Päeva tegija Sudokus

Loetud 91 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2010-11-21T21:42:06+02:00
Idee on tekitada päevasudokude lahendamise põhjal väige edetabel, kus oleksid eilse päeva kiireimad päevasudokude lahendajad. nn. päeva tegijad.

Pakun välja süsteemi:

Vaadatakse iga sudoku raskusastme kolme esimest kohta ja punkte jagatakse järgmiselt:

6x6 kerge - punktid 3, 2, 1
6x6 keskmine - punktid 4, 3, 2
9x9 kerge - punktid 4, 3, 2
9x9 keskmine ja diagonaali kerge - punktid 5, 4, 3
9x9 raske ja diagonaali keskmine - punktid 6, 5, 4
9x9 väga raske ja diagonaali raske - punktid 7, 6, 5

Punktid liidetakse kokku ja reastatakse kasutajad nende järgi.

Mis arvate?
ain1234 2010-11-21T22:01:42+02:00
Teine idee inspireerituna mõttemängude MMist:
Iga raskusastme eest saab punkte. Esimene koht annab 100p. Ülejäänud kohad annavad punkte valemiga (esimese aeg/muu mängija aeg)*100. Päeva tegija edetabelisse läheb igal osalejal arvesse 5 parimat tulemust. Maksimaalselt on võimalik saada 500p ja on garanteeritud, et seda võib saada ainult üks inimene, sest kokku on 9 raskusastet.

Sellise punktiarvestuse puhul poleks hädavajalik lahendada kõiki sudokusid (näiteks olukorras, kus mängija ei soovi lahendada lihtsamaid või ei suuda lahendada raskemaid).
Võrdselt konkureerimiseks peaks lahendama 5 raskusastet, sest arvesse läheb igal juhul täpselt 5 tulemust.
Samas oleks ka väike promo rohkem lahendamisele, sest rohkem üritades on lootust ka paremate tulemuste arvesse minemiseks.
ain1234 2010-11-21T22:05:23+02:00
Üks põhjus, miks teine variant võiks olla veidi eelistatum esimese ees:
Konkureerida saavad kõik võistlejad, mitte ainult need, kes esikolmikusse tulevad.
TiiT 2010-11-22T06:24:09+02:00
Ühe koha pealt parandan. Saab küll mitu inimest saada 500 punkti. Kohti on võimalik ju jääda jagama - kui just ei ole valemis sees murdosa sekundi täpsus.
Aga muidu vist Aini idee on päris hea - ainus miinus on see, et siiski ei väärtustata seda, et üks inimene võibolla suudab stabiilselt kõik ära teha - teine teeb ainult kergemad, sest ta raskeid ei oskagi üldse, ja ta edestab seda, kes suutis kõik ära teha suhteliselt hea ajaga.
Ehk siis lühidalt - kui Aini idee käiku läheb, siis pole selle vastu, sest ega suurt midagi paremat välja mõelda ilmselt on raske. Lihtsalt ma ise eelistaks natuke teistsugust süsteemi.
TiiT 2010-11-22T08:37:39+02:00
Tegelikult üks pluss on veel Aini poolt pakutava süsteemi suhtes. Ma võin ju näiteks 5 tükki kergeid ära teha ja seal suht hästi teha - siiski ma peaks ülejäänud tasemetes ka head ajad tegema, et võimalikult palju vastaseid takistada seal häid aegu ja kohti saamast.
MeikopVint.ee asutaja 2010-11-22T09:52:26+02:00
Miks maksimaalsest 500 punkti?
Miks mitte 900 (9 päevasudokut)?
TiiT 2010-11-22T11:16:29+02:00
Jah, ei hoia tagasi, et see idee meeldib. Häid punkte saab ka siis kui lahendad 8tk ära - samas kui tahad maksimumi endast välja panna, siis tekib soov ikkagi kõik ära lahendada. Ja lahendusaeg määrab väga suurt rolli.

Kas peaks need punktid ka kuvama kusagil?
fantunesTreener 2010-11-22T13:16:55+02:00
Tuleb tunnistada, et ka mulle sümpatiseerib Aini pakutud idee. Võrreldes kohapunktide süsteemiga võtab see arvesse ka suhtelise vahe järgmisega. Kohapunktide korral pole vahet, kas edestad järgmist 1 sekundiga või pooleteist minutiga.
ain1234 2010-11-22T13:53:22+02:00
[i]postitas Meikop[/i]
Miks maksimaalsest 500 punkti?
Miks mitte 900 (9 päevasudokut)?

Sest igal mängijal läheb arvesse tema 5 parimat tulemust. Põhjuseks oli sinu enda soov mitte lahendada lihtsamaid sudokusid, säilitades siiski võime teistega peaaegu võrdselt päeva tegija edetabelis konkureerida. Kui arvesse läheksid kõik 9 tulemust, tekiks peaaegu samaväärne (st, kõik kohad tulevad samad, kuid siiski oleks lahendatud mõne sudoku mittelahendamise probleem, sest kasutatakse pöördväärtust(aegade summa puhul tuleb mittelahendaja aeg parem)) tabel variandiga, kus päeva tegija arvutamiseks leitaks sarnaselt turniiriga kõikide aegade summa. Eelneva jutu puhul jäi mulle mulje, et see variant ei sobi. Samuti ei poolda ma seda varianti, sest turniiridel on see juba kasutusel ja midagi uut ja huvitavat ei tekiks (st, hakkaks toimuma sisuliselt "päeva turniir")

Paistab, et see lause tekitas segadust:

Maksimaalselt on võimalik saada 500p ja on garanteeritud, et seda võib saada ainult üks inimene, sest kokku on 9 raskusastet.

Mõtlesin seda, et ainult üks inimene saab võtta 5 esikohta, sest pärast nende hõivamist jääb vabaks vaid 4 raskusastet. Aga nagu Tiit juba parandas, siis see ei kehti, kuna eriti lihtsamate sudokute puhul on võimalik, et kaks või rohkem mängijat võtavad ühes raskusastmes esikoha, st teevad sekundipealt sama aja.

Kuvamise jaoks oleks minu arust parim variant järjepidevalt uuenev käesoleva päeva tabel üksikute raskusastmete tulemuste juures ja ehk lisaks ka jäädavalt salvestuvad top3 arvud näiteks kasutaja profiili lehel muu sudoku statistika juures.

MeikopVint.ee asutaja 2010-11-22T16:15:17+02:00
Sama lahendusaega meil olla ei saa.
Arvestamine käib kuni tuhandik sekundite täpsusega.

See kes oli eespool, oli ka kiirem:)

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele