Ettepanek: Ülekülaga karvast pole

Loetud 117 kasutaja poolt

rabapalm 2016-04-26T11:44:04+03:00
[i]postitas Nurme[/i]
Raba,
vikipeediat võib toimetada ju igaüks. See pole selline allikas, mida tsiteerida kannataks. Ülikoolides ei võeta seda allikat eriti tõsiselt.

Kui sa minu postitusi üldse viitsid lugeda, siis peaksid ju sellest aru saama, et ironiseerisin ülalpool vikipeedia, kui allika kohta ja seda ka ka nüüd. Ei pane lihtsalt lambist ja esmase emotsiooni pealt teksti. Saskureeglite kohta ju polegi mingit n.ö ametlikku allikat ( kui muidugi mitte arvestada sind ja sinu mehe kursavendi :p ) ja pole ühtset reeglistikku, seetõttu tegelemegi siin nagu seaduseloomega ja selge, et selliseid reegleid, seadusi polegi, mis kõiki rahuldaks. Demokraatia peamiseks nõrkuseks peetaksegi lõputuid vaidlusi, mõne asja võiks kohe ära teha. Minu sõnavõtud ja ettepanekud on lähtunud eeldusest , et siinse saidi liikmed viitsivad mõelda ( ka kaasa mõelda) ja et mängudes oleks õnne osakaal väiksem. Praeguse teema juures ju sisulist arutelu pole olnudki.
Näiteks, Nurme, pole sa mitte midagi vastanud minu poolt pakutud üleküla karvase võimaliku üldise näidisjaotuse kohta, pigem räägid kõrgest lennukusest.
Mets58 2016-04-26T21:33:08+03:00
raba sa ju tead, et igal pool lõpetab karvane kohe mängu - mis jama see siin on, et antakse ainult 6 punkti - aja joodikute hordid (ja kaitseliit)vindi vastu streikima :)
Nurme 2016-04-27T08:50:22+03:00
[i]postitas rabapalm[/i]
[quote][i]postitas Nurme[/i]
Raba,
vikipeediat võib toimetada ju igaüks. See pole selline allikas, mida tsiteerida kannataks. Ülikoolides ei võeta seda allikat eriti tõsiselt.
[/quote]
Kui sa minu postitusi üldse viitsid lugeda, siis peaksid ju sellest aru saama, et ironiseerisin ülalpool vikipeedia, kui allika kohta ja seda ka ka nüüd. Ei pane lihtsalt lambist ja esmase emotsiooni pealt teksti. Saskureeglite kohta ju polegi mingit n.ö ametlikku allikat ( kui muidugi mitte arvestada sind ja sinu mehe kursavendi :p ) ja pole ühtset reeglistikku, seetõttu tegelemegi siin nagu seaduseloomega ja selge, et selliseid reegleid, seadusi polegi, mis kõiki rahuldaks. Demokraatia peamiseks nõrkuseks peetaksegi lõputuid vaidlusi, mõne asja võiks kohe ära teha. Minu sõnavõtud ja ettepanekud on lähtunud eeldusest , et siinse saidi liikmed viitsivad mõelda ( ka kaasa mõelda) ja et mängudes oleks õnne osakaal väiksem. Praeguse teema juures ju sisulist arutelu pole olnudki.
Näiteks, Nurme, pole sa mitte midagi vastanud minu poolt pakutud üleküla karvase võimaliku üldise näidisjaotuse kohta, pigem räägid kõrgest lennukusest.

Raba,
ma ausõna ei oska su jutust Vikipeedia suhtes irooniat välja lugeda, ilmselt olen rumal. Pigem esitasid seda väidet ikka kui "päris allikat" ja "päris asja".

Ilmselt olen ma liiga rumal ka selleks, et kaasa rääkida mingisugusest näidisjaotusest. Õnne osakaal kaardimängus oli, on ja jääb arvestatavaks teguriks ning ilma sellega arvestamata ei ole mõtet kaarte mängima hakata. Jah, lisaks õnnele on olulised ka oskused, kuid siiski...ilma hea kaardipartiita ei ole oskustega ka midagi teha.
rabapalm 2016-04-27T09:18:11+03:00
[i]postitas Mets58[/i]
raba sa ju tead, et igal pool lõpetab karvane kohe mängu - mis jama see siin on, et antakse ainult 6 punkti - aja joodikute hordid (ja kaitseliit)vindi vastu streikima :)

Selles asi ongi, et pole päris ühtseid saskureegleid, rohkem nagu rahvapärimuslikud. Olen paljudes kohtades mänginud nii, et kui kohe esimene jaotus on karvane, siis mäng läbi... Mängitud nii, et karvase ( ehk siis lauaalune) korral ei saagi mingeid punne, aga saajad ronivad laua alt läbi ja tunnevad häbi :D ja tabelisse joonistatakase muidugi kena karvane, kuid sama mäng läheb edasi. Eks neid variante ole veelgi. KOBa saab jälle iriseda, et mõtleme siis asju välja :p , aga nii lihtsalt on, siis pole tegemist FIDE reeglitega!
Nurme 2016-04-27T11:21:14+03:00
Raba, jutt ongi siin ju sellest, et kuidas KÕIGE rohkem tehakse ja seda teemat hakata siis juurutama.

Mina olen ka niimoodi mänginud, et kui karvane, siis on mäng läbi. Samas mu meelest see 6 punkti süsteem on parem.
rabapalm 2016-04-27T12:25:28+03:00
Seda ei saagi teada, kuidas kõige rohkem mängitud. Mulle, näiteks, tundub, et ülelöömist on rohkem mängitud kui mastikaotust...Iseasi, kui mängida ainult lõbuks- siis erilist vahet ju pole , milliste reeglitega mängida, isegi mäng " risti 7 " e. "hullunud elevant " on lõbus ja tore ja üldse pole mingeid oskusi tarvis. Nurme, miks sa ei taha sisuliselt asju arutada, isegi lihtsale küsimusele- miks sinu arvates ülekülas jänn ei loe?- ei vasta? Väga hea, et turniirid olemas, mis vähendab tunduvalt liiga heade kaartide osatähtsust.
Mitte see pole tähtis, kuidas kõige rohkem kuskil mängitakse, vaid arvestades ikka Vindi eesmärke, leida õiglased ja mõtlemist soosivad variandid. Kvantiteet pole veel kvaliteet!
Nurme 2016-04-27T13:49:56+03:00
Raba,
ma ausõna ei viitsi rohkem:) Sul on kõiges õigus:)

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele