Lahendus võiks välja näha nii:
Teed parema hiireklõpsu ruudul. Ruut läheb näiteks rohelist värvi.
Sisestades nüüd numbri, tekib see number väikselt ruudu ühte nurka. Ja nii saab 4 abinumbrit sisestada (igasse nurka).
Abinumbrite kustutamine käib 0-iga ja numbrid kustuvad vastavalt sisestusjärjekorrale.
Sisestades päris numbrid ruutu, kustuvad kõik abinumbrid.
Iseenesest võiks ju seelliselt see lahendamine välja näha - ka paberi peal lahendades saad abinumbreid kirjutada nurkadesse.
Mis arvate?
Abinumbrite sisestamine sudoku lahendamisel
Loetud 89 kasutaja poolt
kahe käega poolt
Jah, sobib. Ja siis veel üks asi: mõnikord ei tule ega tule lahendus välja, kas saaks nii, et ma saaksin näha ka seda õiget lahendust?
Suva,ei oska kasutada.
[i]postitas Meikop[/i]
Abinumbrite kustutamine käib 0-iga ja numbrid kustuvad vastavalt sisestusjärjekorrale.
Ma näen siin probleemi.
See teeb abinumbrite muutmise tülikaks. Kui sisestan abinumbriteks nt 1, 4, 5 ja tahan sealt 5-e ära kustutada, pean 0-i vajutama 3 korda ning siis 1, 4 uuesti sisestama - kokku 5 vajutust. See võtab aega ja on tüütu ning suurendab kindlasti lahendusaega.
Kas poleks mitte parem ja mugavam nii, et abinumbri kustutamine toimub samamoodi nagu selle lisamine: parem klõps ja number sisestab numbri, uuesti parem klõps ja number kustutab selle sama numbri. Loogiline ja nupuvajutuste arv ka kordades väiksem.
Jah, oligi mõeldud et viimati sisestatud number kustub esimesena.
[i]postitas Meikop[/i]
See ei muuda mu jutu sisu seoses selle lahenduse tülikusega/keerukusega kasutaja jaoks.
Hetkel ma abinumbrite vajalikkuses enam nii kindel ei ole - rääkisin Tiiduga ja ta ütles et abinumbritega lahendamine ja paberil lahendamine (tipptasemel) on erinevad teemad. Ehk kõige paremini kajastab tänane süsteem just lahendaja suutlikust paberil lahendada. Ehk peakski see nii jääma.
Ära kuula Tiitu, märkmeid on vaja :)
oleks kellelgi huvi selle vastu? Kuna siit näen ainult toetajaid..