Mõttespordi MM 2011

Loetud 219 kasutaja poolt

TiiT 2011-08-25T05:12:07+03:00
Seda võib kindlasti kordaläinuks lugeda. Esiteks sa saad üsna kobedad punktid selle 1-3 koha eest, teiseks ei saanud Paco 100 punkti, ehk tõmbasid teda natuke tagasi. Topeltvõit seega (muidugi ainus veel parem variant oleks olnud puhas võit - aga arvestades seda kontingenti, kes seal koos on, siis on seda päris palju tahetud).
Arvan et seda strateegiat võiksid isegi veel kaaluda, et kui endal ei õnnestu kusagilt midagi saada, siis proovi oma konkurente allapoole tirida. Ilmselt selles selle mõttespordi MM-i võlu seisnebki - kui kõik teeksid oma ala, ja saaksid 100 punkti neist, siis läheks koht jagamisele. Oluline on aga see kui palju suudetakse vastaseid maha tõmmata. Lihtne öelda, aga raske teha ilmselt - vastased on ju oma trumpaladel väga tugevad. Aga siiski proovimist väärt.
Edu edaspidiseks. Palju neid punkte said 1-3 koha eest? Nüüd tuleb veel 1 nn väike ala teha nii, et head punktid tuleks, ja loomulikult males täna hästi esineda. Kui need eesmärgid täidetud, siis tuleb ilmselt pikkasid alasid otsida, kust võiks väiksemgi lootus olla midagi teenida, ja loomulikult alad, mida lihtsalt naudid.
fantunesTreener 2011-08-25T08:40:09+03:00
Kuna oleme hiljaks jäämas, siis 1 lausega. Täna põnevad alad, mida ootame mõlemad huviga. Minu jaoks praktiliselt viimane päev, millegi saavutamiseks.
Kavas boku, decamentathlon ja male, othellost pean paraku loobuma.
Tuul 2011-08-25T12:36:13+03:00
Londonist saabus info, et Andres võitis ka boku!
kypsis 2011-08-25T12:44:13+03:00
Juhhuu! Nüüd siis juba täitsa 500 ligi tulemus ju juba olemas. Hakkab looma.
fantunesTreener 2011-08-25T13:26:31+03:00
Alustan vastusega Tiidu küsimusele: entroopia 1.-3. koht annab 94,1 punkti. Sa see oli tõepoolest topeltvõit, sest lisaks enda heale tulemusele röövisin Pacolt 5,9 punkti.

Tundub, et Londoni ja Eesti vahel levib info kiiresti, saavutasin tõepoolest bokus alavõidu. Salamisi seda ka lootsin, kuna trenni tehtud on tugevalt, sealhulgas Karepa laagris meie gomoku- ja rendžuässadega. Seega lõpuks tuli hea tulemus sealt, kust oli oodata, senised võidud on olnud kõik päris korralikud üllatused.
Bokus alustasin 6 punktiga kuuest, seejärel kaotasin aga tiitlikaitsjale David Pearce´ile ja loovutasin talle liidrikoha. Seda aga ainult üheks vooruks ja ehkki korraks püüdis mind kinni veel Alain Dekker, siis õnnestus temastki kohe järgmise vooruga jälle ette rebida. Kokku 9,5 punkti 12st ja edu 2.-4. kohal olnud Pearce´i, Dekkeri ja Matthew Hattrelli es terve punkt.
See on 100 punkti kontole juurde ja nüüd olen tõesti juba favoriit, kuidaspidi iganes ka tabelit vaadata. Kertul läks samuti hästi - 7 punkti ja 6. koht.
Andsin täna võttegrupile ka pikema intervjuu, neid tuleb nüüd ilmselt jagada sagedalt.
Nüüd decamentathlon, mille kohta uudiseid siis 4 tunni pärast. Ehkki tegu on samuti mitmevõistlusega, on seda siiski võimalik väga erineva ülesehituse tõttu üldarvestuses kasutada. Kes ei tea, mida decamentathlon endast kujutab, siis http://en.wikipedia.org/wiki/Decamentathlon.
Mimm 2011-08-25T17:43:21+03:00
Minu boku lõppes teadaolevalt 6. kohaga. See on muidugi väga hea saavutus, aga oleks võinud veid paremini.
Teine mäng oli othello. Ennast ma selles mängus üldse osavaks ei pea. Olen paar korda mänginud, aga mingit taktikat ma ei tunne. Kuna Tige Nnando jättis tulemata, oli minu esimene voor vaba. Korraldajamees Josef tuli tegi minuga niikaua ühe partii, mille ma kibekiirelt võitsin. Teine ring algas Tim Hebbesiga, kes küsis veel üle, kas ma olen osakaja selles mängus. Ütlesin, et ei oska ma midagi ning võitsin teda 41-23 (64 nuppu jagatakse omavahel, 32-32 annab viigi). Järgmisena lenadsin kohe esimesse lauda Andrew Havery vastu. Arvasin, et ta on raskem vastane, aga lohakusest tegin vea ning kaotasin. Võib olla oli asi ka aukartuses. Igaljuhul kolmas ring oli minu vastaseks 1 kohalik kuulsus Arnold Roy - hästi suur mees. Kuna tema oli 1 favoriite, siis ma ei lootnud sellest mängust midagi. Üllatus oli suur, kui mul oli alles 12 nuppu ning 12 minutit ja tal ei olnud ühtegi head käiku enam. Samas oli minul veel kaks varukäiku. Äktselt haaras ta kahe käega juustest, õõtsutas ennast edasi-tagasi ja hingeldas valjult (nagu auruvedur). Sel hetkel ma tundsin, et infarkt oli talle väga lähedal. Noh, ma võitsin lõpuks selle partii 36-28 ja Arnold jooksis oma suure koguga koridori peale ennast rahustama. Seis enne eelviimast vooru oli selline, et meil oli 4 inimest 3 punktiga juhtimas. Viimases voorus kohtusin Gueci Ricardoga ja seis oli väga tasavägine. Minu võit oleks toonud mulle esikoha; Cueci võit oleks ta teiseks jätnud. Seis tundus minu kasuks pöörduvat, isegi kohtunik tuli ja märkis otsustaval hetkel meie nuppude asetuse üles. Lahmisime siis oma nurgad ja pikad read-veerud täis ja hakkasime skoori lugema. 31-33 tulemusega võitis Cueci.
Esikoht seega tiebreakiga Arnoldile, teine Guecile, kolmas oli veel lahtine, kuna meil oli Andrewga võrdselt punkte. Kohtunikud arutlesid pool tundi, kas kaalukam on minu võit Arnoldi üle(tema ainus kaotus muide!) või Andrew napp võit minu üle. Punkte nad seal kokku arvestasid ja kõpuks tuli otsis Josef mu üles ning ütles, et kahjuks olen ma taas neljas. See oli terve selle võistluse kõige kurvem hetk. Üks suuremaid lootusi medal saada luhtus just.
Ehk jätan suure leina tõttu isegi õhtuse London Lowpall pokkeri vahele ja lähen mõtlen, mis nii valesti sai minna..
Kui kellelgi on lennupileteid tänaseks-homseks marsruudile London-Tallinn, siis antagu kiiresti teada.
Lisaks sain veel korraldajatelt teada, et eraldi parimat naist ära ei märgita. Ainult üldarvestus ja juuniorid. Kotin küsis, kas ma järgmisel aastal Tsehhi tulen, et ta nii tahaks mind seal näha. Ilmselt mitte! Ja ka MSO jääb järgmisel aastal välja.
Kui ma homses sudokus medalit ei saa, siis hakkan kodupoole hääletama.
Masendunud mõttesportlane.
Tuul 2011-08-25T19:31:46+03:00
Mõistatus mõttesportlastele: mis on ühist Dario „üldseisu-peale-ei-mõtle“ deToffolil ja Kertu "ma-lähengi-sinna-kaotama" Luhal? :P
Kertul läheb mäng ilmselgelt ülesmäge - alustuseks tagumised kohad, siis kuues ja neljas. Ennustan seega homsetes sudokudes teist kohta. Paraku siis enam kahe koha võrra ülespoole minna ei saa, nii et pärast sudokusid pead ilmselt uuesti ringiga viimasest kohast alustama.
Igatahes mõttemängude emotsioonid on mullegi väga tuttavad ja hästi edasi antud: kõva vastase vastu heas seisus higistavad peopesad ja kurgus taguv pulss ja pettumusele järgnev "te-olete-kõik-lollid-ma-tahan-koju". See käib kõik mängu juurde ja sellepärast (või sellest hoolimata) me mängusid armastamegi.
Mimm 2011-08-25T20:50:24+03:00
Pokkerimängu astusin halvas meeleolus. Tegelik plaan oli mäng ära jätta, aga kuna selle eest on makstud ja nad käisid mind kordamööda palumas, siis olin nõus. Ütlesin veel, et mängin vaid ühe käe. Kui on head kaardid, siis on hästi, kui ei sobi need lehed, siis saab keegi kõik mu zetoonid endale. Noh ja noor Poola poiss läks selle õnge. Arvas, et ma lihtsalt lähen koju ära ja loovutan oma raha. Tegelikult oli mul käes A2346, mis on Lowballis parim võimalik käsi. Duubeldasin oma olukorda ja mängisin kolm tundi lõbusat pokkerit. Lõpuks ei jooksnud enam kaart ja zetoonid ka kulusid kuidagi kiiresti. Blinded ja anted nõudsid oma ning läbi ta saigi. Jõudsin välja teise lauda, kohta hetkel ei tea.
Homme hommikul siis sudoku ja ken-ken. Ennist oli mul veel palju mõtteid, millest kirjutada, aga othello kurbus on ikka veel hinges. Kui seisund taastub ja mõtted kogunevad, siis kirjutan uuesti. Andres teeb veel tunnikese malet ja oma postituse kirjutab hilisöösel või homme päeval, sest tal on ju terve päev vaba!

Headööd teile,
kes te seda siin loete.
Nuffu 2011-08-25T22:10:01+03:00
Head ööd sulle ka! Mainin siis ära, et väga vahva, et te siin niimoodi oma seiklustest kirjutate ja elan teile kogu aeg kaasa!! Palju palju edu veel järelejäänud võistluseks!
fantunesTreener 2011-08-25T22:26:16+03:00
Täna oli üks MM-i kõrghetki - kiibitsema saabus Triinu suure kingikotiga.
Tõsisemalt rääkides oli boku esikoht kirsiks tordi peal, nüüd on tunne juba selline, et kulda ära võtta võib ainult äärmine ebaõnn või siis Dario de Toffoli.
Pärastlõunane decamentathlon läks pigem tuksi, inglise keele nihe on seal ikka liiga suur. Ristsõnu ja muud taolist ikka väga raske inglastega võidu teha. Male, kabe, othello ja IQ läksid hästi, go-s pakkusin suvaliselt enam-vähem loogilisi käike. Mastermindi vusserdasin ära, sest arvasin et 15 minutiga on 3 ülesannet, aga oli 5 - viimaseid lihtsalt ei jõudnud. Peastarvutamises ja creative thinkingus hävisin ja mälus samuti, ristsõnu tegema ei hakanudki.
Just lõppes ka male. Sai selgeks, et pärast 8 tundi pearagistamist minust malemängijat ei ole. Mängisin nagu 1900-ne patser.
Just on käsil pokkeriturniiri heads-up, kus mõõtu võtavad David Pearce ja David Jameson. Minu raha on Davidil. Kertu kõrvalt ütleb, et tema jälle hoiab pöialt Davidile.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele