Lines of actioni teine sessioon oli juba hoopis parem. Võita ei olnud küll enam midagi, aga võitsin siiski kõik partiid ja tõusin lõpuks kolmandaks (82 punkti). Alavõidu napsas koefitsiendiga Peter Horlock, aga üldarvestuse punkte jagati nii talle kui James Heppellile 95 (üldarvestusse koefitsiendid ei loe). Eelmise aasta võitja Tim Hebbes jäi sootuks 50% peale (ilmselt kaotas pärast esimesi kaotusi huvi).
Huvitaval kombel, kui tundub et enam rohkem untsu minna ei saa, siis läheb ikka veel rohkem untsu (näib, et Murphyl oli siiski õigus). Viimase aasta jooksul olen kulutanud twixti treenimisele vähemalt sada, aga pigem paarsada tundi, kõik põhjaliku uurimistöö tulemusena, mis näitas, et viimastel aastatel on sel alal tase olnud suhteliselt nõrk. Ilmselt puhtalt minu kiusamiseks oli sedapuhku aga osalemas kaks selle ala eksperti eesotsas maailma tippu kuuluva prantslase Florian Jamainiga. Kuna selle koosseisuga võidulootus puudus, siis loobusin sootuks osalemast ja proovisin hoopis blokust.
Blokust mängiti sel aastal üks ühe vastu (eelmisel kahel aastal 4 mängijaga), mis juhuse elemendi ära elimineerib. Üllataval kombel mängisin väga hästi (esimene ala, kus oma võimed täielikult realiseerisin), aga tase üle 3.-6. koha jagamise lihtsalt ei võimaldanud (73 punkti). Alavõit läks David Jamesonile, kes on tegemas suurepärast turniiri ja hetkel koos Tim Hebbesiga kahvatumat värvi medalites kinni. Järjekordse sammu tiitlivõidu suunas astus Paco Garcia, kes oli formaalselt koefitsiendiga teine, aga reaalselt esikohta jagas (mõlemale 95,5 punkti). Paco vastu sain ka mängida ja peab ütlema, et ma ei saanud küll mõhkugi aru, mida ta tegi, aga ta tegi seda paganama hästi. Pacol on juba praegu koos üle 420 punkti (kolmanda päeva lõpuks!) ja arvestades, et kõik ta trumpalad (go, entroopia ja loominguline mõtlemine ning lisaks veel mastermind) on alles tulemas, ei ole talle ühtegi ohustajat kusagilt paista. Samal ajal mina ületasin alles 300 punkti piiri ja ei kuulu hetkel esikümnessegi.
Positllvse poole pealt (kui mõni võib imestada, kas mul võistlustega seonduvalt tõesti midagi ka positiivse poole peal on, siis on tal täiesti õigus - ei ole tõesti - seega tuleb leppida võistlusvälisega) käis täna Triinu mulle kaasa elamas ja tõi endaga kaasa suure Eesti lipu (lisaks veel paar maiust). Story siia juurde sai alguse sellest, et peamises turniirisaalis on üleval enamuse osalevate riikide lipud (neid oli vist 26, kui õigesti mäletan, kaugemad Hong Kong, LAV ja USA), kuid paraku mõne erandiga, mille hulka kuulub ka Eesti. Korraldajate sõnul ei õnnestunud Eesti lippu hankida ja kuigi soovitasin neil Regent Streeti kohal rippuvast lippudemerest Eesti trikoloor pihta panna, pidasid nad seda naljaks ja kuni tänaseni sini-must-valget üleval ei olnud. Nüüd siis on, tänks, Trinka.
Mis homme saama hakkab, polegi veel otsustanud. Valin inglise kabe ja 960-male vahel.
Mõttespordi MM 2012
Loetud 176 kasutaja poolt
Päris tubli töö siis eile ju kokkuvõttes. Tore, et blokust mängisid. Mina õpetasin selle mängu selgeks oma emale, kes omakorda õpetas oma vanematele ja nüüd on kõik kolm suured fännid ja mängivad ikka mitmel õhtul nädalas. Vanadele inimestele on see eriti kasulik mäng, kuna treenib nii aju kui näpuosavust! Kui tagasi jõuad, kutsume sind meile kõigile simultaani andma!
Head lõbutsemist täna!
Pihel
Head lõbutsemist täna!
Pihel
Mimm elab kaasa Soomemaal. Minu minek jäi ära samadel põhjustel, nagu ka Dario ei pidanud minema. Paraku ei tulnud kusagiltpoolt sellist positiivset kõnet.
Kuna hetkel on mu elu täiesti ebastabiilne, siis jäi minemata.
Tervita mu poolt kindlasti Ankushi ja David P-d. Loodan, et Kenny on karkudest vabanenud (tal muide oli hiljuti sünnipäev) ja kui kellelgi jääb pokkeris mõni kuldmedal üle, siis võid need mulle tuua :P
Ega see nõudepesuvahend nii hull polnudki.. Ja mul on hea meel, et võistlused ja Sinu ööbimine samas kohas on. Vähemalt oled Sa seda teed juba aastaid kõndinud ja peaks tuttav olema. Anna teada, kas teeremont Londonis on juba lõppenud ja pea meeles - tühi aku kaalub alati vähem! Kui Sa täpselt ei tea, kas aku on täis või tühi, siis pane kõrva juurde ja kuula, kas vool on sees!
Päikest siitpoolt!
p.s. kui oleks võimalik.. oleksin juba seal!
Kuna hetkel on mu elu täiesti ebastabiilne, siis jäi minemata.
Tervita mu poolt kindlasti Ankushi ja David P-d. Loodan, et Kenny on karkudest vabanenud (tal muide oli hiljuti sünnipäev) ja kui kellelgi jääb pokkeris mõni kuldmedal üle, siis võid need mulle tuua :P
Ega see nõudepesuvahend nii hull polnudki.. Ja mul on hea meel, et võistlused ja Sinu ööbimine samas kohas on. Vähemalt oled Sa seda teed juba aastaid kõndinud ja peaks tuttav olema. Anna teada, kas teeremont Londonis on juba lõppenud ja pea meeles - tühi aku kaalub alati vähem! Kui Sa täpselt ei tea, kas aku on täis või tühi, siis pane kõrva juurde ja kuula, kas vool on sees!
Päikest siitpoolt!
p.s. kui oleks võimalik.. oleksin juba seal!
Täna hommikul tegin vangerduse ja vahetasin inglise kabe ning pöördkabe 960-male vastu. Hetkel on neli vooru seljataga ja olen 2,5 punkti peal, seega midagi head oodata jällegi pole. Medalishansid muutuvad iga päevaga järjest õhkõrnemaks (ainsa tugeva alana on mul veel jäänud boku), täiesti uskumatu, kuidas ma olen eelmistel aastatel nii võimsad punktisummad kokku kraapinud. Muidugi, kuna kullashansse enam ei ole, siis on pinged maas ja kavatsen ülejäänud päevad lihtsalt nautida meeldivat tegevust heas seltskonnas.
Vaatasin üle ka osalejate nimekirja ning selgub, et eksootilisi riike on esindatud teisigi kui varem mainitud Hong Kong, LAV ja USA. Näiteks on esindaja Iraanil, Gaanal ja Kuveidil ning Guernsey on esindatud lausa kahe osalejaga.
Mimm, sinu järgi küsivad siin mitmed. Suutsid endast eelmisel aastal ikka korraliku märgi maha jätta. Kenny käib täitsa abivahenditeta ja on vaimukas nagu ikka. Ankushile ja Davidile annan ka tervitused kindlasti edasi.
Sel korral on mul kaasas umbes neli korda väiksem arvuti, nii et jõuan isegi täis akut kaasas kanda.
Vaatasin üle ka osalejate nimekirja ning selgub, et eksootilisi riike on esindatud teisigi kui varem mainitud Hong Kong, LAV ja USA. Näiteks on esindaja Iraanil, Gaanal ja Kuveidil ning Guernsey on esindatud lausa kahe osalejaga.
Mimm, sinu järgi küsivad siin mitmed. Suutsid endast eelmisel aastal ikka korraliku märgi maha jätta. Kenny käib täitsa abivahenditeta ja on vaimukas nagu ikka. Ankushile ja Davidile annan ka tervitused kindlasti edasi.
Sel korral on mul kaasas umbes neli korda väiksem arvuti, nii et jõuan isegi täis akut kaasas kanda.
Ma oleks sinu asemel ikka Twixti mänginud. Esiteks oleks olnud põnev oma ettevalmistust maailma tippude peal testida. Teiseks, trumm on ehk nagunii läinud, nüüd on aeg nautida ja lõbutseda. Kolmandaks, kunagi pole hea viimasel hetkel oma plaane muuta, enamasti lõppeb see kehvasti. Aga Blokus oli muidugi igati arvestatav alternatiiv - see on lihtsalt nii tore mäng.
Jätka ikka oma turniiri kirjeldamist, me tahame sulle lõpuni kaasa elada. Medal pole siinjuures üldse oluline.
Jätka ikka oma turniiri kirjeldamist, me tahame sulle lõpuni kaasa elada. Medal pole siinjuures üldse oluline.
960-male pärastlõunast sessiooni alustasin siis 2,5 punktiga 4-st. Kõige pealt viis loos mind kokku osalejatest oma parima sõbra lõuna-aafriklase Alain Dekkeriga. Üldiselt mulle tema vastu mängida ei meeldi (ja vist ka vastupidi), aga seekord tegin väga hea partii ja võitsin stiilselt taktikaga. Seejärel peafavoriidi Ankush Khandelwali vastu jäin aga endale tüüpiliselt liiga kiiresti ajapuudusesse ja kaotasin suurema võitluseta (see ei olnud Kertu peale mõeldes). Viimases voorus üllatuslikult liidrikohta hoidnud James Heppelli vastu õnnestus pika manööverdamislahingu lõpus võit võtta ja nii Ankush temast mööda turniiri võidule aidata (see oli Kertu peale mõeldes). Muide, Kertu, andsin ka su tervitused Ankushile edasi ja too oli ilmselgelt liigutatud.
Hilisõhtul osalesin veel Canadian Studis, milles imekombel mõlemal eelmisel aastal esikoha olen saanud. Tõenäosusteooria järgi peaks luuavarrest kolme järjestikuse paugu kõlamine olema sama hästi kui välistatud ja seekord tõenäosusteooria paraku ei eksinud. Kukkusin välja juba suhteliselt varakult kui vastane (Michael Dixon) jultunult mu bluff-reraise'i äss-kõrgega omakorda üle tõstis. Samas lauas istunud pokkeriekspert Dario de Toffoli ainult vangutas pead ja lausus legendaarsed sõnad "Grazy people". Dariol muide on eile-täna olnud väga hea hoog - eile korjas 100 punkti owarest ja täna backgammonist ning minu ära tulles oli ka pokkeris liidrikohal. Medaliheitlus järjest tiheneb ja tundub, et head tulemused kogunevad peaaegu kõigil. Justnimelt "peaaegu", minul paraku mitte.
Avastasin ka ühe võimnaliku põhjuse, miks ma päris hästi tippudele vastu ei saa. Nimelt selgub, et need tüübid on veel rohkem mõttemängude hullud kui mina. Sessioonide vahel, kus väsimus tahab hinge seest võtta ja on vaevu aega poest süüa ostmiseks, mängivad tegelased hiina malet hieroglüüfidega nuppudega (nupud on kõik täpselt sarnased ja ainuke erinevus nende peal olevates hieroglüüfides, mis kohati on ikka väga sarnased) viieminutilise ajaga ja kahel laual (exhcange chess, grazy house)! Kui keegi kahtleb, kui kreisi see asi on, siis proovige järgi, mul hakkas pealt vaatamisestki pilt virvendama.
Twixtist loobuda oli mõnes mõttes kahju tõesti, aga mõistliku alternatiivi puudumisel ma seda teinud ei olekski. Tugevatega mängida on tegelikult tore. Selles osas on Tuulel kah õigus, et viimasel hetkel hobuse vahetamine lõpeb tavaliselt halvasti - eelmisel aastal olin vahetult enne turniiri algust inglise kabet 960-male vastu vahetamas, kuna seal omal lootusi ei näinud, aga otsustasin, isegi ei tea miks, ikkagi kabe juurde jääda ja selle otsuse tulemus läigib mul nüüd uhkesti kapi otsas. Sel aastal viisin selle sama vahetuse (inglise kabe asemel 960-male) ellu ja tulemus on jällegi näha. Või õigemini ei ole näha, sest tulemust lihtsalt ei ole.
Trummi koha pealt - see on tõesti läinud mis läinud. Peab juba suuremat sorti ime juhtuma, et medalikonkurentsi tagasi tõusta saaksin. Oli mul vaja oodatavaid prognoose siin avalikult välja käia, asi kisub nüüd juba piinlikuks kätte. Umbes sama, kui kergejõustiku kümnevõistluses teeb keegi igal alal 100 punkti alla ootuste. Samas läheb see juba naljakaks, et mitte ühtegi head tulemust ei ole saanud ja hullem veel, shansse pole ka olnud - igal pool on lootused purunenud juba poole turniiri pealt. Ei usu, et valitsev meister oleks kunagi alla 400 punktiga leppima pidanud, püüan vähemalt seda vältida (mis peaks garanteerima koha kuhugi esitosina kanti), aga ehk läheb asi ikkagi veel paremuse suunas, pool turniiri ju alles ees.
Homme kavas: mastermind ja entroopia.
Hilisõhtul osalesin veel Canadian Studis, milles imekombel mõlemal eelmisel aastal esikoha olen saanud. Tõenäosusteooria järgi peaks luuavarrest kolme järjestikuse paugu kõlamine olema sama hästi kui välistatud ja seekord tõenäosusteooria paraku ei eksinud. Kukkusin välja juba suhteliselt varakult kui vastane (Michael Dixon) jultunult mu bluff-reraise'i äss-kõrgega omakorda üle tõstis. Samas lauas istunud pokkeriekspert Dario de Toffoli ainult vangutas pead ja lausus legendaarsed sõnad "Grazy people". Dariol muide on eile-täna olnud väga hea hoog - eile korjas 100 punkti owarest ja täna backgammonist ning minu ära tulles oli ka pokkeris liidrikohal. Medaliheitlus järjest tiheneb ja tundub, et head tulemused kogunevad peaaegu kõigil. Justnimelt "peaaegu", minul paraku mitte.
Avastasin ka ühe võimnaliku põhjuse, miks ma päris hästi tippudele vastu ei saa. Nimelt selgub, et need tüübid on veel rohkem mõttemängude hullud kui mina. Sessioonide vahel, kus väsimus tahab hinge seest võtta ja on vaevu aega poest süüa ostmiseks, mängivad tegelased hiina malet hieroglüüfidega nuppudega (nupud on kõik täpselt sarnased ja ainuke erinevus nende peal olevates hieroglüüfides, mis kohati on ikka väga sarnased) viieminutilise ajaga ja kahel laual (exhcange chess, grazy house)! Kui keegi kahtleb, kui kreisi see asi on, siis proovige järgi, mul hakkas pealt vaatamisestki pilt virvendama.
Twixtist loobuda oli mõnes mõttes kahju tõesti, aga mõistliku alternatiivi puudumisel ma seda teinud ei olekski. Tugevatega mängida on tegelikult tore. Selles osas on Tuulel kah õigus, et viimasel hetkel hobuse vahetamine lõpeb tavaliselt halvasti - eelmisel aastal olin vahetult enne turniiri algust inglise kabet 960-male vastu vahetamas, kuna seal omal lootusi ei näinud, aga otsustasin, isegi ei tea miks, ikkagi kabe juurde jääda ja selle otsuse tulemus läigib mul nüüd uhkesti kapi otsas. Sel aastal viisin selle sama vahetuse (inglise kabe asemel 960-male) ellu ja tulemus on jällegi näha. Või õigemini ei ole näha, sest tulemust lihtsalt ei ole.
Trummi koha pealt - see on tõesti läinud mis läinud. Peab juba suuremat sorti ime juhtuma, et medalikonkurentsi tagasi tõusta saaksin. Oli mul vaja oodatavaid prognoose siin avalikult välja käia, asi kisub nüüd juba piinlikuks kätte. Umbes sama, kui kergejõustiku kümnevõistluses teeb keegi igal alal 100 punkti alla ootuste. Samas läheb see juba naljakaks, et mitte ühtegi head tulemust ei ole saanud ja hullem veel, shansse pole ka olnud - igal pool on lootused purunenud juba poole turniiri pealt. Ei usu, et valitsev meister oleks kunagi alla 400 punktiga leppima pidanud, püüan vähemalt seda vältida (mis peaks garanteerima koha kuhugi esitosina kanti), aga ehk läheb asi ikkagi veel paremuse suunas, pool turniiri ju alles ees.
Homme kavas: mastermind ja entroopia.
Hommikuses mastermindis alustasin nii nagu tänavusel aastal tavaks - mannetult. Esimesest kolmest voorust olin kogunud kõigest ühe viigi ja lootus heale kohale oli praktiliselt juba kadunud. Järgmised kolm kohtumist küll võitsin, aga viimases kobistas itaallane Tony Niccoli juba kolmandal katsel mu koodile pihta ja nii tuli leppida 50%-ga ehk umbes 50 punkti (oleneb täpsest kohast, mida ei viitsinud uurida). Alavõidu võttis Dario de Toffoli, kes jätkab uskumatut seeriat skoorides maksimumtulemuse kolmandat päeva järjest. Arvestades, et tal on veel ees vähemalt üks trumpala aquire näol ning ka pokkeris on tegu asjatundjaga (oli aastaid Itaalia suurim ekspert), siis on tal ehk isegi shansse Paco esikoha ohustamiseks.
Huhh, kui kaua see aega võttis ja kui magus see on! Kell kaks päeval alanud ja alles 11-st lõppenud entroopia-maratonil jagasin Pacoga esikohta ja koefitsiendiga kuulus alavõit mulle. Kaotasin kogu turniiri jooksul vaid ühe mängu, seda Alain Dekkerile, kes mind millegipärast iga aasta täiesti maatasa teeb. Üldiselt üksikalade esikohad mulle korda ei lähe ja tähtis oleks eelkõige 97 punkti, mille kogusime Pacoga mõlemad, aga entroopia on selles osas erand. See on kogu võistluste peaala, mida kõik võita ihkavad. Asi on ilmselt uhkes mängu looja Eric Solomoni autogrammiga rändkarikas, kuhu kõigi võitjate nimed graveeritakse ja mille hind on sadades inglise naeltes (2010. aastal, kui Paco karika võitis, siis palus ta omale karikast täpse koopia teha ja käis (ilmselt sponsorite abiga) selle summa ka välja). Raske on isegi kirjeldada selle tunde magusust, kui pärast kümmet (jah, lugesin üle) ebaõnnestunud turniiri tuleb lõpuks võit kõige olulisemas.
Entroopia on eriline veel ka seetõttu, et on üks vaimselt kõige kurnavamaid, kuna kontsentratsioon peab olema kogu aeg 100% (seljaajuga mäng, mida saab küllalt edukalt rakendada näiteks males, on kindel tee hävingule). Kuna väsimus on hetkel meeletu, siis pikemalt praegu turniirist kirjutada ei jaksa, aga panen lõppu hetke üldparemusjärjestuse. Nagu näha, jõudsin lõpuks välja esikümnesse, aga medalikohani on veel pikk maa.
Mõttespordi mitmevõistluse MM-i (Pentamind world championships) edetabel 5 päeva järel:
1. Paco Garcia 455,78
2. David Jameson 445
3. James Heppell 440,35
4. Michael Dixon 414,65
5. Tim Hebbes 390, 01
6. Dario De Toffoli 381,92
7. Andres Kuusk 372,04
8. Ankush Khandelwal 371,08
9. Matthew Hatthrell 307,08
10. David Pearce 285,40
Tabel muidugi veel veidi ebaülevaatlik, kuna enamusel võistlejatest pole veel kahte "suurt ala" kirjas ning on tabelis nela tulemusega. Nende hulgas on ka Dario De Toffoli, kelle tulemus on seetõttu ikka üsna võimas (381 400-st), aga esikümne tegijatest ka Pearce ja 11. kohal paiknev Levi Hendrickson (pokkeriekspert Ühendriikidest, kes osalenud ka WSOP peaüritusel). Kertu üks lemmikutest Kenny Ho on 14., endine maailmameister Martyn Hamer 20. ja peastarvutamise ekspert ja vastavateemalise bestselleri autor George Lane 23.
Homme kavas: esialgu plaanisin puhkepäeva, aga võib-olla osalen hommikul naljaviluks siin esmakordselt kavas olevas carcassonnis (õnne osa vähendamiseks mängitakse mitte iga kord uue kaardi tõmbamisega, vaid kohe algul kätte jagatud kaartidega). Pärastlõunase sessiooni skipin kindlasti ja õhtul London lowball pokker.
Entroopia on eriline veel ka seetõttu, et on üks vaimselt kõige kurnavamaid, kuna kontsentratsioon peab olema kogu aeg 100% (seljaajuga mäng, mida saab küllalt edukalt rakendada näiteks males, on kindel tee hävingule). Kuna väsimus on hetkel meeletu, siis pikemalt praegu turniirist kirjutada ei jaksa, aga panen lõppu hetke üldparemusjärjestuse. Nagu näha, jõudsin lõpuks välja esikümnesse, aga medalikohani on veel pikk maa.
Mõttespordi mitmevõistluse MM-i (Pentamind world championships) edetabel 5 päeva järel:
1. Paco Garcia 455,78
2. David Jameson 445
3. James Heppell 440,35
4. Michael Dixon 414,65
5. Tim Hebbes 390, 01
6. Dario De Toffoli 381,92
7. Andres Kuusk 372,04
8. Ankush Khandelwal 371,08
9. Matthew Hatthrell 307,08
10. David Pearce 285,40
Tabel muidugi veel veidi ebaülevaatlik, kuna enamusel võistlejatest pole veel kahte "suurt ala" kirjas ning on tabelis nela tulemusega. Nende hulgas on ka Dario De Toffoli, kelle tulemus on seetõttu ikka üsna võimas (381 400-st), aga esikümne tegijatest ka Pearce ja 11. kohal paiknev Levi Hendrickson (pokkeriekspert Ühendriikidest, kes osalenud ka WSOP peaüritusel). Kertu üks lemmikutest Kenny Ho on 14., endine maailmameister Martyn Hamer 20. ja peastarvutamise ekspert ja vastavateemalise bestselleri autor George Lane 23.
Homme kavas: esialgu plaanisin puhkepäeva, aga võib-olla osalen hommikul naljaviluks siin esmakordselt kavas olevas carcassonnis (õnne osa vähendamiseks mängitakse mitte iga kord uue kaardi tõmbamisega, vaid kohe algul kätte jagatud kaartidega). Pärastlõunase sessiooni skipin kindlasti ja õhtul London lowball pokker.
Juhhuu, suurepärane! Palju õnne! Kas sa selle rändkarika tood koju ka, nii et saame seda näpuga torkimas käia?
Pihel
Pihel
Ryanair vist ei luba karikat koju tuua. Aga jah, mõtlesin Andrese eelmise postituse järel, et pakuks välja kihlveo, et Andres ühe alavõidu ikka saab. Aga ei viitsinud hetkel kirjutada ja näed, nüüd ongi hea võimalus läinud. Iseasi, et vaevalt keegi seda kihlvedu vastu oleks võtnud, meie usk sinusse on ju piiritu.
Kes tahab kihla vedada, et Andres toob kokkuvõttes medali?
Kes tahab kihla vedada, et Andres toob kokkuvõttes medali?