Tere!
Mõtlesin, et äkki oleks veelgi põnevam kui igapäevaste päevasudokude aegade põhjal koostada mingi kokkuvõtlik edetabel.
Ka praegu on võimalik näha nii käesoleva päeva kui ka eelmise päeva järjestust erinevate sudokude puhul, kuid kuidagi ei talletu(ei ole kättesaadavad) enam kui päev tagasi lahendatud sudokude tulemused.
Näiteks võib tekkida huvi teada saada (järgi vaadata) mitu päevasudokut sa võitnud oled või kui palju päevasudokusid sa üldse lahendanud oled, kuidas sa võrreldes teistega päevasudokude lahendamisel "arenenud" oled jne...
Mõtlesin, et selleks võiks koostada iga päeva lõppedes (või võimaluse korral ka jooksvalt reaalajas uueneda) kokkuvõtliku tabeli.
Tabel võiks sisaldada näiteks punktisummat, mis sa konkreetsel päeval teenisid. Punkte arvestatakse järgmiselt:
* 100 punkti esikoha eest konkreetsel päevasudokul.
* teiste punktid arvutatakse: (võitja aeg)/(sinu aeg)*100
Ning seejärel liidetakse lahendatud sudokude eest saadud punktid kokku. Ehk siis iga päev on maksimaalselt (juhul kui kõik päevasudokud kõige kiiremini ära lahendad) võimalik teenida 9*100=900 punkti.
Arvan, et selline süsteem oleks küllaltki aus ja motiveeriks ka kõik sudokud lõpuni lahendama.
Kui aga selline süsteem ei peaks meeldima, võib lisada näiteks kohapunktid mingi kaaluga või siis arvesse võtta ainult 5 parimat tulemust vms..
Toon võimaliku näite 10. jaanuari tulemuste põhjal:
10.jaanuari tulemuste põhjal oleks parim lahendaja Barnie 641,6 punktiga (6x6kergest kuni 9x9diago_raskeni punktid 81,3+86,2+100+100+65,6+0+79,8+51+77,9)
Tabelis võiks näiteks olla toodud veel lahendatud päevasudokude arv ning esimese, teise ja kolmanda kohtade arv...
Sarnaselt võiks uueneda ka kogupunktisumma (kuu kokkuvõtted jne)...
Mis te arvate kas sellisel edetabelil oleks mõtet? Kes veel millestki sarnasest huvitatud oleks?
Rauno
Päevasudokude edetabel
Loetud 124 kasutaja poolt

Väga hea idee, mina aktiivse sudokulahendajana oleks samuti millestki taolisest huvitatud! Samuti arvan statistikahuvilisena, et sel tabelil oleks mõtet, aga iseasi on, kas keegi viitsib seda aretada -- loodame! ;)
Mulle püstitatud idee väga meeldib. Eriti meeldib punktisumma arvutamise süsteem sõltuvalt kaotusest võitjale. Kokkuvõtlikust päevasudokute edetabelist on vist veidi varem ka juttu olnud, mingil kujul võiks ju see olla ning pakutud variant tundub statistikahuvilisele vähemalt väga meeltmööda.
Tere,
Päeva lõikes edetabeli teeme lähiajal kindlasti ära.
Nüüd on küsimus, kuidas ja kuhu teha kokkuvõtlikud edetabelid (kuu lõikes vms).
Samuti - kuidas näha oma eelmise kuu päevasudokute tulemusi ning näiteks ka parimaid turniiride tulemusi.
Lisaks on plaanis veel vinti tuua erikujulised sudokud.
Kokkuvõtteks - muudame vindi selel aastal ka sudokute lahendamise seisukohast.
Päeva lõikes edetabeli teeme lähiajal kindlasti ära.
Nüüd on küsimus, kuidas ja kuhu teha kokkuvõtlikud edetabelid (kuu lõikes vms).
Samuti - kuidas näha oma eelmise kuu päevasudokute tulemusi ning näiteks ka parimaid turniiride tulemusi.
Lisaks on plaanis veel vinti tuua erikujulised sudokud.
Kokkuvõtteks - muudame vindi selel aastal ka sudokute lahendamise seisukohast.
Seda on hea lugeda! Minu arvates võiks üldse jätta kaartimängude lisamise tagaplaanile ja keskenduda rohkem nt sudokule ning tegeleda kaartikatega ülejääval ajal, aga mis ütleja mina siin olen ;)
...kui keegi sellega tegeleda ei viitsi või ei taha või ei saa aega, siis ehk lasete Rauingil asja ära teha, tundub, et tal on olemas nii huvi kui ka motivatsioon! ;)
Mis sellel teemal uudist on? :)
See kindlasti üks asi, mis võiks lisanduda sudokuruumi ja mida ma isiklikult ootan. Mul tekiks kohe tahtmine paremini lahendada. Lisaks näitaks kohe ära, kes mingi kindla päeva sudokudega kõige tublim oli. Väga hea idee.
Kas kloonivarianti pole arvesse võtnud? Kindlasti on mõnedel mitu kasutajat kelle alt siseneda ja kõrgeid kohti võita. Ei solva ausaid aga kui siin on mingid tüübid, kes roppnimesid naljapärast regavad, ju siis on ka neid kes erikrdikavalad on.
Sünnipäeval võtame teema üles ja räägime, kuidas vinti sudokulahendajatele paremaks muuta!