Mõttespordi MM 2011

Loetud 219 kasutaja poolt

fantunesTreener 2011-08-16T10:20:32+03:00
XV mõttespordi MM toimub 20.-28. augustil Londonis. Eestit esindavad sedakorda valitsevad meistrid Kertu Luht ja Andres Kuusk. Sarnaselt eelmise aastaga hoiame Vindi vahendusel huvilisi toimuvaga kursis. Päeva kokku võttev pikem postitus kas hilja õhtul või varahommikul ning kui aega jääb, siis lühiülevaated sessioonide vahe peal. Sessioonide algusajad on kohaliku aja järgi vastavalt 10.30, 14.30 ja 18.30, Eesti aja järgi siis tuleb 2h juurde liita.
fantunesTreener 2011-08-16T10:40:19+03:00
Lisan enda esialgse programmi. 1. sessioon on Eesti aja järgi 12.30-16.30, 2. sessioon 16.30-20.30 ja 3. sessioon 20.30-00.30.

20. august
1. ja 2. sessioon - male
3. sessioon - Hare&Tortois

21. august
1. ja 2. sessioon - rahvusvaheline kabe (100 ruutu)
3. sessioon - pokker (7 Card Stud)

22. august
1. ja 2. sessioon - Lines of Action
3. sessioon - bridž või pokker (5 Card Draw)

23. august
1. sessioon - inglise kabe
2. sessioon - pöördkabe
3. sessioon - bridž või pokker (Canadian Stud)

24. august
1. ja 2. sessioon - entroopia
3. sessioon - bridž või pokker (Pineapple)

25. august
1. sessioon - boku
2. sessioon - decamentathlon või reversi
3. sessioon - bridž või pokker (London Lowball)

26. august
1. sessioon - loogika
2. sessioon - puhkepaus
3. sessioon - bridž või pokker (Texas Holdem)

27. august
1. sessioon - mastermind
2. sessioon - puhkepaus
3. sessioon - pokker (Omaha)

28. august
1. sessioon - abalone
2. sessioon - puhkepaus
3. sessioon - lõputseremoonia
TiiT 2011-08-16T11:17:16+03:00
Sudoku ja KenKen jäävad välja sinu programmist?

Selliseid õnnemänge, nagu blokus ja monopol, tundub, et seekord sa ei mängi. Ilmselt mõjutab seda otsust asjaolu, et arvesse läheb viie ala kokkuvõttes 2 pikka (loe: kahe-sessiooni pikkust) ala, mis on ilmselt mõistlik lahendus. Pikad alad on üldjoontes tõsisemad alad, lühemad on paljud õnne osakaaluga, seega ürituse peaks seekord võitma suurema tõenäosusega isik, kes on parem oskusmängudes.

Tore et RV kabe ja Sudoku programmis on seekord. Kahju, et gomokut [u]veel[/u] pole. Tegelikult oleks vahva ka endal osaleda, aga küll jõuab mõni teine aasta uuesti minna.

Igaljuhul palju edu teile mõlemale. Hoian pöialt ja ootan postitusi!

PS: Mimm, pane ka enda kava siia üles - huviga loeks seda ka:)
fantunesTreener 2011-08-17T16:43:41+03:00
Süsteemist: kokku kavas olevast u 40 alast läheb igal võistlejal arvesse 5 paremat tulemust. Punkte saab aladelt vastavalt valemile (n-k)/(n-1)*100*(n/n-1), kus n=osalejate arv turniiril ja k=võistleja koht.
Nn. põhialadel koefitsienti (n/n-1) ei kasutata ja 5 arvessemineva ala hulgas peab igal võistlejal olema vähemalt 2 põhiala. Iga päev on kavas 1 põhiala ja need kestavad 2 sessiooni tavapärase 1 asemel.
Nagu eelmises postituses toodud ülevaatest näha, plaaningi keskenduda eelkõige põhialadele, milledest osalen males, 100-ruudulises kabes, lines of actionis ja entroopias.

Mis puutub võimalustesse alade kaupa, siis suurimad ootused on seotud lines of actioni, pöördkabe ja bokuga. Mängurõõm jääb ilmselt mõlemas kabes ja abalones. Ülejäänud alad on sellised keskeltläbi lootusrikkad, kus võib hea õnne korral mõne abiks oleva koha kobistada.

PS. Tiidule: osalen ka sudoksides je ken-kenis - need panin koondnimetuse "loogika" alla (ametlikult "puzzles").
Mimm 2011-08-18T22:19:43+03:00
Suhteliselt samad huvialad. Kuigi mina loodan küll Monopolyga hästi esineda. Ja õhtud jätan pokkeri tarbeks. Rääkimata sudokudest!

Eks jooksvalt saate teada, kui hästi/veel paremni meil läheb:)

Kõike ilusat teile siia!
Mimm
fantunesTreener 2011-08-19T19:26:04+03:00
Homme, 10.30 kohaliku aja järgi ta siis algab. Esimesel võistluspäeval on kavas male, monopol, scrabble ja hare&tortois. Päeval valime mina male ja Kertu monopoli, õhtul mängime mõlemad jänest ja kilpkonna.
Mõne sõnaga enda väljavaadetest.
Male tase pole viimastel aastatel olnud kõige tugevam - ajad, mil osalesid Michael Adamsi ja Pentala Harikrishna sugused esimese suurusjärgu tähed, jäävad eelmisesse sajandisse. Eelmisel aastal oli kohal kolm rahvusvahelist meistrit ja ilmselt midagi sarnast on oodata tänavugi. Neist kolmest IM-ist kõige huvitavam tegelane on kindlasti Demis Hassabis, kellest kohe peab pikemalt kirjutama. Tegu oli omal ajal tõelise laps-geeniusega, kes 13 aastaselt oli koguni omaealiste maailma edetabeli liider. Kiirelt tuli ka IM norm ja näis, et maleolümpos on Hassabisele avatud. Siis aga avastas ta, et lisaks malele on ta andekas muudelgi mõttespordi aladel, tuli spetsialiseerumine mitmevõistlusele, mille tõttu male muidugi kannatas. See-eest mitmevõistluses vallutas ta kõrgeima tipu tulles 1998. aastal maailmameistriks ja hiljem kordas seda saavutust veel neli korda. Tänaseni pole keegi Hassabise viie MM-tiitli kordamisele ligilähedalegi jõudnud ja kohalikud räägivad temast endiselt kui kõigi aegade andekaimast mõttesportlasest.
Praeguseks on aga Hassabis juba väga väheaktiivne ka mitmevõistluses, malest rääkimata, mis annab võimalusi teistelegi. Mullu näiteks ei jõudnud ta isegi medalile (otsustavas voorus õnnestus mul teda võita). Samuti ei olnud ta edukas muudelgi oma vanadel trumpaladel. Hassabise vari ripub aga sellest hoolimata kogu turniiri kohal umbes nii nagu Schumacheri oma vormel ühes.
Arvestades 3-4 IM-i osalemist, erilisi esikohalootusi hellitada oleks muidugi liigne optimism, kuid arvestades et suhteliselt väheaktiivsed on nad kõik, siis teine koht või selle jagamine, mis samuti kasulikuks võib osutuda, pole ehk liiga ebareaalne. Malet tasub tõsiselt võtta eelkõige seetõttu, et tegu on nö põhialaga ja lisaks sel aastal sellele seisusele ülendatud lines of actionile mul põhialade seas rohkem trumpässasid polegi. Peaks male ebaõnnestuma, jääb üle loota entroopiale ja 100-ruudulisele kabele, aga seal on shansid veel oluliselt kehvemad (entroopias on tase ülikõva ja 100 ruutu on suht odav ala, nii et alla esimese koha seal suurt väärt ei ole).
Positiivse külje pealt olen üle kuue või seitsme aasta esimest korda malega teoreetilist tööd teinud. Suurim muutus on just psühholoogilise poole pealt - kui varem pidasin avangu põhivariantidest kõrvalehoidmist argpükslikuks, siis vanas eas otsustasin strateegiat muuta ja üritada olla esimene, kes üllatusega lagedale tuleb (jäägu iga lugeja enda otsustada, on see aastatega kogutud tarkusest või vanadusega kogutud seniilsusest). Eelmisel nädalavahetusel Saaremaal Karmeniga läbi uuritud ajakirjast "64" sain ses osas paar head ideed. Seega, kui kõik hästi õnnestub, võib 90 punkti ringis tulemus isegi realiseeruda. Ja see annaks juba baasi (umbes nagu 63m katse Kanteril kettaheites), millelt rohkemat üritada.

Hare&tortois on minu jaoks uus mäng, eelmisel aastal ei teadnud ma sellest midagi ega tahtnudki teada. See nimi lihtsalt ei ole kuigi kutsuv. Sel aastal oleks aga muidu sellele ajale auk tekkinud ja nii otsustasin igaks petteks reeglid läbi lugeda. Ja uskuge mind - ebaõnnestunud nimi on ainuke puudus selle suurepärase mängu puhul! Viimased 2-3 nädalat ongi põhitrenn kulunud sellele mängule ja erilist tänuvõlga tuleb mul maksta Tuulele ja Hendrikule, kes praktiliselt alati seda mängi minuga valmis mängima olid. Treeningmängude tulemused on olnud pigem head ja nii loodan konkurentsi pakkuda kõigile. Teiselt küljest muidugi oli eelmine aasta sama tunne entroopiaga ja asi lõppes täieliku hävinguga. Pealegi on Dario de Toffoli näol kindlasti osalemasüks maailma juhtivaid eksperte. Aga läheb kuidas läheb, igal juhul kavatsen nautida iga hetke selle toreda mängu seltsis. Ja kui saan seda teha koos maailma tipptasemega, siis seda parem!

Nii et homme Eesti aja järgi kell 12.30, kellel vähegi töökoht pöialde kasutamist vältida võimaldab, siis meil läheb neid kõiki vaja, igaüks võib olla määrav (mõned on juba lubanud kleeplindiga pöidlad pihku liimida, et otsustaval hetkel millekski muuks ei kasutaks).
Mimm 2011-08-19T19:47:39+03:00
Ja minu muljed.
Inimesed on siin suured, värvilised ja rõõmsad.
Vaateratast, kellaga torni ja Äbi maja nägin ka. Homme otsin üles lähima toidupoe ja tutvun hindadega. Ilmselt pean mõne mängu ära jätma, et käia shoppamas ka Oxford streetil. Ilm on soe. Selline parasjagu lühikese varruka ilm, aga seelikut selga ei saa panna - selle jaoks on ikka külm.
Ööbimiskoht on tore. 7.korrusel ja hästi suure telekaga.

Lennureis kulges plaanipäraselt, kuigi kitsas oli, aknast välja ei näinud ja pinginaaber ei osanud riigikeelt ning polnud ka eriti sõbralik. Andrese pinginaabril oli väike lennuhirm ja organism ei tahtnud kõrguste vahega harjuda. Lennuk oli valge, sinise sabaga. Maabusime Lutoni lennujaamas ja edasi sõitsime GreenLine bussiga. Rool oli paremal pool ja juht istus ka valesti. Kavatsen siinoldud ajaga jooksul mõne autoga ka sõita. Esialgu kõrvalistmel. Ma ei väsi vaatamast, kuidas nad sõidavad ringteele valelt poolt!
Meil hakkab kell 9 saama. Homme ehk leiame võistluspaiga ka üles ja siis saan ma oma oskusi Monopoly täringute veeretamises näidata. Trumpalasid mul ei ole. Ja ei tule. Nii et kõik alad, kus ma pole viimane on juba minu jaoks võidetud!
Haigla on siinsamas lähedal, seal on 24h esmaabi, seega lähen vaatan mõnel õhtul linnapeale ka. Kui ma fotokat maha ei unusta, siis reisi lõpuks saab vast paar klõpsu ka.

Et päike teil ikka paistaks!
Mimm
Sudoku 2011-08-19T20:18:14+03:00
[i]postitas fantunes[/i]
Nii et homme Eesti aja järgi kell 12.30, kellel vähegi töökoht pöialde kasutamist vältida võimaldab, siis meil läheb neid kõiki vaja, igaüks võib olla määrav.

Õnneks kõige laisemad inimesed laupäeval ja riigipühal tööd ei viitsi teha, nii et ehk leiduvad mõned vabad pöidlad...

Samuti peaks teil mõlemal üsna head võimalused sudoku+kenkenis olema - oma asi muidugi, kui palju sealt üldse võidu korral võimalik saada on.

Edu!
Tuul 2011-08-20T05:53:25+03:00
Head täringuõnne Kertule ja Andres, ära siis oma uute peente avangute juures liiga kauaks mõtlema jää, mängi kiirelt ja enesekindlalt, pikad mõttepausid jäägu su uuendustest üllatunud vastastele ;)
TiiT 2011-08-20T07:17:36+03:00
Ma olen ka nõus sellega, et Sudokus ei pruugi te shansid sugusi kehvad olla. Loodetavasti sellest võetakse ikka piisavalt osa ka, et 10 inimest kokku tuleb. Siis on juba max punktid võimalikud. Igaljuhul edu selles!

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele