Ettepanek: Ülekülaga karvast pole

Loetud 117 kasutaja poolt

kämby 2016-04-22T19:09:36+03:00
kuidas on võistlustel kunagi keegi kirjutas võistlustel on nii ...kus need nüüd on kes võistlustel käinud on? teine asi on see et kui on pokk siis tuleb järgmine mäng ja see kes selle järgmise võidab saab poki eest ka eelmise mängu eest 2 punkti lisa.mina olen nii mänginud ei oska öelda kuidas teised on mänginud.teinekord tuleb 2 pokki järjest ja mängi tühja see ka nati kiirendaks mängu ka ja et ei peaks vahepeal 2 mängu niisama mängima,,,ms arvate või kuidas mujsal mängitakse?
MegaJopski 2016-04-22T19:20:41+03:00
http://www.valjalajahiselts.eu/Sasku-reeglid
seal ka, et üleküla jänni eest ega karvase eest punkte ei saa - seega nagu pole tavapärast karvast...
jamina olen nii mänginud tartu, viljandi, pärnu ja paide maakonnas
kämby 2016-04-22T19:38:02+03:00
ma pärnus elangi ..aga mulle ei meenugi kas üleküla ruutu eest oli karvane või eino jaa maa olen pärnu maakonnas mänginud ainult ülelõõmat tihemetsas kl nõmmes audrus lindil varblas saudas are jaagupi ja kuni vändrani välja ja tavaliselt ikka ei puudunud ka pudelid.siis sellepärast mängiti üleöömat .oli raskem sobi teha...D
Mets58 2016-04-22T20:53:14+03:00
MegaJopski loe nood Valjala Jahiseltsi sasku reeglid läbi ja vaata mitu erinevust sa siinsete sasku reeglitega leiad - ei saa sealsest kontekstist ühte reeglit välja tõmmata
rabapalm 2016-04-23T00:05:33+03:00
[i]postitas KOBA1[/i]
karvane on karvane vahet pole ärge mõelge ühte reeglit juurde jälle

No mida juttu! Keegi ei mõtle ju juurde, kuula, mida ikka vanemad inimesed räägivad ja kuidas asjad tegelikult olnud ja on. Üldjuhul ei ole olnud ülekülaga ei jänni ega karvast.... Üleküla Karvane "imbus" sisse just ülelööma variandist, kus nagu mõtlemisega kõige vähem tegemist. Ja nagu eespool öeldud, siis see paar, kes suudab karvase kaartidega jätta ülekülasse ( ehk siis mitte pakkuda) , ei olegi suuri punkte väärt! Sasku mänguilu tulebki just sellest, kuidas osatakse koostöös , ka kehvast kaardist, võtta välja maksimum ning selleks on vaja vastavalt pakkuda. Lihtsalt lambist pole vaja suvalisi sententse loopida, siin saidil eelkõige mõtlevad inimesed..
KOBA1 2016-04-23T00:25:26+03:00
väga kuiv jutt muud ei oska öelda :)
KOBA1 2016-04-23T00:29:07+03:00
saa aru KARVANE ON KARVANE see vanema inimese ila mida sa ajad on pask!!! ja et sinu vanaema leitutas sasku on ka su oma väljamõeldis raba ära joo palju ja ära joo üle :D
Mets58 2016-04-23T01:27:07+03:00
Kui karvane lõpetab koheselt mängu, siis ülekülas ei ole karvast; kui aga karvane ei lõpeta koheselt mängu, siis on ülekülas karvane
MegaJopski 2016-04-23T07:40:28+03:00
[i]postitas Mets58[/i]
Kui karvane lõpetab koheselt mängu, siis ülekülas ei ole karvast; kui aga karvane ei lõpeta koheselt mängu, siis on ülekülas karvane

karvane ei lõpeta mängu, vaid saab teatud näo - siin Vindis asendatud punktidega, mis väga õige...karvane lõpetab mängu, kui see tehakse puhtal lehel ehk partii alguses - see oleks teostatav ka Vindis....üleküla ei puutu üldse asjasse...võid saada ülekülas teha karvase, aga punkte selle eest saada ei tohi - tekib küsimus, mille eest need punktid - see on ju pakkumise ehk karjumise mäng...
mingi karistus peab ju olema, kui ei pakkunud - oma süü...
saan aru, et paljud siin saidil mängu selgeks õppinud ja ei soovi uuendusi ja minugi poolest jäägu nii, aga ärgu mittekeegi tulgu ütlema, et üleküla karvasega peab saama punkte ja veel sama palju, kui masti või ruutu karvasega...
Nurme 2016-04-23T15:15:39+03:00
[i]postitas rabapalm[/i]
[quote][i]postitas KOBA1[/i]
karvane on karvane vahet pole ärge mõelge ühte reeglit juurde jälle
[/quote]
No mida juttu! Keegi ei mõtle ju juurde, kuula, mida ikka vanemad inimesed räägivad ja kuidas asjad tegelikult olnud ja on. Üldjuhul ei ole olnud ülekülaga ei jänni ega karvast.... Üleküla Karvane "imbus" sisse just ülelööma variandist, kus nagu mõtlemisega kõige vähem tegemist. Ja nagu eespool öeldud, siis see paar, kes suudab karvase kaartidega jätta ülekülasse ( ehk siis mitte pakkuda) , ei olegi suuri punkte väärt! Sasku mänguilu tulebki just sellest, kuidas osatakse koostöös , ka kehvast kaardist, võtta välja maksimum ning selleks on vaja vastavalt pakkuda. Lihtsalt lambist pole vaja suvalisi sententse loopida, siin saidil eelkõige mõtlevad inimesed..

Raba, tead!
Ma helistasin selle jutu peale isegi oma isale (hakkab 80.a saama) ja ...ta on juba piisavalt vana inimene. Seniilne õnneks mitte.
Karvane on KARVANE ja pole vahet, kas saadud ülekülas või niisama.

Abikaasa räägib (90ndate alguse Tartu ülikooli-sasku) ka, et KARVANE on KARVANE!
Karvane on nii ülim, et see nullib ära kõik, mis nullida annab. Kui teed nt poti ja saad karvase, siis võiks ju punkte ka arvestada nn koefitsendi alusel, sest mast on vähemväärtuslik kui ruutu. Aga karvane on karvane!

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele