Vint.ee 3.0

Loetud 198 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2020-04-23T20:10:57+03:00
Seitse ja pool aastat tagasi tekkis mul nägemus Vint.ee 2.0-ist. See nägemus sisaldas ühte mänguruumi ja platvormi, mis töötaks kõikidel seadmetel. Meil kulus mitu aastat, et see nägemus ellu viia kuid me tegime seda: Meil on üks mänguruum, kus on mugav liigelda mänguruumide ja turniiriruumide vahet ning kliendi rakendus jookseb otse brauseris, mis töötab ka mobiilidel ja tahvelarvutitel.

Ma arvan, et on paras aeg hakata unistama Vint.ee 3.0-ist.

Tänased probleemid
* Vint.ee portaali kujundus ja tehniline implementatsioon on ajast ja arust: Portaali kasutamine mobiilis on väga keeruline, Mänguruumi graafika ei ole vektorgraafikas (brauseri zoom on küll lahendus kuid see pole kena). Lisaks - portaali html ja css on nii jube, et ma ei julge oma IT-teadlikke sõpru siia kutsuda :D

* Navigatsioon portaalis on keeruline. On mänguruum ja siis "Ülejäänud Vint.ee" koos otsingute, foorumite ja muu sellisega. Olen kindel, et 90% kasutajatest kasutavadki ainult mänguruumi ja pole ülejäänud funktsionaalsusega kursis.

* Vint.ee on ükskeelne. Jah, me proovisime Mindokuga kuid sellest ei saanud asja. Hallata kahte portaali paraleelselt on lootusetu üritus. Pookisin hiljuti vinti küll Google Translate plugina kuid see tõlge on ebatäpne ja välismaiseid kasutajaid segadusse ajav.


Vint.ee 3.0
Tuleviku vint on uue disainiga (veidi teine värvilahendus), seda on mugav ka mobiilis kasutada. Kogu portaali html ja css on kirjutatud arvestades standardeid aastal 2020. Märksõnaks siin on "Responsive web".

Ma näen, et kogu portaal võiks olla ühe-lehe-lahendus: Vindi avalehte ei eksisteeri. Sa maandud kohe mänguruumis. Sisse logida saad otse mänguruumist ning ligipääs kogu portaali funktsionaalsusele on samuti mänguruumist (kas siis TAB-ise või mõne muu lahendusega). Tehnilise poole pealt on sihiks Reacti rakendus. Reacti puhul on üks pluss veel - kui asja teha korrektselt, on lihtne genereerida kogu rakendus hiljem ka mobiiliäpiks.

Vint.ee 3.0 on mitmekeelne (alustuseks vähemalt inglise- ja eestikeelne). See võimaldab meil kutsuda siia välismaalasi lähiriikidest (Läti kabetajad on meid näiteks avastanud) kui ka kaugemalt (tähelepanelikud on näinud, et meil käivad näiteks Kreeklased ja Türklased Gomokut mängimas).

Millal ja kuidas?
See on keeruline küsimus. Mu sisetunne ütleb, et lõpplahenduseni jõudmine võtab vähemalt paar aastat. Kuid kui visioon/eesmärk on selge, on esimesi samme juba lihtsam teostama hakata.

Igasugune tagasiside on teretulnud!



rabapalm 2020-04-24T00:04:41+03:00
Paluks lisada ka 3D printeri võimekus, hea pärast seise analüüsida :) . Eks näis, kui kaugele mõne aastaga tehnoloogia areneb, aga igasugune arengupüüe on hea. N.ö. kodumängud ( sasku, tuhat) on nagunii originaalsed, kabemängudes pole, näiteks, graafika ja disain , otseselt tähtis. Texas Holdem ei kannata selle koha pealt mingit kriitikat, ka sisu poolest. Konkreetselt oleks ilmselt vaja vähemalt Vinti tööle ühte inimest, kes tegeleks n.ö. agressiivse müügitööga ja käiks vajadusel ka otse sponsorite jutul. 1 idee, näiteks, just praeguses kriisiolukorras: Vint kooliprogrammi ja riiklikule rahastamisele :)!! . Saaks läbi viia male/kabekoolitusi, rääkimata huvialaringidest ja lauamängudest. Kuna siin igasugu spetsialiste ja muidu tarku inimesi, saaks ju eraldi tubades anda igasugu järelaitamistunde, miks mitte matemaatikas või füüsikas... Siinset keskonda peab kindlasti edasi arendama, kuid tahta ellu jääda....
raimondlill 2020-04-25T12:54:08+03:00
jah mobiiliäpp oleks väga mõistlk
MeikopVint.ee asutaja 2020-06-08T09:26:32+03:00
Oleme tänaseks jõudnud niikaugele, et meil on olemas:

1) disainer, kes ka juba üldise layouti välja töötanud
2) abiline, kes aitab uut HTML-i ja CSS-i välja töötada
3) Mitmekeelsuse raamistik

Hakkame kõigepealt tegelema lehtede tõlkimisega. Meil on näiteks olemas juba esialgne versioon ingliskeelsest avalehest.

Tõlkimisraamistik aga eeldab, et me kirjutame suure osa oma veebist serveri pool ümber.
Ja mis juhtub kui hakata ümber kirjutama 10 aastat vana koodi :) ? Vigade tekkimise oht on väga suur.
Viimastel päevadel on tähelepanelikumad teist juba mõned vead leidnud ja siit ka meie palve: kui näete portaalis midagi imelikku (lehed ei tööta nii nagu peaks) siis palun andke meile sellest kiiresti teada! Kas siis mulle isiklikult või siia teemasse postitades.

Järgmise kahe kuu jooksul teeme tõenäoliselt katki kogu funktsionaalsuse (sisse logimine, registreerimine jne). Meie kasutajatelt palume mõistvat suhtumist - vint.ee 3.0 on neid kannatusi väärt ;)
argentiina 2020-06-15T19:06:47+03:00
Miks enam tahvliga ei ava mängulaudu?
MeikopVint.ee asutaja 2020-06-15T19:24:50+03:00
Tere,

Kontrollisin just enda omaga - kõik töötas.

Aga ehk on sul vaja tahvlil kuidagi "hard refresh" teha.
Internetist leidsin õpetuse (Chrome menüüst siis):
1. Menu
2. Settings
3. Privacy
4. Clear Browsing Data
5. Check "Cache" and press "CLEAR"

Ehk aitab!
MeikopVint.ee asutaja 2020-06-15T19:29:58+03:00
Nii, nüüd on mänguruum suures osas tõlgitud (ka mänguruumi all avanevad erinevad tabelid).

Tõlkimata on veel huvitavad partiid ja ristsõna-spetsiifilised vaated (eestikeelseid ristsõnu vast võõramaalased ka ei lahenda :)).

Kes tahab, võib aidata testida (mänguruumi linke läbi klikkida): https://www.vint.ee/en-gb/games/.

Mis järgmiseks?
Tõenäolisemalt on olulisemateks lehtedeks mida paljud külastavad:

1) Turniiritabel
2) Mängu korduse vaatamine
3) Profiilileht

Edasi tulevad veel igasugused otsingud aga need pole vast esmatähtsad.
vindisuli 2020-06-19T12:10:36+03:00
Tere.Kahjuks on profiililehel saskus nt.,läinud vahetusse kaotused ja viigid.
MeikopVint.ee asutaja 2020-06-20T11:41:02+03:00
Tänud teatamast, parandasin ära!

Lisaks:

1) Tõlkisin ära profiili muutmise lehe
2) Profiili muutmise nupp on nüüd näha enda profiili vaadates
3) Lisasin riigi valiku profiilile. Kuna meil käivad juba rahvusvahelised turniirid, hakkan turniiritabelis kuvama ka kasutajate riikide lippe. Niiet - minge ja pange omale riik ära: https://www.vint.ee/et-ee/user/edit/
MeikopVint.ee asutaja 2020-06-20T14:47:41+03:00
Ja turniiritabelid ongi mitmekeelsed ning riigi infoga. Üks näide siin: https://www.vint.ee/et-ee/tournament/result/134406/

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele