Eesti parim kaardimängija 2016

Loetud 318 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2016-01-19T09:08:52+02:00
Hetke plaan-
Esikoht: 200 EUR
Teine koht: Aasta tasuta VIP staatust (720 krediiti)
Kolmas koht: Pool aastat tasuta VIP staatust (360 krediiti)
verywell 2016-01-19T09:52:18+02:00
* Tegelikult oleks muidugi tore, kui selline üritus korraldatakse sellise kahepäevase nädalalõpuüritusena, kuhu mängijad tulevad ikka reaalselt kohale. Tehtaks turniiriplaanid, istutaks laudade taha ja mängitaks kaks päeva kaarte. Mina oleks kohal :), aga see selleks.

* Kui ma õigesti aru saan, siis on arutlusel, kas arvestada lõppreitingut või võite. Kolme mängu reitingusumma, ehk esialgne idee, on tegelikult täiesti ok - väga konkreetne ja lihtne arvet pidada. Kindlasti mitte võite kokku lugeda, sest siis ma lähen mängima vastastega reitinguga 700-900, kus mitmed ei tee vahet ärtul ja potil(konkreetne näide Vindist :)), ning nopin oma taskud võite paksult täis.

* Usun, et kõige ausam on arvestada reitingu muutust. Sellega võetakse ära võimalus omale nõrku vastaseid otsida. Mängida muidugi võid, aga kui mängid eelpool mainitud reitingutasemega vastastega, siis saadki +3 punkti võidu eest, jne
Ehk siis mängid oma mängu ära ja saad tabelisse nii palju plusse või miinuseid, kui palju su reiting selles mängus muutus.

* 50 mängu igat peaks olema kahe kuu peale paras ports. Minu poolest võiks muidugi olla kasvõi 100 mängu igat ja periood pikem, aga oluline on ka see, et turniirist võtaks osa võimalikult palju osalejaid.

* Pidevalt uuendatud turniiritabel on kindlasti äärmiselt vajalik mängijate motivatsiooni ja kogu turniiri väärtuse üleval hoidmiseks.

* Auhinnalauale ma reaalset raha ei paneks. Esikolmikule korralikud karikad ja tasuta VIP staatust. VIP staatust võib jagada ka kasvõi kogu esikümnele.
Usun, et ilus võitjakarikas ja suur au, mis tiitliga kaasas käib, pluss tasuta VIP staatus peaks olema piisav motivaator. Elu on korduvalt näidanud, et reaalse raha jagamine tekitab inimeste vahel mõttetuid pingeid ja see oleks viimane asi, mida siia Vinti mängijate vahele vaja oleks.

* Aga olenemata reeglitest, millega see turniir toimuma hakkab, peate Te kallid kolleegid turniiri võitmiseks minust eespool lõpetama:) Edu selleks!
MeikopVint.ee asutaja 2016-01-19T10:08:21+02:00
Rahalise auhinna tahame sellepärast välja panna, et meelitada rahvast väljastpoolt osalema (uued kasutajad). Neile ei ütle vint.ee krediit mitte midagi. "200 EUR-i puhtalt kätte" on loosung, mille peale tullakse ehk uudistama, mis toimub.
Jah, Krediiti võime jagada ka esi 6-le või 10-le, pole probleemi.

Selle võitude arvuga jõudsin ma samasuguse probleemini - Mängid nõrkadega ja nopid võite.

Reitingu muutusega tuleb teine probleem: teen uue kasutaja, lasen sellel reitingu mängudes 1000 peale (enne märtsi) ja siis kahe kuu jooksul kergitan kõikides mängudes reitingu 2000 peale - summa: +4000 reitingupunkti kahe kuu jooksul

Algne idee (reitingute summa) tundub hetkel ikkagi parim mõte. Probleemiks seal on see, et neil on eelis, kes juba vindis mänginud. Sams kui veebruari alguses võistlus välja kuulutada, on sisuliselt 3 kuud aega, et oma reitingut tõsta. Võime võistluse aega ka pikendada (mai lõpuni).

Mis teised arvavad?

verywell 2016-01-19T10:37:49+02:00
No siis kõikidele turniirist osavõtjatele spetsiaalsed uued kasutajad turniiriks. "Mängija 1", "Mängija 2", jne, kõigil reiting 1400 kõikides mängudes, 50 mängu igat ja reitingud kokku.
gauss 2016-01-19T10:52:40+02:00
Olen oma arvamust juba mõnel korral avaldanud, ja ei tahaks ennast korrata.

* Turniiri korraldamine koefitsiendi/reitingu vms alusel on kahtlase väärtusega. Praeguse vindi reitingu probleem on suur standarhälve (ehk ebastabiilsus). Nt tuhandes on see suurem, kui 120 (täpse väärtuse arvutamine on 36-ga jagamisel tehtava ümardamise tõttu tülikas). Seega võiks väita [teatud mõistlikel eeldustel kehtib kahe sigma reegel], et mängija, kelle "tase" on R, reiting kõigub 95% juhtudest vahemikus R-240...R+240. Ülejäänud 5% juhtudest erineb tema reiting "tegelikust tasemest" rohkem kui 240.

* Kui kasutada turniiri hindamiseks praegust reitingut, siis saab väga oluliseks lõpuspurt -- tuleb oma reiting kõrgeks ajada ning pärast seda enam mitte mängida, et reitingut hoida. Natuke kummaline käitumine turniiri võitmiseks.

* Oma mõtted turniirituhande/turniirisasku/turniiribismarcki kohta olen edastanud ühes teises postituses. Kindlasti pooldan dubleeritud jaotuste kasutamist sportlikuks mõõduvõtuks.
MeikopVint.ee asutaja 2016-01-19T11:13:43+02:00
Turniiri lõppedes lähevad arvesse need kasutajad, kes edetabelis on st. on teinud mängu viimase kahe nädala jooksul. Seda saaks iseenesest muuta - pead olema teinud ühe mängu igas mängus viimase kolme päeva jooksul vms.

Vint.ee reitingusüsteemist saab lisa lugeda siit: http://www.vint.ee/lauamangude-reitingusysteem/

See süsteem kehtib ka kaardimängudes. Tuhandes ja bismarckis võitja "võidab" 2. ja 3. kohta, saskus võitjapaari mõlemad kasutajad võidavad kaotajaid, 4-kesi peredkidnois 1. koht võidab kahekordselt viimast ja 2. koht võidab 3. kohta.
gauss 2016-01-19T13:13:49+02:00
Loomulikult võib leiutada uue reitingusüsteemi või lisada olemasolevale keerukust juurde. Mis see muudab?

Ausal mängijal läheb ainult keerulisemaks. Kui mul viimasel päeval ei õnnestu kõike mänge mängida, siis mu tulemus ei lähe arvesse?

Üldiselt ei ole eriti keeruline organiseerida endale pärast lõpuspurdi algust, aga vahetult enne finishit veel üks mäng sõbralike vastastega, kes reitingule liiga ei tee, kui turniiri reeglid seda peaksid nõudma.
verywell 2016-01-19T16:36:42+02:00
No siis nii, et tuleb lehele nupuke turniirile registreerumiseks. Nupule vajutusega oled nõus, et 1. märtsiga nullitakse su reitingud, ehk siis kõik osalejad alustavad 1400 punkti pealt nendes mängudes, mis turniiri kavasse kuuluvad. 31. märtsi õhtul lüüakse võistlus lukku ja kõik reitingud liidetakse. Mängi üks mäng või miljon mängu, mängi kõik mängud esimesel või viimasel päeval, mängi kellega tahes, tingimused on kõigil samad. Punkt.
gauss 2016-01-19T18:12:39+02:00
Tingimused on *peaaegu* samad, sest VIP-mängijad saavad luua piiramatul hulgal laudu, tavamängijad mitte. Aga muidugi on igaühel võimalik endale VIP-pääse hankida.
Liidia 2016-01-24T14:16:51+02:00
sasku tuleks ka kindlasti sisse võtta, sest see on kaardimängudest kõige huvitavam. Ja aega harjutamiseks on üle kuu.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele