Turniirisarjad vindis

Loetud 173 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2019-03-16T10:32:53+02:00
Tere,

Oleme ühe hooaja katsetanud turniirisarju kaardimängudes ja need on osutunud võrdlemisi populaarseks:
Eelmisel aastal veebruaris toimunud Tuhande turniirisarjas osales 235 osalejat, septemris toimunud saskus 200 osalejat, novembris bismarckis 100 osalejat ning jaanuaris 4-kesi perekidnois oli 124 osalejat.

Tekkis mõte turniirisarjade süsteemi veidi üldistada, et saaks neid korraldada ka lauamängudes.

Formaat
1) Ühel kuul aastas toimub ühes mängus turniirisari.
2) Turniire on päevas 2 (vähemalt kaardimänguse puhul). Kaks turniiri annab kasutajale vabaduse valida sobivama kellaaja. Või osaleda mõlemal.
3) Koondarvestuses summeeritakse turniiripunkte
4) Arvestusse läheb maksimaalselt 25 parima turniiri tulemus. See on mõtlemiskoht - ehk piisaks 20-st?
5) Premeerime vint.ee krediidiga kuute esimest
6) Turniirid on reitingumuutuseta

Auhinnad
Täna on ühe turniirisarja auhinnafond olnud 750 krediiti.
See number võiks sõltuda osalejate arvust:
Iga ühe kasutaja ühel turniiril osalemine lisab auhinnafondi 0.5 krediiti.
Sellise valemiga oleks Bismarcki ja 4-kesi perekidnoi turniirisarja auhinnafondid olnud 500 krediidi kandis, saskus aga juba 1200 krediiti ja tuhandes lausa 1500 krediiti ehk kaks korda suurem praegusest.
Sellega kaasneb veel paar positiivset asjaolu:
* Esimesel turniiril on auhinnafond 0 ja see hakkab iga turniirisarja turniiriga tõusma. Põnev!
* Kasutajatel on suurem motivatsioon osaleda ainaüksi suhinnafondi suurendamise eesmärgil
* Kasutajatel on ehk motivatsiooni kutsuda tuutavaid/sõpru mängima, et auhinnafond suurem oleks

Turniirisarjad lauamängudes
Näen, et järgmistes mängudes võiks kord aastas turniirisari toimuda:
1) Fischeri male
2) Brasiilia kabe
3) Äraandmine
4) Gomoku
5) Pente
6) Othello
7) Lines of Action
8) Entroopia

Lauamängudes võiks olla ehk üks turniir päevas ja arvestusse läheks 20 turniiri kuus.

Mõtteid, arvamusi?
annikir 2019-03-18T19:24:28+02:00
ma ei ole lõppuni lugenud aga algus oli suure pärane panin like nb ma ei loe lõppuni
tniv 2019-03-20T18:48:44+02:00
kindlasti turniirisarjad positiivsed kuid osalejate arvu võiks siiski jagada vähemalt kahega,kas tasuks arvesse võtta neid kes kuni 3korda ainult käinud,pigem on aktiivseid turnatajaid 45-65 oleneb turniiridest.
Mets58 2019-03-20T19:16:25+02:00
tvin miks sa tahad alavääristada mängijat, kes osales ainult 1 - 3 turniirisarja turniiril (mõni saavutas seal väga hea tulemuse)
tniv 2019-03-20T19:56:31+02:00
Vabandan; halvasti väljendatud ,kedagi ei taha siin alavääristada,tahtsin pigem esile tuua aktiivseid turnatajaid,ava postitusest jääb mulje nagu meeletu mass istub kogu aeg ja turnatab.pigem võiks juba välja tuua keskmise turniiri osalejate arvu nt.28-45 või mis iganes korraga reaalselt mängib.Kui see üldse mingit tähtsust omab.
[i]postitas Mets58[/i]
tvin miks sa tahad alavääristada mängijat, kes osales ainult 1 - 3 turniirisarja turniiril (mõni saavutas seal väga hea tulemuse)

MeikopVint.ee asutaja 2019-03-21T11:34:43+02:00
Tere,

Võtan selle arenduse lähiajal ette.
Mõned mõttekäigud veel, mis mul on olnud.

Nii populaarne turniirisari nagu tuhat peaks toimuma rohkem kui kord aastas: Näiteks kord kvartalis: Jaanuar, Aprill, Juuli, Oktoober.

Sasku on samuti võtdlemisi populaarne, mistõttu võiks turniirisarjad toimuda kaks korda aastas: Mai ja september.

4-Kesi perekidnoile jääb Juuni ja Bismarckile August.

Mäletate üht mõttespordi-turniirisarja, mis toimus mõned aastad tagasi?

Sellele võiks uuesti elu sisse puhuda: meil on 17 lauamängu, kõigis ei jõua eraldi turniirisarja teha.

Kuid saaks aastas korra teha kabe turniirisarja (viie erineva kabe liigiga) Pühapäevast neljapäevani õhtul kell 22:00. Pakuks Märtsi.

Ja saaks teha ka male turniirisarja (nelja male liigiga), esmaspäevast neljapäevani. Näiteks veebruaris.

Jäävad veel Gomoku (gomoku, Pente ja Renju). Selle võiks korraldada Novembris.

Ja lõpuks: ülejäänud 5 lauamängu: LOA, Entroopia, Othello, 4-ritta ja stack-4d.
Ainus vaba kuu - Detsember.

Kuidas tundub?

AlQaholic 2019-03-27T10:41:21+02:00
Muud mängud võiksid ka natuke tähelepanu saada siis, eriti sudoku, millel on päris palju harrastajaid siin.
MeikopVint.ee asutaja 2019-03-27T12:34:54+02:00
Sudoku turniirisarja teeme ka. Mõtle formaat välja (mis turniirid, kui tihti jms).
rabapalm 2019-03-27T13:52:26+02:00
1. Sarjade idee on väga hea!
2. Kas seda ellu viia tsüklitena nagu praegu või oleks mõistlikum nii, et toimuvad läbisegi ja siis alguasajad roteeruvad. Näiteks nii, et teatud (nädala)päevadel algab sasku kell 18.00 ; tuhat , kell 19.00; male kell 20.00; Entroopia, Pente vms 21.30 vms.Järgmisel päeval samadel aegadel võib-olla teises järjekorras võib-olla hoopis järgmised mängud. Mõte selles, et ei ole ainult ühe mänguviisi sarja järjest igapäevaselt läbi mängida. Paralleel VIP-turnadega.
3. Mitu turniiri? Pakuks välja, et aasta jooksul igas mänguviisis 24 ( alguses mõtlesin isegi 12 ) võistlusvõimalusi 36, mis siis tähendaks, et igakuiselt igal alal oleks võimalus osaleda , vähemalt 2-l turniiril , VIP-del 3-l. . Nendest 24-st saab maha arvata 4 halvemat tulemust , VIP-del siis 16 ning nende aasta jooksul 20 parema tulemuse põhjal tekib iga mängu aasta parim. Sellisel puhul saavad igasse sarja lülituda nii uued tulijad kui vanad olijad.
Tuhat on populaarne tõesti, kuid proportsioon 90 ( 93)( mänguvõimalus) : 30(31)(arvestusse minev) on ikka liiast. Seeriavõistlustel oleks normaalne kuskil 20% jätta n.ö puhvrit; kellel tervislikud põhjused, kellele aeg ei sobi jne.
4. Punktiarvestusest. Turniirisüsteemis kaardimängudes on absoluutarvestus igatahes selge ja arusaadavam, mida muidugi saaks täiustada, arvestades ka osalejate arvu igal osavõistlusel ehk lisada ka n.ö kohakomponent, mis annaks , näiteks, 10-15 hulka jõudmisel veidi lisa , võib-olla teatud % saadud absoluutarvestuse punnidest: 1 koht 20%, , 2. koht 17% , 3. koht 14% ja siis alatest 4.-ndast ( 12%) kuni 1-ni välja. Tekitaks ikkagi rohkem huvi jõuda ettepoole, mitte jätta turniire pooleli jne.
Males , kabes jms saab muidugi olla ainult kohapunktide süsteem, küsimus lihtsalt, kas väärtustada esikolmikut rohkem või mitte ja kas, näiteks, 20 osalejaga saadud 15. koht on parem kui 30 osalejaga sama koht!?
5. Mõnel alal võiks ju tekkida nn. superfinaalid või ka A ja B-finaalid, kus mängitakse välja lõplik esikaheksa. Holdemis näiteks lihtne: Aasta 6 paremat tulevad oma proportsionaalse stäkiga finaallauda ja lõpplahendus toimub seal.

Lõpetuseks. Sellise idee puhul tuleb muidugi koostada põhjalik kalenederplaan, et osalejad saaksid juba ette valida, kus osaleda ja oma aega planeerida. 1 kuu (aasta lõpu poole)võikski jääda n.ö vigade paranduseks, kus saab igaüks siis timmida neid sarju, kus lootusi rohkem.
Mõte selles, et kui kellelgi pole teatud põhjustel , näiteks, kuu aega järjest osaleda, siis on ka temal võimalused. Graafik/kalnderplaan ei pea olema ühtlane mängude suhtes, võiks arvestada aastaaegu ka :D . Igatahes, palju edu korraldamisel!
Lauri3885 2019-03-27T22:22:00+02:00
Ma vb täiendaks veel raba õeldut jne. ehk viiks idee veel kaugemale.

Pakuks sedasi, et iga kuu oleks kõikdes ülalnimetatud mängudes sarjad.
Kuu esimesed 10 päeva võiks olla päevas kaks turniiri, 10 päevaga saad raba pakutud 20 mänguga tulemused kirja. Edasi järelejäänud 16 päeval üks turniir kus siis on niiõelda "parandamise" aeg. Raba pakutud versioonis siis mittevipil 4 ja vipil 16 võimalust oma tulemusi paremaks timmida. Nii jääks sari ühe kuu sisse, kuu lõpus ka "vabad" päevad. Ise oleksin parandamisvõimalusi mittevipil ja vipil veidi teistmoodi pakkunud, vaidlesime rabaga aga see selleks, ka raba pakutu on tunduvalt parem kui praegune tuhande sarja oma.
Ja edasi siis niimoodi teha, et aasta 11 kuuga on niiõelda tavasarjad kus siis kuu lõikes teatud arv võistlejaid kes on ühe kuu sarja kokkuvõttes parimad (nt. kolm paremat, järgmisel kuul siis need kolm paremat kes eelmisel kuul kolme parema hulka ei mahtunud jne.) siis saaksid aasta lõpus osaleda niiõelda "eliitsarjas" kus siis kuu "parimad" kolm mängijat ehk siis 11 kuu peale kokku 33 parimat mängijat võtaksid omavahel mõõtu sama süsteemi alusel. Saaks ehk veelgi huvitavama sarja(d) kokku aasta kokkuvõttes. Nii saaks välja tuua ka kuu parimad ja aasta parimad. Lisaks tekitaks motivatsiooni osaleda igal kuul sarjas, et jõuda aasta lõpuks "eliitsarja". Aasta lõpus siis "vabad"päevad oleksid jõulude ajal ja aasta viimasel päeval, et saaks ikka perega ja sõpradega koos olla jne. Sp pakkusingi niiõelda "vabu" päevi ka aasta keskel sarjadesse, lisaks ka, et veidi puhata ja toonust tõsta. Nii saaks sarjad suht ühesuguseks jne. Ja jääks ka meelde kuidas asjad toimivad ja millal tuleks kuskil osaleda jne. Igal mängul siis oma kellaaeg, pigem las olla igal mängul igapäev omad kindlad kellaajad ja ise valid mis mängu fookusesse võtad sest mitte kõik ei oska kõiki mänge. Auhinnafondist rääkides siis niiõelda tavasarjal oleks siis auhinnafond natuke väiksem, eliitsarjal see siis suurem.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele