Mõttespordi MM 2011

Loetud 219 kasutaja poolt

fantunesModeraator 2011-08-20T13:51:26+03:00
15 minutit teise sessioonini, kriban kiirelt mõne rea. Males on läbi 3 vooru ja jagan hetkel 2,5 punktiga 2.-3. kohta. Juhib täiseduga hindu IM Ankush Khandehal, kellega mängin järgmises voorus, paraku mustadega. Kohtumata on veel ka teise IM-i ameeriklase Etan Ilfeldiga. Kuna enamus osalejaid on valinud backgammoni (selle ala unustasin eileõhtuses postituses mainida), siis on osalejaid vaid 10 ja see tähendab, et teisele kohale laekub alla 90 punkti. Kehvad lood, ühesõnaga, tuleb Kwandehali maha võtma minna.

Kertul monopolis kolmas raund käimas. Esimesel sai oma lauas 3. koha (4st) ja teisel paraku 4. koha, aga see-eest on oma sõnade järgi leidnud juba palju uusi sõpru, kes pärast igat mängu patsutamas käivad ja küsivad, kuidas läheb.
fantunesModeraator 2011-08-20T17:22:59+03:00
Male lõppes kehvasti. IM Khandehalile kaotasin ajapuuduses tehtud rumaluste tõttu (oli ilmselt isegi võiduseis, aga kahjuks ei kuulanud Tuule nõuannet). Järgmiseks teine IM Ilfeld, kellega sain kobaga viigi ning viimases voorus ei suutnud enametturit võiduks vormistada. Seega vaid +1 ja medalikohast pole juttugi. Muide, enne kirjutasin valesti, on siiski 12 mängijat, mis ka 2. koha puhul andnuks normaalse punktisumma.

Kertu lõpetas kahe kolmanda kohaga ja kokku seega 3., 4., 3. ja 3. Midagi head sellega ei saavutanud, aga lõbus oli ikka.

Nüüd siis Hare&Tortois. Hoidke pöialt!
kypsis 2011-08-20T18:13:55+03:00
Kahju küll, et male ei õnnestunud. Aga loodan, et jänesemäng läheb lõbusalt ja oskad meile pärast Eestis uusi mängutrikke näidata. Elagu porgandid!
Pihel
Mimm 2011-08-20T21:49:10+03:00
Alustasime tänast päeva varakult. Ilmselt ei valinud me shortcuti, sest mu jalgadel on villid ja võistluspaika jõudsime planeeritust veidi hiljem. Päev oli meeleolukas, sest mänguajal oli akna all UK mustanahaliste paraad. Monopoly mängus tegime David Pearcele kambaka, sundides ta 1100 mänguraha välja käima, kuigi polnud üldse tema kord. Tiimitöö noh!
Porgandimängus ei õnnestunud mul kapsastest lahti saada ja sealt siis need kesised tulemused.
Telekas on meil endiselt suur-minu käte siruulatusega sama lai. Süüa tahaks. Saatke mulle keedkartulit(Jõgeva kollast) ja hapukapsast kastmega palun. Siin on ainult orgaanilise toidu poekesed. Coca-cola pudel on ka teistsuguse kujundusega. Cherri cola maksab 1£.
Tee-ehitus käib igal pool suure hooga, aga töömehed on aeglased, sest korraliku ja äsja valminud siledad asfalti pole veel näinud. Jalgrattureid ja turistibusse on palju. Kõik bussid ei olegi punased ja kahekordsed. Uuemad on kahekordsed, ilma katuseta ja lillad. Taksod on aga küll musta värvi.
Uus sõber Steven on mul ka. Ma ei tea mis riigist, aga ta küsis lõuna ajal, kas mul süüa polegi, et ta annaks oma viimase õuna mulle. Ma ütlesin, et ma hommikul juba sõin ja ta pistis ise oma õuna nahka.
Mängu ajal tegime mõned äraarvamismängud. Esimene oli - Kuidas hääldada "Kertu" ja teine oli - "Mis riigist on Kertu pärit?"
Ei olnud Austria, Venemaa ega Slovakkia. Mängu finaal saabub homme. 1 taibukam mees arvas, et kuna ma Andresega võõras keeles räägin, järelikult oleme samast kohast pärit. 12 punkti talle. Teised jätkavad arvamist. Ühe kaasmängija peale sain ma pahaseks, sest pidin talle Monoolis renti maksma, tema nimetas summaks 'six-six-sixti-sixtii' andsin 60 ja tema keeldus tagasi andmast ülejäänut, sest ta olevat selgelt öelnud et sixteen. Natuke pahandasin, palusin järgmisel korral selgemalt kogeleda ja ütlesin, et pole mõtet sobi teha, ta niikuinii ei võida. Viimaseks jäi. Karma võlg, ma koguaeg räägin ju!

Ja aitäh sõber Jukule, kes helistas ja küsis mid ma teen. Vastuse peale, et Londosnis olen ütles ta, et neil on mure.. Oleks vaja korra Tartus käia. Anna andeks Juku, aga ma täna vist ei tule! Hea muidugi, et mind meeles peate!

Ilusat ööd teile, ma lasen nüüd Andresel ka midagi öelda.
fantunesModeraator 2011-08-20T22:57:53+03:00
Tore lugu, lõpetasin just pikka ja põhjalikku kokkuvõtet, kui sessioon aegus ja kõik vastu taevast lendas. Marten, ega pole logifailist võimalik seda üles leida (1:47 lõpetasin).

Lühidalt kokku võttes läks päev tuksi - H&T lõpetasin 6 punktiga 12 võimalikust, mis häid punkte teadagi ei anna. Lisaks, Martyn Hamer jagas 1.-4. kohta backgammonis ja David Pearce 2.-3. H&T-s.

Hommikul kirjutan pikemalt, kui Martenil logifailis kaduma läinud postitust säilinud pole. Ja homse päeva eelvaade kindlasti.
fantunesModeraator 2011-08-21T07:45:44+03:00
Tänane päevakava näeb ette 8 tundi kabet (100 ruuduline) ja 4 tundi pokkerit. Ühesõnaga erilisi lootusi ei ole, aga kõik muud tänased alad olnuks veel lootusetumad: scrabble (inglaste vastu pole võimalik), cribbage (ei tea reegleidki) ja xiangqi (väga hea mäng, aga odav ala ning Alain Dekkeri ja hiinlaste vastu pole lootust niikuinii.
Pokkeriturniire on siin kokku 7, tõeline maraton. Arvesse läheb muidugi ainult parim tulemus, aga selleks võib olla ka üldarvestus. Seega lausa 8 võimalust hea skoori teenimiseks.
100 ruuduline kabe on piisavalt erinev meil populaarsest vene kabest, mistõttu olen seal suhteliselt nõrk. Esikoht on sama hästi kui broneeritud GM David Kotinile, nii et tuleb loota suurt osalejate arvu (enam kui kahtlane), et ka 2. ja 3. koht midagi saaks. Hea poole peal on vast asjaolu, et kohalikke eksperte ilmselt ei tule - seal on inglise kabe see "õige kabe".
Püüan nüüd ka eilse pika kadumaläinud kokkuvõtte uuesti kribada.
fantunesModeraator 2011-08-21T08:23:11+03:00
Maleturniir, 12 osavõtjat
1. voor. Vastaseks poolakas Wojciech, kes mängis patriootlikult Caro-Kanni kaitset. Tegu oli ühe nõrgima mängijaga turniiril (nii 2000 või veidi alla) ja võitsin kergelt.
2. voor. Itaallase Guecci vastu mängisin Sitsiilia kaitset ja tekkis tavapärane seis, kus vastane f- ja g-etturiga selga tuli. Rünnak tagasi löödud, viisin partii lõppmängu, kus Sitsiiliale tüüpiliselt oli paremus mustal. Nii tuli teinegi võit, mis jäi aga paraku ka viimaseks.
3. voor. Waleslane McDonnell kasutas samuti Sitsiilia kaitset ja haaras pärast minu ambitsioonitut valge oda fianketeerimist initsiatiivi. Keskmängus õnnestus siiski vastane üle mängida ja lõppmängus pidin tänu topeltodadele ilmselt võitma, kuid ajapuuduses lasin tekkida läbitungimatul kindlusel.
4. voor peafavoriidi hindu Khandehali vastu algas põnevalt. Vastane mängis valgetega Hollandi avangut enamtempoga ja oli hästi ette valmistatud. Keskmängus ajasin aga seisu segaseks ja asusin etturikahinguga rünnakule (vaja oli võitu). Ühel hetkel tundus rünnak juba tõrjumatu, kuid siiski õnnestus vastasel kahingutega see tagasi lüüa. Jäin vanker kolme etturi vastu, mis pikema ajaga olnuks ilmselt suht lihtne võitm kuid paraku ei kuulanud Tuule nõuannet ajaga ettevaatlikult ringi käia ja see saigi otsustavaks.
5. voor. Ameerika meister Ilfeld vastas e2-e4 peale e7-e5 ja minu neljaratsuavang kippus viigiliseks kiskuma. Iga hinna eest võitu vajades kahisin g5-l oda pikaajalise initsiatiivi eest. Loobusin ka käikude kordamisega viigist, kuid vastasel õnnestus lõppmängu tüürida viguriga 3 etturi eest, mille suure surmaga siiski viiki hoidsin (tänu ääreettur ja valet värvi oda motiivile).
6. voor kellegi inglasega, kelle nimi meelde ei jäänud, oli juba suht tähtsusetu. Valisin Sitsiilia kaitse vastu seekord aktiivsema pika vangerduse ja võitsin peagi etturi. Lõppmängus õnnestus vastasel aga taktikaliste löökidega partii erivärvi odadeni viia ja viik oli vältimatu.
Kokku 3.-6. koht, mis ei pruugi anda isegi 80 punkti. Võitis täiseduga Khandehal, Ilfeld teine. Kolmanda koha jagajate hulgas oli ka keegi leedulanna, kelle nimi võis äkki olla Potapova.

Hare&Tortois, 16 osalejat.
Mängiti neljal laual igal neljakesi kolm vooru.
1. voor. Olin esimesena käigul ja minu järgi kohe kahekordne maailmameister (ja minu meelest tänavunegi favoriit) David Pearce. Sain küll nii esimesse kui teise salati vastuvõtupunkti mugavalt teisena, kuid Pearce kogus minu tuules energiat ja tuhises tagasirgel pikkade hüpetega esimeseks ning võitis pikalt. Hullem veel, kaotasin ka Ankush Khandehalile ja jäin kolmandaks, seega 1 punkt (punkte anti 4-2-1-0).
2. voor. Kolmandal laual nõrgemas seltskonnas oli mängida palju mugavam. Hoidsin avakäija tuulde ja võitsin suuremate raskusteta.
3. voor. Olin teine mängija kahe eksperdi, Tige Nnando ja Dario de Toffoli vahel. Esimeses salatipunktis olin teine ja teises ning kolmandas kolmandal kohal. Siiani ei tea, mis oleks teisiti tegema pidanud, aga üle kolmanda koha välja ei pigistanud.
Kokku seega 6 punkti 12st, mis muidugi olulist punktilisa ei andnud. Võitis Nnando, 2.-3. olid David Pearce ja David Jameson, neljas de Toffoli. Kertul ka ebaõnnestus ja saagiks jäi esimese vooru 3. koht.
Pearce sai seega olulise tulemuse, veidi üle 90 punkti. Hästi läks ka 2009. aasta maailmameistril Martyn Hameril, kes jagas 1.-4. kohta backgammonis (koos O.Geoffi, J. Broomfieldi ja A. Darvilliga). Monopoli 3 parimat olid M. Grabsky, P. Blackwell ja J. Crouch (Peter Crouchiga sugulusside puudub). Scrabble´i paremaid ei viitsinudki hakata üles kirjutama, ühtegi üldarvestuses olulist tegijat seal ei osalenud.
Favoriitidest lõpetasid esimese päeva positiivses seega Pearce, Khandehal ja Hamer. Tiitlikaitsjat Garcia de la Bandat ei olnud aga üldse kohal (ehk tuleb tänaseks).
Tuul 2011-08-21T08:43:43+03:00
Tore ülevaade. Jäneses ja kilpkonnas ongi raske aru saada, mida seal tegelikult tegema peaks. Hea, et niigi läks. Ehk õnnestuvad paremini alad, kuhu sa favoriidina ei lähe ning seega pingevabamalt mängid. Jätkuvalt edu mõlemale.
fantunesModeraator 2011-08-21T13:43:52+03:00
Ei tea, miks sel aastal kõik nihu läheb. Eelvaates kirjutatu puhul oli mul õigus kahes asjas - osalejaid on piisavalt vähe (nimelt 8), et teise kohaga midagi peale hakata pole ja kohalikud eksperdid kohale ei roni. Paraku ei arvestanud ma aga võimalusega, et kohale ronivad Turkmenistani eksperdid - maailmakuulus Durdyevi dünastia. See viimane tähendas seda, et kolmandas aspektis mul enam õigus ei olnud - David Kotin turniiri ei võida, hoopiski keegi Durdyevitest.
4 vooru 7st on seljataga ja hetkel olen 2,5 punktiga. Seejuures õnnestus nimekaima Durdyeviga isegi viiki mängida (tõe huvides tuleb mainida, et maailmakuulsad on nad siiski inglise kabes), kahe ülejäänuga on mängud veel ees.
Ühesõnaga, ette hukule määratud üritus ja seda hullem, et homse inglise kabe (ja võib-olla ka pöördkabe) võib ka maha kanda. Ilmselt teengi plaanid kiirelt ümber ja õpin Kamisado reeglid selgeks (juba kahetsen, et kordagi Tiidu poole seda mängima ei sattunud, ta on ilmselt Eestis ainus, kellel see mäng olemas).
Mimm 2011-08-21T16:44:04+03:00
Erinevalt Andresest läks minul päeva esimene pool vägagi ootuspäraselt. Olen turniiri stabiilseim mängija. Peale 4. vooru oli selge, et mind ei ohusta enam keegi ja sain ennast lõdvaks lasta. Viimased kolm mängu tulid ka täpselt nagu plaanitud ja nüüd on ametlikult kinnitatud, et olen maailma halvim RV kabe mängija. See-eest peaks aga äraandmises olema suured võimalused.
Kuna seni olen mudaliiga tasemel esinenud, siis käidi mulle ka pokkeri tarbeks soovitusi jagamas. Esimene tund pean passima ja foldima, peale seda mängin ainult blinde ja võit olevatki käes. Võtan kuulda.
Täna alustasime teekonda võistluspaika umbes tunnike enne algust, sest nüüdseks teadsime, kustkaudu tulla. Jalutuskäigu pikkus peaks olema umbes 40 minutit, aga me tulime 55. Selgus, et nad on vahepeal siin tänavate asukohti muutnud, sest me kõndisime sama marsruuti, aga tänava nimed olid teised. Homme lubas Andres ise meelde jätta, kust me tulema peame. Sellega seoses tõuseme tunnikese varem. Kuna mul tõenäoliselt hommikul esimest ala ei ole, siis hakkan ehk samal ajal kõndima. Andrese plaanimuutused ei ole veel kinnitust leidnud, aga eks ta õhtul keerutab ruletti, kas mängida Lines of Actionit või mitte.
Ostsin lõunasöögiks alt kohvikust pakendatud salati. Enam ei osta. Vähe sellest, et ma oliive ei söö, seal oid ka ohaka õisikud, marineeritud teeleht ja rohkem ma ei suutnud tuvastada. Ei olnud meeldiv kogemus. Silo eest ei ole ma kunagi nii palju maksnud. Lisan eilsele hapukapsate ja kartulitele soovile ka suure tükki sealiha.
Hea uudis on veel see ka, et Harri lubas tänaseks süüa osta. Jee! Saabusime reedel ja täna õhtuks saab süüa. Kuna Selverit siin pole ja Marketid on väga kaugel, siis tellivad nad söögi koju. Ootame siis, mida pruun poiss kulleriautoga toob! Kaks päeva sõime musta leiba, Otepää pasteeti ja ühte latti suitsuvorsti.
Järgmisel nädalal on Afroameerika karneval, kui ma maha ei maga, siis lähen nõksutan puusa.
Seltskond on endiselt kirev. David Pearce sarnaneb Argoga märgatavalt, aga muid tuttavaid mul siin pole. Küll koguneb.

Ootan väga Sudokut, ken-keni ja Texas Hold'emit. Entroopia ja Boku on ka huvitavad, aga panuseid ma endale ei tee. Mingit ärevust mul hinges ei ole. Tunne on sama nagu kipsis jalaga 60m tõkkeid jooksma minna. Loodan lohutuseks saada mõne auhinna.

Kui me täna koju jõuame(rõhk on sõnal 'kui'), siis kirjutan ka pokkeri debüüdist!
Tssaupakaa, lasen Andrese muljetama!

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele