Vint.ee male paremaks muutmisel
Loetud 143 kasutaja poolt
Esiteks: Tänan edasiviiva kriitika eest!
* Lisasekundid. Jah - meil on vastav teema läbi jooknud: siit .
Malemaailm lisasekundite poole liigub... Igatahes tuleb vinti males valikuvõimalus lisasekundite osas. Ja käigupõhine ajakontroll (aeg ühe käigu tegemiseks) kaob males üldse.
* Lagi kompenseerimist hetkel pole. Ei usu, et sellel aastal ka tuleb. Me ei ole kursis, et see meil väga suur probleem oleks.
* Tasulised turniirid tulevad vast erinevate ajakontrollidega: Tuleb üheminutilisi ja 5-minutilisi.
* Nõrgematele tulevad turniirid siis, kui sellega probleem tekib. Hetkel on tihti tegu, et maleturniiridele 20 kasutajatki kokku saada. Tule osale ja proovi ise ka !
* Kasutajate enda turniiride organiseerimise jätame vindis ära - Vindi turniirid on sellised ametlikumad. Kardame, et muidu läheb asi läbuks.
* Simultanid on huvitav mõte - kasutajad siis oleksid nõus maksma, et suurmeistri vastu netis mängida?
* Sellele "omade" teemale olemegi rõhunud. Ka turniiride juures - üritame turniiridega välja selgitada parimaid EESTI online-maletajaid, fischeri maletajaid, marineerijaid...
* Seda algajate juttu ma väga ei usu (defineeri algaja?) Male TOP 10-sse on võimatu pääseda (vähemalt minul kui algajal!). Huvitaval kombel on vint populaarsem kabetajate seas (viimasel Vint.ee Vene Kabe turniiril oli asjatundjate sõnul tase kõvem kui keskmisel Rüütsalu turniiril).
Aga üritame ka maletajatele rohkem meeldima hakata!
* Lisasekundid. Jah - meil on vastav teema läbi jooknud: siit .
Malemaailm lisasekundite poole liigub... Igatahes tuleb vinti males valikuvõimalus lisasekundite osas. Ja käigupõhine ajakontroll (aeg ühe käigu tegemiseks) kaob males üldse.
* Lagi kompenseerimist hetkel pole. Ei usu, et sellel aastal ka tuleb. Me ei ole kursis, et see meil väga suur probleem oleks.
* Tasulised turniirid tulevad vast erinevate ajakontrollidega: Tuleb üheminutilisi ja 5-minutilisi.
* Nõrgematele tulevad turniirid siis, kui sellega probleem tekib. Hetkel on tihti tegu, et maleturniiridele 20 kasutajatki kokku saada. Tule osale ja proovi ise ka !
* Kasutajate enda turniiride organiseerimise jätame vindis ära - Vindi turniirid on sellised ametlikumad. Kardame, et muidu läheb asi läbuks.
* Simultanid on huvitav mõte - kasutajad siis oleksid nõus maksma, et suurmeistri vastu netis mängida?
* Sellele "omade" teemale olemegi rõhunud. Ka turniiride juures - üritame turniiridega välja selgitada parimaid EESTI online-maletajaid, fischeri maletajaid, marineerijaid...
* Seda algajate juttu ma väga ei usu (defineeri algaja?) Male TOP 10-sse on võimatu pääseda (vähemalt minul kui algajal!). Huvitaval kombel on vint populaarsem kabetajate seas (viimasel Vint.ee Vene Kabe turniiril oli asjatundjate sõnul tase kõvem kui keskmisel Rüütsalu turniiril).
Aga üritame ka maletajatele rohkem meeldima hakata!
Minu arvates võiks käigupõhine ajakontroll ka olla. Minu jaoks pole aeg tegelikult üldse oluline, mina tahan lihtsalt mängida. Kuid üldse ilma ajata internetis vist ei saa. Kuid see käigupõhine ajakontroll on siiski parem ja siis ei pea aja pärast muretsema. See on ju iga mängija valik, kas ta tahab sellist ajaarvestussüsteemi või mitte.
Käigupõhine vist ikkagi jääb. Sai natuke seda mõeldud.
1. Käimine. drag and drop. period. Olemasolevas käimise reziimis, kulub käigu tegemiseks oluliselt enam aega. eriti vajalik misiganes mängude korral mille ajakontroll on väiksem kui 2 0. (aka bullet)
2. helid. kellele on tarvis seda hädapasunana undavat sireeni, viimastel sekunditel? malekäigu heli peaks olema lühike ja selge, mitte karjuma kõrva, mitte mingi tirr-tirr mull mull. ka helifail oleks siis ilmselt väiksem.
soovitus-helisid ignoreerida ei sobi, sest kiires mängus on oluline märgata, et vastane on käigu teostanud.
3. premove.
Situatsioonid, kus vastasel on ainult üks võimalik valiidne käik and etc, endal aega näiteks 2 sekundit matistamiseks mõne käiguga. praegu pead passima vastase käiku, ning siis kehvema ühenduse korral, avastad, et 5 sekundiga ei jõudnudki ühekäigulist matti asetada. ehk viimasest tulenevalt veel üks mõiste:
4. timeseal. ajatuvastusmehhanism, mis teeb kindlaks käigule kulutatud aja, ehk võtab arvesse network latency. ning alles siis arvestab, kas käik (näiteks matt) leidis aset lubatud aja sees või hilines lootusetult.
viimane on ilmselt liiga palju soovitud?
2. helid. kellele on tarvis seda hädapasunana undavat sireeni, viimastel sekunditel? malekäigu heli peaks olema lühike ja selge, mitte karjuma kõrva, mitte mingi tirr-tirr mull mull. ka helifail oleks siis ilmselt väiksem.
soovitus-helisid ignoreerida ei sobi, sest kiires mängus on oluline märgata, et vastane on käigu teostanud.
3. premove.
Situatsioonid, kus vastasel on ainult üks võimalik valiidne käik and etc, endal aega näiteks 2 sekundit matistamiseks mõne käiguga. praegu pead passima vastase käiku, ning siis kehvema ühenduse korral, avastad, et 5 sekundiga ei jõudnudki ühekäigulist matti asetada. ehk viimasest tulenevalt veel üks mõiste:
4. timeseal. ajatuvastusmehhanism, mis teeb kindlaks käigule kulutatud aja, ehk võtab arvesse network latency. ning alles siis arvestab, kas käik (näiteks matt) leidis aset lubatud aja sees või hilines lootusetult.
viimane on ilmselt liiga palju soovitud?
Ei usu mingil juhul, et kasutajatele võimaluse andmine turniire korraldada muudaks asja läbuks. Saab ju anda usaldusväärsetele kasutajatele staatuse "turniiri korraldaja" vms.. ega iga vennike tõesti ei sobiks turniire korraldama ja ma usun, et niki seda ei mõelnudki.
Jah - viimase kahe kuu jooksul on hakanud uued tuuled puhuma:
* "timeseal. ajatuvastusmehhanism, mis teeb kindlaks käigule kulutatud aja, ehk võtab arvesse network latency. ning alles siis arvestab, kas käik (näiteks matt) leidis aset lubatud aja sees või hilines lootusetult." - realiseeritud!
* Kasutajate turniirid tulevad - kasutajad saavad hakata ka osalustasuga turniire korraldama!
* Suveks üritame kasutajakontode autentimise (ID-kaardi, pangalingiga) realiseerida ning Hakkame korraldama ametlike Eesti (online)meistrivõistlusi.
* "timeseal. ajatuvastusmehhanism, mis teeb kindlaks käigule kulutatud aja, ehk võtab arvesse network latency. ning alles siis arvestab, kas käik (näiteks matt) leidis aset lubatud aja sees või hilines lootusetult." - realiseeritud!
* Kasutajate turniirid tulevad - kasutajad saavad hakata ka osalustasuga turniire korraldama!
* Suveks üritame kasutajakontode autentimise (ID-kaardi, pangalingiga) realiseerida ning Hakkame korraldama ametlike Eesti (online)meistrivõistlusi.
Väga head ideed! Jään teostusi suure huviga ootama! Saab päris lahe asi.
Edu!:)
Edu!:)
Drag and drop võiks tõesti olla. Kui kõigile ei sobi, siis vähemalt võimalus valida.
[i]postitas nikitheone[/i]
Samuti võiksite mõelda ka sellele, et korraldada ise tasulisi simultaane - leppige mõne tugevama mängijaga kokku, et ta teeb näiteks 10'l laual simultaani ning maksab mäng näiteks 50 krooni. Paljudele võib see olla ainsaks võimaluks mängida suurmeistriga vms.
Samuti võiksite mõelda ka sellele, et korraldada ise tasulisi simultaane - leppige mõne tugevama mängijaga kokku, et ta teeb näiteks 10'l laual simultaani ning maksab mäng näiteks 50 krooni. Paljudele võib see olla ainsaks võimaluks mängida suurmeistriga vms.
Vaevalt et siia mõni suurmeister satub (nt. Külaots või Ehlvest) ega ka päris kindel olla saa. Siis peaks olema ka tavakasutaja kes tahab simultaani anda maksavad teised kes tahavad sellest osa võtta maksma 50.- . Kes oleks nõus sellist hinda maksma selle eest? V.A. siis kui just tõesti suurmeistriga saaks mängida, aga ega siiski tea.