Okei, ei viitsi väga pikka postitust kirjutada sel korral, aga annan teile sellise tegelinski nagu Sumsar (http://www.vint.ee/kasutaja-profiil/?user=16085).
Sumsar tuli 18. märtsil nagu maa alt välja ja võitis klassikalise kerge 9x9 (kerge 9) päevasudoku ajaga 46 sekundit lüües sellega 2. koha saanud Vernerit 37 sekundiga ja 3. kohaga leppima pidanud TiiTu lausa 40 sekundiga. Lisaks oli ta veel 3 alal top 3-es: keskmises 6x6-es 3. ajaga 19 sek, kerges erikujulises 6-es 2. ajaga 20 sekundit ja keskmises erikujulises 6-es 3. ajaga 28 sek. Kõik need on professionaalsed ajad.
On Sumsar siis tõesti selline geenius, kes lihtsalt seni kapis oli?! Ei, vähemalt mina isiklikult julgen kahelda. Aga miks, ta on ju nii-öelda sündind andekas, võidakse väita. Siit siis mõned vastuväited. Sumsar on lahendanud kokku 2 kerget 9-t ja tema keskmine aeg on 4:53. Kerges 6-es on tema keskmine aeg 1:33. Keskmist erikujulist 6-t on ta lahendanud vaid korra ja sama variandi kerget 2 korda, kusjuures keskmine aeg viimases on kõigest 1:09. Ja kõigele lisaks tegin enne ise ühe katse, nimelt tegin tema vastu kerge 9 duelli! Lõpetasin sellise korraliku 1:46-ga, sama ajaga oli Sumsar suutnud täita vaid 51 ruutu -- polnd jälgegi 46 sekundi vormist (mis on isegi piisav Vindi kerge 9 läbi aegade top 10-sse jõudmiseks).
Mõned juhtniidid veel...
Selline vend nagu Siid (http://www.vint.ee/kasutaja-profiil/?user=16955). Ta lahendas täpselt samad sudokud, mille Sumsargi ja ei ühtegi vähem ega rohkem. Kokkusattumus? Väga võimalik. Aga siis veel see fakt, et nad hiljem tegid üksteise vastu duelle, ilmusid mänguruumi väikse vahega ja lahkusid 4-sekundise vahega. Tundus, et nad tunnevad üksteist ja tõenäoliselt pole sel korral tegu topeltkontodega (nagu ka Rolfi ja Kohvri juhtumi korral).
Sai ka Sumsar ennist põgusalt üle kuulatud ja Siid ei suutnud kohe kuidagi vait olla ja pidi ka kohe sõna sekka ütlema päris mitmel korral, tundus, nagu ta üritaks Sumsarit kaitsta.
Siin siis mõned tsitaadid Sumsarilt:
*Kui küsisin duelli kohta, ütles ta: "mul hetkel sõber mängib ja ta ei oska väga aga sa võid temaga proovida"
*Selline ütlus Sumsarilt (eeldan, et ütles seda Siidile mulle pettuse kohta rääkimisest): "ma ei ütlend talle midagi"
*Mainisin seda 46-sekist imeaega ja et MMil 3. koha saanud TiiDul polnd võimalustki, vastuseks tuli: "ma või teha 9x9 keskmise, raske, väga raske" (muidugi pole ta endiselt neist ühtegi lahendand)
Küsisin veel selle aja kohta, et kas ta sai hästi jooksma: "mkm"
Saladus? "mkm"
Minu viimane küsimus oli, kas mängus oli Siidi siidine käsi, millele vastust ei tulnud ja pool minutit hiljem olid mõlemad läinud.
Loomulikult pole kindel, et Siidi siidine käsi tegelikult mängus oleks, aga lihtsalt üks võimalus. Loodetavasti andsin piisavalt infot, et vastused leida ja seejärel otsus langetada.
Seegi kord loodan, et lugemine polnd väga igav, aga kui oli, siis mis seal ikka ;]
Uus sudokugeenius või petis!!! 3
Loetud 152 kasutaja poolt
Ei saa mina sinust, Driv4r, aru... Miks ning kelle jaoks sa seda teed...
Eks ikka nende jaoks, kellele see teema oluline on. Las läheb natuke suurema kella külge, ei tahaks et vindist saab selline portaal nagu postimees, kus 10 lahendajat teevad kerge sudoku ära iga päev täpselt 42 sekundiga (kiireim võimalik aeg) - ei jäta väga sümpaatset muljet.
Teadmiseks veel, et ka välismaistel saitidel suhtutakse petistesse suhteliselt resoluutselt. Kes petab, see avalikustatakse ja tulemus tühistatakse. Edetabelid see-eest on vägagi adekvaatsed ja puhtad igasugustest lollitajatest. Isiklikust kogemusest on sellistes ausates kohtades harjutamine väga ahvatlev ja meeldiv.
Teadmiseks veel, et ka välismaistel saitidel suhtutakse petistesse suhteliselt resoluutselt. Kes petab, see avalikustatakse ja tulemus tühistatakse. Edetabelid see-eest on vägagi adekvaatsed ja puhtad igasugustest lollitajatest. Isiklikust kogemusest on sellistes ausates kohtades harjutamine väga ahvatlev ja meeldiv.
Tuligi ära! Aitäh!
No pole tänu väärt! :]
Vastuseks Vincentile veel. TiiT pmst põhjendas juba ära ja põhiline põhjus on muidugi nn geeniuste päevavalgele toomine. Aga lisaks häirivad igasugu petised mind isiklikult ja samas selline uurimine on põnev, nii et miks mitte. Okei, aega läheb, aga ehk on ka midagi kasu. Ja see kirjutamine on ka täitsa huvitav mulle, eriti kuna mu kirjutised võivad mõnele ka huvi pakkuda.
Vastuseks Vincentile veel. TiiT pmst põhjendas juba ära ja põhiline põhjus on muidugi nn geeniuste päevavalgele toomine. Aga lisaks häirivad igasugu petised mind isiklikult ja samas selline uurimine on põnev, nii et miks mitte. Okei, aega läheb, aga ehk on ka midagi kasu. Ja see kirjutamine on ka täitsa huvitav mulle, eriti kuna mu kirjutised võivad mõnele ka huvi pakkuda.
Driv4r, õiget asja ajad. Ei meeldi vist kellelegi petised. Topelt kontod jmv. Ise ma sudokuid ei lahenda aga ka kaardimängudes esineb selliseid. Tehakse topelt konto, ühe nimega püütakse edetabelisse saada , kui on edetabelis siis jäetakse see nimi 2 nädalaks paigale ja tullakse teise nimega mängima. Aru ma ei saa, keda sellega tahetakse petta, arvan vaid...iseennast.
Nii et driv4r ole tubli edasi ja jõudu petiste paljastamisel.
Nii et driv4r ole tubli edasi ja jõudu petiste paljastamisel.
Avastasin mõned päevad tagasi selle "geeniuse-petiste" jutu, aga olin ise Eesti MV-l Pärnus ning ei saanud nende kahe kasutajaga pikemalt rääkida sealt. Aga nüüd rääkisin nende mõlemaga (nad on juhtumisi mu enda pojad) ning lugedes veelkord teemaalgataja postitust nakkasin lihtsalt naerma. Kuidagi paratamatult tuli mõte, et Statistika ametis töötab inimene "Keskmine Inimene", kelle järgi kõike tehakse otsuseid, tooteid jne.
Et olla kindel, et nad mulle pada ei aja, vaatasin nende ja enda profiilid üle. Meie pere omavahelisi mänge erinevates mängudes üle vaadates aga läks muudkui naljakamaks. Milliseid naljakaid seoseid siit veel leida võiks... Aga reaalne elu on palju lihtsam. Lapsed lihtsalt võtavad mõõtu endi vahel ja arvutiga. Ja vahest lähevad mängu käigus mingid asjad lapselikult segaseks ning üle käte. Eriti koolivaheajal. Üks poiss lihtsalt lahendas enda oma ära ning siis läks teisele "appi".
Minu enda palve/ettepanek on selle päeva Sumsari tulemused (äkki mõni veel, kui arvate) tühistada. Poistega on räägitud ja (vist) nad said sellest ka aru. Mis puudutab, et nad ise kostaksid enda eest nagu mingis teises petiste teemal oodatakse, siis selle olen neil ära keelanud ja palun neid selleks mitte provotseerida.
Aga natuke teeb mulle hoopis hirmu ning ka kurvaks, et me kipume oma mahlakate ütlustega hinnanguid andma, otsuseid langetama, kõiki bännima, petiseks ja kapist välja tulnuks nimetama, üle kuulama, jälitama ning vahele võtma.
Selleks, et sellised ebakõlad nagu ühekordne "testimine" maha võtta ongi ju välja mõeldud mediaan ja Solkoffi koefitsendid (vt http://en.wikipedia.org/wiki/Tie-breaking_in_Swiss-system_tournaments).
Minu jaoks teema lõpetatud.
Et olla kindel, et nad mulle pada ei aja, vaatasin nende ja enda profiilid üle. Meie pere omavahelisi mänge erinevates mängudes üle vaadates aga läks muudkui naljakamaks. Milliseid naljakaid seoseid siit veel leida võiks... Aga reaalne elu on palju lihtsam. Lapsed lihtsalt võtavad mõõtu endi vahel ja arvutiga. Ja vahest lähevad mängu käigus mingid asjad lapselikult segaseks ning üle käte. Eriti koolivaheajal. Üks poiss lihtsalt lahendas enda oma ära ning siis läks teisele "appi".
Minu enda palve/ettepanek on selle päeva Sumsari tulemused (äkki mõni veel, kui arvate) tühistada. Poistega on räägitud ja (vist) nad said sellest ka aru. Mis puudutab, et nad ise kostaksid enda eest nagu mingis teises petiste teemal oodatakse, siis selle olen neil ära keelanud ja palun neid selleks mitte provotseerida.
Aga natuke teeb mulle hoopis hirmu ning ka kurvaks, et me kipume oma mahlakate ütlustega hinnanguid andma, otsuseid langetama, kõiki bännima, petiseks ja kapist välja tulnuks nimetama, üle kuulama, jälitama ning vahele võtma.
Selleks, et sellised ebakõlad nagu ühekordne "testimine" maha võtta ongi ju välja mõeldud mediaan ja Solkoffi koefitsendid (vt http://en.wikipedia.org/wiki/Tie-breaking_in_Swiss-system_tournaments).
Minu jaoks teema lõpetatud.
Antud juhul oli pettus seotud päevasudokudega ja siin ei oleks abi ei mediaanist ega Solkofi koefitsiendist.
Ja nagu näha, siis ei saa ka sina nende pettust (või "appi" minekut, nagu sa ütlesid) eitada. Oleks siis veel aus ja tunnistaks oma tegu ning vabandaks näiteks, aga selle asemel oldi veel ülbed kah!
Aga jah, loodetavasti said nad oma õppetunni kätte ja teinekord valivad ausa tee, sest isegi driv4r õige hõlma ei hakka.
Ja nagu näha, siis ei saa ka sina nende pettust (või "appi" minekut, nagu sa ütlesid) eitada. Oleks siis veel aus ja tunnistaks oma tegu ning vabandaks näiteks, aga selle asemel oldi veel ülbed kah!
Aga jah, loodetavasti said nad oma õppetunni kätte ja teinekord valivad ausa tee, sest isegi driv4r õige hõlma ei hakka.
See, kus sa mõned päevad tagasi olid jätab enamiku külmaks, see,et see teema sulle nalja pakub, ka tõenäoliselt kedagi ei huvita.Aga see kuidas su lapsed üksteiselt mõõtu võtavad, nii, et üks teeb 10 mintsaga sudoku ära ja teine tuimalt maha vehib, on natuke häiriv küll edetabelis.Tore, et sa rääkisid nendega ja hea et poikad asjast (vist) aru said..Minu arvates on hea, et keegi asjal silma peal hoiab ja teemasid postitab, hetkel paari nädala taganti vinti trehvates muidu ei teakski nendest susserdajatest mitte essugi.Jõudu driv
Mind huvitab, et see GAP'ile nalja pakub (Raidop, nüüd su tõenäosuse jooksis rappa), kuna see on naeruväärne lihtsalt. Kaks lapsukest ajaviiteks tegid võistlust vms omavahel ja niisugune kära suurte inimeste poolt. Kes siin nüüd laps õieti on? Mul oleks driv4ri asemel häbi niisugust iba kirjutada.