Mänguruumide reitingu ja turniiride reitingu ühtlustamine

Loetud 315 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2010-12-06T15:17:31+02:00
Oleme saanud aru, et tänane seis, kus kasutajal on topeltreiting nii mänguruumis kui turniiridel, ei ole jätkusuutlik.

Kirjeldan siis lahendust, kuidas vint.ee mängukeskkonda selles osas paremaks muuta:

Kasutaja topeltreitingud (mänguruumi reitingud) vint.ee keskkonnas kaovad.
Jäävad ainult mängupõhised reitingud:
Vene kabe, male, marineerimine, Stack 4D jne.
Seega kaovad ära ka mänguruumide edetabelid. Jäävad ainult mängupõhised edetabelid.
Kas mängid mängu mänguruumis või turniiril - vahet ei ole: reiting muutub samamoodi olenevalt vastase tugevusest selles mängutüübis.

[b]Kumb reiting jääb?[b]
Üks võimalus oleks reitingud uuesti 0-st kalkuleerida (meil on baasis kõikide mängude tulemused olemas). Kalkuleeritakse siis nii mänguruumi mängude põhjal kui ka turniirimängude põhjal selles mängutüübis.
Teine võimalus oleks valida iga mängu põhjal eraldi: Male reitinguks jääks tänane maleruumi reiting, sudokudes, küüntes turniirireiting. Otsustamise koht.

Millist reitingut näidata mänguruumides, kus on rohkem kui üks mäng?
Nendes mänguruumides tekivad iga mängupõhised puhketoad. Kabe näitel: Tekib Vene kabe puhketuba, Rahvusvahelise kabe puhketuba jne. Jututuba on neis ruumides ühine. Kõiki kasutajaid, kes kaberuumi sisenevad, näidatakse kõikides puhketubades aga erineva (mängupõhise reitinguga). Vaikimisi on kasutajal kõikides puhketubades märge "Ei soovi väljakutseid". Idee siis selles, et kasutaja, tulles kaberuumi, käib kõik puhketoad läbi ja võtab linnukese maha tubades, kus ta väljakutseid soovib. Nii näiteks on Äraandmise puhketoas kohe näha, millised kasutajad on tulnud vinti äraandmist mängima ja kes seda mängu mängida ei taha.Mängule kutsumine on ka lihtsam - enam ei pea mängutüüpi valima vaid lähed vastavasse puhketuppa ja esitad kutse.
Alternatiiv oleks iga mängutüübi jaoks luua eraldi mänguruum, kuid sellisel juhul jäeksid Marineerimise ja Brasiilia kabe mänguruumid päris tühjaks.

Lahtised küsimused osades mängutüüpides
Gomokuruumis on küsimus: kas meil on vaja 5-t reitingut kasutajale (gomoku, VV gomoku, pente, swap Rendzu, Taraguchi Rendzu)? (Ehk piisaks kolmest: gomoku, Pente, Rendzu). Nii jääks gomokuruumi ka kolm puhketuba ja mängima kutsudes pead tegema valiku, kas taga tavalist gomokut või VV-d, või kumba Rendzut mängida soovid).
Teine teema on Sudoku - täna on meil 3 sudokureitingut :mänguruum, individuaal-turniir, ja duelli-turniirireitingud. Nende asemel võiks olla 1: individuaal-turniiri reiting.
Sudokuga on veel see jama, et selles mängus ei anna reitingut uuest kalkuleerida (individuaalturniiril käib punktide andmine veidi teise loogika järgi). Sudokus tuleks siis otsustada, milline reiting võtta. Mina pakuksin turniirireitingut (siis Ainil ja Tiidul motivatsiooni jälle punaseks pürgida):)

Edetabelite loogika
Mina jätaks edetabelis püsimise loogika samaks: pead mängima kahe nädala jooksul ühe reitinguarvestusega mängu selles mängutüübis et edetabeli koht säilitada. Seda võib kasutaja teha siis kas turniiriruumis või mänguruumis.

Muudatused mõttesportlaste edetabelites
Mõttesportlaste edetabeli loogika muutub veidi: enam ei võeta mänguruumide reitingu keskmist, vaid kõige populaarsemate mängude reitingu keskmist.
Nendeks mängudeks võiks olla:
Male
Vene kabe
Sudoku
Othello
(VV) gomoku
Neid mänge peab siis vähemalt kahe nädala tagant ühe mängima (reitinguarvestusega). Ei ole vist palju küsitud:)

Reitingu sünkronsuse probleem
Kui kasutaja mängib samaaegselt punktiarvestusega mängu nii mänguruumis kui turniiril, siis peame mõtlema välja lahenduse, kuidas reiting sünkroonsena hoida. Nii kaoks ka piirang, et kasutaja ei saa korraga mitmel turniiriarvestusega turniiril osaleda.

Mida mõttest arvate? Kas nii läheks elu Vindis paremaks?

artsan 2010-12-06T19:36:07+02:00
Pooldan, asi läheks palju selgemaks.Kaoks ära et mängutoas hoiad punast,aga turniiril hall.Kui tahad turniiridel ka mängida pole mõtet mängutoas sobivaid vastaseid passida.Turniiril tuleb nagunii paljudega mängida.Igatahes näitaks reiting täpsemalt mängija tegelikku tugevust.(Välja arvatud küüned kus reiting on rohkem õnne asi.).
TiiT 2010-12-07T06:42:13+02:00
Tooks välja mõned puudused, mis puudutaks seda süsteemi:

* Kui meil on ühine reiting, siis ei kao ära see efekt, et kasutajatel on liiga kõrge reiting. Kes valib vastaseid, ja kellel on kõva reiting, see turniriile ei tule ja jääb ikka noolima oma punkte 1-2 punkti haaval.

*Kuidas mahutada kaberuumis ära 5 puhketoa tabi + suure ruumi tab + modedel admin tab + mängu tab nii, et ei tekiks seda graafilist jama, mis tekib kui väga palju tabe avada. (Ja ilmselt peaks mõtlema ka sellele, et mänguruumi aknaid võiks mahtuda vähemalt rohkem kui 1 sinna ilma seda asja tekkimata.

*Mis alusel on othello populaarsem kui 4-ritta. Ja miks 4-ritta üldse välja jääb? Või ei saanud ma päris ideest aru.

*Sünkroonsuse probleem on ka. Lahendus oleks minu nägemist mööda see, et kui kasutaja kutsub kedagi mängule, siis enne kontrollitakse, kas sa pole mitte turniirile registreeritud. Kui nii, siis tuleb punane tekst, et te olete turniirile registreeritud. Ja kui turniiril tahad registreerida, siis kontrollitakse, ega sul ei käe sama mäng mänguruumis.

*Kas kasutaja profiilil hakatakse siis kuvama kõiki mängutüüpe eraldi ja kõigile antakse mängude arv vastavas mängutüübis (+võidud/viigid/kaotused)?
Kas mingid koond numbrid on ka siis välja toodud? (Mängud kabeliikides jne)

*Mõttesportlaste tabel läheb natuke kahtlaseks: kas siis RV kabe mängimise oskus ei maksa midagi, või äraandmise. Samuti on asi 4-ritta ja stack4D-ga - kumb peaks jääma? Samuti on inglise kabe päris hea mäng. Seda mõttesportlaste uut süsteemi peab sel juhul hoolikalt mõtlema, et mismoodi me seda teeme. Samuti - kas piisab RV kabe mängimisest, et saada mõttesportlaste tabelisse kui sul on kabe mängimata seni.

Häid külgi on ka süsteemil:

*Sudoku ilmselt vajab kõige vähem muutmisi. Ainult reitingute kohaldamine. Mänguruum jääb täpselt samasuguseks. Samuti on üldiselt turniiri ja sudokuruumi reitingud kõigil sarnased - seal väga suuri erinevusi pole, niiet ilmselt pole ka väga vahet, et millist reitingut kasutada. (Mina pooldan mänguruumi oma, sest paljudel turniirireitingut üldse polegi, kes on aga sudokut mänginud). Narr oleks 1400 anda uuesti.
Ilmselt kõige mõistlikum variant oleks uuesti kalkuleerida kõikide reitingut igas mängutüübis...see tähendaks 2 000 000 mängu ümbergenereerimist:)

*Marineerimise ja Male koha pealt tõesti nii hulluks ei tohiks kellelgi male reiting minna, eks tegelt malet nii hästi ei oska. Sama teema äraandmise ja kabega ja gomoku ja pentega.

MeikopVint.ee asutaja 2010-12-07T08:30:32+02:00

*Kuidas mahutada kaberuumis ära 5 puhketoa tabi

Mõtlesin sellele: Meil on appleti ülaosas tühi ruum. Paneks sinna (kaberuumi näite puhul) nupud "Rahvusvahelise kabe", "Inglise kabe jne". Nuul klikkides muudetakse ainult kasutajate listi ja kuvatakse kasutadad vastava mängu reitingu põhjal. Samuti on kasutajal "Ei soovi väljakutseid " linnukest võimalik panna iga mängu tüübi jaoks eraldi.

*Mis alusel on othello populaarsem kui 4-ritta.

Populaarsem ei ole . Othello ja 4-Ritta väga suur olemuslik vahe on see, et Connect Four on lahendatud, Othello mitte. Lugemiseks.
Siin on ka meie mõttekoht - kas me käsitleme mõttespordi aladena mänge, mis on lahendatud (võitja on esimesest käigust teada). Mina neid alasid mõttespordi alla ei klassifitseeriks.

*Sünkroonsuse probleem on ka.

Sünkroonsuse lahendamine nii: Iga kord kui mäng lõpeb (kas siis turniiril või mänguruumis), uuendame kasutaja reitingut mängusüsteemis. Lisaks kalkuleerime mängu tulemuse alati uuesti mängu lõppedes (mitte alguses, nagu täna).

*Kas kasutaja profiilil hakatakse siis kuvama kõiki mängutüüpe eraldi ja kõigile antakse mängude arv vastavas mängutüübis (+võidud/viigid/kaotused)?

Jah - üldiseid numbreid (palju kasutaa on kaberuumis mänginud, ei ole mõtet kuvada).

*Mõttesportlaste tabel läheb natuke kahtlaseks: kas siis RV kabe mängimise oskus ei maksa midagi, või äraandmise. Samuti on asi 4-ritta ja stack4D-ga - kumb peaks jääma? Samuti on inglise kabe päris hea mäng.

Mõttesportlaste topis peaks olema ikkagi kõige populaarsemate alade arvestus. 4-Ritta ja Inglise kabe jätaks ma seetõttu kohe välja, et tegemist on lahendatud mängudega. Eestis on kõige populaarsemad alad vene kabe ja male. Olen nõus - Rahvusvaheline kabe on Eestis populaarsem kui Othello, kuid Vindis on lood vastupidised: Othellot on mängitud 24000 mängu, rahvusvahelist kabet 12000.
TiiT 2010-12-07T09:35:33+02:00
Mõned mõtted veel:

Kas ma saan mängida inglise kabet, kui mul aktiivne on vene kabe jututuba?

Kas Stack4D on lahendatud?

Olen kuulnud jutte, et hiljuti olevat ka vene kabe ära lahendatud.

Sünroonsus tõesti tegelt pole kõige kriitilisem teema, sest isegi kui sa vahepeal teed mänguruumis 2-3 mängu, siis ega muudetavad punktid turniiril väga kategooriliselt ei saa muutuda. Küsimus on muidugi selles, et kas muudetakse mängus sees punkte, kui oled teises kohas oma reitingut vahepeal muutnud.

Ja üks suur teema on teema kaardimängudega: Kas punased küüntemängijad hakkavad meil turniriidel käima? Kahtlen selles. Usun et selle muudatusega seoses hakatakse meil vähem mängima, kuna paljud enam turniiril ei käi ja ega nad mänguruumis ka väga palju ei tegutse, kuna reiting suur ja pole enamasti, kellega mängida.
antsTreener 2010-12-07T17:09:51+02:00
Gomokuruumis piisab 3-st reitingust - gomoku, pente ja rendžu küll
fantunesTreener 2010-12-09T11:11:12+02:00
Mulle ka idee sümpatiseerib. Ja eks mõttesportlaste edetabel sel juhul saab paratamatult olema valikute küsimus, Marteni pooltm pakutav valik tundub hea küll.
peeterarthur 2010-12-11T16:03:05+02:00
Üks probleem veel:

Kui ma olen males punane ja lähen male turnale ning mängin halliga ja hall kobistab ning võidab mind siis mul läheb ju punkte 42???!!!!
TiiT 2010-12-11T18:31:25+02:00
[i]postitas peeterarthur[/i]
Üks probleem veel:

Kui ma olen males punane ja lähen male turnale ning mängin halliga ja hall kobistab ning võidab mind siis mul läheb ju punkte 42???!!!!

Peab ikka kobistamine olema, kui hall punast võidab..
artsan 2010-12-11T21:14:09+02:00
[i]postitas peeterarthur[/i]
Üks probleem veel:

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele