Mõttespordi MM 2011

Loetud 219 kasutaja poolt

fantunesTreener 2011-08-22T12:53:20+03:00
Lines of action on poole peal ja hetkel jagan liidrikohta Tim Hebbesiga. Järgmises voorus kohtume omavahel ja minu senist "õnne" arvestades on täiesti iseenesestmõistetav, et olen valgetega (lines of actionis alustab must ja omab teatud eelist, umbes sama suurt kui males valged). Just lõpetasin thrilleriks kujunenud mängu eksmaailmameister Alain Dekkeriga, mis pärast mitmeid ärevaid hetki õnnestus lõpuks võita.
Kuna seni on kõik läinud nihu, siis on vähemalt olnud mitmeid häid inimesi, kes hea nõuga on aidanud. Tegingi Tuule soovituse järgi ning muretsesin müslibatooni ja banaani, et aju saaks glükoosist jõudu juurde. Vaatame, kas on abi.
Teine sessioon algab 40 minuti pärast, seniks lähen kuulama tuntud peastarvutamise tšempioni George Lane´i loengut, kuidas kiiresti teha arvutusi kuupäevadega.
karuonu 2011-08-22T17:24:04+03:00
Hei-hei, kõik fännid ja kaasaelajad!
Akul on aku tühi :)))))), kuid ta palus edastada kõikidele pöidlahoidjatele uudise (et saaksite korrakski küüned lihast vabaks lasta), et jagas lines of actionis esikohta. Edasi kirjutab pikemalt siis, kui aku juba võimaldab :D
Tuul 2011-08-22T17:37:43+03:00
Võimas tulemus! Pöidlahoidjad on vaimustuses ja ootavad kommentaare.
kypsis 2011-08-22T19:02:32+03:00
Hurraa, kestvad ovatsioonid, rahvas tõuseb juubeldades püsti!
Võib-olla tasuks mõne pokkeriõhtu asemel hoopis pehme padja õhtu korraldada? Aga pokkeri üldarvestuses koha püüdmine vist ei võimalda...
Edu edasi mõlemale!
Pihel
Mimm 2011-08-22T21:06:52+03:00
Väsimus on tappev. Ei suuda ikka 12 tundi päevas oma aju koormata.
Hommikul peatati mind tänaval ja kutsuti osalema kusagil reklaamis, sest mul olevat ilus juuksevärv, hea lõikus ja mis kõige tähtsam - ma olen Eestist. Kahjuks ei saanud ma osaleda, sest olen siin veel ainult nädala.
Blokus läks hästi. Esimeses mängus jäin napilt teiseks, ühe oma rumala vea tõttu. Tuli -6 punkti ainult, teistel oli ligi -20. Teises mängus olin lauas sama mehega, kes esimese mängu võitis. Kohe alguses hakkas ta mind agressiivselt blokkima ning sellest tulenevalt olin mina jälle tema järel teine. Esimese mängu lõppedes käisin vaatamas mis Andrs teeb, et uurida selle mehe tausta. Kuna aga Andres mängis, siis sain alles peale teist vooru küsida. Noh ja tuli siis välja, et see oli eelmise aasta meister Paco Carsia. Oh oleks ma seda ennem teadnud. Kolmandast vorust taas 2. koht ning enesetunne suht hea. Neljandas ehk viimases voorus jäin aga totaalselt trammi alla, kui kolm noort poissi (kaks neist vennad, umbes 12aastased) tegid mulle sellise kambaka, et kätte jäi 29 nuppu. Andres nägi ja võib kinnitada, et seal ei olnud mul mitte midagi teha. Jäin neljandaks ja kokkuvõttes tahapoole.. Aga vähemalt läks paremini, kui eelnevatel päevadel kokku! Pilte on ka, need tulevad hiljem tõestusmaterjalina.
Viimane ala, 5card draw, läks ka päris hästi. Koht oli küll 21, aga oli mänguilu vähemalt. Ühel korral sain maja A over K ning teenisin chipsilisa, aga kuna anted kasvasid, siis ei jäänudki lõpus muud üle, kui viimasel käel AK paaridega all-in minna. Komistasin aga rea otsa ja ei olnudki muud teha, kui aplodeerimise saatel lauast lahkuda. Oluline info on muidugi, et David Pierce lahkus lauast enne mind, olles vastamisi David Jamesoniga. Me ülejäänud lauaga panustasime, et sellest duellist tuleb võitjana välja David, ning me ei eksinud. Jameson ja Ken jäid veel mängima, kui me Andresega ära tulime. Dekker lahkus minut pärast mind.
Vähemalt olen ma hakanud oma tulemustega hiilgama. Korraldajad rõõmustavad koos minuga iga kord, kui ma enam viimaseks ei jää!
Kodutee läks kiirelt. Vaimselt valmistume juba Kamisadoks ja äraandmiseks. Andres hakkab oma postitust kirjutama, samal ajal kui ma lähen proovin ka vajuda voodile ja kukkumise pealt magama jääda.

Kiirabi ja politsei sireenid on siin samasugsed nagu Eestis. Ülikoolis on kraanikausside kõrval suur silt 'siit ära vett joo' ning sellest tulenevalt joon ma Coca-colat. Suurim kordaminek oli see, et ma leidsin üles ESIMESE toidupoe. Oleme siin kolm päeva elanud ja toitunud nagu arengumaades, aga poest sain ma salatit ja sooja kana. Pisar oli silmas, kui sõin üle pika aja sooja toitu!
Homme siis uus päev ja uued muljed. Nüüd aga astub pulti Master Andres Kuusk, võtke ta suure aplausiga vastu!
fantunesTreener 2011-08-22T21:50:11+03:00
Inglismaal on neli põhilist asja, mis on Eestiga võrreldes kardinaalselt teisiti. Esiteks see, et endiselt pole veevarustuses segisteid, mis sooja ja külma vett ühest kraanist võimaldaksid lasta. Sellest tulenevalt on ainuke võimalus käed keeva vee alla pista ja kui juba tapvalt valus hakkab, siis jääkülm kraan lahti keerata. Teiseks sõidavad inglased valel pool teed ja liiklusest on seetõttu täiesti võimatu aru saada. Vähemalt on nad ka ise mõistnud, et sellest on täiesti võimatu aru saada ja seetõttu on igal ülekäigurajal kirjas, kuhupoole vaadata on vaja (vastavalt "look left" või "look right"). Kolmandaks siis see, et meil Eestis on olemas poed. Ja neljandaks see, miks pooleviiesest postitusest ilma jäite (aga tänu Karmenile jõudis olulisim info siiski kohale) - nimelt pole inglismaal pistikupesasid. Või noh, on küll, aga mitte selliseid, kuhu juhtmeid toppida oleks võimalik. Kui normaalses maailmas on pistikupesad kahe horisontaalselt paikneva auguga, siis siin kolme kolmnurga kujuliselt paiknevaga. Nii et kaasa taritud aku laadijast on kasu umbes niisama palju kui Kertul ässade ja kuningate paarist rea vastu.
Turniirist ka. Pärast lõunapausi, nagu ikka, läksid asjad nihu. Hebbes mängis avangut hästi ja olin peagi suurtes raskustes. Jäin terveks partiiks halvemusse nii seisu kui ajaga ja võitlesin pikalt elu eest. Kõige paremini sõnastas selle partii käigu Hebbes ise öeldes "You did fight all the time". Nii balansseerisimegi enamuse partiist selle vahel, kas tulen mängu tagasi või laguneb mul seis koost. Lõpuks ajapuuduses, kui kellal oli veel 31 sekundit, tegin paraku saatusliku vea ja asi lõppes kiiresti.
Tundus, et kõik on nässus, aga fortuunal oli nende päevade jooksul esmakordselt ka minu jaoks midagi varuks - nimelt kaotas Hebbes eelviimases voorus suure prohmaka tõttu hiinlasele Ken Ho´le. Aitäh, Õnnejumalanna, lõpuks ometi midagi. Nii jagasimegi Hebbesiga lõpuks esikohta, kuldmedal läks koefitsiendiga talle, aga punkte laekus mõlemale võrdselt 95.

Õhtune pokkeriturniir pakkus positiivset vähe. Kaart eriti ei jooksnud ja halbadest kaartidest midagi head välja võluda ka ei osanud. Nii ei jõudnud isegi teise lauda ja kohaks laekus midagi teise kümne lõpu taolist.

Olulisematest sündmustest oli täna tiitlikaitsja Paco Garcia de la Banda saabumine, kes andis oma kohalolekust kohe märku - owares teine ja blokuses kolmas, mis kahe peale annavad 180 punkti ja minust igatahes kohe hopsti mööda. Liidrikoha haaras täna ekstšempion itaallane Dario de Toffoli, kes võitis kindlalt oware ning eile lõpetas pokkeris teisena. H&T neljas koht juurde ja ongi kolm tugevat tulemust juba olemas. Samuti kolme hea tulemusega saavad uhkustada seni tiitliteta Michael Dixon, Matthew Hattrell ja Tige Nnando. Minu poolt favoriidiks peetud David Pearce´il läheb sama kehvasti kui minulgi, täna pokkeris näiteks ei võitnud ta ainsatki jaotust.

Homme plaanis Kamisado (võimalik, et pöördun siiski tagasi inglise kabe juurde, oleneb palju emmas kummas on osalejaid) ja pöördkabe. Esimeses neist midagi loota ei ole, teises on kaitsta eelmisest aastast kuldmedal. Seega ühtteist oodata võib, aga eks paistab, kui palju türkmeenidest Durdyevite dünastia kaarte segab.
Tuul 2011-08-23T06:39:55+03:00
Kui leiate mõne suurema poe või mõne elektrikaupade poe, siis seal müüakse selliseid adaptereid, millega saab euroopa pistiku inglise pessa panna. Mul on neid oma reisidelt juba mitu tükki sahtlisse kogunenud, oleks meeles olnud, oleks võinud kaasa anda.
Kas ei oleks mõistlik mõnest pokkeriõhtust loobuda, et pead puhata ja korralikku sööki otsida?
Tubli Kertu, et Paco ajuressurssi raiskama panid. See võib lõpuks veel medaliheitluses ära tasuda ;)
fantunesTreener 2011-08-23T07:59:57+03:00
Eile õhtul ja täna hommikul leidis kronoloogilises järjestuses aset järgmine sündmustejada:
1) Kertu tegi põneva tundunud sinist värvi siirupist juua
2) Hommikul tundis ennast kehvasti ja kui aevastas, siis tuli ninast vahtu
3) Harri uuris ega me ei tea, mis tema nõudepesuvahendist on saanud

Keegi oskab sellele sündmuste ahelale loogilist seletust pakkuda?
raidop 2011-08-23T09:30:04+03:00
hahahaa..
Teile kuluks väike puhkus küll marjaks ära
TiiT 2011-08-23T11:05:57+03:00
Heh, need on need välismaised värvilised asjad, mis kutsuvad maitsma - kuigi teisalt peaks ka meil neid värvilisi vedelikke poodides riiulitel piisavalt vedelema. Sildi peal oli ka raudselt mingi ploomi ja pirni pilt.
See meenutab mulle seda, kui ma ükskord hommikul väga unise peaga endale pirnisiirupist jooki tegin ja väga kahtlase maitsega tundus olevat - samas nagu oli joodav ka. Pärast selgus, et Bisang oli. See on see kui vanemad panevad maalt kaasa mahlu ja siirupeid vanadesse napsupudelitesse ja siis on normaalne kui sul on sellistes pudelitest külmikusahtel mahlasid täis - vahest satub sinna vahele ka muidugi kraami õigete asjadega.

Rääkige seda ka, kuidas korraldusliku poolega lood on. kui palju ruumi on, kui hästi õhutatud/valgustatud, mitmes ruumis üritus toimub, kui palju rahvast on jne? Eelmine kord oli ikka väga hubane ja suhteliselt kitsas. Male ja backgammon toimusid samas ruumis - backgammoni mängijad ei saanud rahulikult oma täringuid klõbistada, malemängijad ragistasid liiga kõvasti oma ajusid kõrval. Või kuidagi nii oli, igaljuhul kehva oli eelmine aasta see asi veidi.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele